Şimdi Ara

philips dvp 5960/12 incelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
27.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben 5960 almayı düşünüyorum ama kafama takılan bir iki soru var.
    1-bu cihazda ekolayzır var mı? bilgisayar kullanmadan mp3,cd dinlemek istiyorum.
    2-optik ve coax girisli anfi ile kullanacağım.Bilgisayar için anfinin coax girişini zaten kullanıyorum, 5960 da optik çıkış olmadığı için mecburen coax'a bağlamam gerekiyor. peki nasıl yapacağım? tak çıkar mı olacak? Başka bir çözümü var mı?

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• 15 ocakta teknosadan 5960 dvd oynatıcıyı aldım..Fiyatı 199 YTL ve 12 taksit imkanı var(HDMI kablosu yok)...Bu dvd oynatıcıda resim, mp3, divX ,DVD, VCD ve mpg uzantılı videolar oynattım.(USB Çıkışını denemedim).DivX altyazı sorunu dışında bir sorunla karşılaşmadım.20 Cd ve DVD denedim.Sadece birinde okumamazlık yaptı.Divx altyazı problemini(ş,ğ ve ı harflerini göstermiyordu) de aşağıdaki adreste bulduğum firmware ile çözdüm.

www.philips.com adresine girip üstteki menülerden tüketici ürünleri>ev eğlence açılır mönüsünü seç.Gelecek pencereden DVD ve ev sinema sistemleri bölümüne gir..Sayfanın altındaki DVP506/12 dvd oynatıcı tıkla.Ürün destek bölümü altında firmware bulunuyor..
    GÜNCELLEME
    Firmware dosyasını(zipli dosya) Winzip programıyla açıp Nero Express programıyla (çoklu ortam açmadan) yazdım.DVD okuyucuya bu cd okutturduğumda terfi onay penceresi çıktı.Play düğmesine bastığında güncelleme işlemi başladı.(Bu işlemde daha önce, tüm mönüleri türkçe diline çevirmiştim). Cd yi okuduktan sonra cd tablası açıldı.Bu tabla açıldığında Cd yi aldım.Günceleme devam etti ve güncelleme bittiğinde cihaz kendini yeniden başlattı.(Güncelleme işlemi yaparken elektrik kesilmemesi için dua ettim.)

Bu işlemde sonra türkçe karakter problemi düzeldi..Altyazı font büyüklüğü aynı kaldı.
    Sonuç olarak bu DVd playerdan şuan memnunum.Herkese tavsiye ederim.

Ayrıca bu dvd oynatıcılar için ses meselesine hakkında bilgilerimi paylaşmak istiyorum.
    Normal de arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi DVD filmlerde Dolby digital codecler kullanılır.Bununla amaçlanan filmlerde sesin, doğal ortamdaki tınılara benzeştirilmesidir...Dolby digital ses elde edebilmek için DVD oynatıcıların optik veya koaksiyonel çıkışına; pahalı olan (Logitech 5500 gibi(Dahili dekoderı var)) digital ses sistemlerine bağlamak gerekir (5.1 Analog çıkışlı DVD oynatıcılarda alınacak ses gerçek 5.1 dolby digital değildir.)
    veya ikinci seçenek olarakta DVD oynatıcı +Dekoder+ Analog Ses sistemi(Logitec x530 gibi) sisteme ihtiyaç vardır.

Vatan Computer de Dahili dekoder sahip iki sistem var.(etiketlerini gördüm kendilerini sormadım)
    Bunlar Jazz 9941 (143$+KDV) ve Inca 6800.Ses kaliteleri nasıldır bilmiyorum.

Bize gereken herşeyi yabancı menşeili sitelerden öğrenmemek için bu gibi forumlara lütfen destek verelim.

Herkese iyi günler.

• bende aldım , üzerindeki yazılım en son sürüm geldi güncellememe gerek kalmadı
    , şimdilik çok memnunum özellikle mp3 performansı süper
  • Nereden aldiniz, ben bir turlu bulamiyorum Istanbulda
  • valla bende bulamıyorum.Philipse mail attım.Teknosaya gönderdik dediler.Bende dün teknosaya telefon açtım ellerinde iki tane varmış.Almaya gittiğimde ise o iki ürününde arıza nedeniyle geri dönen ürün olduğunu söylediler ve elim boş döndüm.
    Hepsiburada.com'un açıklması ise şubatın ilk haftası gelecekmiş.
  • ben dün teknosadan aldım gayet güzel bir ürün şu ana kadar 10 - 15 tane divx filmi denedim hepsinide sorunsuz açtı ayrıca philips e türkçe altyazı için mail attım bir kaç saat içinde yazılımı gönderdiler hemen yükledim altyazı sorunumda kalmadı şu an gayet memnunum.
  • Hangi Teknosadan aldiniz ?
  • ikitelli sanayi sitesinde ki teknosada
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunclub79

ben dün teknosadan aldım gayet güzel bir ürün şu ana kadar 10 - 15 tane divx filmi denedim hepsinide sorunsuz açtı ayrıca philips e türkçe altyazı için mail attım bir kaç saat içinde yazılımı gönderdiler hemen yükledim altyazı sorunumda kalmadı şu an gayet memnunum.

@sunclub79,
    yeni cihazınızı iyi günlerde kullanın.
    Cihazınıza yüklediğiniz (Philips'in gönderdiği) yeni yazılımın versiyonunu yazabilirmisiniz?
    Şimdiden teşekkürler...
    saygılar,sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWfriend -- 28 Ocak 2007; 11:59:17 >
  • @newfriend;
    öncellikle teşekkür ederim sana,evet philips den gelen yazılımı yükledim altyazı sorunum kalmadı fakat onda da uzun altyazı konuşmalarında yani 3 satırlı altyazılarda yazıların sonlarını göstermediğini farkettim bende bu formun başında keskin98 arkadaşımızın koyduğu naviga70 arkadaşımızın hazırladığı 3 satırı destekleyen yazılımını yükledim ve şu an sorunsuz bir biçimde divxlerimi izliyorum fakat bu yazılımı yüklediğin zaman cihazın türkçe menüsünde bazı harflerin göstermediğini göreceksin buda çokta büyük bir problem değil bence sonuçta altyazı problemimiz kalmayacak.Yazılımı yükledikten sonra fikirlerini bizlerle paylaşırsan seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurrection -- 29 Ocak 2007; 0:10:37 >
  • Merhaba,
    Cumartesi gunu aldim 5960 DVD oynaticiyi. 1998'de filan markasiz CD'lere yazdigim Div'leri bile sorunsuz okudu, hosuma gitti. Su ana kadarki tek hosuma gitmeyen ozellik okuma, indeksleme ve disk alip cikarirkenki uzun beklemeler ve gurultuler... Benim sadece soyle bir sorum olacak. Daha once yazilmis notlarda film ile altyazi isminin ayni olmasi gerektigini okudum. Ama diyelim ki ben hem ingilizce hem turkce altyazi olsun, filmi baslatirken secim yapayim istiyorum. Bunu nasil yapacagim. Malum ayni isimli iki dosya ayni klasore konamaz. video dosyasi ile altyazilardan birini bir klasore, ikinci altyaziyi ayni CDdeki ayri bir klasore kaydedersem olur mu?
    Yada bir kullanici, dosya isimlerinin ilk 8 karakteri goruntuleniyor diye yazmis, bu durumda mesela gladyator_eng.srt ve gladyator_tr.srt seklinde video dosyasi ile ayni klasore koyarsam calisir mi?
    Simdiden tesekkurler
  • Dün bu ürünü aldım.

Bütün filmlerimi sorunsuz açıyor, USB'den henüz denemedim.

Ancak altyazı dosyası ile film adının aynı olması yetmiyor, büyük-küçük harf olarak bile
    tamamen aynı olması gerekiyor.

Örneğin film adı "Van Helsing" , altyazı adı "Van helsing" olunca altyazıyı açmıyor.

Neyse, yanında verilmesi gereken HDMI kabloyu da parayla satmaya çalıştılar, ona
    da ayrıca canım sıkıldı. Gerekli yere şikayet maili attım. Cevabı gelince buraya yazarım.
  • bu cihazın usb üzerinden video performansından biraz daha bahseder misiniz?
  • @caligula,
    bende 1 gb lık sandisk marka usb var resim,mp3 özellikle divx seyrediyorum sorunsuz olarak.
  • Dun firmware update yaptim.
    Version No=12.06.36.40 olan yeni surumu Philips web sayfasindan indirip guncelleme islemini yaptim ama Turkce karakterler hala duzgun gorunmuyor.Problem ne olabilir.
    .srt uzantili bir dosya ile indirip Notepadde kontrol ettigim bir turkce altyaziyi denedim. Ayrica PCde MicriDVD Playerda izlerken dogru goruntuleniyor.

Bu arada Philipsin sertifika numarasi ile girilebilen divx/vod sayfasindan film indiren var mi. Bana ilk bakista eski televizyon filmlerinden baska birsey yok gibi gorundu. Baska onereceginiz film ve altyazi paylasim siteleri var mi?
  • sorunun çözümü basit.öncelikle subtitle workshop adlı altyazı düzenleme aracını internetten edineceksin.google den aratırsan bulursun.daha sonra altyazıyı bu programla açacaksın.açarken giriş fps değerini altyazının fps değerini girmeyi unutma.açtaktan sonra dosya>farklı kaydet ten elindeki mevcut altyazı formatından farklı bir formatta altyazıyı tekrar kaydet. en çok kullanılan iki format srt ve sub(microdvd) uzantılı formatlardır.elindeki altyazıda muhtemelen bunlardan biri olacaktır.hangisi ise farklı kaydettiğini diğer format seç.böylece dosya uzantıları farklı olduğu için aynı isimde iki altyazıyı bir klasöre koyarsın.yada internetten indirirken aynı altyazıyı farklı formatlarda indir öyle koy.sonrada cihazın uzaktan kumandası ile hangisini istersen onu seçersin...
  • ya arkadaslar hepinizin yazilarini okudum ve cinnet gecirmek uzereyim !!
    gecen hafta anadolu yakasindaki butun teknosalari usenmedim tek tek gezdim ve hepsinden de merkez depo da dahil turkiyedeki teknosalarin hicbirinde bu urunden kalmadiini soylediler. urunlerin siparisinin verildiini ne zaman geleceini bilmediklerini soylediler
    bimeksleri aradim onlar da bittiini siparis verildiini ve ne zaman geleceinin belli olmadiini soylediler...
    hepsiburada ve vatanda yok. ne zaman gelecei -hakeza- belli deil..
    umraniye karfur filipse sordum geleceini soylediler (bu noktadan sonra delirmeye basladim..)
    sirkecide bi dukkanda buldum, o da 230a satiyor..
    siz bu cihazi nereden nasil buluyorsunuz da aliyorsunuz sevgili arkadaslar ya??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKA -- 8 Şubat 2007; 0:02:22 >
  • Tesekkurler hypnotod,
    Ben de baska bir yol denedim. O da is gordu aklinizda olsun. sefiller_e.srt ve sefiller_t.srt isimli iki dosyayi koydum ayni foldera. uzantilar ayni olmasina ragmen dosya ismindeki onuncu karakter farkli oldugu icin problem yok.

Yalniz firmware yukleme islemi benim Turkce karakter problemimi cozmedi. Simdi bunu merak ediyorum ama arastirmaya vaktim olmadi. Dedigim gibi sefiller_t.srt (Les Miserables filminin Turkce altyazilari), MicroDVD Playerda duzgun gorunurken, benim 5960da tuhaf karakterlerle cikiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SKA

ya arkadaslar hepinizin yazilarini okudum ve cinnet gecirmek uzereyim !!
    gecen hafta anadolu yakasindaki butun teknosalari usenmedim tek tek gezdim ve hepsinden de merkez depo da dahil turkiyedeki teknosalarin hicbirinde bu urunden kalmadiini soylediler. urunlerin siparisinin verildiini ne zaman geleceini bilmediklerini soylediler
    bimeksleri aradim onlar da bittiini siparis verildiini ve ne zaman geleceinin belli olmadiini soylediler...
    umraniye karfur filipse sordum geleceini soylediler (bu noktadan sonra delirmeye basladim..)

şu anda izmir'de de hiç bir dükkanda yok...
    Sanırım stok erittiler ve yeni bir model çıkaracaklar.

• quote:

Orjinalden alıntı: SKA

ya arkadaslar hepinizin yazilarini okudum ve cinnet gecirmek uzereyim !!

Merhaba
    Bende cihazı internette araştırdım ve aynen dediğin gibi delirmek üzereydim. İstanbulda yaşamadığım içinde internetten başka seçeneğim yoktu.Ama philips in sitesindeki adreslerden bir kaçını aradım ve Lüleburgazdaki bana göre küçük çaplı mağazada ürün vardı. Hatta Edirne de de vardı.(bana yakın olan yerler)Ama ben 10 gün önce aldım.Bence büyük mağazlardansa küçük mağazlara yönelirsen bulma şansın artar gibi geliyor..
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bang -- 9 Şubat 2007; 9:53:16 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.