Fat 32 destekliyor ve disk bölümlere ayrılmamış olucak....
"Go to yada search" fonksiyonunun olmadığını duydum .Bu durum sorun yaratıyormu?
Arkadaşlar 80 GB external HD aldım bugün sırf ( gelecek ay alacağım) dvp 5960 için... Ve az önce 36.1 ve 40.1 olmak üzere ikiye böldüm, her iki bölüm de FAT olarak... Bir yerde FAT 80 GB gibi büyüklüğü desteklemez okumuştum da Bu kez yine mi hata yaptım, shadow006? Sen: "Fat 32 destekliyor ve disk bölümlere ayrılmamış olucak" yazmışsın... Kafam karıştı valla...
Ben bu cihazı VESTEL 37" Millenium LCD ye bağladım. Amacım 5960 a takacağım USB flash diksten fotoğraf izlemekti. Ama resimler hiç bir zaman ekranı tam doldurmuyor. Bağlantım HDMI/DVI kablosu ile. Resmin özünürlüğü yüksek olduğu için resimler net ama, ekran full dolmuyor. Fikri olan var mı acaba.
Selamlar
Belki slide shoe gibi bir özelliği var ise orda tam ekran yapabilir. Cihazı satın almadım , fikir yürütüyorum. Öyle bi tuş olmalı kumandada.
Yahu bu cihaz satılmaz oluş hiçbir sitede göremedim :(
philips 5960 da hdmi bağlantısında 720p veya 1080i seçeneklerine alamıyorum yardım lütfen....
bende bu gün aldım bir 5960 ....aksam deniycem - ve + larını anlatabilirim yarın cihazı kablo hediyesiz 190 a aldım teknosadan axese vade farksız 12 ay taksit imkanı var
USB bağlantıda 2 veri kanalı olduğu için, USB 2.0 bile olsa, bu 2 veri kanalı, görüntüleri istenen kalitede aktarmakta yetersiz kalır. Özellikle hareketli görüntülerde takılmalar yaşanır.(Yaşadım :))
Cihazın Firewire girişi olsaydı, böyle bir problem olmayacaktı. Çünkü USB standardında veriler paketler halinde taşınır. Yani belli bir bit sayısı bir araya geldikten hemen sonra paket halinde sisteme aktarılır ve işleme alınır, o sırada ikinci paket hazırlanır ve yola çıkar. USB üzerinden bir veri transferi gerçekleştiğinde bu işlem ardıl olarak devam eder. Bu akışkan bir transferin gerektiği, özellikle video gibi sektörlerde “0” verim sağlar.
Firewire’da ise 4 veri kanalı vardır, ve bir video aktarma işlemi sırasında bu 4 portun da ayrı ayrı görevleri vardır. Veriler musluktan akan bir su gibi aralıksız ve seri olarak aktarılır (P2P mantığıyla), yani Firewire’da paket mantığı olmadığı gibi aksine kesintisiz bir veri transferi yaşanır. Bu da görüntü kalitesinde (hızlı, hareketli görüntülerde) kaliteyi arttırır.
Yani, diyeceğim şu ki, Firewire uyumlu video oynatıcılar ve storage medialar yaygınlaşmadıkça, harici hard diskinizden, flashdiskinizden kaliteli film seyretmek pek mümkün değil.
quote:
Orjinalden alıntı: migmig
bende bu gün aldım bir 5960 ....aksam deniycem - ve + larını anlatabilirim yarın cihazı kablo hediyesiz 190 a aldım teknosadan axese vade farksız 12 ay taksit imkanı var
Nereden aldın? Ben 1 haftadır arıyorum Istanbul'da ama hiçbi yerde bulamıyorum...
pardon şehri yazmayı unutmuşum manisadan aldım(teknosadan) dün de denedim açmadığı format yokgibi divx izlemek için aldım ben bu aleti dvd ile işim olmuyor pek bi dvd ye 6 filmi yazıyorum ve dizilerde var tabiii tek dvdde 20 bölüm filan hepsi altyazılı ve sorunsuzca çalıştı .filmler arasındaki geçiş hızı güzel. uzaktan kumandada ses açma kapa tuşu bulamadım ama tvden hallediyorum bende..fakat fontlarda biraz sorun var"ş-ı-ğ" yi tanımıyor "ö-i-ç-ü" yü tanıyor anlam veremedim şu yazılım işinden anlayan biri nasıl yapılacağını yazsa çok iyi olur nasıl bir kabloyla oluyor programın kullanımı filan ayrıntılı olarak ... şimdiden teşekkürler herkese.Bu topik sayesinde 2 haftadır araştırmalarım sonucu aldım bu aleti ve memnun edici olduğunu söyleyebilirim güvenerek alabilirsinizz..
Arkadaşlar okuduğum kadarıyla iyi bir makina ama kafama takılan kopya DVD lerde sorunsuz bir şekilde çalışıyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: cenkcnker
Arkadaşlar okuduğum kadarıyla iyi bir makina ama kafama takılan kopya DVD lerde sorunsuz bir şekilde çalışıyor mu?
ben bi kaç tane denedim sorun çıkarmadı
Elimde 2000 yilinda aldigim Sony NS300 playerim var. Sadece DVD okuyor. Kopya/Arsiv DVDleride okumuyor (cogunlukla). Notlari okuyup philipsin web sayfasindan ozelliklerine de bakinca DVP5960'in iyi bir alternatif oldugunu dusundum. Ancak DTS olmamasi kafami karistirdi. Dolby Digital var sadece ses cikisinda. Bunu biraz acabilirmisiniz. Yani diyelimki elimdeki DVD Dolby Digital 5.1 ses kayitli. Amfimdede coaxial giris var. Bu durumda DTS olmamasi ile ne kaybederim? DTSin kelime anlami disinda ne oldugunu bilmiyorum. Dolby Digitale gore ustunlugu nedir? Alacagim DVD playerda DTS olmasini aramalimiyim? Tesekkurler
arkadaşlar dün sitede bulunan firmware ide çekip yükledim tr dil olayı %90 oranında düzeldi fondaki grilik de gitti ayrıca aleti karıştırma imkanı buldum kopya dvd ve bende bulunan 3-4 bin divx i karışık olarak koydum(hepsini değil tabi) 80 tane denemişimdir açmadığı olmadı aletin. kısaca cihaz 10 üzerinden 9 numaradır:)
Startreek arkadaşım Kullanmış olduğun ses sistemin DTS formatını destekliyorsa hiç bir şey kaybetmezsin
es035 tesekkur ederim cevabin icin. Evet A/V receiverimda DTS decoder var. Bu durumda, model seciminde DTS olup olmamasini kriter olarak gozonunde bulundurmama gerek kalmadi.
@startrekk Bende de 5140 var ve DTS yok. ses sistemim de Sony DDW-880. Gladyatör ile denediğimde, AVR - DOLBY olarak her türlü aksiyonda başarılı oldu, fakat DTS denediğimde Dvd nin bu uyumluluğu olmadığından ilaç için dahi ses çıkmadı :) Bu hafta sonu TEKNOSA ya gidip değiştirmeye çalışacağım. Aklımda model : PIONEER DV393S/K DVD PLAYER - Kullanan bilen arkadaşlar varsa bi özet bilgi geçerler mii ? :)
Optik veya Coax bağlantıyla sesi iletiyorsanız, playerin DTS decoderinin olup olmaması önemli değildir bildiğim kadarıyla. Receiver o ayrımı yapacaktır zaten. Dvd playerden direk olarak hoparlorlere bağlantı yaptığınızda DTS decoderinin olup olmaması sonucu etkiler.