Şimdi Ara

philips dvp 5960/12 incelemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
27.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, philips 5960 divx player aldim. Samsung LCD ye HDMI kablo ile bagladim. Goruntu geliyor fakat ses alamiyorum. Bu konuda denemeleri olan var mi? Varsa paylasirsaniz sevinirim. Kolay gelsin
  • philips 5960 in kumandasinda eject tusu yok ama stop a basili tutarsan o gorevi goruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: aybir

philips 5960 in kumandasinda eject tusu yok ama stop a basili tutarsan o gorevi goruyor

Merhabalar,
    @aybir,
    Sevgili arkadaşım,öncelikle;forum'a hoşgeldin.Bir geldin,''PİR''geldin!.
    5960'ını da,iyi günlerde,güle güle kullan...
    HDMI bağlantı konusundaki sorun hakkında,deneme imkanım olmadığı için(HDMI özelliğinde
    TV cihazım yok)görüş belirtemiyeceğim ama,bu konuda tecrübeli arkadaşlar,bilgilerini
    seninle paylaşacaklardır.
    Kumanda hakkında verdiğin bilgi için çok teşekkürler.Mesajını okur okumaz hemen denedim,
    hakikaten CD tepsisini açıp/kapattı.Cihazı iki aydır kullanıyorum,kumandadaki''STOP''tuşuna
    sürekli basıldığında ''EJECT'' yaptığını,yani CD tepsisini açıp/kapattığını,senin sayende öğrendim.Sağol,varol.Benimle birlikte,birçok arkadaş da,herhalde yeni öğrenecekler.Çünki,forumlarda bu konuda PHILIPS firmasına sitemler,serzenişler vardı.
    Esasında bence çok önemli bir özellik değil.Çünki;CD'yi takmak/çıkartmak için,
    nasıl olsa,cihazın yanına gidiyoruz.Ha cihazdaki tuşa basmışız,ha kumandadaki tuşa basmışız
    pek birşey farketmiyor.Ama yine de,olması daha iyi...

Saygılar,sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWfriend -- 21 Mart 2007; 22:48:27 >

• Cihazın stop tuşundan eject yaptığını eminim herkes biliyordur. Zaten Kitanbına bile 30 saniye göz gezdiren de hemen öğrenir.

Ayrıca ben eject tuşunun her defasında cihaz üstüne basılarak kullanılması zorunluluğuna ya da stop tuşuna 3-5 saniye zaman harcamak zorunda kalarak açılmasına hiç de olumlu prim vermiyorum. Bu devir de yarı kumandalı cihaz gibi bir stil hiç de hoş değil bende.

Hdmi bağlantı performansını da ben yorumluyayım. Tamamen orjinal dvd'ler ve Pioneer 436XDE HD 109 ekran plazma kullanıyorum. Cihaz 576p üstüne çıktığında tabiki değişiklik oluyor. Ancak bu değişiklik pek de verimli değil. Hatta 1080i'ye Upconversion yaptıpında da çok hafif jiletimsi çizikler oluşuyor.

Kumanda sinyallerinin görüş açısı da çok dar. Hatta bu beni o kadar rahatsız ettiki, kumandaya tekrar kaliteli sıfır pil alıp taktım ama sonuç değişmedi.

Ayrıca Wma dosyalarını çalmıyor.

Divx filmlerin bazılarında uyumsuzluk çıkartırken diğer playerlerimin hiç birinde böyle bir sorun yaşamıyorum.

Dts sinyal kod çözücüsü yok. (Hele en çok bu olaya sinir oldum.) Alışveriş merkezlerinde 80-100 Ytl'ye satlan herhangi bir çin malı dvd player de bile dts kod çözücü var. Ama bu cihazdan yürütülmüş.

İlgilenen arkadaşlara tekrar açıklamak istedim.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: NEWfriend

quote:

philips 5960 in kumandasinda eject tusu yok ama stop a basili tutarsan o gorevi goruyor

Merhabalar,
    @aybir,
    Sevgili arkadaşım,öncelikle;forum'a hoşgeldin.Bir geldin,''PİR''geldin!.
    5960'ını da,iyi günlerde,güle güle kullan...
    HDMI bağlantı konusundaki sorun hakkında,deneme imkanım olmadığı için(HDMI özelliğinde
    TV cihazım yok)görüş belirtemiyeceğim ama,bu konuda tecrübeli arkadaşlar,bilgilerini
    seninle paylaşacaklardır.
    Kumanda hakkında verdiğin bilgi için çok teşekkürler.Mesajını okur okumaz hemen denedim,
    hakikaten CD tepsisini açıp/kapattı.Cihazı iki aydır kullanıyorum,kumandadaki''STOP''tuşuna
    sürekli basıldığında ''EJECT'' yaptığını,yani CD tepsisini açıp/kapattığını,senin sayende öğrendim.Sağol,varol.Benimle birlikte,birçok arkadaş da,herhalde yeni öğrenecekler.Çünki,forumlarda bu konuda PHILIPS firmasına sitemler,serzenişler vardı.
    Esasında bence çok önemli bir özellik değil.Çünki;CD'yi takmak/çıkartmak için,
    nasıl olsa,cihazın yanına gidiyoruz.Ha cihazdaki tuşa basmışız,ha kumandadaki tuşa basmışız
    pek birşey farketmiyor.Ama yine de,olması daha iyi...

Saygılar,sevgiler...

• @teknika,
    '' Cihazın stop tuşundan eject yaptığını eminim herkes biliyordur. Zaten Kitanbına bile 30 saniye göz gezdiren de hemen öğrenir. ''

Haklısınız,gözümden kaçmış.Zaten yukarıda da belirttiğim gibi;CD'yi yerleştirmek/çıkartmak için,
    nasıl olsa cihazın yanına gideceğiz,kumandadan ''EJECT'' yapmakla,cihaz üzerinden ''EJECT''yapmak,
    bence farketmiyor.Bunlar,önemsiz ayrıntılar.
    Ama ben yine de,forum'a yeni katılan sn.aybir arkadaşımıza;bu konudaki dikkatinden ve de paylaşımından
    dolayı tekrar teşekkür ediyorum...
  • Ben topic'deki arkadaşlara cihazın olumsuz yönlerini ve bilmeleri gereken her detayı anlatmaya çalışıyorum ve uyarıyorum. Ama hala almak isteyen birileri de olursa bu hususları değerlendirerek hareket etmeleri konusunda uyarıda bulunuyorum.

İsteyen istediği cihazı alır ve kullanır. Ama siz her şeye o önemli değil bu önemli değil diye yaklaşırsanız. Bu devirde enjeksiyonu olmayan karbüratörlü araba gibi DTS'siz Dvd, Cam otomatiği olmayan araba gibi Eject'siz kumanda üretilir ve çok da güzel satılır.

Ben daha ne diyeyim.

Bir laf vardır. Benim ucuz mal alacak kadar param yok diye. 50-60 daha verip iyi bir dvd player almak herkes için daha iyi olur kanısındayım.

Aksini düşünen arkadaşlara da hayırlı olsun ne diyebilirim.

Saygılar...
  • merhabalar bende bu cihazı almak istiyorum yanlız benim ilgilendiğim nokta upscale goruntulerin hdd den oynatılabilip oynatılamadığı (mkv uzantılı) deniyen arkadas varsa deniyimlerini paylaşırsa memnun olurum saygilar
  • quote:

Arkadaslar merhaba, philips 5960 divx player aldim. Samsung LCD ye HDMI kablo ile bagladim. Goruntu geliyor fakat ses alamiyorum. Bu konuda denemeleri olan var mi? Varsa paylasirsaniz sevinirim. Kolay gelsin

Ben samsung 409p ye hdmi ile bagladim ve sorunsuz* bir sekilde goruntu ve ses aldim.

* goruntu alttan ustten hafif basikti ancak tv nin goruntu ayarlarindan kaynakladigini ve giderilebilecegini dusundum ancak ayarlarini henuz kurcalamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir -- 22 Mart 2007; 8:41:31 >
  • Aybir merhaba,
    HDMI kablo bildiğin üzere hem se hem de görüntü iletmek için kullanılır ama ikisini de digital olarak yapar. Kullandığın LCD yada Plasma içinde Dolby Digital yada DTS çözücüsü yoksa (Ki pek çoğunda yok) sesi digital olarak ilettiğinde bunu çözemez. Bunun için DVD'nin Audio ayarlarında digital out'u PCM'e çevirmen gerekir.
    Umarım yardımcı olmuştur.

quote:

Arkadaslar merhaba, philips 5960 divx player aldim. Samsung LCD ye HDMI kablo ile bagladim. Goruntu geliyor fakat ses alamiyorum. Bu konuda denemeleri olan var mi? Varsa paylasirsaniz sevinirim. Kolay gelsin
  • herkese merhaba,
    uzunca bir karar aşamasından sonra DVP 5960 da karar kıldım ama istanbul'da sorduğum çoğu mağazada bulamadım. Bu ürünü bulabileceğim bir mağaza ve ya satış noktası tavsiye edebilir misiniz?
    İnternet de satışı da bitmiş sanırım..
    Şimdiden teşekkürler.
  • 5960 Hepsiburada.com'un stoklarına girmiş arkadaşlar.
    Arayanlar acele etseler iyi olur. Ürünü epeydir arayanlar vardı.
    Çabuk bitebilir.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?productid=evphdvp5960&categoryid=17005

quote:

Orjinalden alıntı: Azrah

herkese merhaba,
    uzunca bir karar aşamasından sonra DVP 5960 da karar kıldım ama istanbul'da sorduğum çoğu mağazada bulamadım. Bu ürünü bulabileceğim bir mağaza ve ya satış noktası tavsiye edebilir misiniz?
    İnternet de satışı da bitmiş sanırım..
    Şimdiden teşekkürler.

• merhaba, vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim. Bu yöntemle sorunum çözülmüştür.
    Kolay gelsin.
  • hepsiburada da ürün tedarik sürecinde demekte.
    Sanırım onlarda ellerine gelmesini bekliyorlar ki satışını açmışlar çünkü dün satışta değildi.
    haftaya teslim etmelerini dörtgözle bekliyorum..
  • selam mkv uzantılı dosyayı usb hdd den okurmu okumazmı acaba yada blueray bir film koydugunuzda hdd nize sonuc nedir deneyen yokmu hiç
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_Pock

selam mkv uzantılı dosyayı usb hdd den okurmu okumazmı acaba yada blueray bir film koydugunuzda hdd nize sonuc nedir deneyen yokmu hiç

1) MKV dosyalarını destekleyen bir player cihazı şimdilik piyasada yok (MKV dosyaları çoğunlukla H.264/x264 ile kodlanmış videoları içeriyor ve bunları dekode edecek cihaz piyasada yok).

2) Philips 5960 ve piyasadaki diğer player'lar HD görüntüleri (720p ve üzeri) desteklemiyorlar.

3) BluRay filmi kodunu kırarak kopyaladığınızı varsaysak bile bu görüntüleri (1920x1080p) destekleyecek BluRay oynatıcılar dışında oynatıcı piyasada yok.
  • quote:

MKV dosyalarını destekleyen bir player cihazı şimdilik piyasada yok (MKV dosyaları çoğunlukla H.264/x264 ile kodlanmış videoları içeriyor ve bunları dekode edecek cihaz piyasada yok).

o halde bu cihazla vakit kaybetmeyip ati radeon x1550 veya üst modelleri h.264 codec destekli ekran kartıyla dvi to hdmi bağlantılı birçözüm üretmek en mantıklısı (ucuz bir media pc )
  • Hayırlı olsun Vestel'iniz.. güle güle kullanın.. Daha iyilerine İnşallah..

İyi de bu mesajınızın Philips 5960 konusunda ne işi var? Reklam yapmak istiyorsanız gidip Vestel konusunda yazın bunları..

Mesajlarınızı okuyorum, herkesi rahatsız ettiniz.. Sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz.. Derdiniz neyse AÇIK AÇIK söyleyinde bitsin artık bu anlamsız mesajlarınız..

Forum üslubu, kuralları konusunda tamamen duyarsızsınız.. size yapılan uyarılar 10 yaşındaki çocuğa yapılsa bu tarzda mesaj yazmaktan vazgeçerdi.. Ya anlayışınızda bir sorun var, ya da kasıtlı davranıyorsunuz.

Bu konuya başka mesaj yazmanızı engelleyemem ama yazdığınız mesajları kınıyorum. Bu kadar alenen marka-firma reklamı yapılmaz.

Pes doğrusu..

Saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metepe

Hayırlı olsun Vestel'iniz.. güle güle kullanın.. Daha iyilerine İnşallah..

İyi de bu mesajınızın Philips 5960 konusunda ne işi var? Reklam yapmak istiyorsanız gidip Vestel konusunda yazın bunları..

Mesajlarınızı okuyorum, herkesi rahatsız ettiniz.. Sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz.. Derdiniz neyse AÇIK AÇIK söyleyinde bitsin artık bu anlamsız mesajlarınız..

Forum üslubu, kuralları konusunda tamamen duyarsızsınız.. size yapılan uyarılar 10 yaşındaki çocuğa yapılsa bu tarzda mesaj yazmaktan vazgeçerdi.. Ya anlayışınızda bir sorun var, ya da kasıtlı davranıyorsunuz.

Bu konuya başka mesaj yazmanızı engelleyemem ama yazdığınız mesajları kınıyorum. Bu kadar alenen marka-firma reklamı yapılmaz.

Pes doğrusu..

Saygılar..

sayın metepe
    bende philips 5960 kulanıcısıyım sizi diğer forumdan sık sık takip ediyorum sizin ve naviga dostlarımız sayesinde güzel olan cihazlarımız daha güzel oldu sizlere çok teşekkür ederiz.
    bu arada cabbars arkadaşımızda vestel çalışanı galiba heryere reklam yapar gibi yazılarından bıktık bunun için o arkadaşımızı pek önemsemiyoruz sizede aynısını yapmanızı tavsiye ederim tekrar teşekkür ederim size
    saygılar

• vestelin 6500 modeli gerçekten çok iyi usb si olmadığı için bu sorunuda yazdrılabilir bir dvd cd si ile hallediyorum önemli olan kalite oldugu için bu kadar codec destekleyen bir modeli almak daha matıklı
  • arkadaşlar bende bu aleti almaya karar verdim...
    3 sayfayı okudum ve sonuçta şunlara ulaştım;
    -Desteklemediği divx-xvid codeci yok gibi (qpel gmc dahil)
    -USB üzerinden divx-xvid vb dosyalar oynatılabiliyor.
    -Kumada da biraz sorun var (gerçi benim için önemli deil)
    -Altyazı vb. sorunlar çözülüş durumda...

Burda ki ürün müdür?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.