yazıları okudum ve sabah gidip ElektroWorld den 5990 ı 179 ytl ye aldım. alet çok güzel. yalınz içinden hdmi kablo çıkmıyor onu haricen almak gerekiyor. altyazıları iyi çıkıyor. usb den film hiç takılmadan izleniyor
PHILIPS'ci HDMI hediyeli diyor ayrıca katalogta da öyle yazıyor demek Elektro'da vermiyorlar
HDMI kablo çok önemli değil.Hala varsa Carrefourlarda 2 YTL'ye satıyorlar
kullanma kılavuzunda hi-speed USB olarak belirtmiş.. Bir ok forumda da USB 2.0 olarak belirtiyor.. bir alıntı
Yes as long as the hard drive is externally powered (plugged into the wall outlet for power), formatted to FAT32 using Swissknife or similar, and USB cable is good quality and not too long (over 6 feet). Phillips 5990/5992 has USB2.0, DivX/Xvid, region free via remote hack, and uses Mediatek chipset for good upconverting PQ (up to 1080p)--all for under $60 from Best Buy, Walmart, or Costco.
Ancak USB 2.0 olayı biraz kafaları karıştırıyor. Philips bu modelde neden yazmamış acaba yokmu?
Philips USAsitesinde 2 cihaz da satılıyor oradada 5990 modeli USB 2.0 olarak belirtilmemiş. Ancak Avrupa forumlarında hep USB 2.0 olarak belirtiliyor. Açıklığa kavuşması lazım
Arkadaşlar bugün Bakırköy Electroworld'den bir 5990/12 aldım, 179 YTL'ye, taksitli fiyatı 199 YTL idi. Teşhir ürünü dışındaki son kapalı kutuyu almış olabilirim. Ortalıkta başka bir tane daha göremedim :)
Cihazı çok fazla incelemek henüz mümkün olmadı ancak kısıtlı ilk izlenim ve deneyimlerimi sizlerle paylaşayım.
1. Öncelikle cihaz USB 2.0. Öyle olduğu kutusu üzerindeki "USB 2.0 Media Link" ve "High Speed USB" ibareleri ile belirtilmiş. Ayrıca Philips'ten 5990'a dair sorularım üzerine tarafıma gelen bilgiyi buraya olduğu gibi kopyalıyorum: "Belirtmis oldugunuz konu ile ilgili olarak; DVP5990 Agustos ayindan itibaren satisa sunulacak bir urundur. Uzerindeki USB giris USB 2.0 standartindadir. Goruntu cipi 5980 ile aynidir. Divx dosyasi oynatmada Turkce alt yazi sorunu yoktur. Saygilarimizla Turk Philips T. A.S. Tuketici Danısma Merkezi"
2. USB'den 4GB lik bir USB stick üzerinden denediğim bir kaç film takılmasız ve akıcı şekilde oynadı.
3. USB portu, harici beslemesiz WD Passport hard diskimi çalıştırdı. Disk içeriğinin görülmesi için FAT32 olarak formatlanmış olması gerekiyor.
4. Kutudan HDMI kablo çıkmıyor, zaten çıktığı da kutuda belirtilmemiş, sadece bir adet SCART kablo çıkıyor.
5. Bende Philips'in HDMI çıkışlı bu player serisinin ilk temsilcisi olan USB'siz ve Zoran çipsetli bir de 5900 player mevcut. Görüntü kalitesinden oldukça memnun olduğum bu playera kıyasla 720p TV'mde daha da iyi görüntü aldım. Özellikle avi gösterimi 5900'e göre daha başarılı.
6. Cihaz v29 firmware ile geldi. Bu firmwarede altyazı fontunu pek beğenmedim, altyazıları ekranda gereğinden fazla yukarıda konumlandırıyor, ayrıca Türkçe karakterleri doğru gösteriyor ancak garip bir şekilde biraz ayrık olarak konumlandırıyordu. Bunun üzerine Philips sitesindeki v34 firmware'i indirdim ve USB stick üzerinden yükledim. Bu firmware ya hatalı inmiş olabilir ya da kendisi kusurlu olabilir, çünkü upgrade işlemi sonrasında USB portunu kullanamaz oldum. Bunun üzerine,http://board.softpedia.com/lofiversion/index.php/t9603.html adresindeki forumdan vb6rocod'un geliştirdiği DVP5990_12_vb6_v3 firmware'i indirdim ve arşivin içindeki Türkçe fontlu olan 1254 versiyonunu CD yardımı ile yukledim. Sorun halloldu, USB portu yeniden görülür ve kullanılır oldu. Bu yazılım, çok daha şık bir arayüze sahip, dosya ismindeki karakter kısıtlamasını kaldırıyor, altyazı fontu daha düzgün ve altyazıları ekranda biraz daha aşağıda konumlandırıyor.
7. Dış görünüşü ve kullanışlı uzaktan kumandası ile bence tasarım olarak bu serinin en iyisi.
İlk izlenimlerim bunlarla sınırlı. Öne çıkan olumlu ya da olumsuz yanlarını görürsem sizlerle paylaşacağım.
Sizinkinden bir öncesini ben aldım
Aklıma birşey takıldı bu playerda dts özelliği var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: nightmare666
Eğer dts özelliği ile decoder kastediliyorsa, cihazda dekoder ve çözülmüş 5.1 analog ses çıkışları bulunmamaktadır. Analog ses çıkışı olarak sadece standard sağ ve sol kanal ses çıkışları mevcuttur.
Tüm playerlarda olduğu gibi digital ses sinyali (dts veya dolby ac3 veya diskte ne mevcutsa) cihazın coaxial digital out ve hdmi çıkışından alınabilir ve uyumlu bir 5.1 dekodera, receivera veya ses sistemine çözülmek üzere bağlanabilir. Yani dts/dolby vs digital çıkış mevcuttur.
ozaman sorun yok benim amfi dts'li bilgiler için sağol
Kardeşimin istanbuldan elektroworldden alıp yolladığı 5990 bugün elime geçti.Cihaz 5980 boyutlarında.Üzerindeki yazılım philipsin vazgeçemediği türden ...yani berbat.
Sadece açılıştaki buzlu cam görüntüsünü beğendim. Hemen modlanmış yazılımı yükledim.Modlanmış yazılımın vaadleri gerçekleşti. Hdmi kablo ile 40x3500 tvme bağladım.Usb 4 gb sony flash bellekle denemeler yaptım.Hiç takılma yok.Bu çok ince sony flash bellek neredeyse görüntü olarak kayboldu....çok iyi oldu. Hdmi kablom hometech den çıkan kablo.Çözünürlüğü auto modda 1080P olarak kendi seçti. Prison break 4.sezon lol. da görüntü şimdiye kadar seyrettiklerimin en iyisi idi.Hdmi de aynı scartta olduğu gibi tv otomatik olarak Hdmi girişi açıyor. Cihazda dts dekoder yok . Kumandası arkadaşlarında bahsettiği gibi şimdiye kadarki philipslerin en iyisi. Power tuşunda çok parlak kırmızı bir led yanıyor,bence daha az parlak olmalıydı. Cihazın derinliği çok az....hele 720 sa dan sonra bayaa küçük ve hafif geldi. 320 gb lık 2.5 luk hddmi deneyemedim denersem sonucu yazacağım.Zaten sadece flash bellekle kullanmayı düşünüyorum. Divx de görüntü okadar iyiki 720sa da berbat divx seyrediyormuşuz. Divx de alt yazı modlu yazılımda nasıl aşagıya alınır ..kısa zamanda bulamadım.Biraz yukarıda geldi. Modlu yazılımda altyazı rengi sarı başlıyor. İlk iş olarak modlu yazılımı modlayarak orijinal açılış mpeg ini yerleştireceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: prosecutor
Kardeşimin istanbuldan elektroworldden alıp yolladığı 5990 bugün elime geçti.Cihaz 5980 boyutlarında.Üzerindeki yazılım philipsin vazgeçemediği türden ...yani berbat.
Sadece açılıştaki buzlu cam görüntüsünü beğendim. Hemen modlanmış yazılımı yükledim.Modlanmış yazılımın vaadleri gerçekleşti. Hdmi kablo ile 40x3500 tvme bağladım.Usb 4 gb sony flash bellekle denemeler yaptım.Hiç takılma yok.Bu çok ince sony flash bellek neredeyse görüntü olarak kayboldu....çok iyi oldu. Hdmi kablom hometech den çıkan kablo.Çözünürlüğü auto modda 1080P olarak kendi seçti. Prison break 4.sezon lol. da görüntü şimdiye kadar seyrettiklerimin en iyisi idi.Hdmi de aynı scartta olduğu gibi tv otomatik olarak Hdmi girişi açıyor. Cihazda dts dekoder yok . Kumandası arkadaşlarında bahsettiği gibi şimdiye kadarki philipslerin en iyisi. Power tuşunda çok parlak kırmızı bir led yanıyor,bence daha az parlak olmalıydı. Cihazın derinliği çok az....hele 720 sa dan sonra bayaa küçük ve hafif geldi. 320 gb lık 2.5 luk hddmi deneyemedim denersem sonucu yazacağım.Zaten sadece flash bellekle kullanmayı düşünüyorum. Divx de görüntü okadar iyiki 720sa da berbat divx seyrediyormuşuz. Divx de alt yazı modlu yazılımda nasıl aşagıya alınır ..kısa zamanda bulamadım.Biraz yukarıda geldi. Modlu yazılımda altyazı rengi sarı başlıyor. İlk iş olarak modlu yazılımı modlayarak orijinal açılış mpeg ini yerleştireceğim.
Güle güle kullan.. yazılım eğer DVP3260 gibi yapılabilirse mükemmel olur. Yapılan yazılımda altyazı fontu, arka bandı, yazı rengi ve konumu değiştirilebildiği gibi altyazıların uyanı, önce uyanı sonra hepsini veya hepsini yükle seçenekleri ve 4 alt yazı büyüklüğü ile geliyor.. yeni yazılımları bekliyoruz..
bende en cok harici harddiskle film izleyenlerin deneyimlerini burada biizimle paylaşmasını bekliyorum
Şu anki modlu yazılım altyazıda çok yeterli 4 ayrı büyüklükte farklı font sarı ve opak renkte seçilebiliyor.Hatta sarı orta büyüklükte olanı benim istediğim gibi bayaa aşağıda.Alt yazı altındaki bantta kaldırılmış. Ayrıca yeni keşfettiğim bir durum..cihaz dijital ses çıkışında stereoya ayarlı geliyor.Dolby ve Dts çıkış vermiyor.Bunu düzeltmek için HDMİ çıkışındaki ses özelliğini kapatıp o şekilde ayarlamak gerekiyor.Ayardan sonra HDMİ den sesi açabilirsiniz. HDD mi denemek için önce 320 gb ın yarısını fat32 ile formatlamam gerekiyor.Bu büyüklükte daha önce 2,5 luk hard disk kafa atmaya başlamıştı. 5990 ın kullanma klavuzunda usb nin flash diskler için olduğu belirtiliyor.
süper yazılımlarıda süper
arkadaşlar,
altyazının açılması için adının filmle aynı olması mı gerekiyor? diski taktığımızda altyazılar arasında seçim yapmamıza izin var mı? bunlarlala ilgili bilgi verebilrseniz çok sevinirim.
bu arada alan herkese... güle güle kullanın...
quote:
Orjinalden alıntı: bizimev
arkadaşlar,
altyazının açılması için adının filmle aynı olması mı gerekiyor? diski taktığımızda altyazılar arasında seçim yapmamıza izin var mı? bunlarlala ilgili bilgi verebilrseniz çok sevinirim.
bu arada alan herkese... güle güle kullanın...
Aynı olması gerekmiyor.
Ayrıca 2.5 luk HDD leride rahatça tanıyor 300 klasör 640 filme kadar
quote:
Orjinalden alıntı: nightmare666
5990'ın DTS özelliği yok. Ancak bir forumda (yabancı) aslında çipin DTS özelliğine sahip olduğu ancak Philips'in lisans için yüksek maliyet ödememek amacıyla firmware ile bu işlevi kapattığı söyleniyor. yani yeni bir yazılım cihaza DTS özelliği kazandıracaktır. Tabiki ileride