Şimdi Ara

Philips DVP 5990 True High-Def Dvd Player (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
824
Cevap
2
Favori
90.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5990'ın component çıkışlarını kullanmayı düşünenler için pek hoş olmayan bir bilgi vereyim. Bu çıkıştan 480p görüntü alınabiliyor, 720p, 1080i veya 1080p upscale görüntü sadece HDMI çıkıştan alınabiliyor. Bu haliyle component çıkıştaki görüntü kalitesi ise maalesef compozitten pek farklı değil, gölgeli ve donuk. HDMI çıkışlardaki görüntü kalitesi ise daha önce bahsettiğim gibi çok iyi. Bu, çipsetin bir kısıtlaması mı bilmiyorum. Philips 5960 ta ve 5980 de durum nasıldı, bunlara sahip olmadığım ve deneme fırsatı bulamadığım için bir fikrim yok, ancak halen kullanmakta olduğum, bu serinin ilk temsilcisi Zoran çipsetli Philips 5900' de (USB'siz) component görüntü kalitesi HDMI ile başabaş ve çok yüksek kalitede idi. 5900 de upscale hem component hem de HDMI çıkışta vardı ve 720p çözünürlükte idi. Component çıkışı kullanmak zorunda olanlar, başarılı divx ve USB performansına rağmen bence başka bir cihaz arayabilirler. 5990'ın component çıkışı benim için tam bir hayal kırıklığı oldu ve beni 15m lik bir HDMI/DVI kablo satın almak mecburiyetinde bıraktı.

• Benim kullandığım 320 gb microbox 2,5 luk hdd nin yarısını bölüp fat32 olarak formatladım.
    5990 takıldığı anda hemen görüp içindekileri gösterdi.
    Ac3 1.4 gb lik filmler hiç takılmadan çok çok akıcı bir şekilde oynadı.
    Görüntü 1080P hdmi de gerçekten harika blueray yanında halt etmiş inanın.(bedavaya HD keyfi anlayacağınız:) )
    Apocalipto prodji BL rip ile denememde sanki mkv seyrediyormuşsunuz şekilde tırtıksız detay ve renk derinliği veriyor.
    Hometech ,prinha gibi övülen cihazlarıda 720 ile değiştirmek için almıştım.Ama görüntü kalitesinde 5990 ın yanına bile yaklaşamazlar.

Gelelim olumsuz tarafına;
    Cihazda hdmi bağlantı yaptığınızda ve hdmi den sesi tv ye iletmesini istediğinizde coaxial çıkışta receivere PCM 48 k sinyal gönderiyor.DD veya dts stream göndermiyor.
    AR scart soket ile de sony 40X3500 tv me bağlantı yaptım.Hdmi1080P ile arasında fark çok bariz.Up scale yi duyuyordumda palavra zannediyordum.Ama philips bu cihazda bu işi gerçekten çok iyi yapmış.

Demin usb sony vaulth tinny belleğe 2.2 gb lık I.Now.Pronounce.You.Chuck.And.Larry.2007.HDRip.Xvid.AC3.PRoDJi yi 5990 a yerleştirdim.Oynat dedikten sonra bir müddet bekledi ve inanamadım ama oynatmaya başladı.Goto ile 1sa.30. dk ve 1 sa. 50dk. ya gittim anında gitti .yani 2 gb üstünde sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 24 Eylül 2008; 11:51:29 >

• Mümkünse alt yazılı görüntü capsları da bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

Mümkünse alt yazılı görüntü capsları da bekliyoruz

Makinam ile pek başarılı sonuç alamadım, bulanık oldu, ama en azından altyazı boyutları hakkında fikir verecektir.
    Daha iyilerini çekebilirsem buraya eklerim.

vb6rocod'un geliştirdiği DVP5990_12_vb6_v4 modifiye firmware kullanıyorum.
    4 adet font ve beyaz ve sarı renk seçeneği mevcut. Aşağıda standard olarak isimlendirilen dışındaki 3 font boyutunun ss'leri var.

Büyük font

Philips DVP 5990 True High-Def Dvd Player

Orta font

Küçük font

• Harika DivX'den çok DvD altyazısına benziyor
  • Gerçekten çok güzel.Yakında bende bir tane alırım herhalde
  • arkadaşlar bu ürünün herkes usb 2.0 sürümüne sahip olduğunu söylüyor bende 5980 ve 5990 kararsızdım ve ikisi arasındaki farkları öğrenmek için philips'e mail attım sorduğum soruda aynen şudur : " farklı kaynaklarda 5990 modelinin usb 2.0 olduğu söyleniyor.5980 modeli ile 5990 modeli arasındaki tek fark usb hızı mıdır?" ve gelen cevabı da aynen aşağıya yazıyorum :

"Tuketici Danisma Merkezi’mize gondermis oldugunuz e-mail icin tesekkur ederiz.

Bize iletmis oldugunuz konu ile ilgili olarak ; 2 ürün arasinda bulunan tek fark
    DVP5990 in dis görüntüsünün daha sik olmasidir. Özellik olarak bir fark yoktur.
    Ürünlerin yaninda HDMI kablo verilmemektedir. Ayrica ürünlerin tavsiye edilen
    perakende fiyati KDV dahil 199 YTL dir .

Her turlu soru ve sorununuzda size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.
    Bilgilerinize sunarız.

Saygilarimizla
    Turk Philips T. A.S.
    Tuketici Danısma Merkezi
    0800 261 33 02 pbx"

Bu ürünü alan arkadaşlar lütfen kesin bişey söylesin :) kafam karıştı:) philips kendi ürününün özelliklerini mi bilmiyor yoksa burda yazılanlar yanlış mı ? bu üründe usb 2.0 var mı yok mu ?

• quote:

Orjinalden alıntı: murattici

arkadaşlar bu ürünün herkes usb 2.0 sürümüne sahip olduğunu söylüyor bende 5980 ve 5990 kararsızdım ve ikisi arasındaki farkları öğrenmek için philips'e mail attım sorduğum soruda aynen şudur : " farklı kaynaklarda 5990 modelinin usb 2.0 olduğu söyleniyor.5980 modeli ile 5990 modeli arasındaki tek fark usb hızı mıdır?" ve gelen cevabı da aynen aşağıya yazıyorum :

"Tuketici Danisma Merkezi’mize gondermis oldugunuz e-mail icin tesekkur ederiz.

Bize iletmis oldugunuz konu ile ilgili olarak ; 2 ürün arasinda bulunan tek fark
    DVP5990 in dis görüntüsünün daha sik olmasidir. Özellik olarak bir fark yoktur.
    Ürünlerin yaninda HDMI kablo verilmemektedir. Ayrica ürünlerin tavsiye edilen
    perakende fiyati KDV dahil 199 YTL dir .

Her turlu soru ve sorununuzda size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.
    Bilgilerinize sunarız.

Saygilarimizla
    Turk Philips T. A.S.
    Tuketici Danısma Merkezi
    0800 261 33 02 pbx"

Bu ürünü alan arkadaşlar lütfen kesin bişey söylesin :) kafam karıştı:) philips kendi ürününün özelliklerini mi bilmiyor yoksa burda yazılanlar yanlış mı ? bu üründe usb 2.0 var mı yok mu ?

Bence Philips kendi ürününü bilmiyor. Daha doğrusu o maili size yazan kişi kimse o bilmiyor. Ben de Philips'in aynı tüketici danışma merkezinden 5990'ın USB2.0 girişli olduğunu belirten bir mail almış ve bu mesajı bu başlık altında daha önceki bir mesajımda sizlerle paylaşmıştım. Zaten ürünün ambalajında da USB 2.0 yazıyor. Öte yandan cihazın USB den takılmasız film oynatma başarımı da girişin USB2.0 olduğunu doğrulamakta.

5980 ile 5990 arasındaki en önemli fark USB2.0, bunun dışında audio cdlerden mp3 oluşturabilmesi, wmv formatını da oynatıyor olması gibi özellikleri var. Yani farklar Philips'ten gelen o talihsiz emaildeki gibi cihazın dış görünüşü ile sınırlı değil.

Ürün kutusundan çektiğim fotoğrafı paylaşıyorum. USB2.0 konusundaki şüpheleri gidereceğini sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 24 Eylül 2008; 23:16:09 >

• Cihaz USB 2.0 mı bilen yok! Yurtdışı forumlara baktım onlarda bu konuyu tartışıyor. Test yapan bazı kullanıcılar bu kesinlikle USB 2.0 diyorlar. Onlarada Philips ' 5990 ile 5992 arasındaki tek farkın rengi olduğunu söylenmiş sanırım ABD 'de.
    Kutusunda sertifikalı USB 2.0 olduğu yazmıyor. Ancak diğerlerinden farklı olarak hi-speed USB logosu mevcut bu 5980 de yok. Ben kendi 2.5 HDD mi denedin USB 1.1 olan hiçbir DVD oynatıcı tanımazken (Güç yeterli gelmediğinden herhalde ) 5990 tanıdı ve filmleri oynattı. Hareketli sahnelerde USB 1.1 bağlantısıyla seyrettiğim ve takılmaların olduğu filmler 5990 da takılmadan oynadı. Sonuçta yurdışı forumlarında da bu cihaz kesinlikle USB 2.0 deniliyor. Bence USB 2.0 sertifikasına para ödememek için phiilips bu yolu seçti
  • Bir konu daha,

5992/37 USB 2.0 , 5990/37 USB direct olarak Amerikada satılıyor.

Özelliklerini incelediğimizde ,

5992 de easylink var 5990 da yok

5992 de CD den MP3 e dönüştürme var 5990 da yok

5992 de WMV var 5990 da yok

Ancak Avrupada satılan ve bizdede olan 5990/12 de
    easylink te, MP3 yapmada WMV var
    Bu cihaz kesinlikle USB 2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 24 Eylül 2008; 23:46:50 >
  • Arkadaşlar Türkiyedeki dağıtıcı firmaların personelini sanırım en cahillerinden seçiyorlar.Böylesine teknoloji bilgi ve ilgi fakiri olan bir yetkili grubu sanırım sadece bizim ülkemize özgü bir durumdur.Philips bu konuda en berbatlarından.10 senedir philips dvd -divx playerlarını kullanırım ,firmadan sadece aletleri aldım.Yazılım ve destek malum forum ortamından sağlanmaktadır.
    Şu size gelen mail i lütfen philips in avrupadaki merkezine iletin.Birazcık okuma yazması olan birinin bile küçük bir internet araştırması ile anlayabileceği bir şeyi(hatta kendi sitelerindeki ürün karşılaştırması ile dahi)anlamamak herhalde zeka sorunlarına işaret ediyor.
    Cihaz kesinlikle usb 2.0

Ekteki dosyalarda altyazı resimlerini ekledim.Ben en üstteki resimdeki orta ,sakin diye tanımlanan seçeneği kullanıyorum.altyazılar rahat okunan göz yormayan bir sarı renkte büyüklükleri yeterli boyutta ve diğer seçeneklerden daha çok ekranın altına yakın ,16x9 filmlerde alttaki siyah bantta oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 25 Eylül 2008; 8:52:18 >

• Resimde ki katalokta HDMI hediyeli diyor

• bu katalog hangi satıcıya ait?
  • PHILIPS BOSCH bayisinin kataloğu çoğunda bu var
  • Arkadaşlar bütün HDMİ kablolar birbirinin aynısıdır.HDMİ kabloda teknosada 6 ytl ye satılıyor.
  • o ayrı ama katalokta veriyoruz diyorsa vermek zorunda isterse fiyatı 1Ytl olsun haksız mıyım
  • Haklısın.
  • Coax'tan dts özellikli bir amfiye bağlansa, usb ile harici hdd'den okutulacak bir dts albümden 5 kanal ses almak mümkünmü?
    Deneyen varmı?
  • Mümkün denedim.;)
  • yanıt için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

quote:

Orjinalden alıntı: bizimev

arkadaşlar,

altyazının açılması için adının filmle aynı olması mı gerekiyor?
    diski taktığımızda altyazılar arasında seçim yapmamıza izin var mı?
    bunlarlala ilgili bilgi verebilrseniz çok sevinirim.

bu arada alan herkese... güle güle kullanın...

Aynı olması gerekmiyor.

Ayrıca 2.5 luk HDD leride rahatça tanıyor 300 klasör 640 filme kadar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.