Şimdi Ara

Philips DVP 5990 True High-Def Dvd Player (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
824
Cevap
2
Favori
90.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: meclisi ala

arkadaslar upscale ozelliği normal tuplu tv lerde aktifmi yoksa hdmi olmasımı lazım..

Normal tüplü TV'lerin HD özelliği olmadığından upscale mümkün değil
  • arkadaslar sonunda olan oldu bu aptal swissknife harddiskimi bozdu..bilgisayar görmüyor artık..servise gönderdim ne zaman alırım allah bilir..

artık yapacağım şey 2 gblık bir flash bellek alarak izleyeceğim filmi ona atmak yok fat32 yok 5e böl ugrasmıcam 1 TB harddiskle..harddisk sadece arşiv olarak kalıcak
  • bu cihazda mkv oynatmanın hiçbir yolu yokmu?
  • malesef yok :( cihazın özelliğinde .mkv dosyaları oynatmak mevcut değil vede hiç bir güncellemeyle mevcut olacağa benzemiyor..
  • bu cihaz dosya adını tam olarak gösteriyormu acaba ??
    5-10 karakter gibi bi sınırlaması varmı ??,
    birde component bağlantıda 1080i kalitesini vermediğini söylemiş bir arkadaş doğrumu??
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit.as -- 18 Mart 2009; 9:14:53 >
  • Karakter sınırı şu an sanırım 48 karaktere çıkmış durumda. Bir sınır olmak zorunda, şu anki durum iyi bence.

Evet, ne yazık ki 5990 component çıkıştan 480p üzeri vermiyor. Cihazın hdmi haricindeki çıkışlara upscale yapmadığını test ve tespit etmiş durumdayım. 720p veya 1080i/p upscale için hdmiden bağlantı şart.

Eğer analog component bağlantıdan başka seçeneğiniz yoksa, maalesef bu cihazda alacağınız en yüksek çözünürlük 480p dir.
  • tvde HDMI çıkışı malesef mevcut değilcihaz elendi ozaman...çok karizmatik şık bi cihazdı ama bana component çıkışlı bir cihaz lazım ne önerirsiniz acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit.as -- 18 Mart 2009; 17:17:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cahit.as

tvde HDMI çıkışı malesef mevcut değilcihaz elendi ozaman...çok karizmatik şık bi cihazdı ama bana component çıkışlı bir cihaz lazım ne önerirsiniz acaba??

iyide component çıkışlar 1080p özellğini hiç bi zaman vermezki diye biliorum ben yanlıs mı ?
  • 1080p değil 1080i veriyormuş zaten.
  • sayın ustalar philips türkiye web sayfasında bu ürün yok. DVP-5980 modeli var. Bu iki ürün aynı mı?
    Fiyatı yaklaşık ne kadar ?
  • V7 ile 1080 p veriyor.Benim sonyx3500 HDMİ den 1080P geldiğini söylüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PePo

Karakter sınırı şu an sanırım 48 karaktere çıkmış durumda. Bir sınır olmak zorunda, şu anki durum iyi bence.

Evet, ne yazık ki 5990 component çıkıştan 480p üzeri vermiyor. Cihazın hdmi haricindeki çıkışlara upscale yapmadığını test ve tespit etmiş durumdayım. 720p veya 1080i/p upscale için hdmiden bağlantı şart.

Eğer analog component bağlantıdan başka seçeneğiniz yoksa, maalesef bu cihazda alacağınız en yüksek çözünürlük 480p dir.

Sony KP-FX532M91 - 53" Multisystem TV

53" Projection TV Wega Engine Model
    DRC-MF (1250/100/Prog)
    Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p)
    Super Luminance Picture
    AR Coating
    Digital Quick Focus
    1st Surface Mirror
    3D Digital Comb Filter (PAL/NTSC)
    3D Digital Noise Reduction
    Block Noise Reducer
    DRC Cinema Mode
    HD/DVD Input
    PAP (2 Tuner)
    BBE
    High Voltage Regulator
    Specifications:

Dimensions(w/h/d, mm): 1136x1438x666
    Weight (kg): 86
    Multi TV System (BG,I,DK,M)
    Stereo: NICAM, A2
    Fine Tuning
    Auto Program
    OSD: E/CH/AR
    Text: English, Arab, Persian
    1 (Front) 3 (Rear)-AV IN
    2-DVD Component (Rear)
    1-RGB (Rear)
    1-S Terminal (Front)
    1-S Terminal (Rear)
    Audio Power (W): 15 + 15
    Surround Type: T/SM
    3 Way 6 Speaker

Bu konularda pek bi bilgim olmadıgı için sorularım saçma gelebilir kusura bakmayın
    PePo arkadaşım demişki 5990 cihazında component bağlantı ile (yeşil-mavi-kırmızı ) en fazla 480p görüntü elde edebilirsin.
    Zaten yukarıda yazdıgım gibi televizyon 1080p değil 1080i destekliyor...yani elimdeki mevcut tv ile 1080p ye ulaşma cabasında değilim
    Bu 480p dediğimiz 1080i yemi tekabul ediyor bunu merak ediyorum??
    Yoksa hayır 1080i 480p den daha iyi görüntü verirmi diyorsunuz??
    Sözün özü televizyonun [Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p)] özelliğini maximum seviyede philips 5990dan alabilirmiyim??
    not; Tvde HDMI girişi olmayıp component (yeşil-mavi-kırmızı) giriş bulundugu için bu karın ağrısını çekiyorum

• Bendede 1080p ... Komponentten 1080i.....Pioneer plazmada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 19 Mart 2009; 11:56:17 >
  • quote:

quote:

Karakter sınırı şu an sanırım 48 karaktere çıkmış durumda. Bir sınır olmak zorunda, şu anki durum iyi bence.
    Evet, ne yazık ki 5990 component çıkıştan 480p üzeri vermiyor. Cihazın hdmi haricindeki çıkışlara upscale yapmadığını test ve tespit etmiş durumdayım. 720p veya 1080i/p upscale için hdmiden bağlantı şart. Eğer analog component bağlantıdan başka seçeneğiniz yoksa, maalesef bu cihazda alacağınız en yüksek çözünürlük 480p dir.

Sony KP-FX532M91 - 53" Multisystem TV
    Bu konularda pek bi bilgim olmadıgı için sorularım saçma gelebilir kusura bakmayın
    PePo arkadaşım demişki 5990 cihazında component bağlantı ile (yeşil-mavi-kırmızı ) en fazla 480p görüntü elde edebilirsin.
    Zaten yukarıda yazdıgım gibi televizyon 1080p değil 1080i destekliyor...yani elimdeki mevcut tv ile 1080p ye ulaşma cabasında değilim
    Bu 480p dediğimiz 1080i yemi tekabul ediyor bunu merak ediyorum??
    Yoksa hayır 1080i 480p den daha iyi görüntü verirmi diyorsunuz??
    Sözün özü televizyonun [Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p)] özelliğini maximum seviyede philips 5990dan alabilirmiyim??
    not; Tvde HDMI girişi olmayıp component (yeşil-mavi-kırmızı) giriş bulundugu için bu karın ağrısını çekiyorum

Ben de sizinkiyle hemen hemen aynı özelliklere sahip bir Sony 50 inç KDF50A11E 1080i/720p/480p HD Ready arka projeksiyon TV ve ayrıca 1080i/720p çözünürlükte bir Hitachi projeksiyon cihazı sahibiyim. Sizden farklı olarak benim TV'mde ve projeksiyonumda hem HDMI hem de component girişler mevcut. Eski bir mesajımda da izah ettiğim gibi, 5990 ın yanısıra, bir de 5990'dan farklı video chipi (Zoran) bulunan hdmi ve component çıkışlı Philips 5900 player sahibiyim Tüm bu cihazların kombinasyonları ile testlerim sonucu (yabancı forumlardan da teyid edildiği üzere) Philips 5990, component çıkışında upscale yapmıyor ve sadece 480p veriyor. 480p HD değil SD, yani standard ve elbette 720p/1080i ve 1080p den daha düşük bir çözünürlüktür. 5990 ancak hdmi çıkışında upscaled 720p/1080i veya 1080p verebiliyor. Diğer oynatıcım 5900 ise hem component hem hdmi çıkışında 720p/1080i verebiliyor. Sadece component girişiniz varsa maalesef 480p üzeri görüntü alamayacaksınız. Yani TV nizin HD özelliğini kullanamayacaksınız. Bunun için komponent çıkışında da upscale yapan bir player gerekli. Çok farkediyor mu derseniz, farkın hissedilir olduğunu söyleyebilirim. Ama hem 5990'ın USB2.0 ve diğer üstün özelliklerine ve yazılım desteğine, hem de component çıkışında 720p/1080i upscale özelliğine sahip bir player var mıdır bilemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 19 Mart 2009; 13:37:44 >

• allah senden razı olsun kardeşçok çok teşekkür ederimgünlerdir öğrenmek için göbeğimi çatlattığım şeyi sonunda öğrendim
    ARANIYOR
    component çıkışında 720p/1080i upscale özelliğine
    USB 2.0 girişi mevcut
    yazılım desteğine sahip
    DVD/DivX Player Aranıyor
    bu 3 özelliğe sahip divx player önerilerinizi heyecanla beklicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit.as -- 19 Mart 2009; 16:44:24 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: magicstig
    ... başlığın tümünü okudum ama göremedim yada gözümden kaçtı bu alet DTS destekliyormu ?
    ... bu playerla kullanabiliceğim ve bana 5.1 ses vericek bir hoparlör önerisi...

5990'ın koaksiyel digital ses çıkışından dts sinyali alınabilmektedir.
    Ses sisteminizde dts dekoderi mevcutsa dts ses dinlersiniz.

Eğer 5.1 ses istiyorsanız, bu cihazla birlikte kullanmak üzere alacağınız sistemde digital ses girişi ve dekoder (dolby digital, dts vs) olması gerekli.
    Sadece analog girişleri olan bir sistemle 5.1 ses almanız mümkün değil.

Logitech z5500 ses sistemine bağlayıp DTS seçeneği olan bir DVD oynatmama rağmen koaksiyel digital ses çıkışından dts sinyali alamadım. Başarabilen var mı? Sanki DTSyi desteklemiyor gibi.

• quote:

allah senden razı olsun kardeşçok çok teşekkür ederimgünlerdir öğrenmek için göbeğimi çatlattığım şeyi sonunda öğrendim
    ARANIYOR
    component çıkışında 720p/1080i upscale özelliğine
    USB 2.0 girişi mevcut
    yazılım desteğine sahip
    DVD/DivX Player Aranıyor
    bu 3 özelliğe sahip divx player önerilerinizi heyecanla beklicem

Bana dönüp dolaşıp gene 5990 alacakmışsınız gibi geliyor. :) İleride hdmi girişli bir tvnizin olabileceği de düşünülürse çok ta yanlış bir seçim olmaz aslında. Zaten 5990, 480p de de yani normal bir upscalesiz progressive dvd player olarak ta tavsiye edilecek görüntü kalitesine sahip.

Öte yandan, 5990 ile benzer özelliklere sahip, aynı yazılım desteğine sahip, USB 2.0 lı, ama daha ekonomik bir seriden olan yeni Philips 3260 player da sizin için uygun olabilir. Bunda HDMI çıkış yok. Fiyatı da daha hesaplı, sanırım 100 TL, kullanıp tavsiye eden arkadaşlar vardı. Bir göz atın isterseniz.

• peki philips 3260,480p'nin üstüne çıkabiliyormu component bağlantıda tabi..
    eğer çıkamıyorsa dediğiniz gibi alternatifimizde yoksa 5990 alınası oluyor
  • arkadaşlar bu 5990 modelinden almayı planlıyorum.z5500 bağlıcam.Acaba Optik ses çıkışı varmı cihazın.kullanan Arkadaşlardan rica etsem,bi yardım.
  • quote:

peki philips 3260,480p'nin üstüne çıkabiliyormu component bağlantıda tabi..
    eğer çıkamıyorsa dediğiniz gibi alternatifimizde yoksa 5990 alınası oluyor

5990.ı 3260dan ayıran tek özellik 5990da hdmi çıkışı olmasıdır onun dışında herseyleri aynıdır.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.