bu arada bende kafama takılan bir soruyu sorayım, bizim aletler USB den DTS müzik okuyabiliyor mu? okuyorsa uzantısı ne olması lazım?
o işle bende ilgilniyorum (DTS müzik) Malesef WAV dosyasını okumadı. Bunu nasıl VOB a çeviririm diye düşünüyordum. Az bir araştırma yaptım ama sonuca ulaşamadım. Sanırım NERO VİSİON ile olur diye düşünüyorum..
Bas ses kısma ayarı için, tuhaf gelecek ama centeri ve fontları +3 gibi yapsınlar. Bir deneyin bakalım. Psikolojik bişi değil gibi ise bas sesi kısılmış gibi geldi bana ne iş se...
Arkadaslar ben de sizin de yorumlarınıza daya lı olarak 3377 siparis verdim. 3568 ile arasında baya bir gidip geldim ama arka hoparlorlerin dusuk olması ve 150 TL pahalı olması nedeni ile vazgectim. 3377 umarım bass watt dusuklugu nedeni ile bir problem yaratmaz. 30 m2 salonda kullanacagım, pek problem olmayacagını dusunuyorum ama artık gelmeden bilemeyecegim. gelir gelmez ayrıntıları da paylasırım... tesekkurler. selamlar...
Hayırlı olsun dreadknight.
ben logitech x-540'lardan 3377 e geçince baya bir şok yaşamıştım, filmlerde bass gayet dolgun, müziklerde pek kendini göstermiyor ama dts müzikler gayet hoş.
Hd sistemlerdeki true dolby, dts master nasıl bir ses oluyor acaba , insan merak ediyor.
Çok teşekkürler
Bugüne kadar Toshiba LCD tv min kendince olan bas sistemi bile beni birçok anlamda mutlu ederken bu sistemin haydi haydi yeteceğini düşünüyorum. Artık yasımız da geçiyor olduğu için çok bass ihtiyacı hissedeceğim müzik de dinlemiyorum Metalci günlerimiz universitede kaldı. ;) filmler benim için esas önemli, görünen o ki orada da bass tetcek gibi. Bir sorum var yanliz. Uydu receiverdan optical ile ses alıp sisteme girersem mı daha iyi sonuc alırım yoksa optical ile receiverdan tv ye oradan da hdmi ile ses sistemine mı baglamaliyim. Hdmi sadece tv izlerken ters yonde calisabilir mı? Bu önemi cunki blueray player alirsam onun sesini optical dan ses sistemine girmek gibi bir niyetim var. Yukarıdaki sorumU en iyi Normal ve sanal 5+1 alabileceğim opsiyon icin değerlendirir mısınız? Çok selamlar.
uyduda eğer optik çıkış varsa ve 5.1 yayın yapan kanal izleyebiliyorsan optik ile ses sistemine girmelisin, hdmi bağlantı ters yönlü çalışmıyor bildiğim kadarı ile, eğer uydudan zaten 5.1 yayın yapan kanal izleyemiyorsan uduyu scart ile ses sistemine bağlayıp scart in modunda 5 ch stereo ile sanal 5.1 ses alabilirsin, cihazda ayrıca coax girişde olduğundan ileride bluray alırken coax çıkışlı bişey alırsın onuda ona bağlarsın olur biter
Merhaba arkadaşlar,
Dün 2 saatlik bir incelemenin ardından bende HTS3377 yi almış bulundum. Sizlere açıklayıcı fikir ve bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Çünkü bu ürünü tanıyıp almamda en cok sizin yazılarınız etkili oldu. Sistemi Samsung lcd Tv'mde kullanacaktım ve Logitech Z5500 ile diğer sisnema sistemleri arasında gidip geliyordum.Z5500 e cekilen saçma fiyatları görünce ve DVD konsolunun da içinde olması sebebiyle Philips e yöneldim. Doğru seçim yapmışım.Bunu sistemi çalıştırınca daha ii anlamış oldum. HDMI ve Optik kablo ile bağlantılarımı yaptım.Ses görüntü suan benim için mükemmel. Size bir konu hakkında daha danışmak isterim. Bağlantı için kullandığım kablolar HAMA nın ve alt sınıf kablolar.(HDMI-20TL, OPTIK-22 TL) Sizce ben bu kabloları üst fiyatlarda kablolar la değiştireyim mi? Bu benim aklımda bilinmez bir durum oldu.Acaba görüntü veya ses kalitesinde ciddi bir fark olusur mu? bilemiyorum.
Teşekkürler.
Tesekkur ederim. Normal digital uydu kullanıyorum, 5+1 ses alabildigim bir yayın olmadıgını dusunerek onu scart ile ses sistemine girecegim soyledigin gibi. TV ye HDMI ile baglarım, blueray i de optical ya da coaxial ile baglarım bu durumda. sorun cozuldu.
bir baska sorum daha var, bizim bu alet mkv oynatamıyor, peki mkv ve benzeri daha yuksek kaliteli filmleri (bilimum blueray rip) kalitesi ile oynamadan ac3 (veya dts) sesi de ekleyerek vob yapıp dvd haline getirir isek goruntu alabilir miyiz? bu vob dosyalarını gerekir ise birden fazla parca olarak usb deb izleyebilir miyiz acaba bu sekilde?
merakımı maruz gorun ancak mantık olarak olabilecegini dusunerek sormak istedim. ne dersiniz?
matagp öncelikle hayırlı olsun. ben pc üzerinden kullandığımdan görüntü yönünde sıkıntım yok ama ses için 4 metrelik bir kabloya ihtiyacım olduğundan kaliteli bişey almak istedim, XTREMEMAC XtremeHD Toslink Optik Audio Kablosu 4 metrelik, fiyatları normalin üstünde.
quote:
Orijinalden alıntı: dreadknight
Tesekkur ederim. Normal digital uydu kullanıyorum, 5+1 ses alabildigim bir yayın olmadıgını dusunerek onu scart ile ses sistemine girecegim soyledigin gibi. TV ye HDMI ile baglarım, blueray i de optical ya da coaxial ile baglarım bu durumda. sorun cozuldu.
bir baska sorum daha var, bizim bu alet mkv oynatamıyor, peki mkv ve benzeri daha yuksek kaliteli filmleri (bilimum blueray rip) kalitesi ile oynamadan ac3 (veya dts) sesi de ekleyerek vob yapıp dvd haline getirir isek goruntu alabilir miyiz? bu vob dosyalarını gerekir ise birden fazla parca olarak usb deb izleyebilir miyiz acaba bu sekilde?
merakımı maruz gorun ancak mantık olarak olabilecegini dusunerek sormak istedim. ne dersiniz?
vob yaparsanız ve filmi parçalarsanız olur fakat sanırım baya bir uğraş gerecek, bana göre tabi herkesin zevki ayrıdır da araya küçük bir netbok veya notebook atarak bu sorun ortadan kaldıralibilir evet tabikide ek masraf ama bana daha basit bir çözüm gibi geldi. Araya blu-ray player koyunca true dolby formatındaki ses dts olarak çıkacakmı ondan emin değilim. Dün philips yetkili merkezini arayip, arkasında Easy-fit hoparlör konektörleri olan blu-ray player sordum ama onlar sadece ses sistemi alınca o player geldiğini, normal blu-rey playerlarda sadece optik ve coax çıkış olduğunu sölediler.
quote:
ben bu sorunu bir tane media player alıp çözmeyi düşünüyorum en temiz yol bu ancak biraz bekleyip fiyatları düşünce alacağım
Multi codecli flimler için media tank mutlaka şart (Yada PC). Bu philips de VOB dosyası oynatması filan güzelde ama malesef 2. dil seçeneği malesef yok. Default dil ne ise onu dinliyorsunuz. DVD izlerken alt yazılar çok iyi iken aynı filimi VOB olarak izlerken alt yazısını beğenmedim...
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
quote:
ben bu sorunu bir tane media player alıp çözmeyi düşünüyorum en temiz yol bu ancak biraz bekleyip fiyatları düşünce alacağım
Bana da hd media player alma yolları gorunuyor gibi... Veya onun yerine mini kasa bir pc toplayacagım. 1080p gosterecek hdmi cıkıslı bir ekran kartı ve 5+1 destekli ses kartı da alıp sadece TV uzerinden kontrol edecegim. hatta kumanda bile tanıtılabiliyor. tabiiki bu soyledigim masraflara gore degisecek, eger pc isi astarı yuzunden pahalıya gelir ise tabiiki vazgecerim ama biryandan da tv yi bilgisayar gibi kullanabilme keyfi de guzel bir secenek. hd playerlar arasında dark media konusunda neler dusunuyorsun? inceleme sansın oldu mu? kullanan tanıdıgım yok ama guzel bir alete benziyor ben de kulak kabartmaya basladim...
Ben zaten alırsam Dark media alırım birde eksternal HDD ile ortalığı kalabalıklaştırmanın anlamı yok bence 3-5 aya kalmaz aynı özelliklerde başkaları çıkınca dark medianın da fiyatı daha alınabilir olur, dark media kullanan tanıdığım yok ama WD kullanan bir arkadaşım var pratik aletler hem ikide bir PC bağla çıkar gibi bir dert yok, aslında bende HDMİ çıkışlı 1080 p destekli ekran kartı olan bir laptop var ama salonda o alet bir şekilde hoş durmuyor ve sürekli bağla çıkar ancak bir süre tolere ediliyor sonradan onunlamı uğraşacağım diyor insan
bende philips in HTS 3377 modeli var ve bir sorunum var. bendeki sistemin işlemcisi çok sesli çalışıyor yani rahatsız oluyorum böyle nasıltarif ediyim hani tebeşiri tahtaya sürterek bir ses çıkar ya işte ona benzer bir ses, alan arkadaş böyle bir şeyden şikayetçi olmamış daha doğrusu kimse olmamış bu yüzden anladığım ya bu aletlerin işlemcisi dandik o yüzden böyle sesli çalışıyor yada benim alette bir sorun var garantiyle falan uğraşıp durucam. bu konuda beni bilgilendirebilecek olan varmı? şimdiden söyliyim sistemi dark media player ve play stationla kullanıyorum ve optik kablo ile bağlıyorum. kabloda sorun yok herşeyi kontrol etttim tek tek ses kesinlikle işlemciden yada ordan bi yerden geliyor belkide ayarlarında bir yanlışlık yaptım. fikri olan varmı?
@kirpi
Dark Media hakikaten güzel ancak fiyatı biraz daha inmeli. İcine hdd de almak gerekeceği için total 200 tl li rakamlara gelirse süper olur. Ben yine bir yandan mini atx kasa bir sistem de araştırıyorum. Atom n330 islemcili ama bulduklarım da pahalı. Bakalım araştırmaya devam :)
@barcelona
bir ihtimal elektrik aldığın prizden olabilir. Toprak yaterli gelmiyor sanki. Birden fazla cihazı tek bir çoklu prize bağlayınca olabilir beklenmedik sesler. Topragından emin oldugun başka bir prize takip deneyerek sorunun bu olup olmadıgını test edip gerekirse ona göre çözüm yoluna git derim ben ilk etapta. Slm
quote:
Orijinalden alıntı: barcelona
bende philips in HTS 3377 modeli var ve bir sorunum var. bendeki sistemin işlemcisi çok sesli çalışıyor yani rahatsız oluyorum böyle nasıltarif ediyim hani tebeşiri tahtaya sürterek bir ses çıkar ya işte ona benzer bir ses, alan arkadaş böyle bir şeyden şikayetçi olmamış daha doğrusu kimse olmamış bu yüzden anladığım ya bu aletlerin işlemcisi dandik o yüzden böyle sesli çalışıyor yada benim alette bir sorun var garantiyle falan uğraşıp durucam. bu konuda beni bilgilendirebilecek olan varmı? şimdiden söyliyim sistemi dark media player ve play stationla kullanıyorum ve optik kablo ile bağlıyorum. kabloda sorun yok herşeyi kontrol etttim tek tek ses kesinlikle işlemciden yada ordan bi yerden geliyor belkide ayarlarında bir yanlışlık yaptım. fikri olan varmı?
anladığım kadarı ile ana üniteden ses geliyor diyorsun, aletin arkasında fan var, fanın arızalı olmasın, sistemin fanı arkada köşede istersen kısa süreliğine kürdan gibi bir alet ile fanı durdurup bir dene, çünkü sistemde başka ses yapacak birde DVD player var onun dışında zaten hareketli bir parça yok, eğer ses ana üniteden değilde hop dan geliyor ise o zaman topraklamayı kontrol etmekte fayda var birde kabloların birbirine temas etmesi bazen böyle abuk subuk sesler çıkmasına neden olabiliyor, tüm bunlar dışında sistemde arıda da olabilir neticede kul yapısı garamntide bunun için var, Philips'i srvisi heryerde bulunur nasıl olsa ve onlar halleder
quote:
@kirpi
Dark Media hakikaten güzel ancak fiyatı biraz daha inmeli. İcine hdd de almak gerekeceği için total 200 tl li rakamlara gelirse süper olur. Ben yine bir yandan mini atx kasa bir sistem de araştırıyorum. Atom n330 islemcili ama bulduklarım da pahalı. Bakalım araştırmaya devam :)
@barcelona
bir ihtimal elektrik aldığın prizden olabilir. Toprak yaterli gelmiyor sanki. Birden fazla cihazı tek bir çoklu prize bağlayınca olabilir beklenmedik sesler. Topragından emin oldugun başka bir prize takip deneyerek sorunun bu olup olmadıgını test edip gerekirse ona göre çözüm yoluna git derim ben ilk etapta. Slm
Dark medianın HDD dahil fiyatının 200 lü bir rakama inmesi zor sistemin kendi 200 civarına inse hemen alırım içine 80-90 a da 500 GB bi HDD atsam yeter zaten
Ben de 200 lu derken 300 altı demek istemiştim. :D bakalım bu fiyatlara gelir ise gercekte. Çok iyi olacak cunki ses olayını benim duyma yeteneklerine göre mükemmele yakın olarak çözüyor bu sistem ama görüntü kalitesi bu format dosyalar ile yeterli değil kesinlikle. Çok selam.
Bu kadar teknik yeter bu hafta Cuma gecesi firsati ile sinema izleyerek sabahlayabilirim artık. ;)
ilgilendiğiniz için teşekkürler. toprak pirizleri denedim onlarda bir sorun yok başka pirizlerdede yine aynı sorun devam ediyor. ses hop lerden değil ana üniteden geliyor ama fandan değil bundan eminim çünkü sesi bir anda kapadığımda o bhsettiğim sesde gidiyor açtığımda ise geri geliyor ana ünitenin işlemcisinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.. servise götürcem artık yapçak bir şey, hiç de sevmem servislerle uğraşmayı
quote:
Orijinalden alıntı: barcelona
ilgilendiğiniz için teşekkürler. toprak pirizleri denedim onlarda bir sorun yok başka pirizlerdede yine aynı sorun devam ediyor. ses hop lerden değil ana üniteden geliyor ama fandan değil bundan eminim çünkü sesi bir anda kapadığımda o bhsettiğim sesde gidiyor açtığımda ise geri geliyor ana ünitenin işlemcisinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.. servise götürcem artık yapçak bir şey, hiç de sevmem servislerle uğraşmayı
Hop bağlantısını keserek dene birde istersen, belkide merkez hop dan geliyordur, işlemcinin ses yapma ihtimali bence yoktur yapsa yapsa fanı yapar oda varsa tabi