Şimdi Ara

PHILIPS HTS3568 ve HTS3377 (3377 Alındı) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
1
Favori
27.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kir-pi
    Bu durumda sizin ses kartının spidf desteği yok demektir olsa yanında mutlaka yazardı, buda sizin sadece stereo ses alabileceğiniz anlamına gelir, bizim laptop servisten gelmiş ama işim olduğundan teknosaya uğrayıp alamadım yarın alıp birde optik kablo bulabilirsem deneme yapacağım

Notebook'un kullanma kılavuzuna baktım, Ses Yonga Takımı için Realtek ALC272-GR yazıyor. Ses kartının data sheetini buldum, data sheette 2 tane SPDIF output olduğu yazıyor ama bu output çıkışları laptopun neresine sokuşturmuşlar anlamadım! Data sheette şöyle yazıyor

The ALC272 provides two independent SPDIF outputs and supports 16/20/24-bit SPDIF output with a sampling rate of up to 192kHz, offering easy connection of PCs to high quality consumer electronic products such as digital decoders and speakers. In addition to the standard (primary) SPDIF output function, the ALC272 features another independent (secondary) SPDIF-OUT output and converters that transport digital audio output to a High Definition Media Interface (HDMI) transmitter (becoming more common in high-end PCs).

The ALC272 supports host audio controller from the Intel ICH series chipset, and also from any other HDA compatible audio controller. With software utilities like Karaoke mode, environment emulation, multi-band software equalizer, dynamic range compressor and extender, optional Dolby® Digital Live, DTS® CONNECT™, Dolby® Home Theater, and SRS® programs, the ALC272 provides an excellent home entertainment package and game experience for PC users.

• Aslinda bu deneme sonucunu ben de merak ediyorum.
    Acaba component ile HDMI'dan daha iyi goruntu alınabilir mi?
    Teknik olarak mumkun değil biliyorum ama nedense oyle bir hisse kapılıyor insan.
    Componentin scart tan daha iyi oldugunu test ederek kendi gozlerime kanıtlamıstım simdi de HDMI'ın daha iyi olduguna kendimi inandırmam gerekecek :D
    Sizin yorumlarınız nelerdir?

Öncelikle KİRPİYE teşekkürler mesajımı yanıtladığı için.
    Sorunu composit bağlantı ile hallettim, sonra componente geçiş yaptım ve sistemde RESET diye bir seçenek bulunuyor.

Sayın Dreadknight 17 yıl boyunca çeşitli kompakt ev sinema sistemlerini kullandım, evet HDMI şu anki en iyi görüntü ve ses iletim protokolü fakat iş DVD görüntüsüne gelince bence en iyi alternatif component, iş BLU-RAY veya BLU-RİP'e gelince değişiyor, o zaman en iyi bağlantı HDMI.

tABİİ BU BENİM FİKRİM AMA ŞU AN SİSTEMİMİ COMPONENT BAĞLANTIDA 576p olarak kullanıyorum ve büyük keyif alıyorum. Sizede tavsiye ederim. Aynı durum divx lerde de geçerli.

SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: gumboro

Aslinda bu deneme sonucunu ben de merak ediyorum.
    Teknik olarak mumkun değil biliyorum ama nedense oyle bir hisse kapılıyor insan.
    Componentin scart tan daha iyi oldugunu test ederek kendi gozlerime kanıtlamıstım simdi de HDMI'ın daha iyi olduguna kendimi inandırmam gerekecek :D

Sorunu composit bağlantı ile hallettim, sonra componente geçiş yaptım ve sistemde RESET diye bir seçenek bulunuyor.

Sayın Dreadknight 17 yıl boyunca çeşitli kompakt ev sinema sistemlerini kullandım, evet HDMI şu anki en iyi görüntü ve ses iletim protokolü fakat iş DVD görüntüsüne gelince bence en iyi alternatif component, iş BLU-RAY veya BLU-RİP'e gelince değişiyor, o zaman en iyi bağlantı HDMI.

tABİİ BU BENİM FİKRİM AMA ŞU AN SİSTEMİMİ COMPONENT BAĞLANTIDA 576p olarak kullanıyorum ve büyük keyif alıyorum. Sizede tavsiye ederim. Aynı durum divx lerde de geçerli.

SAYGILAR

HDMİ bağlantıda otomatik upscale(default olarak otomatik upscale ile geliyor diye biliyorum) yapması bunun sonucu olabilirmi acaba upscale yaparken görüntüyü bozuyor olabilir diğerinde orjinal görüntü ile seyrediyorsunuz çünkü, bu olayı birde HDMİ 576 p ile denemek lazım

• Onu denedim sayın kirpi yarbayım. Kesinlikle dediğiniz gibi kesinlikle upscale ederken hem siyah renkte açılma oluyor (özellikle filmlerin başındaki yapımcı kuruluşun amblemlerinin etrafında belli oluyor) hem de filmdeki objelerin ve insanların etrafında karelenme yapıyor.
  • Yalnız ilginçtir ben CD ye bastığım bir divx de upscale ile daha net görüntüler aldım, bu arada benim yarbaylığım elektronik konularından gelmiyor bilmiş ol, ben sağlıkçıyım, ama elektoniğe merakım olduğundan bu tür konularıda takip edip bildiklerimi veya tahminlerimi yazıyorum, yinede şunu söyleyeyim arkadaşın aldığı LG904 TA ten tv yi açmadan uydu sesini alamayacağını söyleyen servisi aletin bağlantı ve ayarlarını adam gibi yapıp yalancı çıkartacak kadar da bu konulara ilgiliyim.
  • arkadaşlar , anlaşıldı ki benim Samsung 522'de S\PDIF out port çıkışı yok. Bu durumda HST3568'e bağlayabilmek için tek yol harici ses kartları mı?
  • çin malı ucuz ses kartları var al geç onlardan birtane uğraşma fazla. Optik çıkışlı ses kartı... Ben S-Link kullanıyorum memnunum.... Üstelik içinde optik kablosu bile çıktı ve 6 taksitle 40 liraya Gold pc den almıştım (antalya Temmuz)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 16 Ocak 2010; 0:10:49 >
  • Şöyle bir öneri geldi, Sony LCD'de Dijital Optik çıkış mevcut. Laptopu LCD'den HDMI'a bağlamışken LCD'yi optik çıkıştan ses sistemine bağlayınca 5.1 ses alır mıyız?
  • TV forumlarından okuduğuma göre, DTS pass özelliği lisans muhabbeti yüzxünden yokmuş. Denemek lazım. Elinizde TV varsa deneyiniz.. Bizde merak ediyoruz..
  • TV lerin optik çıkışları çoğunlukla stereo oluyormuş o nedenle tv den 5.1 ses almak pek mümkün değil, belki üst serilerde 5.1 çıkışa destek veren optik çıkışlar olabilir, bizim laptop geldi servisten ancak optik kablo almayı unutmuşum bende deneyemedim, bu gün vaktim olursa bizim aceri optik kablo ile bağlayıp deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gumboro

Aslinda bu deneme sonucunu ben de merak ediyorum.

SAYGILAR

Gercekten bu onemli bir konu. full hd kaynak olmadigi durumlarda component daha iyi olabilir mi? gecen electroworld de dolasirken izledigim tv lerin baglantilarina baktim 52" bir samsung b652 ye component ile baglanti yaptikarini gordum. hd bir tv yayini vardi ve goruntu inanilmazdi. buradan sunu cikartiyorum. eger ses de aktarmayacaksaniz hdmi o kadar da bariz bir avantaj saglamiyor hatta kaynak kalitesine gore azaltabiliyor da. ses sistemlerimizden ses aldigimiza gore bizim isimiz sadece goruntu ile. cogunluk dvd kalitesi ya da dvdrip izleyen benim gibiler icin component iyi bir baglanti oluyor bu durumda.

denemelere devam. bariz birsey farkedersem yine aktaririm.

cok selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

çin malı ucuz ses kartları var al geç onlardan birtane uğraşma fazla. Optik çıkışlı ses kartı... Ben S-Link kullanıyorum memnunum.... Üstelik içinde optik kablosu bile çıktı ve 6 taksitle 40 liraya Gold pc den almıştım (antalya Temmuz)..

hocam bu S-Link 7.1 ile laptoptan optik kablo ile Philips'ten 5.1 ses alabilecek miyiz? Bazı yerlerde bu şekilde Stereo ses alınabiliyor yazıyor. Optik çıkıştan stereo ses verecekse hiç 50 TL vermenin manası yok ses kartına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sportivo

quote:

çin malı ucuz ses kartları var al geç onlardan birtane uğraşma fazla. Optik çıkışlı ses kartı... Ben S-Link kullanıyorum memnunum.... Üstelik içinde optik kablosu bile çıktı ve 6 taksitle 40 liraya Gold pc den almıştım (antalya Temmuz)..

hocam bu S-Link 7.1 ile laptoptan optik kablo ile Philips'ten 5.1 ses alabilecek miyiz? Bazı yerlerde bu şekilde Stereo ses alınabiliyor yazıyor. Optik çıkıştan stereo ses verecekse hiç 50 TL vermenin manası yok ses kartına?

Optik kısımdan sadece Flimlerdeki DTS ve AC3 (Dolby Digital) ses kodlarında 5.1 ses alınabiliniyor. Şahsen kullanıyorum. Bunun dışında malesef optik kısımdan stereo ses alınabiliniyor. Mesela PC oyunlarında çevresel sesi optik desteklemiyor. Sadece stereo. Fakat optik dışındaki normal analog kısmı 7.1 sese kadar destekli.

• Bu hafta sonu optik kablo ile laptopu 3377 ye bağladım, ama hangi playerı denediysem DTS filmlerde sadece dolby digital olarak 5.1 ses alabildim, halbuki laptoun ses kartı ayarlarında DTS seçtiğimizde test sınamasında DTS verdiğini görebiliyoruz ve duyabiliyoruyz ama iş film izleme veya DTS müzik dinlemeye gelinde sesi sadece dolbyl digital olarak alabiliyoruz ne yaptıysak DTS olarak gönderemedik sisteme, bu konuda yardımcı olabilecek varmı acaba?
  • Belki DTS alamamanız kullandığınız programdan kayanklanıyordur. Birde XBOX ile deneyin. Bu programda System sekmesinde ses çıkış ayarı var . Digital seçiniz ve Dolby digital ve DTS seçeneklerini Built in decoder butonlarını işaretleyiniz. Böylece sese dokunmadan direk olarak ses kartına yollayacaktır program. Ben bu şekilde kullanıyorum problem yok...
    Birde KM Playerde kullanmıştım. Ses kartı seçim ayarında Digital out diye bir ses kartı görünüyordu onu işaretledeim ondada bir problem olmamıştı.. siz XBMC ile bir deneyin bence..
  • quote:

Belki DTS alamamanız kullandığınız programdan kayanklanıyordur. Birde XBOX ile deneyin. Bu programda System sekmesinde ses çıkış ayarı var . Digital seçiniz ve Dolby digital ve DTS seçeneklerini Built in decoder butonlarını işaretleyiniz. Böylece sese dokunmadan direk olarak ses kartına yollayacaktır program. Ben bu şekilde kullanıyorum problem yok...
    Birde KM Playerde kullanmıştım. Ses kartı seçim ayarında Digital out diye bir ses kartı görünüyordu onu işaretledeim ondada bir problem olmamıştı.. siz XBMC ile bir deneyin bence..

Teşekkür ederim birde bunu deneyelim bakalım, bana da program veya ses kartı ile ilgili imiş gibi geliyor WLC de DTS gösterebildik alete ama o zamanda sesler kesik kesik geliyor belkide laptopun ses kartı ile bir uyumsuzluk vardır

• Sizin optik çıkış dahilimi bilmiyorum ama Bendeki harici USB ses kartını USB2.0 olarak bağlanmadığında yada uzatma kablosu 2.0 hi speed usb değilse dediğiniz gibi ses kesik kesik geliyor.. İyi kablo lazım.
  • quote:

Sizin optik çıkış dahilimi bilmiyorum ama Bendeki harici USB ses kartını USB2.0 olarak bağlanmadığında yada uzatma kablosu 2.0 hi speed usb değilse dediğiniz gibi ses kesik kesik geliyor.. İyi kablo lazım.

Bizim optik çıkış dahili, kullandığımız optik kabloda ttaff prestige serisi belki kablo ile de ilgili olabilir tabi sonuçta 10 liralık dandik bir kablo
  • KMP den DTS ses alamadık ama XBMC den DTS sesi alabiliyoruz yalnız DTS olunca ses düzeyi epey azalıyor KMP veya diğer player larda DD de 5 seviyesinde yer gök inler iken XBMC de aynı sesi ancak 10 kademesinde alabiliyoruz, bakalım bunun çözümünü bulabilecekmiyiz, bu arada XBMC nin arayüzüde çok iyiymiş.
  • Bu demektir ki ses kartını DD de sesi işliyor olabilir DTS pass geçtiğinden normal düzende ses deocerinize gidiyor. Bence 10 kademeside ses normal dir. Zaten Digital girişi kullandığınız için sesi sonuna kadar açsanız bile distrosyon sesi duyulmaz. 10 kademesinde sesler normal olarak duyarken bir patlama sesi ile hoplama ihtimalinizde var. Aynı sahneyi DD de işlenmiş olarak dinlediğinizde patlama sesi düzgün çıkmaya bilir Clip ing denen olayla karşılaşabilir. (Ses sinyallerin alttan üstten kırpılması cliping)..

XBMC favori media centerimdir. 10$ uzaktan kumanda aldım bu cihazla kullanıyorum. Bu media centerin çok güzel özellikleri var. Mesela ağa torrent indiren NAS cihazım var. Buna direk bağlanarak içinde FullHD flimlerde dahi takılma olmadan ağ üzerinden flim izleyebiliyorum. Bazı torrentler Rapid deki gibi Zip lenip parçalara bölünüyor ve bu cihaz bu paraçaları tek dosya olarak görüyor ve Zipleri açmadan direk olarak oynatıyor. Süper bir özellik.. Aynı şekilde DVD klasörlerinide tek dosya görüp sanki gerçek DVD diski izler gibi gösteriyor. internet radyosuda oldukça güzel. Tam bir Salon PC si için media center olmuş. TEk eksiği WEB TV olayı ama bu açık kaynak kodu olduğundan o da yakında gelir gibi Talep e göre tabi...

Aldığım bir projeksiyon ilgi video testi yaparken XBMC kullanmıştım Youtube de...
    http://www.youtube.com/watch?v=rYuPGpH4h9M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 25 Ocak 2010; 23:12:28 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.