Arkadaşlar sıkça yaıyorum foruma benim 2 sorunum var HTS-3568 İLE İLGİLİ;
1- PS3 TE medyalar arası geçiş yaparken, optik kablo ile bağlantıda sesi algılamıyor. Ancak sistemi açıp kapatınca algılıyor (ÖRNEK: oyunda normal ses veriyor, oyunu kapatıp diğer oyuna geçince ses kesiliyor, açıp kapatmak gerekiyor)
2- Bilgisayarla optik bağlantı kurunca sadece 720p mkv'lerin sesi DTS olanlarında seste alçalıp, yükselme oluyor (ÖRNEK: Başlarken normal ses veriyor, 5 dakika sonra seste biraz azalma oluyor, sonra tekrar artıyor. Yani belli aralıklarla sesi algılıyor ve panelde DTS yazısı çıkıyor,kayboluyor.)
Bu sorunlarla sizde karşılaştınızmı? Ne yapabilirim arkadaşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: gumboro
Burada bahsettiğiniz laptop'ın işlemcisi 2 ghz mi 2.53 ghz mi ?Eğer 2 ghz civarı ise takılma veya gecikme yapması oldukça normal. KM PLAYER VE CORE AVC ikilisi ile 720p mkv leri takılmadan ve gecikme olmadan izleyebilirsiniz fikrimce.
linkindeki bilgi paylaşımını okuyabilirsiniz. Saygılarla
gumboro bilgiler için teşekkürler, biraz inceledim ama akşam detaylı bakacağım verdiğiniz linklere... bu arada bendeki filmlerin hepsi 1080p...
quote:
Orijinalden alıntı: gumboro Arkadaşlar sıkça yaıyorum foruma benim 2 sorunum var HTS-3568 İLE İLGİLİ;
1- PS3 TE medyalar arası geçiş yaparken, optik kablo ile bağlantıda sesi algılamıyor. Ancak sistemi açıp kapatınca algılıyor (ÖRNEK: oyunda normal ses veriyor, oyunu kapatıp diğer oyuna geçince ses kesiliyor, açıp kapatmak gerekiyor)
2- Bilgisayarla optik bağlantı kurunca sadece 720p mkv'lerin sesi DTS olanlarında seste alçalıp, yükselme oluyor (ÖRNEK: Başlarken normal ses veriyor, 5 dakika sonra seste biraz azalma oluyor, sonra tekrar artıyor. Yani belli aralıklarla sesi algılıyor ve panelde DTS yazısı çıkıyor,kayboluyor.)
Bu sorunlarla sizde karşılaştınızmı? Ne yapabilirim arkadaşlar?
Ben de ps3 U optik ile bağladım 3377 ye ancak bahsettiginiz gibi bir sorun görmedim. Ancak zaman zaman ses sisteminden hiç ses gelmiyor. O durumda da ses sistemini kapatıp acıyorum. Bir de optik kablonun çit sesi çıkartarak hem ses sisteminde hem de ps3 te yerine iyice oturduğundan emin olmakta fayda var Slm
Dreadknight; Sanıyorum bu sorunlar firmware dan sonra oldu. Evet DTS lerde sorun yaratıyordu .........Seste bozulma oluyordu, dün winamp İÇİN DTS codec vardı internette onu indirdim sorun çözüldü gibi, filmlerde sorun yok. Bugün yine test edeceğim. Firmware önceki haline döndürülebiliyormu acaba. PS3 DE medyalar arası ses gelmeme sorunu devam ediyor ama yinede sesi kaliteli verdiği için hiç rahatsızlık duymuyorum.
Fugi sende durumlar nasıl? Filmler 1080p ise takılma veya gecikme olabilir, normal bence. Bir denemek lazım
Bu arada DTS çözmek için core avc veya AC3 den başka codec tavsiyesi varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: gumboro
Dreadknight; Sanıyorum bu sorunlar firmware dan sonra oldu. Evet DTS lerde sorun yaratıyordu .........Seste bozulma oluyordu, dün winamp İÇİN DTS codec vardı internette onu indirdim sorun çözüldü gibi, filmlerde sorun yok. Bugün yine test edeceğim. Firmware önceki haline döndürülebiliyormu acaba. PS3 DE medyalar arası ses gelmeme sorunu devam ediyor ama yinede sesi kaliteli verdiği için hiç rahatsızlık duymuyorum.
Fugi sende durumlar nasıl? Filmler 1080p ise takılma veya gecikme olabilir, normal bence. Bir denemek lazım
gumboro merhaba,
Bu haftabaşı her akşam 2-3 saat bu konuyla uğraştım, verdiğin yukardaki topiklerde epeyi konuşulmuş bu konu, denemediğim alternatif kalmadı ama 1080 p lerde takılma sorununu çözemedim. Sorunun laptop kaynaklı olduğuna kendimi inandırdım ve laptop üzeri 1080 p seyretme konusunda pes ettim.
Elimde epeyi 1080 p film var ve biraz paraya kıyıp bir media player satın alacağım, şu anda onu araştırıyordum, sanıyorum Dark mediayı tercih edeceğim, 300 TL civarında fiyatlarla.
Yardımlar için teşekkürler...
arkadaslar 37lg6000 tv var sorum şu mehmet arkadaşımızda sormus gerçi cevap yazılmamıs lcd tv den ses sistemine hdmi bağlantısı yapıldıgında mesala lcd den xbox360 da oyun oynarken ses alabilirmiyim bunu sormamdaki sebep 500 600 tl sisteme para vermemek daha hesaplı 200 300 e sistem alma zaten philips hts3377 de optic giriş oldugu için sesi hertürlü alabilirim ama optik girişi olmayan ucuz bi sistem alıp lcd ye bagladıgımda alabilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden sağolun
quote:
Orijinalden alıntı: eyup85
arkadaslar 37lg6000 tv var sorum şu mehmet arkadaşımızda sormus gerçi cevap yazılmamıs lcd tv den ses sistemine hdmi bağlantısı yapıldıgında mesala lcd den xbox360 da oyun oynarken ses alabilirmiyim bunu sormamdaki sebep 500 600 tl sisteme para vermemek daha hesaplı 200 300 e sistem alma zaten philips hts3377 de optic giriş oldugu için sesi hertürlü alabilirim ama optik girişi olmayan ucuz bi sistem alıp lcd ye bagladıgımda alabilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden sağolun
aletin HDMİ in girişi olmadığından ve bu nedenle kaynak olarak HDMİ in seçemediğimizden TV ye HDMİ bağlantı yapılsada ses alınamaması lazım, (kaynak girşileri olarak scart, coax, optic ve aux var) sonuçta sesi almak için alete hangi girişi kullanması gerektiğini biz gösteriyoruz, HDMİ in gösteremeyeceğimize göre (HDMİ bağlantı ters yönlü olarak sesi sisteme aktarabilirmi oda ayrı konu) bu seçeneğin kullanılma ihtimali yok
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
quote:
aletin HDMİ in girişi olmadığından ve bu nedenle kaynak olarak HDMİ in seçemediğimizden TV ye HDMİ bağlantı yapılsada ses alınamaması lazım, (kaynak girşileri olarak scart, coax, optic ve aux var) sonuçta sesi almak için alete hangi girişi kullanması gerektiğini biz gösteriyoruz, HDMİ in gösteremeyeceğimize göre (HDMİ bağlantı ters yönlü olarak sesi sisteme aktarabilirmi oda ayrı konu) bu seçeneğin kullanılma ihtimali yok
sormak istediğimde bu ters yönlü hareket mümkünmü bunu öğrenmek zor değil aslında sistemi olan arkadaşlar tv ye sistemi sadece hdmi çıkışı ile bağlayıp ps3 yada uydu yu açtıklarında sistemden ses alınabiliyomu bunu öğrenmem lazım
HDMI de ters tönlü ses iletiminin mümkün olup olmaması ayrı konu philips3377 veya 3568 de bu ters yönlü sesi kullanabilme ayrı konu, hdmi in girişine sahip bir sistemde belki dediğiniz olay çalışır ama Philipsin bu iki modelinde kaynak seçimini source tuşu ile yapıyorsunuz ve seçebileceğiniz kaynak olarak HDMİ yok o zaman sesi sistemin alabileceği herhangi bir kaynakta olmamış oluyor (yani siz alete sesi nereden alacağı konusunda talimat vermedikçe o otomatik olarak kaynağı seçmiyor siz uygun girişi seçiyorsunuz ve seçebileceğiniz girişler daha öncede yazdığım gibi aux, scart, coax ve optic) ve böylece HDMI bağlantı ile TV den başka bir kaynağın (PS3 veya uydu ) sesini alma imkanınız da yok, eğer bu imkan olsa idi servis aleti kurarken sadece HDMI bağlantıyı kurar ve giderdi, halbuki uydu ile bağlantıyı scarttan yaptı bu şekilde scart in seçeneği ile uydunun sesini sistemden almak mümkün oluyor, sizin dediğiniz yol mümkün olsa hiç araya scart ile bağlantı kurmaz ve sadece zaten TV de takılı olan (laptop için kullanıyorduk) HDMİ kabloyu takar ve sistemi çalıştırıp teslim ederdi. Bunu deneyerek de yazmak isterdim ama elimde iki HDMI kablo yok laptopu HDMI ile TV ye TV deki ikinci HDMI yi de ses sistemine bağlamam lazım ama elimde ikinci kablo yok, hoşolsada ben bu yöntemin çalışacağını sanmıyorum çünkü iki handikap var 1. sisstemin HDMİ in girişinin olmaması, ikincisi TV nin HDMİ bağlantılarının HDMI out değil, HDMI in olması yani onlarda herhangi bir şeyi başka kaynağa aktarmak için değil başka kaynaklardaki HDMI çıkışları kabul etmek için tasarlanmışlar. Size şunu net olarak söyleyebilirim uydu scart ile TV ye bağlı sistemde HDMI ile TV ye bağlı iken sitemden ses almak için mutlaka scart in seçeneğini kullanmak gerekiyor yoksa TV ile sistem arasında HDMİ bağlantı var diye ses otomatik olarak sistemden gelmiyor.
Evet... Aynen arkadaşın dediği gibi.. Ben de uyduyu Hdmi çıkışından Tv ye bağladım (Uydu alıcım seoul x3). Uydu cihazının arkasındaki kırmızı beyaz ses çıkışlarını da, Philips 3568 ses sisteminin ses girişlerine bağladım... Tv nin sesini 3568 den almak için mutlaka "Aux" seçili olması gerekiyor..
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
HDMI de ters tönlü ses iletiminin mümkün olup olmaması ayrı konu philips3377 veya 3568 de bu ters yönlü sesi kullanabilme ayrı konu, hdmi in girişine sahip bir sistemde belki dediğiniz olay çalışır ama Philipsin bu iki modelinde kaynak seçimini source tuşu ile yapıyorsunuz ve seçebileceğiniz kaynak olarak HDMİ yok o zaman sesi sistemin alabileceği herhangi bir kaynakta olmamış oluyor (yani siz alete sesi nereden alacağı konusunda talimat vermedikçe o otomatik olarak kaynağı seçmiyor siz uygun girişi seçiyorsunuz ve seçebileceğiniz girişler daha öncede yazdığım gibi aux, scart, coax ve optic) ve böylece HDMI bağlantı ile TV den başka bir kaynağın (PS3 veya uydu ) sesini alma imkanınız da yok, eğer bu imkan olsa idi servis aleti kurarken sadece HDMI bağlantıyı kurar ve giderdi, halbuki uydu ile bağlantıyı scarttan yaptı bu şekilde scart in seçeneği ile uydunun sesini sistemden almak mümkün oluyor, sizin dediğiniz yol mümkün olsa hiç araya scart ile bağlantı kurmaz ve sadece zaten TV de takılı olan (laptop için kullanıyorduk) HDMİ kabloyu takar ve sistemi çalıştırıp teslim ederdi. Bunu deneyerek de yazmak isterdim ama elimde iki HDMI kablo yok laptopu HDMI ile TV ye TV deki ikinci HDMI yi de ses sistemine bağlamam lazım ama elimde ikinci kablo yok, hoşolsada ben bu yöntemin çalışacağını sanmıyorum çünkü iki handikap var 1. sisstemin HDMİ in girişinin olmaması, ikincisi TV nin HDMİ bağlantılarının HDMI out değil, HDMI in olması yani onlarda herhangi bir şeyi başka kaynağa aktarmak için değil başka kaynaklardaki HDMI çıkışları kabul etmek için tasarlanmışlar. Size şunu net olarak söyleyebilirim uydu scart ile TV ye bağlı sistemde HDMI ile TV ye bağlı iken sitemden ses almak için mutlaka scart in seçeneğini kullanmak gerekiyor yoksa TV ile sistem arasında HDMİ bağlantı var diye ses otomatik olarak sistemden gelmiyor.
şimdi söyle bi sorum olacak bnde 4 hdmi girişli ve optik çıkışlı bir lg6000 tv var aynı zamanda xbox360 oyun konsolu ve seoul x2 uydu alaıcım var istediğim ev sinema sistemi alırken 200 liralık lg nin yada farklı bir marka optik girişe sahip olmayan sistemlerden alsam bu cihazların hepsini sistemle baglantı kurdurmammı gerekiyo yani sistemi hdmi ile tv ye bağlıcam az önceki yazan arkadaş gibi uydu alıcıdan kırmızı beyaz kablolarla sisteme baglıcam son olarakta xbox360 ı kompozit ile sisteme bağlamammı gerekiyor yoksa philipis hts3377 gibi optik girişe sahip bi sistem alıp tv nin optik çıkısından sistemin optik girişine bağlasam diğer cihazlar tv ye direk baglı oldugu için tekrar baglantı kurmadan sesi sistemden alabilirmiyim ve yapmış oldugum bu baglantı ile dts sesli filmleri yada 5+1 dolby filmleri izleyebilirmiyim uzun bi soru oldu ama bu karısıklıgı çözüp hemen bi sistem almam lazım şimdiden tşk ler arkadaşlar
TV nin optik çıkışından sisteme giriş yapıp optic in olarak gösterirseniz tv nizin verdiği tüm sesleri sisteminizden alabilrisiniz, ancak benim bildğim TV lerin çoğu optic out da 5.1 ses desteklemiyor sadece 2.1 ses alırsın bunu sanal olark 5.1 yapabilirisin ancak tabiki DTS veya AC3 gibi ses ayrımı olmaz bu durmda sadce arka hop. den de streeo ses alabilirsin zaten bu nedenle Philipste bu durum için 5 ch stereo demiş. diğer duruma gelince dijital (optik veya coax) ve hdmi girişi olmayan bir sistem alırsan dş kaynaklardan gelen sesi 5.1 alman için mutlaka 5 kanal girişin analog olarak en azından bulunması lazım yoksa sadece stereo ses alırsın
Merhaba, kir-pi nin de soyledigi gibi 5+1 alamama ihtimalin var. 5+1 desteklese dahi ses tv den gectikten sonra ses sistemine geldigi icin bir cok kullanıcı sesin gecikmesinden sikayet ediyor... bunu denemekte fayda var, ama eger gecikmeden tv nin sesini optik olarak philips e aktarabilirsen cok iyi olur her seferinde philips uzerinden ses kaynagini degistirmen gerekmez ama eger gecikme yasarsan ve/veya 5.1 destegi alamazsan ; tavsiyem bir sekilde sesi dogrudan ses sistemine girmekten yana. 3377 , 2 adet dijital (optik ve coaxial) 3 adet de analog girişe sahiptir (scart, aux ve ondeki mp3 in) bunları degerlendirmek en dogrusu... HDMI tek yonlu calıstıgı icin (ses sistemi icin) baska care kalmıyor. cok selam...
quote:
Orijinalden alıntı: fugi
Arkadaşlar merhaba,
Ben bir süre önce HTS 3568 almıştım ve mutlu mesut bir şekilde kullanıyorum. Geçenlerde 1 TB lık bir Disk aldım ve içini bir arkadaşımdan Blue Ray filmlerle doldurduk. HTS 3568 bu 1 TB lık diski direkt okuyamadığı için Lenovo SL 510 Thinkpad laptopla HDMI bağlantılı olarak aktarmayı yaptım. Önce Windows Media Player MKV uzantılı dosyayı okuyamadı sonra bazı programlar indirdim, görüntü donarak geliyordu ekrana, en son bsplayer indirdim en güzel sonucu aldım, görüntü güzel gelioyor fakat altyazılarl görüntü aktarımı birbirini tutmuyor, altyazılar biraz hızlı kalıyor görüntüye göre ve yaklaşık her dakikada yaklaşık 4-5 saniye önde kalıyor altyazılar görüntüye göre, çok verimsiz oldu haliyle bu ilk deneme...
Bu konu ile ilgili bir önerisi olan var mı? Bir media player zorunluluğu mu var yoksa ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum sizce?
Şimdiden teşekkürler...
oldukça gecikmiş bir cevap olacak ama doğru alt yazıyı indirdiğinizden eminmisiniz çünkü bir film için birçok altyazı oluyor ve bazen fps ler uymuyor, ayrıca bu durum için yine bazı playerlerin içinde ayarlar mevcut, biz ençok GOM, media player classic ve xbmc kullanıyoruz doğru altyazıyı indirince herhangi bir sorun olmuyor
quote:
Orijinalden alıntı: dreadknight
Merhaba, kir-pi nin de soyledigi gibi 5+1 alamama ihtimalin var. 5+1 desteklese dahi ses tv den gectikten sonra ses sistemine geldigi icin bir cok kullanıcı sesin gecikmesinden sikayet ediyor... bunu denemekte fayda var, ama eger gecikmeden tv nin sesini optik olarak philips e aktarabilirsen cok iyi olur her seferinde philips uzerinden ses kaynagini degistirmen gerekmez ama eger gecikme yasarsan ve/veya 5.1 destegi alamazsan ; tavsiyem bir sekilde sesi dogrudan ses sistemine girmekten yana. 3377 , 2 adet dijital (optik ve coaxial) 3 adet de analog girişe sahiptir (scart, aux ve ondeki mp3 in) bunları degerlendirmek en dogrusu... HDMI tek yonlu calıstıgı icin (ses sistemi icin) baska care kalmıyor. cok selam...
çok tşk ler beni aydınlattıgınız için yakın zamanda hts3377 akcam tv ye hdmi ile xbox360 a optik ile tv yede scart ile bağantı yapcam söylemiş oldugunuz gibi büyük ihtimal optik ile tv ye bağlantı yaptıgımda 5.1 ses alamıcam gerçi bu sistemi aldıktan sonra emin olmak için onuda denicem lg6000 tv ye sahibim aslında uyumlu olması için lg ht503sh modelini almayı düşünüyodum fakat pek fazla girişe sahip değil galiba ayrıntılı bilgisini bulamadım bu modeli kullanan arkadaşlar varsa bana giriş ve çıkış birimlerini söyleyebilirmi
Bu ses sıstemını hts3377 gecen hafta aldım ama fazla bı deneme fırsatım olmadı bu hafa ıcınde deneyılerımı sızınle palasacagım.
2 sorum olabılrım mı ustadlara
1. alyazılrı ben sısteme gostermıyorum alt yazılar ıcın yardımlarınız beklıyom 2. MKV dosylarını okuyabılıyor mu sıstem.
tesekuurler
alt yazı ismi ve video ismi aynı olacak ve aynı klasör içinde bulunacak. Filimi başlattığınızda kumandanın Sağında ve en altdan bir üstünde Sublite diye bir düğme var o tuşa basman gerekli...
quote:
Orijinalden alıntı: knightofdark
Bu ses sıstemını hts3377 gecen hafta aldım ama fazla bı deneme fırsatım olmadı bu hafa ıcınde deneyılerımı sızınle palasacagım.
2 sorum olabılrım mı ustadlara
1. alyazılrı ben sısteme gostermıyorum alt yazılar ıcın yardımlarınız beklıyom 2. MKV dosylarını okuyabılıyor mu sıstem.
tesekuurler
MKV okuyamıyor
quote:
çok tşk ler beni aydınlattıgınız için yakın zamanda hts3377 akcam tv ye hdmi ile xbox360 a optik ile tv yede scart ile bağantı yapcam söylemiş oldugunuz gibi büyük ihtimal optik ile tv ye bağlantı yaptıgımda 5.1 ses alamıcam gerçi bu sistemi aldıktan sonra emin olmak için onuda denicem lg6000 tv ye sahibim aslında uyumlu olması için lg ht503sh modelini almayı düşünüyodum fakat pek fazla girişe sahip değil galiba ayrıntılı bilgisini bulamadım bu modeli kullanan arkadaşlar varsa bana giriş ve çıkış birimlerini söyleyebilirmi
Çokta farklı girişlere sahip değil gibi duruyor sadece digital coax giriş yok, sitesindeki giriş çıkışar şu şekilde belirtilmiş.
Portable Input Jack(3.5) Yes Progressive Scan (PAL./NTSC) PAL:Yes, NTSC:Yes SCART connection Yes AUX input Yes Portable 3.5mm jack inout Yes Composite connection 1 Video Signal OUT Component 1 SCART connection Yes USB Yes AUX input Aux,Scart Digital (optical) input 1 External FM/MW Antenna Yes (75ohm) / No