fan var, akşam fanıda iptal ediyim bakalım ne olacak ondan sonrada tek tek hop bağlantılarını iptal ediyim sonuçlarını akşam yazmaya çalışacağım
Fanın dönmemesi için Fan yerine bir kürdan sokup cihazı biraz kullan Ses devam edecekmi?? Yüksel ihtimal sorun fanda dır. Sesi açarken fan devreye giriyor bende...
benimkide cd den fiLm izLerken çık çık çık sesini çıkarıyor.FiLmLerdeki sessiz sahneLerde çok net bir şekiLde bu ses duyuLuyor ve ben deLi oLuyorum.Acaba sizde de varmı bu sorun yokssa benim aLette mi sorun var
Arkadaşlar evde Sony 40W 5710 Full HD LCD ve bir de Samsung R522-XS08 TR laptopum var. 28 metrekarelik salonum için bir sinema sistemi arıyorum(apartmandayım). Yükses sesten ziyade kaliteli bir ses arıyorum.
Laptopa indirdiğim 1080p ve 720p filmleri HDMI ile LCD'den şu anda izlemekteyim ama LCD'nin sesi benim için yetersiz. Sırf fiyatı uygun olduğu için bu Philips HTS3568 almayı düşünüyorum ama bir kaç soru sormak istiyorum.
1080 filmleri HDMI kablo ile laptoptan izlerken sesi nasıl alacağım? (Laptopta tek bir HDMI bağlantısı var). Bu 1080p filmlerin sesini 3568'den alabilmek için nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor. Ayrıyetten üst düzey bir SEs kartı da almam gerekir mi? Alırsam 3568'in DVD Player'ını neredeyse hiç kullanmayacağım, sırf kolonlara para vereceğim yani. Bu noktada bana bu 3568 yeter mi yoksa başka bir çözüm önerir misiniz?
Teşekkürler.
Bu işlem için almanız gereken usb optik çıkışlı harici ses kartı olacaktır. Bu Flim seslerini bu ses kartın optik çıkışından direk olarak optik girişli ses sisteminize yollar ordan DTS, Dolby Digital ini çözdürü ve keyifle dinlersiniz. Flim için diyorum bak oyunlar filan demiyorum, S-Link usb 7.1 ses kartını yada türevlerini öneririm. 45 liraya kadar bulunabilinir, Yada dealextrem gibi çin sitelerinden veyaut eBay dan daha ucuzada bulabilirsiniz..
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_alp
Bu işlem için almanız gereken usb optik çıkışlı harici ses kartı olacaktır. Bu Flim seslerini bu ses kartın optik çıkışından direk olarak optik girişli ses sisteminize yollar ordan DTS, Dolby Digital ini çözdürü ve keyifle dinlersiniz. Flim için diyorum bak oyunlar filan demiyorum, S-Link usb 7.1 ses kartını yada türevlerini öneririm. 45 liraya kadar bulunabilinir, Yada dealextrem gibi çin sitelerinden veyaut eBay dan daha ucuzada bulabilirsiniz..
Oyun hiç oynayamıyorum.Bu S-Link ses kartı sanki çok basit bir ürün gibi, yani bu S-Link'i takınca DTS/Dolby Digital/Dolby Prologic II üçlemesini sorunsuz çözebilecek hale gelecek mi sistem. HB'nin yorumlarında S-Link için yükses seslerde cızırtı çıkartıyor diyorlar. Veya bunun yerine Creative'in harici baba ses kartlarından mı almak lazım?
Bahsettiğiniz ses kartı stereodur HB deki yani. Ben gerçekten 7.1 ses veren usb ses kartın dan bahsadiyorum U82 modeli sanırım. S-link 7.1 siye aratırsanız daha verimli sonuca ulaşırsınız. Hatta bu sitede birde incelemesi mevcut.. Şahsen kullandığım için kendi yorumlarımda mevcuttur.. Elbette mümkünse creatve almak daha iyidir. Ben ucuz yollusunu söylemiştim... Ama aralarında flimlerde fazla bir artısı olmayacağını düşünüyorum. Çünkü ses direk olarak optikden Çözücüye aktarılıyor sinyal herhangi bir işlemden geçmeden yani ByPass mı ne deniliyormuş ismine. Elbette Bypass olmayan seslerde ses kartı ile gerçekten işleneceğinden Creativenin farkı ortaya çıkacaktır..
Bende creative titanium pci-e ses kartı var filmlerde hiç bir işe yaramıyor :) neden yaramıyor çünkü mehmet_alp in dediği gibi sesi işlemeden gönderiyoruz decodere , ben anakarttan aldım optic çıkışı, ses kartıyla bire bir aynı oluyor gene ses. mehmet_alp in önerdiği ses kartı hayli hayli işinizi görecektir.
aRKADAŞLAR bende aldım HTS 3568 İLK İZLENİMLERİM:
1- DVD'de özellikle kolonların performansı gayet iyi 2- Bilgisayar ve PS3 dijital bağlantıda harici kaynaktan gelen DTS'İ çözüyor ve tatmin edici 3- Bass'ı ev için yeterli. 4- Gece modunda, düşük seste tam istediğim gibi sesleri ayrı ayrı hisssedebiliyorsunuz. 5- Kompakt ev sinema sistemlerinden beklenildiği gibi müzikte performansı orta derecede iyi. Ama insan dinlerken eksiklik hissetmiyor. 6- Divx oynatirkenki sesi orta derecede iyi.
Kısacası fiyat/performans oranı en iyi ürünlerden biri. Bass tutkunu değilseniz ve kolonlardaki temiz sesi duymayı hayal ediyorsanız hemen almanızı tavsiye ederim. Tekrarlıyorum bass'ı yeterli. Gönül rahatlığıyla alınacak bir ürün.
Son söz olarak, bence ev sinema sistemlerinde en az 2 hdmı, 2 optik giriş olmalı.
Birşeyi unutmuşum. Bilgisayarda mkv oynatırken, sesi dijital bağladığımızda sesi çok iyi
quote:
Orijinalden alıntı: Sportivo Arkadaşlar evde Sony 40W 5710 Full HD LCD ve bir de Samsung R522-XS08 TR laptopum var. 28 metrekarelik salonum için bir sinema sistemi arıyorum(apartmandayım). Yükses sesten ziyade kaliteli bir ses arıyorum.
Laptopa indirdiğim 1080p ve 720p filmleri HDMI ile LCD'den şu anda izlemekteyim ama LCD'nin sesi benim için yetersiz. Sırf fiyatı uygun olduğu için bu Philips HTS3568 almayı düşünüyorum ama bir kaç soru sormak istiyorum.
1080 filmleri HDMI kablo ile laptoptan izlerken sesi nasıl alacağım? (Laptopta tek bir HDMI bağlantısı var). Bu 1080p filmlerin sesini 3568'den alabilmek için nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor. Ayrıyetten üst düzey bir SEs kartı da almam gerekir mi? Alırsam 3568'in DVD Player'ını neredeyse hiç kullanmayacağım, sırf kolonlara para vereceğim yani. Bu noktada bana bu 3568 yeter mi yoksa başka bir çözüm önerir misiniz?
Teşekkürler.
Merhaba. Eğer laptop ta hdmi çıkış varsa kesinlikle spdif optik çıkış da vardır. Bu kulaklık çıkışından da olabilir denemek lazım. Ama kesin bir digital çıkış vardır. Bu digital çıkışa göre bir kablo alıp ses sistemine girersen 5+1 ses alabilirsin. Laptop özelliklerinden kontrol etmen iyi olur bence harici ses kartına ihtiyac kalmayabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: dreadknight Merhaba. Eğer laptop ta hdmi çıkış varsa kesinlikle spdif optik çıkış da vardır. Bu kulaklık çıkışından da olabilir denemek lazım. Ama kesin bir digital çıkış vardır. Bu digital çıkışa göre bir kablo alıp ses sistemine girersen 5+1 ses alabilirsin. Laptop özelliklerinden kontrol etmen iyi olur bence harici ses kartına ihtiyac kalmayabilir.
Hocam bir an heyecan yapmıştım ancak araştırdım benim R522 modelinde dijital ses çıkışı (S/PDIF) yok. Sesle ilgili 1 tane Kulaklık JAKI ve 1 tane mikrofon JAKI var ama benim işime yarar mı şu an bilemiyorum. Bu durumda harici ses kartı mecbur mu? bir de aşağıdaki linkteki gibi birşey işime yarayabilir mi?
Orijinalden alıntı: dreadknight Merhaba. Eğer laptop ta hdmi çıkış varsa kesinlikle spdif optik çıkış da vardır. Bu kulaklık çıkışından da olabilir denemek lazım. Ama kesin bir digital çıkış vardır. Bu digital çıkışa göre bir kablo alıp ses sistemine girersen 5+1 ses alabilirsin. Laptop özelliklerinden kontrol etmen iyi olur bence harici ses kartına ihtiyac kalmayabilir.
Hocam bir an heyecan yapmıştım ancak araştırdım benim R522 modelinde dijital ses çıkışı (S/PDIF) yok. Sesle ilgili 1 tane Kulaklık JAKI ve 1 tane mikrofon JAKI var ama benim işime yarar mı şu an bilemiyorum. Bu durumda harici ses kartı mecbur mu? bir de aşağıdaki linkteki gibi birşey işime yarayabilir mi?
Bazı laptoplarda (örnek:acer 6935) kulaklık jakı hem kulaklık hem spdıf için kullanılıyor yanında spidf yazmıyormu sizin laptopun kulaklık çıkışında? gerçi bizimkini henüz denemek nasip olmadı çünkü pil ile ilgili bir sorundan dolayı laptop serviste
ARKADAŞLAR BİRŞEY SORACAĞIM BEN HTS 3568'i HDMI ile lcd tv'ye bağladım. Sorum şu an component (YPbPr) bağlantıya geçiş yapamıyorum. Options-menüde bağlantı şekli kapalı görünüyor. Kafayı yiyeceğim. Tv de sinyal yok yazıyor. Benim sorunuma bir el atın. Saygılarla
quote:
Orijinalden alıntı: gumboro
ARKADAŞLAR BİRŞEY SORACAĞIM BEN HTS 3568'i HDMI ile lcd tv'ye bağladım. Sorum şu an component (YPbPr) bağlantıya geçiş yapamıyorum. Options-menüde bağlantı şekli kapalı görünüyor. Kafayı yiyeceğim. Tv de sinyal yok yazıyor. Benim sorunuma bir el atın. Saygılarla
Muhtemelen alet HDMİ default olarak gördüğündendir, bende HDMİ ile 3377 yi bağladıktan sonra scarttan görüntü alamıyorum, ama zaten tek yerden görüntü yetiyor nasıl olsa neden componente geçmeyi istiyrsunuz ki? HDMİ söküp denediniz mi?
Denedim, video sinyallerini 480p ve 576p ye getirdim. Çünkü benim önceki sistemim componentte 480p çıkış veriyordu. HDMI'YI SÖKTÜM componenti taktım. Görüntü gelmedi. Tamam HDMI'dan sinyalleri kayıpsız alıyoruz ama, DVD görüntüsü benim eski sistemde daha iyiydi, bu yüzden bir de componenti deniyeceğim, onun için sormuştum. bU ARADA eski sistemim LG LH-6530 idi. Teşekkürler cevap için, interneti aradım taradım ama fabrika ayarlarına dönmeyi bulamadım, bu konuda bilginiz varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: gumboro
Denedim, video sinyallerini 480p ve 576p ye getirdim. Çünkü benim önceki sistemim componentte 480p çıkış veriyordu. HDMI'YI SÖKTÜM componenti taktım. Görüntü gelmedi. Tamam HDMI'dan sinyalleri kayıpsız alıyoruz ama, DVD görüntüsü benim eski sistemde daha iyiydi, bu yüzden bir de componenti deniyeceğim, onun için sormuştum. bU ARADA eski sistemim LG LH-6530 idi. Teşekkürler cevap için, interneti aradım taradım ama fabrika ayarlarına dönmeyi bulamadım, bu konuda bilginiz varmı?
Ayarlar kısmında komple reset bölümü var ama şu an tam hangi menü altında olduğunu hatırlayamıyorum, bu arada HDMİ sökülünce zaten görüntünün gelmesi gerekiyor bence, siz birde scarttan deneyin isterseniz, ayrıca ben tabi 3377 üzerinden konuşuyorum sizin sistem 3568 sanırım bu konuda 3568 kullanıcıları daha fazla yardımcı olabilir
Aslinda bu deneme sonucunu ben de merak ediyorum. Acaba component ile HDMI'dan daha iyi goruntu alınabilir mi? Teknik olarak mumkun değil biliyorum ama nedense oyle bir hisse kapılıyor insan. Componentin scart tan daha iyi oldugunu test ederek kendi gozlerime kanıtlamıstım simdi de HDMI'ın daha iyi olduguna kendimi inandırmam gerekecek :D Sizin yorumlarınız nelerdir?
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
quote:
Orijinalden alıntı: Sportivo
quote:
Bazı laptoplarda (örnek:acer 6935) kulaklık jakı hem kulaklık hem spdıf için kullanılıyor yanında spidf yazmıyormu sizin laptopun kulaklık çıkışında? gerçi bizimkini henüz denemek nasip olmadı çünkü pil ile ilgili bir sorundan dolayı laptop serviste
hocam kulaklık çıkışında spidf yazmıyor , sadece bir kulaklık resmi ve mikrofon resmi var, nasıl anlayabiliriz?
quote:
Orijinalden alıntı: Sportivo
hocam kulaklık çıkışında spidf yazmıyor , sadece bir kulaklık resmi ve mikrofon resmi var, nasıl anlayabiliriz?
Bu durumda sizin ses kartının spidf desteği yok demektir olsa yanında mutlaka yazardı, buda sizin sadece stereo ses alabileceğiniz anlamına gelir, bizim laptop servisten gelmiş ama işim olduğundan teknosaya uğrayıp alamadım yarın alıp birde optik kablo bulabilirsem deneme yapacağım