philips sna6500 kablosuz modemim var. düne kadar sorunsuz çalışıyordu, bir sebepten dolayı yeni versiyona yükselttim.(v 47 ) fakat daha sonra sorunlar başladı. cihazın xdsl ve wreles ışığı düzensiz yanıp sönüyor. haliyle online olamıyor.cihaza 4 defa reset atıp yeniden kurdum.sonuç değişmedi. bu ana kadar sorun modemde gibi ,bahçelievler philips servisine götürdüm amacım sadece orada çalışabileceğini görmekti hiç ilgilenmediler ,bende bakırköy servisine götürdüm ,büyük bir ilgiyle yardımcı oldular . farklı adslhattında bütün ayarları eksiksiz yaparak beraber denedik modem sorunsuz çalıştı ,başka bir hatta tekrar denedim, çalıştı. tekrar kendi hattımda eksiksiz ayar yaparak denedim olmadı , bu sefer kabloları ve splitter adaptörü değiştim, internet kablosunu direk taktım yine fayda etmedi. internet sağlayıcısını aradım sorun olmadığını dilegetirdiler. yarın adsl hattına farklı bir modemle deneme yapıcam ve hatta eski modem versiyonunu tekrar yükleyecem.eğer denemede modem çalışırsa kendi modemimde sorun ne olabilir. şimdiden teşekkür.
Firmware Update yapmışsınız, başka yerde normal çalışmış ama evinizde çalışmamış dediğinizde sorunun bu Firmware Update ile bir ilgisi yokmuş gibi gözüküyor. Bu arada bağlantı gelmemesinden kasıt tüm ışıklarınız yanıyor, adsl hattınız sabit yanıyor, modeme şifre vemişsiniz (wep yada wpa) ve buna rağmen eğer internete giremiyorsanız, durum farklı. Bunun ötesinde size buradan cevap vermemiz zor gibi görünmektedir. Sorunun kendi hattınızda eksiksiz ayar yaparken, bir yerde hep aynı hatayı yaptığınızı yani doğru bildiğiniz bir ayarın yanlış olduğu fikrine kapıldım. PHILIPS SNA6500 WIRELESS (KABLOSUZ) MODEM KURULUMU RESİMLİ ANLATIM inceleyin.
evet farklı bir modemde denedim çalıştı. gerçekten çok ilginç. yani internet hattıyla alakası yok. modemde başka yerlerde çalışıyo. resetten sonra ayarları doğru girdiğime eminim belki 10 defa denedim. eski versiyonu tekrar kurup deniyecem ,adsl firması mod ayar (g dms v.s.) den olabileceğini söylediama phlips servis alakası yok diyor. servisinde şöyle bir iddiası var kanal aralığını daraltmış olabilirler diyor. bu işe gerçekten prof bir yaklaşım lazım.