Şimdi Ara

PHILIPS PFL7862 - SAMSUNG 40M87BD - SONY KDL40W2000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar TV seyretmek ve PS3 için bu üç model üzerinde karar verme aşamasındayım. Su an için Philips 7862 ağır basıyor. Ama sizlerin yorumlarına da önem veriyorum. Yardımınız için simdiden tesekkürler... Bir de su an için evde kablolu yayın üzerinden TV seyrediyorum, sanırım onun yerine de daha iyi bir görüntü için digital uydu alıcı almam gerekecek bu konuda da tavsiyesi olan var ise (uydu alıcı, çanak v.s.) sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsonmez -- 5 Aralık 2007; 12:58:38 >

• Arkadaşlar yardım etmek isteyen yok mu?
  • Philips ve Sony yi bilmiyorum o yüzden onlar ile ilgili yorum yapamam ama M87 ps3 te kendini kanıtlamış bir model. özellikle oyun modu ile konsollarda muhteşem olduğu söyleniyor. fiyatlarıda düşme eğilimnde.
  • SAMSUNG M87 tavsiyen için tesekkürler Narayan, PHILIPS 42PFL7862 modelini istanbulbilisim de kesfettim. 100 HZ olması ve 4sn olan tepkime süresi beni cezbetmişti. Bu arada PHILIPS TR su an için 42 incini ithal etmiyor yeni bir model oldugu icin arastırıyorum. Sony W2000 modelini de forumdaki arkadaslar vasıtası ile tanıdım. Ay sonu kesin kararımı verip 3 modelden birini alacagım insallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsonmez -- 5 Aralık 2007; 15:25:17 >
  • Philips te 100 hz varsa ona öncelik verebilirsin. bence 100 hz büyük oranda fark yaratıyor. görüntü çok daha canlı daha keskin gözüküyor. aynı şekilde toshibanın 42Z3030 na da bakabilirsin fullhd ve 100 hz
  • diğer tv leri bilmiyorum ama sony kdl 40W2000 in kutusundan ps3 ile ilgili cd falan çıktı full hd görüntü kalitesi de çok güzel.tepki süresi 8ms
  • tsonmez kardeşim galiba aynı yoldayız bende ps3 ve tv için bir tv arıyorum ve M86 veya w2000 de cezbedici w2000 de 100 hz olmaması kötü ama bravia işlemcisi ve yazılımı philipsden daha iyi. bence 100 hz özelligi çok önemli neden dersen gözümle görmesemde forumlarda okudugum kadarıyla 100 hz tv görüntüsünde daha iyi sonuşlar almana yarıyacaktır. hdmi bağlantı noktasının 1.3 versiyon olması gerekiyorki philipsi bilmem ama m86 da var sony w2000 de yok.m86 nın fiyatı düşüyor bekleyebiliyorsan bekle ama benimde sen gibi kafam karışık ve beklemekten helak oldum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 43UJ651V
    8 yıl önce açıldı
    Philips 55PUS8602
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle m87 almalısın en canlı renkler samsung'da
  • ars287duff kardes sagolasın da HDMI baglantısının neden 1.3 versiyon olması gerektigini bilmedigim için anlamadım. Bunu biraz detaylandırırsan ben de öğrenmiş olurum. Insallah bir karara varacam sonuçta darısı ikimizin de başına...
  • hdmi 1.3 bağlantısını rakamlarına tam hatırlayamamakla beraber ben anlatayım sana. hdmi 1.2 ve öncesinde 5Gbit gibi sadece 1080p çözünürlükte 24bit renk derinliği veriyor. (toplayıp çıkarıp çarptığında sn de 50 hz den hesapladığında 5 gbit/sn gibi bi hız çıkıyor). hdmi 1.3 bunu 10gbit/s çıkarıyor. buda renk derinliğinin 24bit ten 48 bit çıkması anlamına geliyor. ek bilgi : 24 bit bilmem 16 milyon küsür renk 48 ile milyarlarca.

1.3 ile gelen bir diğer özellik "lip sync" buda filmlerde sesler ile görüntünün kaymasını engelliyor. umarım işine yaramıştır.
  • Narayan tesekkürler bigilerin için. Ama bu 1.3 HDMI çıkışı PS3 için mi gerekli, ya da normal TV seyrederken de görüntü farkı yaratıyor mu? Bu arada bende hemen bu üç modelin (PHILIPS PFL7862 - SAMSUNG 40M87BD - SONY KDL40W2000) 1.3 HDMI çıkısı varmı ona bakayım.
  • ha evet ondan bahsetmeyi unutmuşum. şu an benim bilgiğim kadarıyla hdmi 1.3 son noktasına kadar kullanan bi ps3 biliyorum ben. belki bir kaç hddvd, blueray oynatıcıda vardır. nihayetinde sadece 1080p çözünürlükte ve 48bit renk derinliği istenen yerlerde kullanılıyor. ama tabii ki normal tvde SD yayınlarda hiç bir etkisi yok.

hdmi 1.3 ün en kötü tarafı özel kablolama gerektirmesi. özel derken her hdmi kablo 1.3 hızına ulaşamıyor. bu özel kablolarında fiyatları tahmin edebileceğin üzere biraz fazla.
  • Bu LCD olayı da araba gibi bulastıkça elin cebinden çıkmıyor desene... Bu arada baktım Philips 7862 modelinin HDMI çıkışı 1.3 müş.
  • şimdi bende inceledim Philips 7862 4ms ve 100hz 1.3 hdmi özellikleri ile eksiksiz bir fullhd. tabii bu özellikler kağıt üzeinde, canlı olarak incelemek lazım. fiyatıda uygun ise gayet güzel bir seçim olur kanatindeyim. samsung 40m87 garantili olarak 4000 ytl bulunuyor sanırsam ama tabii 40 inç.

daha önce bahsettiğim gibi 100 hz bana kalırsa çok etkili. 100hz ve 50 hz panel yanyana görme şansın olur umarım. ha bana sorarsan niye 100hz bişey almadın diye "ekmek ve köfte" ilişkisi derim
  • Philips'in teknik detayları için size bir link vereyim.

http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl7862d_10/42pfl7862d_10_pss_eng.pdf
  • 40W2000 -> eski seri. Sony ama 3000 serisi satilirken, sen gidip 2000 serisi aliyorsun.
    42pfl7862d -> Bayagi ba$arili gibi duruyor. 100Hz olayini herkez cok ovuyor ama, kullanicilarin bir kisminin bu ozelligi kapatip tv izledigi soyleniyor.
    40M87BD -> odullu bir urun ama yansima yaptigi icin bazi ki$iler tarafindan kotuleniyor.

ayrica philips in 4ms olayi da bence gercekci degil.
    ps3 baglicaksan, ya da pc baglicaksan 1-1 pixelmapping destekleyip desteklemediklerine emin ol.
    HDMI baglantilarindan 1080p 24 giriliyor mu ona emin ol.
    standard tv izliceksen zaten bu modelleri hic alma. git 40S81B al, tonla para verme bu modellere derim ben.
    herkesin tercihi farkli. Olayin guzelligi burda. Dogru tercih diye bir$ey yok, sana uygun secim var.
  • arkadaş PS3 demiş yani fullhd doğru, W2000 serisi dediğin gibi eski seri zaten hdmi 1.3 olmamasından anlaşılıyor.

4ms olaryı dediğin gibi olabilir ama zaten 8 ms bile bence gayet yeterli yeni panellerde.
    bu cihazların 1-1 pixel mapping yapamayacağını düşünemiyorum bile.
    1080p 24hz zaten hdmi 1.3 ün standart özelliklerinden bir tanesi yani bu modellerde kesin vardır.

FBlegend arkadaşın vardiği linkten 7862 özelliklerini inceledim. cidden çok başarılı, mesela karasal dijital yayın alıcı olması, usb bağlantı gibi. kusur aramak isterseniz illa vga girişinin olmaması (ki zaten 1920 çözünürlüğe çıkan vga görmedim ben hiç) ve bütün hdmi portlarının arkada olması bir tanesi yanda olsa güzel olurdu.
  • Aslında Philips 7862'yi kullanan arkadaslar varsa canlı tavsiyelerini alsak süper olurdu ama forumda sadece SiNCE' de var diye biliyorum. Sonuçta bir LCD'nin kağıt üzerindeki özellikleri iyi de olsa, önemli olan canlı performansı diye düsünüyorum.
  • fiyat/performans acisindan kesinlikle 40w2000, ama sd yayin izleyecekseniz 7682 dusunebilirsiniz. samsung ise son tercih.
  • fiyatlarida belirtelim;

w2000 - 3300 - 3450
    7862D - 4200 - 4400
    M87BD - 3500 - 3700

1000 ytl az para degil, w2000 modelini bir dusunun. ps3 - xbox360 baglantisinda modellerin hepsi iyi sonuc vercektir, bu nedenle diger ozellikleri acisindan gozunuzle goremeden seciminizi yapmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 6 Aralık 2007; 16:18:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.