Şimdi Ara

Philips PUS8505 kullanıcıları grubu (ilk mesaj güncelleme 30.09.2023) Android tv 11 yükseltilebilir. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.586
Cevap
128
Favori
370.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    65xf9005'e kadar çıktım sonunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: musuz

65xf9005'e kadar çıktım sonunda..
    İyi para

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AIDA64 sonuçları

Philips PUS8505 kullanıcıları grubu (ilk mesaj güncelleme 30.09.2023) Android tv 11 yükseltilebilir.
    Philips PUS8505 kullanıcıları grubu (ilk mesaj güncelleme 30.09.2023) Android tv 11 yükseltilebilir.

Şimdilik 3 tane ölü piksel tespit edebildim.

Sağ alt köşeye yakın 2 adet üstüste

Sağ orta kenarda ise 1 adet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 9 Eylül 2020; 20:36:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Freemium

AIDA64 sonuçları

Şimdilik 3 tane ölü piksel tespit edebildim.

Sağ alt köşeye yakın 2 adet üstüste

Sağ orta kenarda ise 1 adet

Artık kesinleşti eski donanım kullanıldığı. Merak ettiğim ileriki üretimlerde bu donanım değişecek mi.

Ölü pixel görmemek için ekrana yakından bakmıyorum ben.

• tgezer kullanıcısına yanıt
    Philips'ten ümitliydim ama hayal kırıklığı oldu bende. Vaat edilen yerine, eski malzemeyi kullanmaları hoş olmadı. En baştan böyle yapsalar şu an ki kadar hayal kırıklığı olmazdı.

Valla tekrar sony ye dönecem gibi, ama onu da bayide göremedim hala, 49xh olanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talbotlago kullanıcısına yanıt
    Hocam ben resmi bir yerde 3Gb memory yazısını görmedim. Displayspecifications'ta öyle yazıyor ama başka bir konuda oraya güvenmediğimi söylemiştim. Oraya pek güvenmemek lazım, sadece genel bir bilgi vermesi açısından kullanıyorum. Philips TV nin USA ve Canada'da satışı olmadığı için malesef Rtings incelemeleri bulunmuyor. Ben kendi sitesinden baktığımda 50Pus7304 1700 PPI iken 50Pus8505 te 2100 PPI yazıyordu ve ayrıca 10-20Watt fazla güç tüketiyordu. Galiba sadece paneli geliştirmişler. PPI dediği ise "pixel per inch" değil "Picture performance index" diye geçiyor. Resim işleme kalitesi gibi bir olay. PPI ile biraz brightness yükseltip 7304 mobosu ile sürdüler piyasaya. Ayrıca hafıza sitede 16Gb yazıyor ama programda kullanabileceğimiz 5Gb gözüküyor. Bence bu 11Gb android ve tvnin kendi dosyaları için erişilmeyecek şekilde ayırmış olabilirler. Onu araştıracağım.

Şimdilik yaptıklarım;
    - Dimming test yaptım ekranda anormal bir olay yok. Ölü piksel dışında herhangi bir banding, bulutlanmada yoktu. (Ölü pikseli gündüz yapmıştım, onlara gece tekrar bakacağım.)
    - Ekranı tam karşıma alıp baktığımda köşelerde küçük bir alan kararma oluyor. Ben kalıcı sandım ama köşelere dik ve yakın açıyla bakınca sorun gözükmüyor. Va panel türünden kaynalı sanırsam.
    - Logitech F310 kolumu bağladım direkt gördü. Steam Link ile çalıştı.
    - Steam Link ile bir oyuna girdim. Yaklaşık 0,5-1 saniye arası delay var. Ethernet kablosu kullanıyorum ve ağ testi 100+ mbps gözüküyordu. Steam Link açıkken oyun moduna geçemiyoruz (ya da ben yapamadım), delay bundan olabilir.
    - USB 3.0 128Gb bellek ile 54Gb boyutunda ortalama 46.8 Mb/s bitrate li 4k Dolby Vision&Atmos 10bit video test ettim. Tv üzerinden default açtığımda kendi playerı düzgün çalıştıramadı. 2 usb slotunu da denedim ama yine ses ve görüntü takılarak ilerliyordu. Sonra Kodi aklıma geldi. Kodiyi kurup onun üstünden açtım ve yaklaşık 10 dakika izledim. 0 sorun yağ gibi akıyordu.

Daha sonra denediklerimi tekrar yazarım. Şimdilik bu kadar. Test etmemi istediğiniz bir şey varsa yazarsanız, bende test edip paylaşırım.
    Edit: "*Bellek boyutu (Flash) : 16 G, mevcut disk alanı farklılık gösterebilir (ör. önceden yüklü uygulamalar, işletim sistemi vb. gibi özelliklere dayanır)" sitenin altına bu notu düşmüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 10 Eylül 2020; 14:57:30 >

• Teşekkür ederim.
    Listemdeki modellerin hepsini kendi gözümle göremedim, bu yüzden kıyas yapamıyorum.
    Android arayüzü tercih ederim, ama lg de fena değilmiş yazılımda.

Sony 49xh8596 100hz
    LG 49nano866 100 hz
    Philips 50pus8505 50hz

Philips uygun fiyatlı ve bol özellikli olduğu için listemdeydi. 50hz e takılmadım, Va panel ve görüntüsü fena değildi.
    LG 49nano 866 ise biraz karanlık gibiydi.
    Sony geçen seneye göra baya pahalanmış, ama özellikleri gayet iyi.
    Fiyat/performans oranı iyiydi philipste, bilemiyorum, şu an kafam karışık. LG 48cx oled getirirse, bir anda onran bile alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler için teşekkürler. Android sisteminin o kadar hafıza kullanması mümkün değil. 16 GB ın 4 veya 5 ini kullanır en fazla. Geriye 10nun üzerinde kalması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Almayı düşünenler biraz daha beklesinler. Ben bunlarla uğraşacağım biraz. Türkiye üretimiyle ilgili bir dolap dönmüş anlaşılan . 7304 serisinin anakartı kullanılmış

Durum buysa çok vahim. Resmen düzenbazlık anlamına gelir bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: alien2000a

Durum buysa çok vahim. Resmen düzenbazlık anlamına gelir bu.

Alıntıları Göster
    Tpvison a dün mail attım. Ses seda yok. Yarın MH ni arayıp sonuç alamazsam ver elini THH.

Hocam şöyle bir foto buldum. 65PUS8535 modeline ait, paylaşan kişi bilgileri doğruysa ingiliz. AIDA64 doğru gösteriyorsa, Tr ile Eu versiyonu arasında fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 10 Eylül 2020; 15:56:37 >

• quote:

Hocam şöyle bir foto buldum. 65PUS8535 modeline ait, paylaşan kişi bilgileri doğruysa ingiliz. AIDA64 doğru gösteriyorsa, Tr ile Eu versiyonu arasında fark yok.

o zaman displayspec sitesi yanlış bilgi verdi

Tech Watcheryoutube
    Philips PUS8505 Review
    https://www.youtube.com/watch?v=FoWVvWdsiJY&t=322s

burada da 5.dk da 3gb ram 16 gb depolama diyor .

bir de yeni modelin ne ekstrası var anlamadım o kadar para edecek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 10 Eylül 2020; 16:38:47 >

8505 Temmuz ayı gibi satışa başlamış. 1 Temmuz dolar 6.84TL. 7304 modeli Temmuz 2019 gibi çıktı desek o zaman dolar kuru 5.65TL. + olarak Tvlere gelen ekstra vergiler var. Fiyat farkı firmadan değilde bizim ülkemizden kaynaklı olma ihtimali daha yüksek.
  • quote:

8505 Temmuz ayı gibi satışa başlamış. 1 Temmuz dolar 6.84TL. 7304 modeli Temmuz 2019 gibi çıktı desek o zaman dolar kuru 5.65TL. + olarak Tvlere gelen ekstra vergiler var. Fiyat farkı firmadan değilde bizim ülkemizden kaynaklı olma ihtimali daha yüksek.
    İlk alan kazıklanır ama ilk kullanma ayrıcalığını veya sorunlarını yaşar .
    Yukarıda bir arkadaş 6 ya aldı .

Bu arada kendimce mükemmele yakın görüntü ayarlarını buldum sayılır . LG deki kaliteyi yakaladım sayılır . 7304 te ulaşamamıştım bu görüntü kalitesine .

Film modu
    renk sıcaklığı - özel (ben soğuk ve türevlerini seviyorum)
    Kontrast - 70
    parlaklık - 30
    keskinlik - 4
    Bu ufak dokunuşlarla Harika oldu bana göre .

Ben daha ince ayar çekmedim. 3-4 gün daha test edip iade göndereceğim. Tvyi beğendim ama malesef ölü pixel gözüme takılıyor. Bir şey izlerken devamlı gözüm oraya kayıyor. Bu arada kanalları sıralamayı bulamadım. O kadar baktım ama çözemedim. Favori kısmına istediğim sırayla atınca anca oradan yapabiliyorum. :)
  • quote:

Ben daha ince ayar çekmedim. 3-4 gün daha test edip iade göndereceğim. Tvyi beğendim ama malesef ölü pixel gözüme takılıyor. Bir şey izlerken devamlı gözüm oraya kayıyor. Bu arada kanalları sıralamayı bulamadım. O kadar baktım ama çözemedim. Favori kısmına istediğim sırayla atınca anca oradan yapabiliyorum. :)
    Aynen ben de o yüzden iade etmiştim 7304 ü. Buna yakından bakmıyorum hiç korkudan. Yok sayıyorum. Kanal sıralama işini ben de bilmiyorum. + tuşu ekstra menü açıyor bazı yerlerde ona bir bakın

• Arkadaşlar selamlar,

Ben de 58PUS8505 ile 55PUS8204 arasında kaldım. Tek donem fiyat. 1000 TL fark var.

İnternetten anladığım kadarı ile 8204 2019 model.
    Sanırım 8204 IPS panel, 8505 MVA.
    Her ikisinde de 2GB ram ve 5GB disk alanı var gözüküyor. (Philipsin 16GB yalanı ayrı bir konu)

Sizce ne yapmalıyım? Her türlü fikre açığım.
    (** Ambilight TV alacağım orası kesin)
  • xao kullanıcısına yanıt
    Philips'in yalanı mevzu net değil. Philip hiçbir resmi kanalda böyle bir bilgi açıklamamış. TV specs'in b.k yemesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xao

Arkadaşlar selamlar,

Ben de 58PUS8505 ile 55PUS8204 arasında kaldım. Tek donem fiyat. 1000 TL fark var.

İnternetten anladığım kadarı ile 8204 2019 model.
    Sanırım 8204 IPS panel, 8505 MVA.
    Her ikisinde de 2GB ram ve 5GB disk alanı var gözüküyor. (Philipsin 16GB yalanı ayrı bir konu)

Sizce ne yapmalıyım? Her türlü fikre açığım.
    (** Ambilight TV alacağım orası kesin)
    IPS VA konusu forumlarda FB GS rekabeti gibi dostum. İyice araştır öyle al. Ben 7 yıl LG IPS kullandım. Ekrandaki gölgelere ve gece ışık sızmalarına katlanarak. O yüzden VA tercih ettim. Tavsiyem de o yönde. Tek dezavantajı kenarlardan izlersen renk kaybı oluyor. Şu an kendimce mükemmel görüntüyü yakaladım. Sinirim geçerse kullanmaya devam edeceğim. Hafızayı dert etmiyorum. USB ile artıyormuş ama RAM olayı düşündürüyor. 1 GB ram Android'de çok şey demek ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

IPS VA konusu forumlarda FB GS rekabeti gibi dostum. İyice araştır öyle al. Ben 7 yıl LG IPS kullandım. Ekrandaki gölgelere ve gece ışık sızmalarına katlanarak. O yüzden VA tercih ettim. Tavsiyem de o yönde. Tek dezavantajı kenarlardan izlersen renk kaybı oluyor. Şu an kendimce mükemmel görüntüyü yakaladım. Sinirim geçerse kullanmaya devam edeceğim. Hafızayı dert etmiyorum. USB ile artıyormuş ama RAM olayı düşündürüyor. 1 GB ram Android'de çok şey demek ne yazık ki.

Alıntıları Göster
    dostum bu sorun olursa bir android box vs alınabilir sanki.
    veya eski kullanılmayan bir pc bağlanabilir TV'ye.
    görüntüden kullanımdan memnunsanız keyfinizi hiç kaçırmayın bence.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.