Şimdi Ara

Photoshop çok kasıyor ... !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Web tasarım yapıyorum ve anlarsınız , program aynı anda kullanmak zorunda kalıyorum ama ;
    photosop (cs2 9.0) u açınca işler alt üst oluyuyor.
    kasmaya başlıyor ...

Bi ara bi makalede photoshop üzerinde bikaç değişiklikle kullandığı ram'dan kısıp açarak falan hızlandırılabileceğini okumuş ama o zaman 6.0 la sorunum olmadığı için önemsememiştim..
    Bu konuda bi malümatı olan arkadaşvar sa paylaşabilir mi??

thankS

• genel olarak ps'yi rahatlatan bi yöntem yok. olsa bile bunun çok yararlı olduğunu sanmıyorum. tamamen RAM'den kaynaklanan birşey.benim de bu sorunum vardı 256 mb ram'le. 512 yapınca gayet rahatladı pc..
  • walla bilmiyorum ama şunu farkettim cs2 pcyi çok kasıyo önceden cs yüklüyken çok rahat çalışıyodu benim pc şimdi arada bi takılmlar yaşanıyo en iisi cs ye geri dönmek
  • ya cs2 çok güzel yaa...
    vazgeçmem bi kere denedim ...
  • cs2 daha güzel.. vektörel çizimler daha kuvvetli..
  • cs2 en hızlı bilgisayarda bile kasıyor.
  • bende fazla kasmıyor 512 ram vardı geçen gunlerde 1024 yaptım vede gayet guzel.Arkada oyun varken bile grafik tasarımlarımı halledebiliyorum.Ram çok yiyor yuksek tutmanız gerekıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cs 2 hakikaten çok kasıyor ama preferanstan ram ayarını yaptınmı kasmıyor ama diğer programlara yer kalmıyor o zaman ramde bene genede cs 1 i tercih ediyorum
  • ramini yükselt düzelir bi nebze
  • quote:

Orjinalden alıntı: aynadaki

ramini yükselt düzelir bi nebze

bi nebze değil gerçekten çok farkediyor. benim ramim 512 olmasına rağmen çok rahat çalışıyor. sizde neden böyle pek anlayamadım..
  • Adobe nin son versiyonu olan PS cs2 (v9) un Lisanslı paketinde 2 gb ram ile tam verim alabilirsiniz diyor gerisini siz hesap edin. görev yöneticisinden/performans tan takip edebilirsin. Hiç bir şey çalışmazken PS ile bir filtre yap ve sonra izle. Ram dan 300mb ın üzerine çıkıyor. 256 lıksa ram İşlemci veriyoluna dönüyor Oradan karşılıyor o da düşükse HD nin veriyolu hızına.. Anlayacağın PS çalışırken diğer programlarla iş görmek çoğunlukla güçleşiyor. Diğer sürümün farklarından biri de bu malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 8 Temmuz 2005, 21:35:29 >
  • Photoshop u hızlandırmak için;

Yapmanız gerekenler:
    1-Photoshop'ta iken Ctrl+K Tuşuna basınız.
    2-İletişim kutusu çıktıktan sonra Ctrl+7 Tuşlarına basınınz.
    3-Scratch Disk Bölümünde
    First:Startup
    Second: c
    Thirt : d
    vs sırasıyla istediğiniz sürücüyü harici ram olarak kullanabilirsiniz..
  • bende bunu istiyodum işte , dostum saol hemen denicem !
  • yardım ettiysem ne mutlu. ii çalışmalar ...
  • Photoshop 2.0 (ben ona poşotop yada PS derim) ilk çıktığı günden beri kullan biri olarak derim ki:
    Nu Metal Fan'ın önerisi çok doğru ve PS için olmazsa olmaz bir ayardır. (HD nizi seviyorsanız)
    Ek olarak;

Preferences/Memory & Image Cache .... sekmesinden ram kullanma oranını %70 yapmanız tavsiye edilir. (1 GB ram kullanıyorum. en az böylesini tavsiye ederim)

Narkotich'in belirttiği gibi CS2 nin pek çok üstünlüğü olmasına karşın günümüzde var olan pek çok pc yi kasacağı kastığı hatta kilitlediği normaldir.
    halen 7.0 kullanmaktayım (baskı öncesi hazırlık işleriyle uğraştığım için dosyalarım çoğunlukla 100-500 mb arasındadır.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nu Metal Fan

Photoshop u hızlandırmak için;

Yapmanız gerekenler:
    1-Photoshop'ta iken Ctrl+K Tuşuna basınız.
    2-İletişim kutusu çıktıktan sonra Ctrl+7 Tuşlarına basınınz.
    3-Scratch Disk Bölümünde
    First:Startup
    Second: c
    Thirt : d
    vs sırasıyla istediğiniz sürücüyü harici ram olarak kullanabilirsiniz..

çok çok pardon ben yanlış önermişim az önce biraz daha okuyunca yanlışı farkettim hemen "BENCE" doğrusunu yazıyorum

First : D
    Second : C

Burda önemli olan şu sistemin kullandığı HD yi poşotopa kullandırmamak yada tam tersi poşotopun kullandığını sisteme kullandırmamak

(photoshop ram ve hd canavarı bir program olduğu için HD yi sıkca kullanır ve zorlar. En makbulu hızlı ve bomboş bir HD yi photoshopun first kullanacağı bir HD olarak tanıtmak ve başka hiç bir şeyde o HD yi kullanmamaktır. örneğin 3-5 Gb lik bir HD yi 'e 'g gibi atamak gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaymins -- 9 Temmuz 2005, 13:33:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.