Bu sitedeki League of Legends Wallpaper Editor Editor gibi resimleri yan yana koymak istiyorum ama bu kadar basit değil çapraz falan koymak istiyorum I harfini 400-500 büyüklüğüne getirip background eraser ile siliyordum resimleri yerleştiriyordum eskiden de biraz daha profesyönel olmasını istiyorum artık bunun. Nasıl yapabilirim?
yaptığın bir tane tasarım varsa göndersene, ayrıca istediğin tasarımın nasıl olmasını istediğine dair bir örnek gönder. buna göre yardım etmek isteyenler çıkacaktır...
Mesela böyle ama bu kadar basit olmasını istemiyorum artık
Böyle yapmak istiyorum en basitinden
photoshop'ta biraz anlatayım. Öncelikle shape ile çapraz kutucukları yapıyorsun. 1 tane yapman yeterli ve bunun genişliği iki fotoğraf arasındaki büyüklük kadar olmayacak. Tam tersi fotoğrafın genişliği kadar olmalı. 1 tane yaptıktan sonra katmanı çoğaltarak bunu istediğin kadar arttırırsın. İlk çapraz kutucuk elindeyken bir fotoğrafı ayrı bir katman olarak bu ilk kutunun üstünde kalacak şekilde ayarlaman gerekiyor. Bunu yaparsan sonraki adıma geçerek fotoğrafın olduğu katmanı clipping mask yaparak çerçevenin şekline göre maskeleme yapman gerekiyor. Bunun yaptığında aşağıdaki görüntüyü elde edeceksin.
Tasarım iiçinde ne yaparsan yap, ister daire çiz bunun için resim vs yerleşir, ne olursa olsun, alt katmanda kutu, daire vs kalacak, hemen üstünde resim olmalıdır. İstersen PSD formatında da göndereyim, oradan yararlanarak kendin yaparsın.
Shape'le çapraz çizmeyi çözemedim ve resmi çaprak kutucuğun üzerine koyup nasıl ona bağladın?
klasik bir kutu çizdikten sonra file-transform-skew ve/veya distort ile istediğin açı vs'yi sağlarsın. sonrasında da sana gönderdiğim psd'deki gibi shape aşağı layer'da olacak şekilde, fotoğraf bir üstte kalmalı ve sonrasında da Layer menüsünden Create Clipping Mask ile bunu bağlamak gerekiyor.
Eğer bağlarsan sağ'daki layer görüntüsü içinde ufak bir ok işareti shape'e doğru gösterecektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme