Şimdi Ara

Photoshop'ta Yaka Kartı Tasarlarken Çözünürlüğü Kaç Olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir oturumda görevli öğrenci olarak seçildik. Kendinize basit bir yaka kartı tasarlayın dediler. Photoshop olduğu için ben üstlendim işi ancak şu "Çözünürlük" işini bilemedim. Yaka kartı boyutlarında arka plan açıyorum ancak çözünürlüğüm kaç olmalıdır?

3000 pixel yaptım 8bit ten daha beter bir görüntü aldım, sonuç olarak. Yardımınız için şimdiden teşekkürler!

• soytari041 S kullanıcısına yanıt
    eğer içerikte fotoğraf, resim vs yoksa, photoshop ile yapmayın ve direkt olarak
    Coreldraw veya Illustrator'da tasarım yapmaya çalışın. Her iki programda CMYK renk derinliğinde
    çalışmalısınız ve matbaa baskısı için 300 dpi yeterli olur.

Pixel'in büyük olması ayrı bir konu, yüksek pixel'e rağmen bunun dpi değerini ufak tuttuysanız sonuç
    tatminkar olmayacaktır.

Eğer photoshop altında çalışmak istiyorsanız, bu durumda yine CMYK ve 300 dpi olarak çalışın.
    Matbaa baskısında daha iyi sonuç alırsınız. Eğer bunu digital baskı merkezlerinde yaptıracaksanız.
    Yine CMYK 150dpi bile yeterli olabilir. Tabii çalışacağınız görsellik bu dpi ve renk derinliğinde biraz
    büyük bir PSD ile sağlanacaktır. Bilgisayarınız iyi bir donanıma sahip değilse, save edilmesi yavaş kalır.

Kolay gelsin...

Photoshop'ta Yaka Kartı Tasarlarken Çözünürlüğü Kaç Olmalı?

• Teşekkürler. Dediğiniz şekilde yaptım. Resim görüntüleyicide gayet güzel ancak baskıda göreceğiz sonucu teşekkürler :)
  • soytari041 S kullanıcısına yanıt
    iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum. 4 renk baskı için uygun olan seçimdir.
    hatta digital baskı merkezleri için ben Photoshop PDF olarak götürüyorum.
    Hiç sıkıntı olmuyor. Sonuçlar çok tatminkar.
  • Vektorel çalışmayacak ve dijital baskı merkezinde direkt gorsel olarak bastıracaksanız 300 dpi yaka kartının boyutlarında rgb çalışmayı png olarak goturmenizi öneririm.İş Matbaaya girmeyecekse ve vektorel çalışılmayacaksanız ve de ekran kalibrasyonu Cmyk ya göre yapılmış bir monitorunuz yoksa Rgb çalışmanızı oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 ayarladım yaptım. Bakalım sonuç nasıl gözükecek. Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.