Şimdi Ara

Photoshop ya da lightroom alacağım. hangisini almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • digital photo professional 4 kullanıyorum ama internette takip ettiğim çoğu kişi photoshop kullanıyor. arayüzü de daha güzel gözüküyor.

bugün satın alayım dedim ama aylık üyeliğe geçmiş. biraz kafam karıştı doğrusu, biraz da pahallı geldi bana.

ben direkt çektiğim fotoları düzenlemede kullanacağım programı.

şimdi photoshop cc mi almam gerekir? yoksa lightroom cc mi?

en ucuz paket lightroom ve ayda 29tl. acaba bundan da daha uygun bi paket var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Salt foto duzenleme icin lightroom daha mantikli. Ama fazla bir fark yoksa photoshop her kurusu hakeden bir program.

Eski surumler satiliyor mu, fiyati nedir?

Mesela cs5, cs6?
    Ekleme: Bunlar da aylik 25-30 civarindaymis.
    PS 7.0 bile Amazonda 240 dolar. Deger ama pahali.

Bence sadece foto duzenleme icin alacaksaniz, mevcut prog. ile devam edin. :)
    Faststone da ucretsiz ve basarili bir yazilim. Deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 11 Aralık 2017; 0:32:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ucuzu yok, satın alacağınız o pakete sorduğunuz iki program da dahildir, PS+LR+Adobe Bridge+Ücretsiz Portfolyo Hizmeti

Yeni başlayanlar genelde LR’de düzenliyor fotoğraflarını ama karar sizin ikisini de indireceksiniz nasıl olsa, kullanabilirliğe göre karar verirsiniz, LR biraz daha anlaşılması kolay sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    mevcut programla devam edin derken, digital photo professional 4’ü mü diyorsunuz?

• Adobe ürünlerini daha başlamadan geçin derim, hazır arabirimine alışık değilsiniz, çok daha uygun fiyatlara en az onlar kadar iyi iş çıkaran programlar var. Öncelikle PS mi LR mi konusunda fotoğraf düzenleme açısından LR'nin daha iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle LR alternatifleri olarak Luminar 2018 veya DxO Photo Lab öneririm. DxO'nun bir önceki sürümleri çeşitli web sitesi kampanyalarından ücretsiz indirilebiliyor. Örneğin şu kampanya linkinden DxO Optics Pro 11 Essential seri numarası alabilirsiniz:

http://www.dxo.com/us/practicalphotography

• Affinity Photo alacaksınız, 1 ödeme ve ebedi güncellemeler bedava. Ne Photoşoku Faytrumu !.. Sömürene bas tekmeyi geç.
    Bazı arkadaşlar aldı ve memnunlaar ve mutlu mesut kullanıyorlar.
    Ayrıca !..
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=18&t=2689
    Bakmanızı öneririm...

ve -http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=18&t=2492

• Nikon Capture NX-2 denemediyseniz nikon sayfasından indirerek denemenizi tavsiye ediyorum.
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Nikon capture nx programı sanırım ücretli. internette deneme sürümünü bulabildim.

Digital Photo Professional 4, DxO OpticsPro 11, Pixelmator, Lightroom cc ve Photoshop cc denedim. hiçbirinde lightroom'daki gibi bölgesel değişiklik yapma özelliği yok, ya da ben bulamadım. Lightroom'da istediğimiz bölgeye istediğimiz efekti verebilmemiz çok işe yarıyor. sanırım ayda 30tl verip Lightroom üyeliği alacağım.
  • Bir fotoğraf makinası üreticisinin size sunduğu programı kullanmayı öğrenmeyin bence. Deneysel ve merak amaçlı ilgilenilir ama o asla temel programınız olmasın. Çünki, ileride başka bir sisteme, markaya geçtiğinizde bu sefer onun programı ile sıfırdan bi cebelleşme süreci yaşarsınız.

Evet bulamamışsınızdır. Photoshop zaten lightroom'un temelde aynısı gibi. Alt yapı aynen işler sadece layrumda fotrafçılar için daha kolay birkaç özellik var. Aradığınız özelliği misal dxo optics bilmem ne diye youtube'da aratın belki ders olarak bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

Nikon capture nx programı sanırım ücretli. internette deneme sürümünü bulabildim.

Digital Photo Professional 4, DxO OpticsPro 11, Pixelmator, Lightroom cc ve Photoshop cc denedim. hiçbirinde lightroom'daki gibi bölgesel değişiklik yapma özelliği yok, ya da ben bulamadım. Lightroom'da istediğimiz bölgeye istediğimiz efekti verebilmemiz çok işe yarıyor. sanırım ayda 30tl verip Lightroom üyeliği alacağım.

Bildiklerinizi ters çevirin!! Çıkan sonuç doğru olandır.

• nodar kullanıcısına yanıt
    anlamadım. ilk başta elediğim programı mı kullanayım?
  • Altta paylaşacağım adreste -maalesef ingilizce ancak belki görsellerden yola çıkarak diğer programlara dair kafanızda fikir oluşabilir- piyasada ki birçok fotoğraf düzenleme programına yönelik bir inceleme mevcut, fiyat/performans kapsamında. İncelemeyi yapan site kullanıcısı işlemesi diğer fotoğraflara nazaran biraz daha özen isteyen "Milky Way" yani samanyolu fotoğrafı üzerinden programları sınamış. Hiçbir şey anlamasanız bile piyasada ki birçok fotoğraf düzenleme programını tanımış olursunuz

https://petapixel.com/2017/12/15/tested-10-photoshop-alternatives/

• Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. bu kaynak çok faydalı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

anlamadım. ilk başta elediğim programı mı kullanayım?

"...hiçbirinde lightroom'daki gibi bölgesel değişiklik yapma özelliği yok, ya da ben bulamadım. Lightroom'da istediğimiz bölgeye istediğimiz efekti verebilmemiz çok işe yarıyor"

Demişsiniz!!

Yani PS; Düzenleme,manipüle,compositing,rötüş gibi çok gelişmiş özellikleriyle en üst klansmanda yer alan grafik programıdır..
    PS'nin dengi Paintshop gibi programlardır.. Kendinizi ps de biraz geliştirdikten sonra bölgesel değişiklik, bölgesel seçim gibi
    araçları dans bile ettirirsiniz..

Yani DSLR ile compact arsında ne kadar fark varsa sizin yukarda saydığınız programlar ile PS arasında o kadar büyük fark vardır.
    PS size deryaları sunar, tabi öğrendikten sonra..PS yi öğrenme babında gözünüzde büyütmeye gerek yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.