Şimdi Ara

Photosop ile fotoğrafı RAW olarak nasıl kaydedilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

RAW yani DNG formatında panorama yapmak için fotoğraflar çektik, bu fotoğrafları photosop ile DNG dosyaları birleştirerek panorama fotoğraf yaptım bunu tekrar RAW olarak kaydetmek istiyorum ki RAW düzenleme alanında RAW olarak düzenlemeye yapabileyim.

Eğer birleştirmeden önde DNG dosyaları RAW alanında düzenlersem tüm kareleri aynı renk tonunda düzenlemek imkansız buda birleştirdiğinde hem kaliteli birleştirme olmuyor hemde her kare renk tonundan dolayı ayrılıyor.

Bu yüzden önce RAW yani DNG dosya olarak birleştireyim sonra RAW olarak düzenleyim diyorum ama RAW olarak kaydettiğimde RAW alanında açılmıyor normal resim alanında açılıyor hemde fotoğraf ortada yok gri renkli bir kare var üstelik boyutuda panorama değil normal 4:3 boyutunda.

RAW olarak nasıl kaydederim yada panorama resim raw olarak nasıl işleyebilirim?

• Tam sizin dediğiniz gibi değil ama şöyle bir düzenleme var.

Raw ın birini düzenleyin. Diğerlerine uygulayın.

https://youtu.be/xji5MKk-S4c

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim bildiğim boyle bir yöntem yok, olsa bile sonradan oluşan yuksek çözünürlüklü raw ı işlemek oldukça zor olacaktır. Benim onerim her kareyi aynı ayarlarda dönüştürüp sonradan panorama yapmaniz olur. Aynı ayarlar için kullanacaginiz edit programında ayarlari saklama opsiyonu muhakkak olacaktır. Ben daha önce bu yöntemle birleştirme yaptigimda ton farkliligi yaşamadım. Panorama için kolor autopano programini öneririm.

• Renk tonları tutturmak kolay değil
  • gecekule G kullanıcısına yanıt
    Video attık o kadar adam tutturmuş işte.

İngilizcen yoksa adamın yaptıklarını adım adım yap. Bilgisayar da düzenliyor.

• Video izledim, İngilizcem yok,
    Adamın yaptığı gibi rawları raw bölümüne açtım sonra onları vidodaki gibi alttaki linki tıklıyor oradan photosop a aktardığı gibi olmadı hiç aktarmadı tekrar deneyeceğim akşam geç olmuştu.

Benim fotoğraflarda şöyle bir hata var onu anladım
    Biz drone ile çektim bir dizisi fotoğraflar yarı gökyüzü yarı köy görünüyor diğer dizi ise köyün yarıdan aşağı tüm kare köy buda kontras baya farklı oldu

Tabi amatör fotoğrafçı olduğumuz için çok şeyleri göremiyoruz ama eksikleri not ettim inşallah bir dahakine köye gittiğimde bu yanlışları yapmadan çekeceğiz.
  • gecekule G kullanıcısına yanıt
    Çekim yapmadan önce "ael" yapmanız lazımdı.

Beğendiğiniz fotonun çekim bilgilerini sabitler pozlama sabit olurdu.

Afı da kapatmanız gerek.

Ael lock yapın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bizde öyle karar verdik, biz fotoğrafı drone ile çekmiştik bir dahakine tüm ayarları manuel yaparak çekeceğiz ki inşallah resimler arası kontras farkı çok olmasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.