Şimdi Ara

PHP hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zaman önce yola PHP ile çıkmıştım. Ancak PHP o zamanlar fazla gelişmemişti, OOP mantığı yoktu. Bu yüzden iş ararken sıkıntı çekiyordum ve iş yerleri asp.net istiyordu. Girdiğim şirket tarafından asp.net eğitimi gördüm, diğer mühendis arkadaşların ve eğitim kurumunun da yardımıyla kısa sürede asp.net'i c# programlama diliyle kullanmaya başladım. O zamanlar PHP yi iyi biliyordum (şimdi PHP çok değişti) ve ASP.NET'e geçiş sebebim sadece iş içindi. Fakat memnun da olmuştum. Sonuçta PHP ile yaptığım birçok şeyi daha hızlı yapabiliyordum ve DEBUG olayı ile projemi adım adım (c++ daki gibi) TRACE edebiliyordum. Hata mesajlarıda PHP den daha ayrıntılıydı, örneğin bana şu satırda bir hata var demek yerine hatayı çok daha detaylı belirtiyordu.

Bu zaman içinde PHP kendi içerisine OOP mantığını dahil etti. Ben ASP.NET teknolojisindeki OOP yi taklit ettiğini düşündüğüm için o zamanlar gene PHP'nin yüzüne hiç bakmadım. Birazda fanatikleştik :). Asp.net fanatiği olduk. Takım tutmak gibi oldu. Yani takımınız bir maçı kaybetse bile nasıl takım değiştirmiyorsanız, programlama dilide programcılar için bazen takım tutmaya dönüşebiliyor. Her neyse, asıl konumuza gelelim. PHP kendi bünyesinde birçok gelişme yaşamış. Gerek IDE'ler olsun, gerek destek veren kuruluşlar olsun, baya bir ilerlemiş. Asp.net razor syntaxi çıkardı. Bana göre RAZOR syntax yapısı biraz PHP yi andırıyor.

PHP tarafını biraz araştırdım, OOP mantığını nasıl kullandığını öğrendim. C# kadar 100% OOP yi oturtuğunu düşünmesemde, beğendiğimi inkar edemem.

PHP'nin UBUNTU üzerinde çok stabil çalışması (ve linux işletim sistemlerinin bir hayli yol kat etmiş olması). Beni PHP tarafına çeken bir diğer neden.

PHP dünyasına yeniden dahil olmak istiyorum.

- PHP için en iyi IDE araştırmalarım doğrultusunda NETBEANS (Aptana ile NETBEANS arasında biraz takıldım, sizlerin görüşü nedir)
    - PHP'de DEBUG ile TRACE yapabiliyor muyuz? Nasıl?
    - PHP geliştiriciler hangi linux'u ortamını tercih ediyor? Neden?
    - PHP'de unit test uygulayabiliyor muyuz?
    - PHP ile OPEN OFFICE'in veritabanlarından biri olan BASE'e (odb) herhangi bir modül yüklemeden default olarak bağlantıyı sağlayabiliyor musunuz? MYSQL'deki gibi.
    - PHP iş olanakları şu an ne durumda. PHP yi terk etmemin en büyük neden iş bulmaktaki sıkıntıydı.
    - ASP.NET MVC teknolojisi ile mi ilerlemek daha mantıklı yoksa PHP ile mi?

Biliyorum iki dil öğrenmenin zararı olmaz. Ancak programlama dili yabancı dil öğrenmeye benzemiyor. Bir defa öğrenip, yan cebinize koyup, arada bir unutmamak için tekrar yapıp, ömür boyu kullanamıyorsunuz. İngilizcede YES = EVET demekse, eminim 1000 yıl sonra da YES = EVET demek olacak. Ancak programlama dilleri sürekli gelişiyor. Öğrenmek önemli değil, önemli olan güncel kalabilmek. ASP.NET MVC teknolojisini benim 2005 yılında öğrenmem mümkün değildi, ya da ASP.NET'i 1980 yılında öğrenmek mümkün değildi çünkü o zamanlar bu diller yoktu. O yüzden bir tane dilde sürekli GÜNCEL kalmak istiyorum. İki dili bilen arkadaşlar, hangi dilde Güncel kalmayı önerirsiniz.

Ayrıca yukarıdaki sorularımın dışında başka fikri ve önerisi olanlar, lütfen fikirlerini paylaşmakta çekinmesinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Programmer -- 14 Nisan 2012; 14:33:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.