Şimdi Ara

PHP ile mysql tablosunda arama yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
14.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize iyi günler. Ben web proje ödevi hazırladım. Php ve mysql kullanarak. Tablolarda var olan ürün listesi sayfamda çıkıyor fakat ben bunların yerine liste halinde değil de arama butonu ile kişi istediği ürünü yazıp arama yap desin istiyorum. Ürün sistemde mevcut ise id sini ürün adını ve diğer bilgilerini ekrana getirsin yoksa da ürün bulunamadı yazısı çıkmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim acaba. Nette araştırdım fakat tam işime yarar bir kod bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hungrywolf

Hepinize iyi günler. Ben web proje ödevi hazırladım. Php ve mysql kullanarak. Tablolarda var olan ürün listesi sayfamda çıkıyor fakat ben bunların yerine liste halinde değil de arama butonu ile kişi istediği ürünü yazıp arama yap desin istiyorum. Ürün sistemde mevcut ise id sini ürün adını ve diğer bilgilerini ekrana getirsin yoksa da ürün bulunamadı yazısı çıkmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim acaba. Nette araştırdım fakat tam işime yarar bir kod bulamadım.

Arama formu:

<form id="searchform" method="get" action="ara.php">
    <fieldset>
    <input type="text" name="s" id="s" size="15" value="" />
    <input type="submit" id="x" value="Search" />
    </fieldset>
    </form>

Listeleme sayfası:

<?php
    $arama=$_GET["s"];
    $veri = mysql_query("select * from duyurular where mesaj like '%$arama%' or baslik like '%$arama%'");
    $sayi=mysql_num_rows($veri);
    if ($sayi<1) { echo "Aramanızla ilgili sonuç bulunamadı <a href='index.php'> Geri Dön</a>";}
    else {

while($cikart = mysql_fetch_array($veri)) {
    echo $cikart["id"].' '.$cikart["mesaj"];
    }

şeklinde yapabilirsin yapamazsan buraya yazarsın bakarım. Aratacağın yerleri şurada belirtebilirsin : < where mesaj like '%$arama%' > buradaki mesaj yazan yer mysqldeki sütunun adıdır bunu kendine göre değiştirebilirsin. $arama değişkeni ise formdan aldığımzı texttir.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.K.B

quote:

Orijinalden alıntı: hungrywolf

Hepinize iyi günler. Ben web proje ödevi hazırladım. Php ve mysql kullanarak. Tablolarda var olan ürün listesi sayfamda çıkıyor fakat ben bunların yerine liste halinde değil de arama butonu ile kişi istediği ürünü yazıp arama yap desin istiyorum. Ürün sistemde mevcut ise id sini ürün adını ve diğer bilgilerini ekrana getirsin yoksa da ürün bulunamadı yazısı çıkmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim acaba. Nette araştırdım fakat tam işime yarar bir kod bulamadım.

Arama formu:

<form id="searchform" method="get" action="ara.php">
    <fieldset>
    <input type="text" name="s" id="s" size="15" value="" />
    <input type="submit" id="x" value="Search" />
    </fieldset>
    </form>

Listeleme sayfası:

<?php
    $arama=$_GET["s"];
    $veri = mysql_query("select * from duyurular where mesaj like '%$arama%' or baslik like '%$arama%'");
    $sayi=mysql_num_rows($veri);
    if ($sayi<1) { echo "Aramanızla ilgili sonuç bulunamadı <a href='index.php'> Geri Dön</a>";}
    else {

while($cikart = mysql_fetch_array($veri)) {
    echo $cikart["id"].' '.$cikart["mesaj"];
    }

şeklinde yapabilirsin yapamazsan buraya yazarsın bakarım. Aratacağın yerleri şurada belirtebilirsin : < where mesaj like '%$arama%' > buradaki mesaj yazan yer mysqldeki sütunun adıdır bunu kendine göre değiştirebilirsin. $arama değişkeni ise formdan aldığımzı texttir.

Usta ben bunu tabloya uyguladım fakat sadece 1 tane sonuç geliyor.Nasıl tüm ilgili sonuçları getirebilirim ?

Edit: While 'ı tabloda sütunun başına koyunca halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaidb -- 16 Mayıs 2015; 13:17:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    php database veri eklemede hata
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.