Arkadaşlar pic16f877 i denemek için en alttaki basit asm kodunu yüklüyorum. ama çıkışlarda 0.57 v gibi saçma bir değer okuyorum.sizce sorun nerde olabilir???.
not:( programlamayı winpic le yapıyorum.osilatör kısmındaki iki kondansatörü değiştirdim kristasli de değiştirdim hiçbir değişiklik olmadı çıkışlar 0.57 v.winpicte hata olduğunu düşündüm 16f84 ü prorglmalayıp denedim ve istediğim çıkışları verdi. yani programda da sorun yok gibi.pic derseniz 3 tane yeni pic aldım yine hepsinde aynı çıkış var. kafayı yemek üzereyim)
GOTO DONGU nereye gidiyor. GOTO DONGU bir üst satıra gidiyor. yani DONGU ye. donguyü MOVLW H'FF' nin üstüne koy. birde goto nun altladığı satır ilk sütunda yazılmalı. sen komutlarla aynı sütuna yazmışsın. aslında hex derleyicinin hata vermesi lazım.
valla mpasm kullanıyorum derleyici olarak. derlerken bi hata falan da vermiyor. programda dediğin gibi goto nun yerinin değişmesi hatayı düzelticeğini zannetmiyorum . çünkü ben çıkışları aktif ettikten sonra programı sonsuz döngüye sokuyorum . yani çıkışlarla ilgili bir işlem yapılmıyor .(sıfırlamak yada başka bir değer girmek gibi )senin dediğin gibi çıkışları sürekli refresh eder. diğer sölediğinede(birde goto nun altladığı satır ilk sütunda yazılmalı. sen komutlarla aynı sütuna yazmışsın;) bir anlam veremedim...
arkadaşlar bu sorunla karşılaşan başka arkadşlar varsa bir yardımcı olsunlar. sorun neden kaynaklanabilir??
aslında programın çalışırken ne yaptığını anlamadım ama okulda dönem başından beri bunları işliyoruz ve sanırım BSF STATUS,5 ile bank değiştidikten sonra tekrar eski bank satırına geçmen gerikli bundan yani programın biraz hatalı birde bu şekilde dene; BSF STATUS,5 CLRF TRISB CLRF TRISA CLRF TRISC CLRF TRISD BCF STATUS,5
MOVLW H'00'
MOVWF TRISA
MOVWF TRISB
MOVWF TRISC
MOVWF TRISD
BSF STATUS,5 MOWLW H'FF' MOWWF PORTA MOWWF PORTB MOWWF PORTC MOWWF PORTD END
bu şekilde yazman programın uzun hali olacaktır bütün portlar çıkış verecektir ( bir de okuldaki hocalara sorarım )
yok yine çalışmadı diyorsan BCF SATATUS,5 satırını kontrol et çünkü pic 16f84 de bak değiştirme biti 5. bittir 16f877 de nasıl onu bilmiyorum
kolay gelsin
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kusura bakma yukarıda senin yazdığın programda sorun yok dediğim gibi status,5 satırında sorun he birde yukarıda programı eksik ve karışık yazmışım:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
birde kullandığın güç kaynağının tam doğru 5volt verip vermemesiyle alakalı olabilirmiş