Şimdi Ara

pic 16f877 çıkış hatası !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pic16f877 i denemek için en alttaki basit asm kodunu yüklüyorum. ama çıkışlarda 0.57 v gibi saçma bir değer okuyorum.sizce sorun nerde olabilir???.

not:( programlamayı winpic le yapıyorum.osilatör kısmındaki iki kondansatörü değiştirdim kristasli de değiştirdim hiçbir değişiklik olmadı çıkışlar 0.57 v.winpicte hata olduğunu düşündüm 16f84 ü prorglmalayıp denedim ve istediğim çıkışları verdi. yani programda da sorun yok gibi.pic derseniz 3 tane yeni pic aldım yine hepsinde aynı çıkış var. kafayı yemek üzereyim)

LIST P=16F877
    INCLUDE "P16F877.INC"

BSF STATUS,5
    CLRF TRISB
    CLRF TRISA
    CLRF TRISC
    CLRF TRISD
    BCF STATUS,5
    MOVLW H'FF'

MOVWF PORTA

MOVWF PORTB

MOVWF PORTC

MOVWF PORTD
    DONGU
    GOTO DONGU
    END

• GOTO DONGU nereye gidiyor. GOTO DONGU bir üst satıra gidiyor. yani DONGU ye. donguyü MOVLW H'FF' nin üstüne koy. birde goto nun altladığı satır ilk sütunda yazılmalı. sen komutlarla aynı sütuna yazmışsın. aslında hex derleyicinin hata vermesi lazım.

LIST P=16F877
    INCLUDE "P16F877.INC"

BSF STATUS,5
    CLRF TRISB
    CLRF TRISA
    CLRF TRISC
    CLRF TRISD
    BCF STATUS,5
    DONGU
    MOVLW H'FF'

MOVWF PORTA

MOVWF PORTB

MOVWF PORTC

MOVWF PORTD

GOTO DONGU
    END
  • valla mpasm kullanıyorum derleyici olarak. derlerken bi hata falan da vermiyor. programda dediğin gibi goto nun yerinin değişmesi hatayı düzelticeğini zannetmiyorum . çünkü ben çıkışları aktif ettikten sonra programı sonsuz döngüye sokuyorum . yani çıkışlarla ilgili bir işlem yapılmıyor .(sıfırlamak yada başka bir değer girmek gibi )senin dediğin gibi çıkışları sürekli refresh eder. diğer sölediğinede(birde goto nun altladığı satır ilk sütunda yazılmalı. sen komutlarla aynı sütuna yazmışsın;) bir anlam veremedim...
  • arkadaşlar bu sorunla karşılaşan başka arkadşlar varsa bir yardımcı olsunlar. sorun neden kaynaklanabilir??
  • aslında programın çalışırken ne yaptığını anlamadım ama okulda dönem başından beri bunları işliyoruz ve sanırım BSF STATUS,5 ile bank değiştidikten sonra tekrar eski bank satırına geçmen gerikli bundan yani programın biraz hatalı birde bu şekilde dene;
    BSF STATUS,5
    CLRF TRISB
    CLRF TRISA
    CLRF TRISC
    CLRF TRISD
    BCF STATUS,5

MOVLW H'00'

MOVWF TRISA

MOVWF TRISB

MOVWF TRISC

MOVWF TRISD

BSF STATUS,5
    MOWLW H'FF'
    MOWWF PORTA
    MOWWF PORTB
    MOWWF PORTC
    MOWWF PORTD
    END

bu şekilde yazman programın uzun hali olacaktır bütün portlar çıkış verecektir ( bir de okuldaki hocalara sorarım )

yok yine çalışmadı diyorsan BCF SATATUS,5 satırını kontrol et çünkü pic 16f84 de bak değiştirme biti 5. bittir 16f877 de nasıl onu bilmiyorum

kolay gelsin

• !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kusura bakma yukarıda senin yazdığın programda sorun yok dediğim gibi status,5 satırında sorun he birde yukarıda programı eksik ve karışık yazmışım:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

birde kullandığın güç kaynağının tam doğru 5volt verip vermemesiyle alakalı olabilirmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.