Arkadaşlar basicle ilgili basit bir sorum olacak Portb nin 8 çıkışınada led bağlıyacağım ve bir led show hazırlıyacağım bunu RA1 e bağlı bir butonla açıp kapamak istiyorum sorum bir kere butona basınca ledler yanmaya başlıyacak ledler yanmaya başladığında aynı anda butonu nasıl kontrol edicem
yani bunun gibi 50 satır bir alt program olcak değişik şekillerde yanacak ve bu arada butona basılıp basılmadığını kontrol edecek.Araya buton kontrolü koymadan bunu yapabilirmiyim yada araya koyarsam düzgün çalışır mı.
Arkadaşım dediğin işi kesmeyle rahatlıkla yapabilirsin.Ama bu biraz seni sıkabilir.Bence her bir pause 100'lerei 50 ye çevir ve altlarına bir alt program çağıracak kamut koy. Misal: pause 50 gosub oku . . . . . . oku: if port.x=0 then ...... else ...... endif return
die olabilir bence
bencede kesmeyle yaparsan programın basitleşir. yada her ledi yaktıktan sonra butonu kontrol edersin. yada @storm un dedigi gibi her gosteri bitiminde kontrol edebilirsin ama bu senin istedigin değil sanırım. gosteri bitene kadar beklemen gerekecek çünkü
önce ilginiz için teşekkür ederim
kesmeyle ben bir program yazdım ama konuya tam hakim olamadığım için başarılı olamadım kesmeyle yapılması mümkünse nasıl yapacağımı anlatabilirseniz yani kesmeyi nasıl kullanacağım çünkü ledleri değişik şekillerde yakacağım için her satırın arasında butona basıldımı diye kontrol ettirmem hem zor olcak hem de led yanarken butona basılırsa algılamaz herhalde düzgün çalışmıyabilir.
@@@@@@@ ARKADASLAR YALVARIRIM BİRİ YARDIM ETSİN pic basic mp lab programı ile asansör programı yazmam lazım biri yardım etsin... 3 gün sonra vermem gerekiyor yardım edin dersden gecmem buna baglı.... @@@@@@@ siteden pek anlamadıgım için buraya yazdım dogrumu yaptım bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım war
quote:
Orijinalden alıntı: cypalper
@@@@@@@ ARKADASLAR YALVARIRIM BİRİ YARDIM ETSİN pic basic mp lab programı ile asansör programı yazmam lazım biri yardım etsin... 3 gün sonra vermem gerekiyor yardım edin dersden gecmem buna baglı.... @@@@@@@ siteden pek anlamadıgım için buraya yazdım dogrumu yaptım bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım war
bu dersi ne zaman aldın?
quote:
Orijinalden alıntı: cypalper
Nerede ne amaçla kullanılacak bu asansör?(Yük, insan...vb.), Kaç kilogramlık bir kapasitesi var?(Ağırlık kontrolü için)Kaç duraklı olacak?Toplama sistemi nasıl olacak?Programı nereye kadar yaptın? Nerede takıldın? Ne konuda yardım istiyorsun?......................vb.?
yok kardeşim sadece yazılımı pc de işledigini görmem bile yeterli.. ödev olarak verildi sadece yazılımı lazım programda işledigini görmem yterli olur uygulama yok yani... sadece pc üzerinde programı pıc basic le
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme