Şimdi Ara

PIC CTMU Capacitive Sensing Module Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CSM (Capacitive Sensing Module) ile uğraşıyorum. Cap sense oscillator'ü çalıştırdım. Timer1 Gate Source olarak Comparator2 SYNCOUT'u seçili ve Clock Source olarak Cap Sense Oscillator seçili. ISR'de ise TMR1GIF register'ını kontrol ediyorum. Main döngüsünde ise TMR1GIF kesmesinde okuduğum TMR1H ve TMR1L değerlerini karşılaştırıyorum. Örneğin 10000'in altındaysa ledi söndür, üstündeyse ledi yak. Dolayısıyla şu şekilde çalışıyor:

Normalde pad'e dokunulmadığında cap sense oscillator, Gate'i aktif olduğu sürece Timer1'in clock'unu besleyerek 125uS'de bir (TMR1GIF) interrupt vermesini sağlıyor. Diyelim ki elimizi pad'e yaklaştırdık; o zaman cap sense oscillator özelliğinden dolayı Timer1 Clock frekansı azalıyor. Azaldığı için de averaj değer olan (örneğin 10000 count) değerin altına düşen TIMER1 değeri, ana döngüde bana ledi söndürüyor. Kısacası parmağı pad'e koyunca, 10000'den az sayan Timer1 sayesinde yanan led sönüyor. Kaldırınca yanmaya devam ediyor.

Sorunum şu:

Her ne kadar clock'u cap sense oscillator'den alsam da, TMR1GIF kesmesi sadece elimi PCB'ye yaklaşık 1 cm kalına kadar yaklaştırınca çalışmaya başlıyor. Bir yerde kararsızlık mı var anlamadım. Bu arada Weak Pull-Up'ların hepsi kapalı.

Bu konuda tartışabileceğim ve tecrübesi olan bir babayiğit var mı :)

*NOT: Bir parmağımı range'te tutup (yani 1 cm kadar işlemciye veya pad'e yaklaştırıp tutarak) diğer parmağımla pad'e basınca, yukarıda anlattığım gibi normal çalışmasını yapıyor. Ama eğer bir parmağı range'te tutmazsam, tek parmağı pad'e yaklaştırırken sadece kısa bir anlığına timer 1 çalışmaya başlıyor ve led kısa bir süre yanıyor, parmağım pad'e ulaşıp dokununca da led sönüyor. Yani olması gerektiği gibi çalışıyor fakat onun da nedeni pad'e basacağım zaman bir parmağımın da olsa komponentlere yakın olması.

• Bunu yapacaklara dipnot olsun. " Comparator hysteresis enabled" 'ı 0 yapın. Aksi halde yukarıdaki sorun meydana gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Display port çalışmıyor
    6 yıl önce açıldı
    PCI DEVİCE NEDİR?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.