Şimdi Ara

picin parazitten dolayı resetlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkeze merabalar, şöyle bi dertten dolayı çıldırmak üzereyim, bi sensör projesinde pic ir alıcı ve vericileri sürekli tarıyor, fakat şebekeye bi yük bağlandığında pic resetleniyor, önlemek için bildiğim herşeyi denedim ama gene olmadı 100 n, bağladım lm2575 kullandım wach dog timerı iptel ettim, brown out detet i iptal ettim ama resetlenme devam ediyor, yardımcı olabilirseniz beni büyük bi dertten kurtaracaksınız şimdiden teşekkürler.

• Devrenin gnd girişine direnç tip olmayan bobinlerden bir tane ekle. Yada bulabilirsen beslemeye line filter tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugcakmak

Devrenin gnd girişine direnç tip olmayan bobinlerden bir tane ekle. Yada bulabilirsen beslemeye line filter tak.
    aynı sorunu bende yaşamıştım daha sonra öğrendimki picin beslemesinin önne kondansatör koymak lazımmış birde boşta kalan pinleri şaseye vermek gerekiyomuş ama be sadece kondansatör koydum işe yaradı 100mf 15v gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektronikci_71

aynı sorunu bende yaşamıştım daha sonra öğrendimki picin beslemesinin önne kondansatör koymak lazımmış birde boşta kalan pinleri şaseye vermek gerekiyomuş ama be sadece kondansatör koydum işe yaradı 100mf 15v gibi

Alıntıları Göster
    şema ekleyebilir misin???
  • quote:

Orijinalden alıntı: r2d2droids

şema ekleyebilir misin???

Alıntıları Göster
    http://img208.imageshack.us/my.php?image=sensorql3.png

besleme olarak zaten lm2575 i kullanıyorum onun besleme girişindede kondansatör var, bilgisayar powerıyladadenedim gene olmadı, ama aküyle çalıştırınca sorun yok, beslemeye osilaskopla baktım şebekeye bişey bağlandığında hafif parazitler oluşturuyor ve devre çok hassas olduğu için ikaz veriyor, tam şeması yok beslemesinin şemasını çizmedim ama sadece lm2575 devresi var besleme kısmında,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefti_sd -- 9 Ekim 2008; 16:48:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nefti_sd

http://img208.imageshack.us/my.php?image=sensorql3.png

besleme olarak zaten lm2575 i kullanıyorum onun besleme girişindede kondansatör var, bilgisayar powerıyladadenedim gene olmadı, ama aküyle çalıştırınca sorun yok, beslemeye osilaskopla baktım şebekeye bişey bağlandığında hafif parazitler oluşturuyor ve devre çok hassas olduğu için ikaz veriyor, tam şeması yok beslemesinin şemasını çizmedim ama sadece lm2575 devresi var besleme kısmında,

Alıntıları Göster
    bu çizimden yola çıkarak söylenebilecek bir şey yok. arkadaşlarında yazdıkları gibi I/O pinlerine bakın. MCLR reset olarak tanımlanmışsa boşta bırakmayın derken orada bir smps entegresi gördüm :) entegre çıkışı 5V değil dimi...

• quote:

bu çizimden yola çıkarak söylenebilecek bir şey yok. arkadaşlarında yazdıkları gibi I/O pinlerine bakın. MCLR reset olarak tanımlanmışsa boşta bırakmayın derken orada bir smps entegresi gördüm :) entegre çıkışı 5V değil dimi...

Alıntıları Göster
    ewt lm2575-5 v switch mod entegresi var hala böyle kıldan tüyden parazit almasını çözemedim bi türlü ,mclr yazılımsal olarak iptal ettim, zaten boşta 2 bacak kalıyo bide onları şaseleyim bakalım nolcak

• quote:

ewt lm2575-5 v switch mod entegresi var hala böyle kıldan tüyden parazit almasını çözemedim bi türlü ,mclr yazılımsal olarak iptal ettim, zaten boşta 2 bacak kalıyo bide onları şaseleyim bakalım nolcak

Alıntıları Göster
    yani smps çıkışı doğrudan PIC e bağlı. o zaman Allah sabır versin diyeyim...

• quote:

yani smps çıkışı doğrudan PIC e bağlı. o zaman Allah sabır versin diyeyim...

Alıntıları Göster
    amiiinn
  • quote:

amiiinn

Alıntıları Göster
    220nF X2 tip kapasitör ve 100Ohm 1W direnci seri bağlayın

sonra aynı mekandaki özellikle endüktif yüklerin herbirine
    bunu paralel bağlayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: anotherbrick

220nF X2 tip kapasitör ve 100Ohm 1W direnci seri bağlayın

sonra aynı mekandaki özellikle endüktif yüklerin herbirine
    bunu paralel bağlayın

Alıntıları Göster
    asansörde kullanılacağı için malesef endüktif yüklere ekleme yapma şansımız yok, 220 n luk kondansatörü dirençten öncemi, sonramı bağlamamız gerekiyor, bide x2 tip kontansatör film kondansatör sanırsam doğrumudur, piyasada nasıl bulabiliriz,
  • quote:

asansörde kullanılacağı için malesef endüktif yüklere ekleme yapma şansımız yok, 220 n luk kondansatörü dirençten öncemi, sonramı bağlamamız gerekiyor, bide x2 tip kontansatör film kondansatör sanırsam doğrumudur, piyasada nasıl bulabiliriz,

Alıntıları Göster
    önce sonra farketmez
    direnç ile seri bağlayıp

sonra bunu endüktif yüklere paralel bağlayın

X2 tip kapasitör
    karaköy pasajının arka kapısından çıkınca Uğur elektronik var
    sedece direnc kapasitör satan bir yer

orda bulursun
    fiyatı da 25 kuruş falan (yanılmıyorsam)

• quote:

Orijinalden alıntı: anotherbrick

önce sonra farketmez
    direnç ile seri bağlayıp

sonra bunu endüktif yüklere paralel bağlayın

X2 tip kapasitör
    karaköy pasajının arka kapısından çıkınca Uğur elektronik var
    sedece direnc kapasitör satan bir yer

orda bulursun
    fiyatı da 25 kuruş falan (yanılmıyorsam)

Alıntıları Göster
    Nefti_sd

Parazit nedir ve nerelerde nasıl olusur?

Temel ve çok genel gibi dursada bu soruların cevaplarını öğrenmeniz gerekiyor. Yoksa satıp sonradan arkasında dolastığınız veya geriye dönecek bir sürü ürününüz olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugcakmak -- 10 Ekim 2008; 14:10:25 >

• quote:

Nefti_sd

Parazit nedir ve nerelerde nasıl olusur?

Temel ve çok genel gibi dursada bu soruların cevaplarını öğrenmeniz gerekiyor. Yoksa satıp sonradan arkasında dolastığınız veya geriye dönecek bir sürü ürününüz olacak.

Alıntıları Göster
    cihaz manyetik alandan etkilenmiyor, şebekeye herhangi bir yük bağlandığında oluşuyor, yani şebekedeki harmonik gerilimlerden kaynaklanıyor, bi çok filtre devresi denedim ama başarılı olmadı, şebekedeki parazitleri önleyen cihazlar var ama oblarda maliyeti çok yükseltiyor, anotherbrickın tavsiye ettiği filtreyi daha deneyemedim onuda deniycem, bi diğer çözümde 18 serisi bir pic kullanmak olabilir daha önce 18 serisi entegrede bi sorun yaşamamıştık bakalım işe yaracak mı

• quote:

cihaz manyetik alandan etkilenmiyor, şebekeye herhangi bir yük bağlandığında oluşuyor, yani şebekedeki harmonik gerilimlerden kaynaklanıyor, bi çok filtre devresi denedim ama başarılı olmadı, şebekedeki parazitleri önleyen cihazlar var ama oblarda maliyeti çok yükseltiyor, anotherbrickın tavsiye ettiği filtreyi daha deneyemedim onuda deniycem, bi diğer çözümde 18 serisi bir pic kullanmak olabilir daha önce 18 serisi entegrede bi sorun yaşamamıştık bakalım işe yaracak mı

Alıntıları Göster
    smps den ileri gelen bir sorun gibi görünüyor.
    besleme tarafı devre şemasını verirsen çözüme ulaşabiliriz ama bu şekilde pekde yol kat edebileceğimizi sanmıyorum.
    şema veremem kusura bakmayın diyorsan. aklıma gelen birkaç kurtuluş yöntemi şunlar.
    1-smps devresi giriş kapasitesini yükseltmek
    2-smps çıkışını 8V gibi bir gerilim olarak ayarlayıp lineer regülatör ile gerilimi 5V a indirmek ki µC ile yapılan 220V uygulamalarında hep bu yöntem tercih edilir.
    3-smps girişine bir line filter eklemek.

kolay gelsin...

• quote:

smps den ileri gelen bir sorun gibi görünüyor.
    besleme tarafı devre şemasını verirsen çözüme ulaşabiliriz ama bu şekilde pekde yol kat edebileceğimizi sanmıyorum.
    şema veremem kusura bakmayın diyorsan. aklıma gelen birkaç kurtuluş yöntemi şunlar.
    1-smps devresi giriş kapasitesini yükseltmek
    2-smps çıkışını 8V gibi bir gerilim olarak ayarlayıp lineer regülatör ile gerilimi 5V a indirmek ki µC ile yapılan 220V uygulamalarında hep bu yöntem tercih edilir.
    3-smps girişine bir line filter eklemek.

kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    yok şemayı vermek ismediğimden değil, devre şeması çizmedim çünkü lm 2575 in datasheetindeki devrenin aynısı 5 v çıkışına doğrudan pic bağlı, tavsiyeler için çok teşekkür ederim, deniycem ama öncelikle 18 serisi bi picle denemeyi düşünüyorum, bide opto kuplor bağlamayı deniycem picin data çıkışlarına sonucu sizede haber veririm, tekrar teşekkür ederim herkeze yardımcı olmaya çalıştığı için,

• quote:

Devrenin gnd girişine direnç tip olmayan bobinlerden bir tane ekle. Yada bulabilirsen beslemeye line filter tak.
    quote:

Orjinalden alıntı: goktugcakmak

Yazmışız.

5V üzerinde 2575 oldugundan pozitif taraftan gürültü gecemez, malum kendi oluşturuyor. Ancak toprağı başı boş bırakıyorsunuz. Topraktan gürültü geçmezmi sanıyorsunuz ? Dikkate almazsanız daha çok debelenirsiniz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: goktugcakmak

Yazmışız.

5V üzerinde 2575 oldugundan pozitif taraftan gürültü gecemez, malum kendi oluşturuyor. Ancak toprağı başı boş bırakıyorsunuz. Topraktan gürültü geçmezmi sanıyorsunuz ? Dikkate almazsanız daha çok debelenirsiniz.

Alıntıları Göster
    tabi bir şeyu daha var lm2575 girişine max 63V uygulanabiliyor. 220VAC yi entegreye nasıl girdiniz???

• quote:

tabi bir şeyu daha var lm2575 girişine max 63V uygulanabiliyor. 220VAC yi entegreye nasıl girdiniz???

Alıntıları Göster
    220-15v trafo var
  • quote:

220-15v trafo var

Alıntıları Göster
    EMI filter konusunu arastırmalısın.
    Girişlere seri olarak bead takmak iş görebilir. Bobini denemek lzım tekrar, kolay bulup deneyebilirsin.
    Ve pcb tasarımında hatalar olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.