Şimdi Ara

Pikabı Müzik Setine Nasıl Bağlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben forumda yeniyim. Herkese selamlar.

Nereye yazacağımı henüz bilmediğimden buraya yazıyorum.

Ve ilk sorum, pikabımla ilgili.
    Grundig PS 2000, Hi-Fi, Direct Control bir pikabım var. Dolaplı kasetçalarlı, radyolu büyük bir aletti. Bu çocukluğumdan kalan ve yıllar sonra amcamın evinde bularak geri aldığım bir cihaz. Sadece pikabı çıkartıp geri aldım. Belki hiç kullanılmadı bile.

Hiç teknik bilgim yok. Bu yüzden basitçe ifade etmeye çalışacağım.

Pikabın arkasından sadece güç kablosu ve bir kablo daha çıkıyor. Sanırım bu diğer kablo ses vs. kablosu. Ve içinde mavi, sarı, kırmızı ve beyaz 4 tane ince kablo var.

Evimde Beko marka (beko'nun eski ama sağlam) siyah bir müzik setim var. 3'lü cd çaları, çift kasetçaları ve radyosu var. Bu müzik setinin arkasında aux girişi mevcut (hatta dvd'mi bu girişe bağlamıştım) Ve de bu sete bağlı olan iki adet büyük JVC kolonum var.

Şimdi sorum şu: Acaba pikabımı arkasındaki o kablo aracılığıyla, amfi ve benzeri başka bir alete gerek olmadan, bu müzik setine bağlayabilir miyim? Çalışır mı?
    Ve eğer oluyorsa, söz ettiğim kabloyu (şu an ucu kesik ve açık) müzik setinin aux girişine takabilmek için ne yapmalıyım?
    Dvd'yi Tv'ye bağladığımız üç uçlu renkli kabloların bir ucundaki kırmızı ve beyaz cakları keserek, o kabloları, pikabın kablosundaki kırmızı ve beyaz kablolara bağlasam olur mu?

Çok uzun oldu özür dilerim ama yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :))
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aynadakiler -- 17 Haziran 2014; 13:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynadakiler kullanıcısına yanıt
    DVD playerınızın ucunu kesmeden herhangi bir mahalle elektrikçisine gidip rca uç almak istiyorum dediğinizde 1-2 tl'ye aynılarından alabilirsiniz. Hatta sizin yerinizde olsam pikapı da yanınıza alın ve bu uçları lehimletirdim. Bu şekilde temassızlık gibi sorunları da engellemiş olursunuz.

Bunun dışında eğer pikapınızda dahili pre amfi yoksa Beko setinize bağladığınızda çok çok düşük bir ses alacaksınız. Eğer bu şekilde olursa aşağıdaki pre amfiyi alabilirsiniz. Ben de daha 1 hafta önce aldım. Sorunsuz çalışıyor.
    http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=74657410&rnd=8809
    Eğer bu pre amfiyi alırsanız pikaptan gelenleri input girişine bağlayacaksınız. Sonrada çıkış (output) kısmından beko'nun aux girişine bağlantı yapacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

DVD playerınızın ucunu kesmeden herhangi bir mahalle elektrikçisine gidip rca uç almak istiyorum dediğinizde 1-2 tl'ye aynılarından alabilirsiniz. Hatta sizin yerinizde olsam pikapı da yanınıza alın ve bu uçları lehimletirdim. Bu şekilde temassızlık gibi sorunları da engellemiş olursunuz.

Bunun dışında eğer pikapınızda dahili pre amfi yoksa Beko setinize bağladığınızda çok çok düşük bir ses alacaksınız. Eğer bu şekilde olursa aşağıdaki pre amfiyi alabilirsiniz. Ben de daha 1 hafta önce aldım. Sorunsuz çalışıyor.
    http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=74657410&rnd=8809
    Eğer bu pre amfiyi alırsanız pikaptan gelenleri input girişine bağlayacaksınız. Sonrada çıkış (output) kısmından beko'nun aux girişine bağlantı yapacaksınız.

Çok teşekkür ederim Turuncu. Fakat pikabın amfisinin olup olmadığını nasıl anlarım acaba?

Beko'nun içinde amfi yok mudur ki?

Ve anladığım kadarıyla, söz ettiğim dvd kablosunu pikap kablosuna bağlama olayını doğru mu düşünmüşüm? Yani kırmızıya kırmızıyı ve beyaza beyazı?

Selamlar...

Kablo olayını doğru düşünmüşsünüz, orada bir sıkıntı yok.

Beko sette zaten bir amfi var, olmasa hoparlörleri çalıştıramazsınız. Buradaki asıl sorun pikap iğnesinden gelen sinyal normal bir mp3 yada cd playera göre 60-70 kat daha düşüktür. Bu sebeple pikaplar phono input olarak geçen özel girişlere bağlanır. Bu girişler gerekli yükseltmeyi yapar. Fakat büyük ihtimalle sizin Beko'da bu giriş yoktur.
    Yada bazı pikaplarda dahili olarak bu çıkış seviyesini yükselten pre amfi (ön yükseltgeç) oluyor. Eğer pikapı Beko setinize bağlayıp normal şekilde ses alıyorsanız bu pre amfi pikap içinde dahili olarak var demektir. Ama Beko setinizin sesini çok açmanıza rağmen çok kısık bir ses alıyorsanız, bu pre amfi kısmı yok demektir. O zaman size önerdiğim pre amfiyi alabilirsiniz.

• quote:

Kablo olayını doğru düşünmüşsünüz, orada bir sıkıntı yok.

Beko sette zaten bir amfi var, olmasa hoparlörleri çalıştıramazsınız. Buradaki asıl sorun pikap iğnesinden gelen sinyal normal bir mp3 yada cd playera göre 60-70 kat daha düşüktür. Bu sebeple pikaplar phono input olarak geçen özel girişlere bağlanır. Bu girişler gerekli yükseltmeyi yapar. Fakat büyük ihtimalle sizin Beko'da bu giriş yoktur.
    Yada bazı pikaplarda dahili olarak bu çıkış seviyesini yükselten pre amfi (ön yükseltgeç) oluyor. Eğer pikapı Beko setinize bağlayıp normal şekilde ses alıyorsanız bu pre amfi pikap içinde dahili olarak var demektir. Ama Beko setinizin sesini çok açmanıza rağmen çok kısık bir ses alıyorsanız, bu pre amfi kısmı yok demektir. O zaman size önerdiğim pre amfiyi alabilirsiniz.

Tamam, gerçekten çok yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi önce bir deneyeceğim. Şu an bir süre şehir dışında olduğum için müzik setinde phono input var mı bakamayacağım. Eve dönünce bakarım artık. Varsa harika olur. Eğer olmazsa amfi alacağım.

Teşekkür ederim.

Kırmızı ve beyaza R+ ve L+ sinyal olduğunu farzedersek; diğer sarı ve mavi kablolar nedir ? sesin gnd sini yani ortak eksiyi nerden alacaksınız.
    Kabloların çıktığı yerde bunları tanımlıyacak yazı varmı. İyi forumlar
    burada cırcuıt diagram var,, tam gösterim yapamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 17 Haziran 2014; 23:03:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Kırmızı ve beyaza R+ ve L+ sinyal olduğunu farzedersek; diğer sarı ve mavi kablolar nedir ? sesin gnd sini yani ortak eksiyi nerden alacaksınız.
    Kabloların çıktığı yerde bunları tanımlıyacak yazı varmı. İyi forumlar
    burada cırcuıt diagram var,, tam gösterim yapamadım

Teşekkür ederim Emin Bey.

Hallettim sorunu :) Pikap dolabında kendi orijinal amfisi de varmış. Onu da aldım.

Sağ olun yardımlarınız için. Selamlar...

• Tekrar merhaba, büyük ölçüde her şeyi hallettim sanırım :)

Bir şey daha rica edeceğim sizlerden. Bu pikap için Philips 400 iğne (kafa) nereden ve kaça bulurum acaba? Bilginiz var mı? Üzerindeki kafa bu fakat iğnesi kırılmış.

Teşekkür ederim. undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aynadakiler -- 18 Haziran 2014; 15:35:45 >
    Pikap iğneleri konusunda ben de bilgili değilim. Aşağıdaki linkini verdiğim budem elektronik ile irtibata geçmenizi öneririm. Oradaki beyefendi çok bilgili ve yardım sever birisi. Size de yardımcı olacaktır.
    www.budem.com
    Hesaplı ve Güvenli Alış Verişin Tek Adresi dreamstar master arnix fiber
    http://www.budem.com/index.php

• quote:

Pikap iğneleri konusunda ben de bilgili değilim. Aşağıdaki linkini verdiğim budem elektronik ile irtibata geçmenizi öneririm. Oradaki beyefendi çok bilgili ve yardım sever birisi. Size de yardımcı olacaktır.
    www.budem.com
    Hesaplı ve Güvenli Alış Verişin Tek Adresi dreamstar master arnix fiber
    http://www.budem.com/index.php

Tamam, bakacağım. Çok teşekkür ederim yardımınız için. @turuncu55

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.