Şimdi Ara

Pikap dönüş hızında dengesizllik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 3-4 senedir ilgilendiğim hifi müzik sistemleri hobim var. Kardeşim bizim evde görüp hevesleniyordu. Ben de uygun bir sistem bulunca kendisine bir hafta kadar önce 1978 senesine ait bir JVC set edindim. Baya bakım isteyen bir üründü. Kasetçaları, amfisi, hoparlörleri ve pikapı elden geçirdim mümkün olduğunca. Tüm bakımları yaptıktan sonra pikap hariç sistem şahane bir şekilde çalışmakta. Ancak pikaptaki problemi çözemedim.

Pikapın temizliğini yaptıktan sonra. Belt drive olduğu için yeni bir lastik/kayış taktım. Ancak RPM calculator ile ölçtüğümde devir 32.5 ile 33.2 arasında geziniyor keza 45 rpm e aldığımda da sonuç benzer şekilde 44.7 ile 45.4 arasında gezinmekte. Belki programda ya da telefonda sıkıntı vardır diye kendi direct drive pikapımda denediğimde sonuçlar stabil (33.0 - 45.0). Kısacası bu dengesizliğin nedenini internet ortamında bir türlü bulamadım. Sizlerin yardımını bekliyorum.

Bu arada pikap modeli JVC L-A11.

• pikabının servis manuali

bir göz atın 6 sayfada kasnak yüksekliği var belki bu ayar yardım eder. tam düz durmuyorsa bu sebep olabilir. ayrıca lastiğin takıldığı tabladaki kısmıda alkolle temizleyin. motor şaftını temizleyip bir kaç damla yağ ile yağlayın. tambur miline de bir damla yağ dökün. çözüleceğine inanıyorum büyük ihtimal kasnak yüksekliği

• mr.fusion kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve kılavuz için teşekkürler. Deneyeceğim. Umarım dediğiniz gibi çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.