Şimdi Ara

Pikap Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben plak ve pikap işine yeni gönül vermiş bir amatörüm.Kendime bir plak koleksiyonu ve ses sistemi almayı düşünüyorum böylece kaliteli müzik dinleme zevkine erişebiliyim.Fakat öğrenci olduğum için maddi olarak sıkıntıdayım.Yani ilk olarak kendime ucuz bir pikap almak istiyorum.Bir kaç araştırma sonunda ikinci el VHS marka (serial no:030713) bir pikap buldum.Sahibi kendisi satıyor.30 yıllık ingiliz yapımı ve uzun zamandır kullanılmıyor.İğnesi bir ay önce değiştirilmiş.Tek sorunu auto-start problemli.Yani manuel olarak başlatıyorsunuz.Bitimi otomatik yapıyor.Hem normal longplay hemde taş plak çalabiliyor ayarlamayla.Gittim aleti gördüm dinledim tınısı ve sesi güzel.Eski ve antikamsı olması beni cezbeden kısmı çünkü nostaljik şeyleri seviyorum.
    Size sorum 250 lira böyle bir alet için uygunmudur yoksa pahalımıdır?

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar konu ile ilgisi yok ancak belki ilgilenen yada bilen vardır

Philps marka eski bir çanta pikap var ve kendi üstünde AC187 ve AC188 transistörleri ile yapılmış bir amfisi var ve hoparlörü de mevcut

Ben buna lineout çıkışı yapabilirmiyim acaba. Piyasada preamfi adı altında cihazlar var ancak çok pahalı. Devreyı inceledim önde 1-2 transistör var ön yükselteç için ordan çıkış alsam lineout için çokmu düşük kalır.yada sesi bozarmı vınlama vs....

ya da kendi çıkışı zaten 2-3 watt falan acaba oradan sesi alıp lineout seviyesine nasıl düşürebilirim temiz bir şekilde

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • Eğer eksileri ortaksa. Hoparlor çıkışlarına 22k, 47k ve 100k arası drenç ile artısına seri bağla ve bunların çıkışlarını anfi girişine gir..
    Eksiler ortak değilse Hem eksi çıkışa hemde +çıkışa 47k drenç bağla, ikisinin ucunu birleştir, +sinyale bağla. Eksiyide cihazın GND şasesinden alın..(aynı işlemidiğer çıkış için yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 21 Şubat 2013; 13:07:54 >
  • sadece direnç ile yapilabilirmi yani line out

bu arada cevabınız icin teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.