ttnet kullanmaktayım. arka planda çalışan tüm uygulamaları güncellemeleri vs kapatmama rağmen 120-200 arasında pingim oluyor. modem wireless değil ehernetle kullanmaktayım. tt net hız testi yaptığımda her seferinde 7 megabit ölçüyorum.torentten dosya alırken yeri geliyor 700-800 kb lara kadar hız alıyorum ama sadece online oyunlarda olan bu sorunun çözümünü bulamadım. yardım ederseniz çok sevinirim.
http://www.speedtest.net Bu siteden ortalama ping değerinizi öğrenebilirsiniz.Bağlanmaya çalıştığınız sunucular yurtdışında ise gecikme doğal olarak gerçekleşir.Hattınızı meşgul eden birşeyler var mı kontrol edin.Yoksa servis sağlayıcınıza başvurun.
Modeminiz kaç yıllık.Ben 2 ay önce eski modemle speedtest te Ankara'da 70-150 pingle gezerken şuan en fazla 13 pingim oluyor.Oda akk yüzünden.Ayın başında 6-10 civarı.Yine de siz ttneti arayıp sorununuzu anlatın.Hatlardan da kaynaklanabilir.Kablolarıda değiştirme imkanınız varsa değiştirin.
speedtest te ping:228 hız:1.50 mbps çıktı. ttnettin hız testinde de 7 mbps çıkıyor anlayamadım :/. modemim ttnetin verdiği airties marka modem 2.5 yıllık. benim hızımın 8 mbps olması lazım tarifeye göre anlamış değilim.
Farklı kablolarla ve modemle deneme şansınız varsa deneyin sonuç değişmeyecektir ama bir ihtimal.Hattınızı meşgul eden yazılım var mı kontrol edin.Hattınızda başka biri varsa onu düşürüp tekrar deneyin.Sonuç aynı ise servis sağlayıcınıza başvurun gerekli açıklama yapılır illa ki.
yanliz başıma ofisimde kullanıyorum başka biri yok her şeyi denedim padım olmuyor. müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıyorum ama malesef sürekli meşgul çalıyor. sözleşme bittiği zaman günde 10 kere arıyolardı şimdi arasakta ulaşamıyoruz. teşekkürler yardımlarınız için