Şimdi Ara

Pink Floyd’un kült şarkısının hakları İZEV’e verildi; klip 10 milyon izlenirse yaşam köyü kurulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pink Floyd’un kült şarkısının hakları İZEV’e verildi; klip 10 milyon izlenirse yaşam köyü kurulacak

Pink Floyd grubunun solisti ve bas gitaristi Roger Waters, grubun kült şarkılarından “Another Brick in the Wall” şarkısının haklarını İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı’na (İZEV) verdi.

Türkiye’de Down sendromlu bireyler için hayata geçirilen ‘Hayat ve Biz’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Another Brick in The Wall şarkısı Türkçe’ye çevrildi. Down sendromlu ve otizmli bireyler, “Biz de sanat eserlerinin merkezinde yer alabiliriz” mottosuyla şarkıya eşlik etti.

Roger Waters’ın desteğiyle şarkının hakları, 1979 yılından bu yana ilk kez grup dışına verildi. “Yaşam Hakkı - Duvar” ismiyle Türkçeye çevrilen şarkıyı Selda Bağcan, Funda Arar, Kubat, Koray Avcı ve Down sendromlu gençler seslendirdi.

Klipte, down sendromlu bireylerin “farklı” olmadığı ve toplumda yer almalarında herhangi bir engel olmadığı, toplumun kafasında bir ön yargı duvarı olduğu vurgulanıyor. Klibin sonlarına doğru bu ön yargı duvarının yıkılması gerektiğine dikkat çekilerek klipteki sembolik duvar yıkılıyor.

Another Brick in The Wall şarkısı, yazıldığı dönemin eğitim sistemini protesto ediyordu. “Yaşam Hakkı - Duvar” ise toplumda 'engelli' diye tanımlanan, farklı bireyler dediğimiz insanların yaşam hakkını savunuyor.

10 milyon izlenmeyi geçerse “yaşam köyü” kurulacak

İZEV Vakfı tarafından hazırlanan klibin maddi kazancıyla Down sendromlu ve otizmli bireyler için bir yaşam köyü kurulacak. Maddi destek için 10 milyon izlenme hedefi belirlenmiş. 10 milyon izlenmeden elde edilen gelir ile her yaştan ve her engel grubundan bireylerin kısa süreli ve uzun süreli kalabileceği bir sosyal yaşam alanı oluşturulacak.

Geçtiğimiz hafta yüklenen “Yaşam Hakkı - Duvar”, yaklaşık olarak 850 bin görüntülenmeye ulaştı. Siz de klibi izleyerek ve arkadaşlarınızla paylaşarak sosyal sorumluluk projesine destekte bulunabilirsiniz.

• çok güzel ve anlamlı olmuş.

• Şahane. Eskimeyen şarkı çok anlamlı olmuş.

• Esinlenip klip yaptiklari belli, bilinç uyandirmak icin guzel, ama Pink Floyd'un ya da Pink Floyd'tan 1985'te ayrilan Roger Waters'in sarkinin haklarini verdigini sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asksarabi -- 28 Nisan 2018; 17:44:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel olmuş ne parçalar 50-100m dinleniyor. Umarım 10 milyonu geçer.

• Dengesiz veletlerin yaptığı videolar milyonlarca izlenirken şu videonun değer görmemesi çok da şaşırtmaz beni. Dünya böyle ilginç bir yer.

• Haberlerde denk gelmiştim,muazzam bir proje,bizden çıkması daha da sevindirci...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alkışlıyorum, videoyu beğenmeyen 516 (lafım meclisten dışarı) mala da sevgilerimi iletiyorum, anladı onlar.

Az şu siyasetten kafanızı kaldırında konuyu üstte tutun ve paylaşın.

Konuya mesaj atıyorsunuz ama, bir beğeni atmak yukarıya çekmek bu kadar mı zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 28 Nisan 2018; 18:13:53 >
  • asksarabi kullanıcısına yanıt
    https://tr.sputniknews.com/kultur/201804111032983827-roger-waters-the-wall-turkce-down-sendrom/

Niye yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz? Haberi okuyun.
  • 10 milyon izlemeyle ne kadar para geliyor ki?

benim 3-4 milyon hitli tanıtım videolarım vardı ama adsense hesabına bağlı değil , boşa mı gitti diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir destekte benden.

• Soul741 kullanıcısına yanıt
    Haber bu sekilde verilince ikna edici oluyor. Donanimhaber haberin ortasından burasindan kirpip, sanki sarkinin haklarini vermis gibi yazmis. Bu şarkının telif gelirleri bile cok ciddi bir meblag ederdi.
    Dogru haberi burada belirttiginiz icin tesekkurler.

• Çok güzel bi proje bi destekte benden

• Enes Batur veya Orkun Işıtmak gibi malların çelınç videosu olsaydı çoktan 10 milyon olurdu.
    Videoyu beğenmeyen 518 kişiyi de eşekler sevsin :D
    Edit: 561 kişi olmuşlar. Kansızlık bulaşıcı demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerim5100 -- 28 Nisan 2018; 23:51:37 >
  • Şarkının temeli sağlam olduğu için güzel bir uyarlama olmuş.
  • Takdir edilmesi bir çalışma eyvallah ona lafım yok da neden 10 milyonu aşarsa yaşam köyü kurulacak? Ne yani izlenme olmazsa yaşam köyü kurulmayacak mı? O kadar ünlü şarkıyı seslendirmiş azcik ellerini taşın altına koysalar da köy kurulması muamma olmasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir proje. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Arkadaşlar bize de düşen, izlemek, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmak. Dünya'ya TR'den pozitif bir mesaj, bir umut yayalım.

• Pink Floyd'u zaten cok seviyordum, simdi daha da cok seviyorum.

• Bu ne lan daha 1 mliyon bile değil ve 10 gün olmuş yayınlanalı.

• asksarabi kullanıcısına yanıt
    Boş yapma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.