Şimdi Ara

Pink Floyd’un kült şarkısının hakları İZEV’e verildi; klip 10 milyon izlenirse yaşam köyü kurulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
11.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
415 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pink Floyd’un kült şarkısının hakları İZEV’e verildi; klip 10 milyon izlenirse yaşam köyü kurulacak

Pink Floyd grubunun solisti ve bas gitaristi Roger Waters, grubun kült şarkılarından “Another Brick in the Wall” şarkısının haklarını İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı’na (İZEV) verdi.

Türkiye’de Down sendromlu bireyler için hayata geçirilen ‘Hayat ve Biz’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Another Brick in The Wall şarkısı Türkçe’ye çevrildi. Down sendromlu ve otizmli bireyler, “Biz de sanat eserlerinin merkezinde yer alabiliriz” mottosuyla şarkıya eşlik etti.

Roger Waters’ın desteğiyle şarkının hakları, 1979 yılından bu yana ilk kez grup dışına verildi. “Yaşam Hakkı - Duvar” ismiyle Türkçeye çevrilen şarkıyı Selda Bağcan, Funda Arar, Kubat, Koray Avcı ve Down sendromlu gençler seslendirdi.

Klipte, down sendromlu bireylerin “farklı” olmadığı ve toplumda yer almalarında herhangi bir engel olmadığı, toplumun kafasında bir ön yargı duvarı olduğu vurgulanıyor. Klibin sonlarına doğru bu ön yargı duvarının yıkılması gerektiğine dikkat çekilerek klipteki sembolik duvar yıkılıyor.

Another Brick in The Wall şarkısı, yazıldığı dönemin eğitim sistemini protesto ediyordu. “Yaşam Hakkı - Duvar” ise toplumda 'engelli' diye tanımlanan, farklı bireyler dediğimiz insanların yaşam hakkını savunuyor.

10 milyon izlenmeyi geçerse “yaşam köyü” kurulacak

İZEV Vakfı tarafından hazırlanan klibin maddi kazancıyla Down sendromlu ve otizmli bireyler için bir yaşam köyü kurulacak. Maddi destek için 10 milyon izlenme hedefi belirlenmiş. 10 milyon izlenmeden elde edilen gelir ile her yaştan ve her engel grubundan bireylerin kısa süreli ve uzun süreli kalabileceği bir sosyal yaşam alanı oluşturulacak.

Geçtiğimiz hafta yüklenen “Yaşam Hakkı - Duvar”, yaklaşık olarak 850 bin görüntülenmeye ulaştı. Siz de klibi izleyerek ve arkadaşlarınızla paylaşarak sosyal sorumluluk projesine destekte bulunabilirsiniz.

• DH da son zamanlarda okuduğum en anlamlı haber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun şuan açıp şarkı bittikten sonra tekrar dinlicem.
  • Arka tarafta loop a aldım, işe yarar umarım.
  • Album secimi dogru ama sarki secimi yanlis. Boyle bir proje icin Another Brick In The Wall Part 2 yerine " Hey You " daha uygun olurdu bence.
  • Öne çıkaralım herkes görsün
  • m.gokcek gormesın bu klıbı postal seslerı var klıpde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 milyonu rahat geçeriz, iyice yayılsın haber <2

Abanıyorum ben de.
  • Rock'çılar dünyaya herkesten farklı bakarlar. Bu bir kez daha kanıtlandı.

• 1 milyon olmuş. Şöyle sosyal medya fenomenlerine gönderseniz iyi olur yav.

@Led Zeppelin Hocam nasıl loopa aldınız?
  • sağ tık döngü
  • Kaç izlenmede olduğu nereden takip ediliyor?

• E ben bu konuyu haftalar oncesinden acmistim ve iplenmemistim bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada ki düzen,sisteme atılan en şarkıdır.

Güzel bi proje olmuş abanalımda 10 Milyon olsun hatta burdanda öne çıkaralım.

• Izledik, çorbada bizimde bir tuzumuz olsun....
  • DESTEK YUKARI !
  • Forum ismine sahip olduğum grup ve destek için bir upta benden.

• İzleyelim. Teşekkürler.

• Çok güzel olmuş keşke Serdar Ortaçta olsaydı yalnız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

1 milyon olmuş. Şöyle sosyal medya fenomenlerine gönderseniz iyi olur yav.

@Led Zeppelin Hocam nasıl loopa aldınız?
    aynen. fenomenler el atarsa 1 hafta bile olmadan 10 milyonu geçer.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.