Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani burda düşük distorsiyon değeri derkende nedir bunun eşiği diye de düşünmek gerek.
    Bazı speclerde bu sadece binde 2-3-4-5 gibi değer olarak veriliyor. Ben bunu şöyle anlamalıyım herhalde diye düşünüyorum. en geniş frekans aralığı artık amfinin ulaşabildiği olsa gerek neyse ve çalıştığı optimum direnç aralığını da hesaba katarak verilen değer olsa gerek
    Mesela kaçtır bu düşük değer binde 1 midir mesela?
    yine damping factore dönersek bu 10-20.000 veya 30.000 hz arası hangi frekansta bize 100, 500, 600 veya 1000 değerlerini elde etmketedir specler diye de düşünmeli miyiz?
  • Hegel H300

Frequency response: 5Hz-180kHz (+/- 3dB)
    Output power: 250W + 250W in 8 ohms, 430W + 430W in 4 ohms
    Distortion: Less than 0,005% @ 100W 8 ohms 1kHz
    Intermodulation: Less than 0,01% (19kHz + 20kHz)
    Damping factor: More than 1000 (main output stage)
    Power Supply: 1000VA dual mono, 90 000uF capacitors

Tam cevabı değil çünkü bende senin gibi bazı noktalarda işin mantığını çözmeye çalışıp sürekli geri adım atıyorum aticus3.. Ama bu değerlerde amplifier üretmek cidden mesele yani hem distorsiyonu bu kadar düşük tutabileceksin hem de DF'ü 1000'in üstüne çıkaracaksın ama adamlar yapıyor bir şekilde tabii altanpsx'e de bir noktada katılıyorum istedikleri kadar bu şekilde iddialı specler yayınlasınlar onlar hep kağıt üzerinde kalır iş kulakta biter.. Ama her şeyin grafikler ve sayılar ile dile getirildiği günümüzde spec olmadan hifi konuşamıyoruz maalesef..Eskiden de böyleydi ama günümüzde daha da arttı..

Asım abiden bu işin genel anlamdaki mantığı ile ilgili kısa ve öz bir açıklama gelse bu konuda aslında fena olmaz :)

• tabiiki sonuçta subjektif tercihlere gelip dayansa da bu hobi elle tutulur gözle görürlür ve ulaşılabilir sonuçlarıda bilmek ve öğrenmek her zaman için insan da bir tatmin duygusu oluşturuyor.
  • Asefik kullanıcısına yanıt
    merhabalar.

tüm başlığı baştan sona okudum. artık ev sinema bölümüne yazacağım demişsiniz belli bir süre sonra. acaba hangi başlıktan devam ettiniz?
  • Konuyla alakasız olacak özür dilerim şimdiden fakat bir sorum olacak size arkadaşlar.

Evimde kullandığım 1983 üretimi PIONEER SA-1040 model amfimin teknik verilerinde 8 ohm da 100 watt lık güç ürettiği yazıyor.
    Merak ettiğim nokta, bu amfi burada bahsedilen A-70 den daha mı güçlü?

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ

• A-70 in kullananma kılavuzunun son sayfasında 8Ω ile ilgili değerler mevcut.

• Continuous power output (both channels driven at 20 Hz to 20 kHz) A-70/A-50............................90W+90W
    (THD0.5%,4Ω)

A-70/A-50............................65W+65W (THD0.5%,8Ω)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim cihazım daha güçlü o zaman sanırım

• güçlü olsa ne olur olmasa ne olur, çok önemli olduğunu düşünmüyorum. ev şartlarında uzun süre o güçte dinleyemezsiniz zaten..
  • arkadaşlar anfi almayı düşünüyorum seçtigim 2 model var.kararsızım yardımcı olurmusunuz
    Denon PMA 1520 Stereo Amfi
    Pioneer A-70 Stereo Amfi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgunes

arkadaşlar anfi almayı düşünüyorum seçtigim 2 model var.kararsızım yardımcı olurmusunuz
    Pioneer A-70 Stereo Amfi

Biraz forum a göz at ustat

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgunes

arkadaşlar anfi almayı düşünüyorum seçtigim 2 model var.kararsızım yardımcı olurmusunuz
    Pioneer A-70 Stereo Amfi

Biraz forum a göz at ustat

ya arkadaş forumu baştan aşagı okuyacak halimiz yok .burdaki bütün mesajları da okudum . karar veremedim ...Denon PMA 1520 Stereo Amfi ilgili tartışma varsa yardımcı ol onuda okuyayım
  • Denon 1520 kullanmadım ama 1510 ile çok fark olduğunu düşünmüyorum. serinin bir önceki versiyonu 1510 ve A-70 olmak üzere her iki cihazıda Klipsch rf-82'ler ile kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim.Öncelikle her iki anfide 150-200 wattlık kule hoparlörler kullanıyorsanız zayıf kalacaktır.. Bu anfiyi alıp gidip bir ma rx8- Klipsch RF-7 yada JBL e-100 gibi kulelere bağlarsanız hep bir eksiklik hissedersiniz.. Bu tür anfileri kullanacaksanız bookself hoparlörler ile kullanmanızı tavsiye ederim. Denon 1510 güç ve detay olarak A-70'den önde..A-70'de özellikle büyük kule hoarlörler için zayıf kalıyor..Damping faktörü düşük + bass ağırlıklı techno pop parçalarda hoparlörü besleyemiyor distortion erken başlıyor..Basslar %60 ses seviyesinden sonra bozuluyor...90 watt X 2 çıkış gücü yazılsada bu 4 ohm değeri...A-70 8 ohm da 65 çıkışa sahip... Denon 15xx ise 70 watt gücünde ( 8 ohm) ve çift trafo desteğine sahip bağımsız sağ-sol kanal çıkışlar var.. dolayısıyla daha dengeli..Midler a-70'e göre daha geride tiz ve basslar ise 1510'da daha güçlü..A-70 dahili sabre dac girişi ile( kaynak pc)orta sesler daha belirgin ve detaylı daha enstürmantal bir anfi bence..Denon ise dinlediğiniz müzik türüne göre bass-tiz uyumu ile daha dinamik ve eğlenceli..Yani dinlediğiniz müzik türü ,sakin; classic-jazz-blues tarzı ise A-70 dahili dac sayesinde bir adım önde olacaktır --Ama pop-techno v.b daha dinamik müzik dinliyorsanız Kesinlikle denon derim..Birde Denon Made in Japan

• quote:

Orijinalden alıntı: uludagnet

Denon 1520 kullanmadım ama 1510 ile çok fark olduğunu düşünmüyorum. serinin bir önceki versiyonu 1510 ve A-70 olmak üzere her iki cihazıda Klipsch rf-82'ler ile kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim.Öncelikle her iki anfide 150-200 wattlık kule hoparlörler kullanıyorsanız zayıf kalacaktır.. Bu anfiyi alıp gidip bir ma rx8- Klipsch RF-7 yada JBL e-100 gibi kulelere bağlarsanız hep bir eksiklik hissedersiniz.. Bu tür anfileri kullanacaksanız bookself hoparlörler ile kullanmanızı tavsiye ederim. Denon 1510 güç ve detay olarak A-70'den önde..A-70'de özellikle büyük kule hoarlörler için zayıf kalıyor..Damping faktörü düşük + bass ağırlıklı techno pop parçalarda hoparlörü besleyemiyor distortion erken başlıyor..Basslar %60 ses seviyesinden sonra bozuluyor...90 watt X 2 çıkış gücü yazılsada bu 4 ohm değeri...A-70 8 ohm da 65 çıkışa sahip... Denon 15xx ise 70 watt gücünde ( 8 ohm) ve çift trafo desteğine sahip bağımsız sağ-sol kanal çıkışlar var.. dolayısıyla daha dengeli..Midler a-70'e göre daha geride tiz ve basslar ise 1510'da daha güçlü..A-70 dahili sabre dac girişi ile( kaynak pc)orta sesler daha belirgin ve detaylı daha enstürmantal bir anfi bence..Denon ise dinlediğiniz müzik türüne göre bass-tiz uyumu ile daha dinamik ve eğlenceli..Yani dinlediğiniz müzik türü ,sakin; classic-jazz-blues tarzı ise A-70 dahili dac sayesinde bir adım önde olacaktır --Ama pop-techno v.b daha dinamik müzik dinliyorsanız Kesinlikle denon derim..Birde Denon Made in Japan

yorumlarınız için çok teşekkür ederim....... a70 siparişi verdim evdeki takım bozulmasın

• Benim Pioneer A-70 amfi korumaya geçti stanbye de kırmızı ışık yanıp sönüyor açılmıyor .Tüm bağlantıları söktüp biraz dinlendirdim sadece güç kablosunu taktım yine açılmadı .Bu durumlarda bir kombinasyon vardı .B speakersle power direct duşuna mı basıyorduk tam hatırlayamadım bende bir kaç kombinasyon denedim ama olmadı Bilen eden var mı ? teşekkürler..
  • 03.03.2014 tarihinde 3000tl almış olduğum sıfırından farksız , nokta hatasız, kumandasının jilatini cıkarılmamış olup, strec ile kullanılmış, kumandasına parmak deymemiş olan; bu pioneer A70 amfimi satlığa cıkarıyorum ilgilenen arkadaşlar 0532 593 93 83 nolu tel ulaşabilirler,2400 son fiyattır.

• selamlar,

vsx-921 imin stereo performansından memnun değilim.a-70 almak istiyorum ancak çoğu müziği airplayden ya da bluetooth üzerinden dinliyorum.network aktarımını 921 üzerinden a70 e aktarabillir miyim yoksa ayrıca network player mı gerekiyor?
  • raider311 R kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam a-70 in internet ile herhangi bir bağlantısı yok o yüzden aktaramazsın harici bir çözüm gerekiyor ayrıca a-70 alacağına vsx-924 veya sc-1223 ve sc-1224 modellerine bakabilirsin
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ancak başka bir avr düşünmüyorum.921 sinema için yetiyor bana.müzik bölümünü geliştirmek istiyorum.sanırım network üzerinden dinlemek isteniyorsa,

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/201/18420/N-50-K/page.html bunu da almak gerekecek.

birde şunu buldum.

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-n500_g/?mode=model

aynı sınıf değiller heralde pek inceleme ve değerlendirme bulamadım.kullanan varsa fikrini söyleyebilir mi??

• raider311 R kullanıcısına yanıt
    Eğer radyo ve dlna bağlantısını çok kullanmıyorsanız stereo receiver yerine entegre stereo amfi de alabilirsiniz. Mesela Sizin modelin entegre versiyonu olan Yamaha AS500 olabilir.

Bir de ekstra bir stereo amfi aldığınız zaman her iki amfiyi de aynı hoparlörler ile kullanmayı düşünüyorsanız asıl sıkıntı burada başlıyor. Bildiğim kadarıyla pioneer 921'de preout çıkışı bulunmuyor. Bunun için aşağıdaki gibi bir switch'e ihtiyacınız olacaktır.
    http://www.beresford.me/products/TC-7220.html

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.