Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Yamahaların görüntüleri bayağı hoşuma gitti. Yalnız güç tüketim değerleri, çıkış güçleri ile hiç örtüşmüyor.
  • bu konuda gerçek rakamları bir tek h.kardon veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Yeni Yamahaların görüntüleri bayağı hoşuma gitti. Yalnız güç tüketim değerleri, çıkış güçleri ile hiç örtüşmüyor.

Bu konu forumda çok detaylı tartışıldı, linkini ekliyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_40472746/mpage_1/key_avr%2Cicin%2Cteknik%2Cbir%2Ckonu/tm.htm

keyifli okumalar..

• herkese hayırlı bayramlar.
  • her kese iyi bayramlar arkadaşlar...
  • Bayramınız Kutlu olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

arkadaşlar VSX 920 kullananlar bu üründen memnun mu ? Receiver almayı düşünüyorum sizden yorum bekliyorum..

Merhaba, yakın zaman önce VSX 920 aldım ve asıl bu cihazı alma sebebim hdmi bağlantılı tüm cihazları tek cihazda toplayıp tv ye bu şekilde aktarmaktı. Aynı zamanda azda olsa görüntü yükseltmesinden faydalanmak istemiştim. Bu bağlantıları gerçekleştirdikten sonra cihazdan mevnun kaldım, ama daha ewel kullandığım Technics in iyi bir modeli olan sa tx 50 den aldığım stereo kalitesini bu VSX 920 de yakalayamadım. Cihazı alalı çok zaman olmadı ve fazla kurcalayamadım belki ince bir ayar istemiş olabilir ama bence ayar da yapsam pek birşey farketmeyebilir. Belkide bu iki cihazı kıyaslamak yalnış da olabilir ama ben sadece kendi fikrimi yazmış bulunuyorum. Sonuçta daha Technics i elden çıkarmadık olmassa stereo yu ondan dinler sinema ve görüntü işini Pioneer dan bakacağız. Sonuç olarak ben Pioneer dan gayet mevnunum almayı düşünen arkadaşlarada tavsiye ederim. Zamanında ONKYO YAMAHA DENON mu derken iyikide Pioneer almışım diyorum kendi kendime.

• Herkese merhaba. USA'dan almak için AVR araştırıyorum. Pioneer Elite SC-35 modeli dikkatimi çekti. Avrupa'daki LX-83'ün muadili mi oluyor acaba, emin olamadım. Bu konuda bilgisi olan varmı? Daha ucuza da bulabilirim belki ama ortalama 1000 Usd dersek, bu modeli önerirmisiniz? Fiyatını hakediyormu sizce? Teşekkürler...
  • @by.technics,
    SA-TX50 Technics ampli güzel bir amplidir.hakkaten çok severim. yani bu amplinin stereo performansını
    Pio. 920 den almadan önce bile beklemezdim şahsen.belki siz de öyleydinizi bilmem.neyse önemli değilmiş.
    arkadaşlar anlamsız yorumlar yapmayın.
    yok sinema için şu xxx marka kesin yok şu xxxx marka daha kesin şeklinde yorum yapmayın.size doğru gibi gelse de
    emin olun değil.
    sizde ki mantığı anlıyorum zira.misal denon seveni çoktur ve benim de buyuk hayranlığıma sahip yüzyıllık markadır.daha dune kadar denon ampli modellerini geçtim denon ismini bile duymamış, görmiş insanların görüşlerinin benim gözümde ki değeri tek kelime ile anlamsızdır. bu denon misale ek pioneer dır ya yamaha dır ya onkyo ya başka markadır hepsine karşı yaklaşımım budur.bu yüzden anlamsız olduklarından
    peh der geçerim ama saygı duyarım. sizlerde bu tip görüşlere katılırsınız, inanırsınız, inanmazsınız sizin bileceğiniz iş. dediğim gibi saygı duyarım bu ayrı ama doğruluğu ise benim için hikayeden ya da yorumdan öteye geçmez.o yüzden akıllı ve sıradışı düşünerek mümkün mertebe kendimizi geliştirmeye çalışmalı.taşları ortaya dökerek birlikte doğrusunu bulmalıyız.böyle bir ortam neredeyse ben de oradayım ve kimsenin kimseden farkı yok.

yeni yamaha rın görüntüleri biraz Pioneer dan araklanma gibi dikkat ederseniz.önceden sony den esinlenme idi...
    quote:

Orijinalden alıntı: aticus3
    Ben de bir an önce amfilensem artık
    Osedan ne tür ürünler var sen de?

@aticus,
    ne oldu bayram arefesi ampli alma işin? stereo amfi ararken Denon 1911 almışın süprüz deyü. en son yamaha CD çalar aldığında aklımda kalmış hatırladığım.sonrasını bilmiyorum meraklandım. hayırlısı inşallah.

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Usher zaten Gryphon'la sürüldüğü için onlarla ilgili sorun yok. Daha güçlü, dolu ve detaylı bir ses istiyorum ve bunu 5008 dahil hiç bir Onkyo veremeyecek gibi. 5-7 kanal sürme performansları malum, bence çok zayıf kalıyor. 3007'yi front'lardan kurtardığımdan beri fark edilir bir performans artışı olması da somut bir kanıtı bunun. Ama yine de duymak istediğim seviyede değil.
    Kullandıktan sonra şunu anladım, Onkyo tamamen yeni özellikleri göz boyamak için ürünlerinde toplayıp, esas önemli yerleri es geçiyor, yani amplifikasyon bölümünü. Verdikleri rakamlar da çok yanıltıcı oluyor. Süreceği hoparlörler kolay sürülebilir türdense eminim çok daha iyi performans verecektir ama iyi performans için temiz ve sürekli 100-120w isteyen hoparlörler için Onkyo düşünmemek lazım.

yalnız bu yorum ilgimi çekti.
    Ege nedense görüşlerin bir hoşuma gider, pek de gitmez katılmam.biraz önyargı içeriyor zira.bana öyle geldi kusura bakmazsan.
    bir noktada konu mevzumuz denon dan geçti...
    açıklamaya ve denon dan bahsetmeme gerek yok...
    denon sitesinde
    cihazlarının ''Component Technology'' başlığı altında bir açıklaması var. ''Pure Audio Construction'' üretimiyle mi avr cihazları yapılmış? yok diyor denon.normal mi.son derece normal.
    niye bunların malzemesi, malzemeleri, standart üretim maliyetleri belli...
    nereden
    belli Onkyo topiğinde de Onkyo amplifikator çıkış katından, malzemelerine kadar durumundan bahsetmeye çalıştık...
    adı ustunde avr...
    kendinde diyorsun HI-END gucunde ki avr ne kadar? kaç tane? bir denon da HI-END avr...
    o da eski model ve onu da öttürürebilirler.demişken aklıma geldi kanal başına 400 watt ve 8 kanal Class D ampli yapmak gibi çılgınca bir fikrim var.yapsak mı? üstüne AD/DA converter katı ve lambalı olsa...yeter ki bileğe kuvvet ve azcık para neysem.
    Yamaha Z11 tanıtımı yapılır.kaliteli malzemeleri de reklamdadır. diğer piyasa avr ri öyle mi?
    bu detaylar ortada iken
    Onkyo nun esas amplifikasyon bölümünü es geçiyor demen bana çok ilginç geldi. önce ki eski Pioneer orta seviye avr amplilerne bakarsanız vasat olduklarını görürüsünüz.üst model VSA seviyesi amplileride bugunun yeniliklerine göre evet geri kalmış diyebilirsiniz. pioneer orta seviye ise neden vasat? geçen zamanla çok kanallı amplilerde ki gelişmeler ve hep daha iyiyi üretme, daha güçlü ampliler sunup satış yapmak, yenilik göstermek felan ile daha iyileri bugun var.daha da iyi olacaklar. normal olarak 20 watt bir güç aklı başında her insana yeter.
    Pioneer Class-D ampliler üreterek amplifikasyon kısmını mı es geçmedi; geçmemiş geliştirmiş mi oldu acaba? doğru. böyle mi düşündünüz acaba? düşünce yaklaşımınızda bu anlayış var mı merak ettim de. Denon da böyle mi yapsa acaba? zira Class-D , AB sınıfı çoğu ampliyi alt edecektir.B sınıfı amplileri doğal olarak yener Class D. ama Class A ve ClassA/B bazı amplilerde ki sesin doygunluğu(kulak tatminliği için) açısından, ClassD başarılı olabilecek midir? bence hayır.
    class D dinleyen dinler sever.buna bir şey demiyorum.zaten kaç kişi biliyor ki neyin ne olduğunu.memnun kalır kafi de gelir. hakikaten de yeterli gelir.bana bile. Pioneer işbirliği yaptığı firma ve onların Class D amplilerini bilmem.mevzu sadece güç üretmekse eyvallah...
    bu yüzden Onkyo kadar Denon amplilerin güç kaybı, 5-7 kanal performansları ortada iken düz mantık denon, pioneer, yamaha harika denmesi bana ters.bu markalarda da aynı sıkıntılar var görmezden gelmeyiniz-gelemezsiniz zira... neden hepsi benim gözümde bir...
    ki ben şimdi zamansızlıktan Onkyo service manual^'ne bakmaya çalışıyorum.çıkış katının durumuna tekrar bakmak için. es geçilmiş bir tarafları var mı_? güç tranzistorleri dandik mi? beslemesi, trafosu dandik mi? driver katı nasıl? driver katında bakarken 2SC2240 düşük gürültülü! sürücü transistor kullanılmış.önemli mi? değil de ilgimi çekti neyse traş nokta...
    ama Onkyo nun fiyatı belli. bu fiyata güzel avr ampli alabiliyorsunuz. aynı paraya aynı sıklette ya da yaklaşık sıklette denon alabiliyor musunuz? ha alabiliyorsanız bak düşüncelerimi biraz daha gözden geçirebilirim.
    yani doğrular bu kadar kesin ve net ortada olsa herkesin de doğrusu bir olurdu.yani herkesin bir doğrusu olmazdı.tek bir doğru olurdu ve biz de onan inanırdık.öyle mi? değil ki. hoparlörde diğer her şeyde öyle değil mi zaten?
    neler geliyor aklıma...
    siz bilirsiniz.
    sevgilerimle.

• Cantan foruma az giriyor öz giriyor ama hiçbirşeyi de kaçırmadan takip ediyorsun. Bravo
    Amfi işi henüz sonuçlanmadı. Denon şuan için radarımda yok. En azından AVR si yok. stereo da bir kaç modeline bakıyorum ama.
    ayrıca PİO A9 kovalıyorum, bakalım.
    Bu ay içinde avr ya da stereodan biri sonuçlanacak.
    MA RS8 ler kuzu gibi yatmaktan kurtlara yem olacaklar zira
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Cantan foruma az giriyor öz giriyor ama hiçbirşeyi de kaçırmadan takip ediyorsun. Bravo
    Amfi işi henüz sonuçlanmadı. Denon şuan için radarımda yok. En azından AVR si yok. stereo da bir kaç modeline bakıyorum ama.
    ayrıca PİO A9 kovalıyorum, bakalım.
    Bu ay içinde avr ya da stereodan biri sonuçlanacak.
    MA RS8 ler kuzu gibi yatmaktan kurtlara yem olacaklar zira

est. dostum
    herkes senin gibi uyanık ve bir şeyi dosdoğru anlayacak kadar zeki olsa.olamacağına göre ya dalga geçecem ya da artık ya da vadaaa ykb den bakarız.saygı duyacağız ve sabredeceğiz kısaca
    ben girmeye, bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sıklıkla giremiyorum.eskisi kadar da audio ve forumlar umurum da değil.
    A9 sağlam giriş olur.usb girişi de var hem.incelersin USB girişi max. kaç bit girişi varmış meraklandım.usb version 2.0 ve 24 bit destekliyomuş peh... MA R8 için kurtlara karşı özel ilaçlarım var.yemesin tahtkurular. forum kurtlarının hiç öle zararı olur mu? av kaşıntı virüsünden başka.
    ağaçkakan woody gelir de delik deşik eder kolonları... : P
    yok yok böyle şiş gibi kamçısı olan yaratık var.ağacın te içini oyup kurtları çıkarıp yiyor.çörek gibi kurtlar ne iştah ama.
    neyse saçmalıyoz.
    akşamı sefalar hayırlı olsun.benim gibi daha keşfetmeyenler için size çok sağlam bir müzik önerisi yapayım.dinleyiniz bu akşam.eğer huzurunuza bir parça katkım olacaksa diye düşünerekten...
    Nurettin Rençber-Aşk sana benzer... TIKLA

• USB girişine hiç dikkat etmemiştim.
    Player ve pikap ile dinlemeyi tercih edeceğim
    ama fazla bir giriş göz çıkarmaz değil mi
    İş yerinden bunları dinleyemiyorum
    evden fırsat bulunca türkü arşivimize ekleyelim dinleyip karar verelim
  • bu arada dikkat edelim de yanıltmış olmayayım. USB üzerinde 24 bit sinyal kabul eden az sayıda cihaz var.çoğunluğu 16 bit kabul eder. mizansen olarak yazıp, sanki gerçek çıkacakmış gibi; güya 24 bit kabul ediyormuş peh dedim. PD-D9-J gibi two Wolfson 192 kHz/24-bit DAC çıkıyormuş peh.
    ben USB girişinin değerleri öğrenemedimdi bi zaman baktığımda.üstünde de durmadım.ulaşamazsanız cihazın manaul'ni bulalım da USB girişinde hangi chip kullanılmış.oradan paslaşırız. fazla giriş den bahsediyoruz kardeş.giriş bu.

• pio culara slm bende yeni bir vsx-920 aldım benide ekleyebilirsiniz listeye.
  • A9MK2 olarak isimlendirilen ve de A9-J olarak isimlendirilen iki modeli var.
    USB girişi ile ilgili detaylı bilgi türkiye sitesinde yer almıyor. Cihazın arkasına baktım resimlerde
    audio usb in yazan usb girişi görünüyor ama umut ettiğimiz şey değil sanırım
    Neyse SRC de demo da varmış bir tane, ilk fırsatda gidip dinleyeceğim. Bir de fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilseydik
  • elinde vsx-920 modeli olan arkadaşlar power düğmesindeki yeşil led yanıyormu bendeki yanmıyor hiç bir şekilde veya bununda bir ayarımı var menude.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEKTOR-NG -- 6 Aralık 2010; 14:25:06 >
  • 920 modelinde o led yok sanırım.
  • Pioneer VSX-1020-1025 Nasıl Cihazlardır Kullanıcı Yorumları Alabilirmiyim Varsa ve Bu İki Cihaz Arasında Ne Gibi Farklılıklar Var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Pioneer VSX-1020-1025 Nasıl Cihazlardır Kullanıcı Yorumları Alabilirmiyim Varsa ve Bu İki Cihaz Arasında Ne Gibi Farklılıklar Var?

tek fark 1025' in ön panel tasarımı siyah metalimsi görünüme sahip iken, 1020' nin tasarımı piano black parlak tasarıma sahip
  • kayda değer bir fark yok yani.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.