Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi öyle de 15 katlı bir apartmanda sw ne kadar açılabilir ki?
    Müteahhit öyle bir bina yapmış ki öksürsen alttaki duyuyor
    Şimdi ben bu evde nasıl sw kullanayım.
    Kısmet olursa bu yazın daha iyi bir eve çıkmayı düşünüyorum. O zaman duruma göre değerlendiririm.
    Ama şuanda sw almam imkansız. Zaten sorunlu bir bina bir de ben tuzu biberi olmayım.

Sende beni kaşıyıp durma illa masrafa sokacan

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

Ali Bey,

Aşağıda vsx-919 için olan x-over ayarları mevcut. LX 73 menüsünü bilmiyorum ancak benzer bir yerde olduğunu tahmin ediyorum. Buradaki ayarı değiştirirseniz sorun olmayacaktır. Bu arada mcacc hoperlörlerin kablo uzunluklarını değil microfonu koyduğunuz oturma noktasına olan uzaklıklarıı hesaplamaktadır. Bu sebeple sağ ve sol için farklı uzunluklar belirtebilir. Ancak çok az bir hata ile hesapladığını belirtmek isterim.

2- sisteminiz subwoofer lı mı yoksa sub ınız yok mu?
    sub yoksa öncelikle x-over ı 50 hz e ayarlamak size ön kulelerinizden daha çok derin bas verilmesine neden olacak, sub ın eksikliğini aratmayacaktır, eğer yeteri kadar kaliteli ön kuleleriniz varsa. bu ayarı yapmak için; 4.system setup>a.manual speaker setup> en altta x-over, s-s tuşu ile 50 ye ayarlayın.(50 ye ayarladığınızda 50 hz altı sub a üstü large hop lara yönlendirilir)
    eğer thx sertifikalı hop larınız varsa 80 e ayarlayın(bu fabrika ayarıdır). yada hoplarınızdan almak istediğiniz derin(düşük frekans) basın ne kadar az olmasını istiyorsanız bu değeri o kadar yükseltin.
    ayarladığınız hz kaç ise o değerin altındaki frekanslar sw a (yada large olan hoplara) gönderilir.

Sn.ayhifi,

Tanımlamalarda karışıklıkmı oldu.
    SW kullanmayan birinin frontları fullband seçmesi gerekir değilmi?

Yoksa dediğiniz gibi 50 seçerse altındaki sesler ne olacak sw de yokki o versin!

• by@li

Hayırlı olsun tekrar
    *SW konusundaki önerilere katılıyorum.
    bende 9.katta oturuyorum. Velodyne DD-15 kullanıyorum.
    SW li ve SW siz arasında acaip fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

by@li

Hayırlı olsun tekrar
    *SW konusundaki önerilere katılıyorum.
    bende 9.katta oturuyorum. Velodyne DD-15 kullanıyorum.
    SW li ve SW siz arasında acaip fark var.

Teşekkür ederim.

İlla bana zorla SW aldıracaaanız yahu

Zaten Velodyne aklımın bir köşesinde

Zorlamayın beni noooolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

ali sistemi güzel oluşturuyorsun
    ama Sub sız olmaaazz
    Jamo Sub 300 aldım hafta sonu. daha ayarları yapmaya vaktim olmadı, ev curcuna bu aralar bizim.
    bir iki deneme. otomatik ayar felan (pek tatmin etmedi otomatik ayar, bir ara kendimiz ince ayar çekecez artık yardımlarla) sub frontlar ne kadar olursa olsun apayrı bir etki yapıyor yahuuu

kesinlikle katılıyorum sub suz olmaz. ama apartman daireleri için sorun oluyor. ben bu konuda şanslıyım 3 katlı müstakil bir banam var bazen öyel bir çoşuyorumki en yüksek bass larda dinliyorum değmeyin keyfime tabi bu durumuda fazla uzatmamak lazım yarım veya bir saat yeterli geliyor bana.

bazı arkadaşlar çok kaliteli ve güçlü sub lara ciddi paralar verip alıyorlar ama sanırım bir çoğuda üstteki sebeplerde dolayı işin hakkını alamıyorlar.

• aynen öyle,

iki tane sub ı boşunamı sattım
  • Ahmet Bey karışıklık yok, frontların durumuna göre daha aşağı çekebilirsiniz yazıyor. 50 hz ortalama olarak verilmiş sanırım. Thx hop. lar için de 80 ayarlayın demiş. Sadece nereden ayarlanacağı ile ilgili bilgi yani. Sub yok ise ve frontlar verebiliyor ise 20 lere kadar da inilebilir herhalde.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

aynen öyle,

iki tane sub ı boşunamı sattım

2 tane mi sattın can sıkıcı bir durum olsa gerek. isteyipte almak, alıpta kullanamamak.
  • İşte dediğim gibi apartmanda oturmanın bazı zorlukları olmuyor değil. Kendim pimpirikli olduğum için kimseyi rahatsız etmek istemediğim ve bu konuda laf gelmesin diye sattım. Eh birazda ihtiyaç hasıl olmuştu.

Ama sizlere kesinlikle katılıyorum, sub sistemin tuzu biberi. Olsa iyi olur.
  • anladım ali bey.

arkadaşlar bendeki avr bi-amp özelliği taşıyor sanırım ve hop larımda bu şekilde kullanan varmı aranızda. eğer varsa bağlantı şekli konusunda yardımcı olabilirmi lütfen.
  • Pioneer VSA-AX5AI-S
    Arkadaslar Elimde xa5ai var dün e kadar cok iyi idi nasıl oldu bilmem jamo SUB 550 var basda avr tuner cd dvb veya parca deyisimlerin sap bastan sinyal geliyor su an bası kapadım nedeni ne olabilir . + 2 kezde kef iQ90 tivitirinide 2 kez yandı oda kullanılmıyor beklemedeyim artık .
    baska bir formda yazmıstım ama anlayan kisiler ve cevap yazanlar olmadı bakalım buradakı arkadaslarımız ilgilenirmi .
  • sorunuzu tam anlayamadım.
  • Evet dostlar ..Sony ile başladığım Yamaha ile devam ettigim ve 8 aydır da çok sevdiğim ONKYO 3007 ile sürdürdüğüm AVR macerama yeni aldığım SC-LX90 Susano ile devam etmeye karar verip araniza katıldım.
    Cihazı tanıyana kadar bir süre basınızı ağrıtacağım. Şimdiden hakkınızı helal edin.

Edit : Harf Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 23 Aralık 2010; 9:49:16 >
  • hayırlı olsun dostum. aramıza hoş geldin. iyi günlerde kullan.
  • TSK by@li
  • hayırlısı olsun baba bir avr almışsınız ii günlerde kullanın inş.

arkadaşlar akıllı kumandayı ihmal etmeyin. pio nun gözden kaçırdığım ama çok işe yarayan bir özelliği dün 4 cihazımı tanıttım büyük kolaylık oldu benim için.
  • panasonic tv kumandasını bir türlü lx73 kumandasına tanıtmayı ceberemedim yaa

nerde hata yapıyorum, detaylıca anlatacak birisi var mı?
  • Abi kumanda aynimi bilmiyorum . Susanoda Multi operation ve setup a basıyorsun. Ekranda setup yaziyor , okla onu PRESET yazana kadar iniyorsun. Sonra TV tuşuna basıyorsun , enter . Oradan harfler çıkınca P harfine gel . Tv ve bı numara gelecek numaraya ok le . Ekrandayken TV bölüme falan dene, olmazsa diğer numaraya geç. Ben birkaç denemede buldum . Şimdi oldu benimki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 25 Aralık 2010; 18:44:43 >
  • kumandalar farklı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

kumandalar farklı sanırım.

multi operation tuşu ile aynı tv control tuşuna 3 sn basılı tutuyorsun...

sonra kitapçıkta belirtilen tv ile ilgili kodu giriyorsun doğru girmişssen tv kapanıyor...

birden fazla kod varsa doğru kodu bulana kadar verilen kodları gir,

taki tv kendi kendine kapanana kadar...

ben x73 kumandasını bu şekilde tanıttım sorun yok...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.