< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 8 Kasım 2021; 16:34:6 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PIONEER AV RECEIVERS (445. sayfa)
-
-
O zaman PS5 ile TV arasına direk bağlantı yapacağım HDMI 2.1 destekli kablo ile? Peki PS5 sesini nasıl AVR den alabilirim? TV yi optic kablo ile AVR ye mi bağlamak lazım? Bu şekilde olursa ham sesleri alamam sanırım?
-
Bir önceki mesajımı düzenledim hocam. HDMI 2.1 Splitter ile çözebilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam gördüm mesajınızı. Fakat tam olarak nasıl yapacağımı anlamadım.
PS5 ile TV arasına splitter taktım mesela. Splitter' ın bir ucu tv ye gidecek. AVR ye gidecek ses alacağım kablo da HDMI mı yoksa optic kablo mu? Optic ile ham sesler alınmıyor bildiğim.
-
Direk link vereyim diye ürün aradım da bulamadım. Şöyle anlatayım kısaca, bazı ürünlerde HDMI çoklama yanında ses ve görüntüyü ayırma özelliği de oluyor. Bu özellik olan bir splitter ile görüntüyü TV ye sesi de yine HDMI üzerinden AVR ye girerek çözebilirdiniz. O splitter'i bulmak önemli :)
Böyle bişey var ama bu da 4k 120hz desteklemiyor sanırım.
amazon.com4K HDMI Splitter 1x2 HDR D-o-l-b-y Vision Atmos Down Scaler - HDMI Scaler 4K 1080P Sync,4K 60Hz 4:4:4 HDMI Splitter 1 in 2 Out HDCP2.2, EDID 4K5.1/4K7.1/ Copy, for Game Xbox PS5 1080p120Hz Roku SP12H2https://www.amazon.com/Splitter-l-b-y-Vision-Atmos-Scaler/dp/B07VP37KMB/ref=sr_1_3?crid=2HV98WLW9BLF9&keywords=hdmi+2.1+splitter+audio&qid=1636382221&sprefix=hdmi+2.1+splitter+audio%2Caps%2C228&sr=8-3Bunun yerine PS5 ile TV' yi direk bağlasam. TV den sesi de AVR ye optic kablo ile bağlasam olmaz mı? PS5 ham sesleri muhtemelen alamam bu şekilde.
-
Evet linkteki ürün HDMI 2.0 sizin işinizi görmez. Dediğiniz gibi yapabilirsiniz bu durumda 5.1 kanal DTS veya Dolby Digital ses alırsınız.
Ürünün açıklamalarında 1080p 120hz alınabildiği yazıyor. Ayrıca ps5 de 4k/120hz destekli oyun yok. 1080p/120hz olarak oyunlar var diye biliyorum. 4k/60hz şu aşamada işimi görecek sanırım.
Birşey daha soracağım bilginize binaen. Ben bu AVR ile appletv kullanıyorum. 1080p olan modelini.
4k televizyona geçince elimdeki 4k içerikli ve ham sesli filmleri nasıl izlerim? 4k appletv mi almam gerekecek? Ya da tv' nin kendi mediaplayer ve netflix uygulaması ile izlemek gerekiyor. Bu şekilde ham seslerde kayıp olur mu? Televizyon muhtemelen LG Oled olacak.
-
Yeni nesil konsolların en büyük nimetlerinden biridir 4k/120fps ve şuan destekliyo oyunlar olması lazım. Yoksa bile 2 haftaya çıkacak olan Battlefield 2042 (çıktıktan bir süre sonra) oyununda olacak. Siz bilirsiniz.
LG - Apple TV konusu şöyle olur; Apple TV ses gönderme konusunda biraz farklı davranıyor. Sesi olduğu gibi bitstream etmek yerine PCM sinyal olarak gönderiyor. Yine 5.1 kanal yada 7.1 kanal alıyorsunuz sanırım ama AVR ekranında DTS vs yazmak yerine PCM 5.1 veya 7.1 yazıyor. Bu durumu istemezseniz zidoo marka Media Player veya Nvidia Shield gibi bir cihaz ile sesleri kayıpsız alabilirsiniz..
Arkadaşlar ikinci el vsx-932 model avr aldım. Ama kalibrasyon mikrofonu yoktu onu nereden temin edebilirim bilginiz var mı?
-
Merhaba hocam. Battlefield 4k/120hz olarak online modu belki olabilir. Ama yine de 4k olarak olacağı konusunda şüphem var. Native 4k zor gibi. Açıklandıysa bilmiyorum tabi.
Ben şu anda Apple TV kullanıyorum. Ama 4K olanı değil 1080p olan sürümü. Dediğiniz gibi AVR de PCM olarak görüyorum sesleri. Bence çok önemli değil. LG ile Pioneer AVR yi optic kablo ile bağlasam nasıl olur sizce? Ham seslerde kayıp yaşayacağım muhtemelen. Ya da hdmi ile arc girişine bağlarsam LG TV den AVR ile ham sesler alınabilir mi ki? LG' nin video media player' ı nasıl bilmiyorum tabi.
-
Hocam internetten araştırın bence belki bulursunuz. Teknik servislere de sorun. Kalibrasyon mikrofonunu ben çok kullanmamıştım sanırım. Ayarlamaları kendime göre yapıyorum. Çok önemli mi bence değil.
-
Digicom dan sipariş verdim en sonunda. Aslında dediğiniz gibi tek seferlik kullanılacak bir aparat ama bir kaç yerden araştırmalarıma göre mikrofon ile yapılan kalibrasyonda her hoparlörün karakteristik yapısını baz alarak ona göre frekans aralığını düzenliyor. Gerçi sonrasında yine manuel olarak eko ayarı yapıyorum tabi ama işte gerekli gerekli değil konusu biraz kullanıcıya kalmış.
Bir de şunu öğrenmek istiyorum. Bir önceki cihazım VSX-830 da internet radyo özelliğini çok kullanıyordum türkiyeden de bir ton radyo kanalı, hatta mesela örnek verirsem radyo fenomen'in müzik tarzına göre 7-8 tane ayrı radyo istasyonu vardı. bunun gibi bir çok kanalı tarzıma göre listeleyip dinleyebiliyordum. Ama şu an ki VSX-932 cihazda Tunein diye bir uygulama var ve bir önceki cihazımda dinlediğim radyo kanalları bunda mevcut değil. Türkiye genelinde yayın yapan 39 tane kanal var ve bunların zaten bir çoğu yayını bu uygulama da kapatmış. Yani kısacası bu cihaz üzerinden digital radyo dinlemenin bir yolu var mıdır? Telefona uygulama yükleyip chromecast ile yansıtada bilirim de ama hiç o tarz bir uygulama da bulamadım.
-
Biliyorsunuzdur belki. Pioneer' ın iControl uygulaması var. Ordan daha rahat ayarlama yapabilirsiniz. Radyolara da ordan daha rahat bakabilirsiniz.
Bende dediğiniz radyolar vardı. Ama bayadır da kullanmıyorum digital radyoyu. Şu an hangiler var bakmam lazım. Akşam bakarım.
-
Vsx-932 ile iControl uyumlu değil onun yerine Pioneer Remote app diye bir uygulama var onu kullanıyorum. Ama dediğim gibi TuneIn içinde Türk kanalları çok az hatta web sitesine bakayım dedim Türkiye'den erişimi kapatmışlar. Ancak dns değiştirilerek ulaşabiliniyor. Sanırım bu yüzden de Türk radyolarının yayınları bu uygulama da sınırlı kalıyor. Neredeyse Vsx-830 u sattığıma pişman olacağım. Şimdilik iPad e indirdiğim radyo uygulaması üzerinden AVR'ye airplay ile yansıtabiliyorum. Ama tabi kumanda ile kanal değiştirme kolaylığını sağlamıyor.
-
Bu arada ses kısık ve ortam sessiz iken subwooferdan arada pıt pıt diye ses geliyor. Sanki çok düşük bir voltajda basa elektrik akımı geliyor gibi. Avr de iki adet sub pre-out çıkış var iki çıkışta da bu parazit sesi yapıyor. Avr den mi subwooferdan mı anlayamadım. Bir tane test amaçlı başka bir subwooferla denemek istiyorum ama çevremde bu cihazlardan kullanan kimse yok. Acaba Avcılar çevresinde bir iki saatliğine basını ödünç verebilecek kimse var mıdır? Yada benim subwoofer ı onun sisteminde de deneyebiliriz.
-
Subwoofer kablosunu değiştirin yada subwoofer i başka bir prize baglayin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kabloyu multimetre ile test ettim herhangi bir kısa devre gözükmüyordu. Kullandığım kablo da Pioneer'ın subwoofer ile birlikte verdiği kablo öyle dandik bir kablo vereceğini düşünmüyorum açıkçası ama tavsiyeniz üzerine değiştirip öyle deneyeceğim. Peki prizden şüphelenme sebebiniz nedir? çünkü kullandığım tüm cihazlar (Tv, Avr, uydu alıcısı ve subwoofer) aynı buattan gelen prize bağlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enes12ef -- 24 Kasım 2021; 13:53:57 > -
Çoklu prizlerde olur bazen bu tip sorunlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Binadaki toprak hattından bile şüphelendim gerçi bu sefer dedim öyle olsa diğer hoparlörlerde de distorsiyon olurdu ama öyle bir durum yok. Tavsiyenizi deneyeceğim bakalım inşallah sorun çözülür. Teşekkür ederim şimdiden.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X