Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (444. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: namredips

Ben banana plug kullanıyorum zaten defalarca kontrol ettim bir temas var mı diye. Yok. Hiçbir sıkıntı görünmüyor kaçırdığım bir nokta var ama ne. Yardımınız için teşekkür ederim.

belki fikir olur diye yazıyorum, bende vsx 921 model var avr nin üstü 20 cm kadar boş yanları da boş sayılır, yüksek sesle bir süre kullanınınca ısınıyor ve koku geliyordu bu genelde sıcak havalarda oluyor Everest USB Metal Masa Üstü Vantilatör EFN-482 Fiyatı (hepsiburada.com) bu pervaneyi alıp avr nin arkasına koydum pervaneyi açarak avr yi kullanırken ısınmaması için denedim işe yaradı , belki denersiniz bu şekilde de yaptığınızda cihaz kendini kapatmayabilir,

• namredips N kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar sorunu buldum. Center ın kablosunu receiver a bağlamıştım ama hoparlör duruyordu. Kabloların ucu da açıktaydı meğer onlar birbirine temas ediyormuş. O yüzden de receiver kendini korumaya almış. Kabloları ayırdım sorun çözüldü. Herkese teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • namredips N kullanıcısına yanıt

PIONEER AV RECEIVERS 

• Kuray K kullanıcısına yanıt

Dtl yetkili servisi, okmeydanında. Cemal Bey var sahibi. Telefon ile iletişime geçin. İlgilenecektir. Bende geçmişte benzer bir hata yaptım (servis dışı tamir olayı. 2 kat masraf oldu.)

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    http://www.alestaelektronik.com perpa’da.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, Merhaba

Pio vsx914 sahibiyim. Sistem belirli aralıklarda kendini kapatıyor. Öyle yüksek ses felanda yok. Görüşleriniz lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: onat

Arkadaşlar, Merhaba

Pio vsx914 sahibiyim. Sistem belirli aralıklarda kendini kapatıyor. Öyle yüksek ses felanda yok. Görüşleriniz lütfen.

Hoparlör kabloları bir yerde temas ediyor olabilir. Giriş - çıkışlardaki bağlantı yerlerini bir kontrol edin. Ya da kabloları, bağlantıları komple söküp bir müddet öyle çalıştırıp deneyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onat kullanıcısına yanıt

Mutlaka servise kontrol ettirin. Hem bir bakım görüp temizlenir hem sorun çözülür

• Merhaba, ikinci el VSX932 buldum. 4.500 TL istiyor sahibi. Sizce bu fiyata bu amfi nasıldır? daha önce denon 1300w kullanıp satmıştım. Umarım yeterli gelir.

• skysonic kullanıcısına yanıt

Aşağı yukarı aynı seviye cihazlar. Bana göre denon daha iyi bir cihaz. Ancak denon'u satma sebebiniz yükseltme ise bu amfi ile sistemi yükseltmiş olmuyorsunuz. Eğer güç artırmak istiyorsanız 8 ohm 100 watt gibi bir üst değerleri olan cihazlara yönelin. Dediğiniz fiyata daha üst bir cihaz alınabilir. Eğer 4k WiFi bluetooth çok belirleyici değil, ses daha önemli diyorsanız marantz sr 5006 7.2 cihaz elimde var, uygun bir fiyata verebilirim. Araştırın.

Hangi hoparlör takımını kullanıyorsunuz?

• odeysus kullanıcısına yanıt

Saticiyla konustum. Cihaz icin 4.000 TL Teklif ettim. Kabul etmesi muhtemel. Denonu aslinda yukseltme icin satmamistim. Apartmanda kullanamiyordum, bosu bosuna yatmasindansa sattim ancak beklemedigim bir sekilde bir firsat cikti ve onumuzdeki ay mustakil bir eve tasiniyorum. Tekrar sistem toplamaya karar verdim. 4k, atmos, dolby vision istedigim ozellikler arasinda. 9.2 bir sisteme gerek yok, 7.2 yeterli benim icin. Kullanacagim alan ufak olacak cunku. Hoparlorleri de elden cikardigim icin onlari da tekrar almam gerek. Amazonda elaclari gormustum, ancak bugun sagolsun forumdan bir arkadas fikrimi degistirdi ve muhtemelen ikinci el temiz bir heco set dusurmeye calisacagim. Kule tipi hoparlordense ilk etapta bookshelf bakiyorum. Bu arada aslinda aklimda sifir amfi almak vardi ama denon 2700 10.000 lira civari, 3700ler zaten ucuk. O nedenle 4.000 TL ikinci elde bu amfi beni yine de uzun sure goturecek gibi duruyor. Keske denonu satmasaydim diyorum ancak elden bir sey gelmiyor :)

• Pioneerın da sizi üzmeyeceği kanaatindeyim. Heco konusunda forumun eskilerinde çok seveni var. Bende bir kaç kere dinleme fırsatı buldum. Gerçekten güzel hoparlörler. Keyifli bir setiniz olur inş.

• Bende vsx-921 var. Bunu satıp, Dolby Atmos destekli bir receiver alacağım. Elimdeki receiver dan iyi, atmos destekli bir receiver tavsiye edebilir misiniz lütfen.
    Birde vsx 921 lerin ikinci el fiyatı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berceste2534 -- 29 Ağustos 2021; 0:28:58 >
  • berceste2534 kullanıcısına yanıt

Onkyo TX-NR6100 sıfır olarak yurtdışından alabilirsen yada onkyo tx-nr 696 denk getirebilirsen kaçırma

• Herkese selamlar ahali. biraz forumdan uzak kalmıstım. son donemde Projeksiyon alınca tekrar engin bilgilerinize ihtiyac duydum.

epson EF12 Lazer bir Projeksiyon aldım. Android özellikli bir cihaz.

2 HDMI girişi var bir tanesi ARC özellikli haricen optik yada başka bir ses çıkısı yok.

AVR olarak ise Pioneer VSX 921 var 6 yıldır kutusunda duruyordu ancak kendi evime yerleşince tekrar kurma kararı aldım.

AVR nin özelliklerinde ise HDMI ARC özelliği olduğu yazıyor.

tarih ederken ise :

hdmı kabloyu AVR nin çıkısına bağlayın

audio ayarlarında hdmi contol on yapın falan diyor.

fakat ne yaptıysam bir türlü ses alamadım.

Projeksiyonda ses cıkısı "HDMI ARC" secili biçim olarak otomatik ve PCM iki seceeği de denedim.

soruma gelince.. 921 den ARC ile ses alabilen varmı ?

projeksiyon Android oldugu için ayrıca bir pc vs bağlamak istemiyorum.

eskiden PC > AVR > Projeksiyon seklinde bağlı idi

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Herkese selamlar ahali. biraz forumdan uzak kalmıstım. son donemde Projeksiyon alınca tekrar engin bilgilerinize ihtiyac duydum.

epson EF12 Lazer bir Projeksiyon aldım. Android özellikli bir cihaz.
    2 HDMI girişi var bir tanesi ARC özellikli haricen optik yada başka bir ses çıkısı yok.

AVR olarak ise Pioneer VSX 921 var 6 yıldır kutusunda duruyordu ancak kendi evime yerleşince tekrar kurma kararı aldım.
    AVR nin özelliklerinde ise HDMI ARC özelliği olduğu yazıyor.

tarih ederken ise :
    hdmı kabloyu AVR nin çıkısına bağlayın
    audio ayarlarında hdmi contol on yapın falan diyor.
    fakat ne yaptıysam bir türlü ses alamadım.

Projeksiyonda ses cıkısı "HDMI ARC" secili biçim olarak otomatik ve PCM iki seceeği de denedim.

soruma gelince.. 921 den ARC ile ses alabilen varmı ?
    projeksiyon Android oldugu için ayrıca bir pc vs bağlamak istemiyorum.
    eskiden PC > AVR > Projeksiyon seklinde bağlı idi

Yardımcı olursanız sevinirim.

Güncelleme:
    Bugün v2.0 Bir kablo aldım.
    Kablo versiyonu düşük olduğundan arc sistemi devreye girmemiş.

Şuan arc çalışıyor avrye ters yönde ses geliyor.
    Şimdiki sorunumuz ise. Sesin stereo gelmesi.
    Ben ise 6 kanal ses istiyorum.
    Sanırım ayarlarla ilgili birşey. Bilen başına geoen var mıdır???

• kaynağın ve 921'in arc ayarları doğru ise düzgün çalışır.

Stereo gelen sesin aklıma gelen 2 durumu olabilir;

1-Kaynak stereo'dur.

2-Kaynak çok kanallıdır ama AVR'de çözme işi yanlış seçilmiştir.

1'de kaynak stereo olsa bile çoklu kanal gibi simülasyon özelliği var 921'in. Pek keyifli olmuyor gerçi.

2'de AVR üzerinde mod değiştirerek doğru seçimi bulabilirsin.

• meke kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Gelelim yine tavsiye üzerine tespit ettiklerime

1. Kaynak hep çok kanallı idi. DTS DD DD+ vs vs.
    Ama avr çıkışı yine stereo kaldı.
    Hdmı kablo değiştim araç özelliğini hallettim bu bile sevindirici.

2. Cihazı aldığım günden beri kitapçık ve manuel okumaktan gözlerim bozuldu. 😁
    921 in ise tr kaynağı var aldığım günden beri.
    Kaynaktan pass etmeyi. Avr de cozdurmeyi yada medya oynatıcıda çözdurup avr ye göndermeyi denedim. Sorun hep hüsran. Bir şekilde ses 2.0 olarak kalıyor.

1 olay hariç:
    Anlamadığım bir şekilde DTS ve DD sesler 2.0 gelirken 3d olmayan 5 kanallı bir ses aldım. Avr Giriş sinyalini 2.0 değil 5.1 olarak gördü. Ama ses 3d değildi. Bu arada bunun efectlerle alakası yok onu farkettim. Yani sanal surround falan değildi.

Sistemi değiştirmeye karar verdim.
    Medyayı PC üzerinde oynatıp
    PC > AVR > projeksiyon
    Şeklinde bağlantı yaparak
    Hem orjinal bir surround ses alabiliyorum hemde görüntü yine full HD olarak aktarabiliyorum.

Buradan çıkardığım sonuç:
    Tıpkı görüntü sistemlerinde olduğu gibi (4k oynatan ama 4k görüntü veremeyen projeksiyonlar gibi)
    Epson ep12 nin ses konusunda her formatı çözüp oynatabildigi ama pass ederken dijital sinyali olduğu gibi gönderemediğine kanaat ettim.
    Bir şekilde sesi ayırırken stereo yaparak çıkış veriyor.

Sistemde PC olsun istemiyordum daha yalın birşey olsun dedim ama bu seferde.seyir keyfinden uzaklaşıyorum. O yüzden şimdilik PC dahil ederek kullanacağım.

• Mike.xxlarge M kullanıcısına yanıt

Anladım, o zaman benim aklıma gelen 1. konuya takılıyorsunuz. Epson kaynağı stereo ses yolluyor.

Dediğiniz gibi çözebilen ama paslayamayan bir durum olabilir, maliyeti düşürmek için yapılmış bir tercih gibi duruyor.

Epson forumlarında muhtemelen yakalarsınız gerçeği.

Kolay gelsin, Selamlar

• Arkadaşlar merhaba. Bende VSX-930 AVR var. 120hz destekli bir TV ile PS5' i bu AVR ye bağlasam 120hz alabilir miyim? Soru saçma olabilir tam emin olamadım? Nasıl bir bağlantı yapmam lazım?

• 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.