Merhaba tekrar, şimdi dün akşam tavsiyelerinizi yaptım öncesinde subwoofer kablosunu değiştirdim. Onda şöyle bir şeyle karşılaştım. Bir kere o pıt pıt ses gitti. Ama bu sefer subwoofera sinyal girişi olmadığı zaman yani avr kapalı iken vınlama başladı. Avr açık yani sinyal gelmeye başladığı zaman hiç bir problem yok. Yalnız şu dikkatimi çekti subwoofer kablosu grup prizlerin olduğu elektrik kablosunun yanında çekili vaziyette. Kabloyu oradan uzaklaştırdığım zaman yani elektrik kablosundan uzaklaştırdığım zaman vınlama azalıyor ama tamamen kesilmiyor. Bu değiştirdiğim kabloda sanırsam elektrik akımından etkileniyor. Yada subwoofera düzgün bir topraklama sağlayamıyor. Subwooferın bağlı olduğu prizi değiştirince de yine aynı problemler devam etti. Şimdi daha kaliteli bir sinyal kablosu alsam problem ortadan kalkar mı diye düşünüyorum. Yada sizin önerileriniz nedir onu da öğrenmek isterim. |
PIONEER AV RECEIVERS (446. sayfa)
-
-
Merhaba, Pioneer VSX-AX3 amfi kullanıyorum, bildiğiniz gibi hdmi çıkış yok. Kullandığım media player cihazda da optik çıkış yok ))). görseldeki gibi bir ayırıcı ile problemi çözebilir miyim?
-
Selamlar daha önceden vsx 520s kullanmıştım imkansızlıklar nedeniyle satmak zorunda kalmıştım. Şimdilerde tekrardan benzer bir sistem kurayım diye düşündüm görüşlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Kendimi şöyle kısaca ifade edeyim
Çok uzağım pek bir bilgim yok yeniler hakkında. Bulursam eğer 2. el alacağım. Genelde dizi film vs izlerim, sadece masaüstü pc bağlayacağım -
Merhaba. Elektrik dalgalanması sonucu VS 921 amfim arızalandı. Power on yazısı çıkıp sönüyor. Başka hiç bi fonksiyon çalışmıyor? Çözümü bilen başına gelen var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
merhaba , ben vsx 921 avr kullanıyorum ve uzun süredir tv ye hdm kablo bağlı olarak kullanıyorum, daha önce kullandığım eski uydu alıcısı vardı onu tv ye bağladım hdm kablo ile görüntü var fakat ses yok hem uydu alıcıdan hem tv den ayarlara baktım bir türlü ses alamadım, tv 4k phılıps, uydu alıcısından ses alamadığım için klasik kırmızı beyaz ses kablosunu uydu alıcısına ve avr de DVD kırmızı beyaz bölüme bağladım sesi bu şekilde aldım fakat problem şu özellikle bas olan şarkılarda uydu alıcısından yada avr den sesi yükselttiğimde avr de KIRMIZI OLARAK OVER Yazısı çıkıyor sesi azaltınca kayboluyor, kırmızı çıkan OVER yazısı ne anlama geliyor problem olur mu ? bu durum hdm bağlı tv de youtube da müzik açınca olmuyor, uydu alıcısından açtığımda oluyor ,
-
Hocam maalesef uyarı hakkında hiçbir fiktim yok. Uydu alıcı TV ye bağlı ise optik kablo ile de sesi AVR ye girebilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
UYdu alıcısı veya dvd'deki sesi kendi kumandalarından kısın. Kaynak sesiniz açık olduğu için yüksek ses geliyor avr'ye. uzun süre bu şekilde dinlerseniz avr kendini korumaya alır, korumada problem olursa bozulur.
-
merhaba , öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler, DVD Cihazı yok ben uydu alıcısını kırmızı beyaz ses kablosuyla avr nin kırmızı beyaz DVD girişine bağladım, dediğiniz gibi uydu alıcısının sesini kısarsam ve avr den açarsam sesi bu defa da aldığım ses azalıyor , DVD girişi dışında ki farklı girişlere de bağlasam sanırım durum aynı olur ? optik kablo vardı bulamadım onunla deneyecektim,
-
Amfinin gorevi zaten sesi yukseltmek. Uydu aliciyi yuzde 50 seviyesinde tutun ya da avr ekraninda nerede over hatasinaliyorsaniz son nokta iraya kadar sesi acin uydu alicidan. Sonrasinda sesi avrden kontrol edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, kullandığım amfi de hdmi çıkış yok, media player da ise optik çıkış yok, benzer splitter ile sesi optik ile amfiye, görüntüyü hdmi ile tv ye aktarabilir miyim.
Tv samsung Q80T
amfi pioneer VSX-AX3
-
Splitter almak yerine tv'de optik çıkış yok mu? Optik çıkış varsa media playerı işin içine sokmadan direk tv'den amfiye sesi aktarabilirsiniz diye düşünüyorum.
-
Avr konusunda bana yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı? 2 ürün arasında kaldım vsx921 ve vsx1025 -
vsx1025 daha iyi yalnız iki cihazda demode kaldı güncel formatları desteklemiyor,ha 4k ve dolby atmos ile işim olmaz derseniz temiz ise alınıp kullanılabilir.
-
merhaba, vsx1025 çıkış gücü 140*7 olarak geçiyor vsx921 150*7 olarak geçiyor 921 çıkış gücü olarak azda ola daha mı güçlüdür ? özellik olarak 1025 in daha iyi olmasındaki fark nedir ?
-
Hocam bildiğiniz bişey varsa arkadaşa cevap verin bana değil milletin sorduğu sorular havada kalıyor bildiğim kadarıyla dilim döndüğünce cevap yazdım arkadaşa.
Teşekkür ederim 4k dan kasıt sanırım görüntü olarak, fullhd deyim ben hala ses dolby atmos olan cihazlar çok pahalı onlara da baktım. Tabi görebildiğim kadarıyla birkaç model. Ha bana zaten fazla gelir gibi. Neye yarıyor derseniz onu da deneyimlemedim bilgim yok. Genelde dizi film youtube kullanımım var masaüstü pc de kullanacağım zaten tv kullanıcısı değilim. Bundan uzun zaman önce gsa elektronikten almıştım vsx520k vardı bende bir süre sonra satmak zorunda kalmıştım içime batmıştı hala üzülürüm o sisteme.
şuan premier pht37500 kullanıyorun o da ekran söndü yani alet gitmek üzere sanırım. Elimde aktif sub ve hoparlörlerim var almışken avr alayım diyorum. Eskiden kalma eski bilgiler artık geçersiz kalmış durumda. Şimdi 5.2 / 7.2 / 9.2 var
Yardımlar için teşekkür ederim tekrardan.
-
vsx520k zamanında f/p olarak çok tutulan bir cihazdı yanlış hatırlamıyorsam forumda kendi konusu bile vardı.Tabi cihazlarda teknoloji olarak sürekli güncelleniyor ve bu hıza yetişmek pek mümkün olmuyor,malum fiyatlar ülkemizde el yakıyor.Kendim amfi olarak vsx831 4k bir amfi televizyon ve monitor olarak fullhd cihazlar kullanıyorum yani görüntü kısmı biraz eski teknoloji ve baya bir zaman da güncel 4k bir sistem kurabileceğimi düşünmüyorum.Eldeki imkanlarla bu hobiyi sürdürmeye çalışıyoruz.
-
Selamlar. Pioneer vsx917 cihazi var lakin geçen yil arızalandı. Entegresinin yandığını soylediler ve 1500tl istediler. Baska kime goturduysem cozum bulamadım. Cihaza güç verdigimde ekrana elektrik gelmiyor. Buna nasil bir çözüm bulabilirim?
Aynen hocam eldeki imkanlarla bu hobiyi sürdürmek gerçekten çok zor oldu artık. -
devir soundbar devri artık. bir çok ekipmana ayrı ayrı para vermeye gerek yok. yüksek watt değerlerine sahip kaliteli bir soundbar ile hdmi arc, bluetooth, dolby, stereo, aktif subwoofer, gerksiz kablo olmadan, hepsi tek kumandadan veya ister tvden, ister telefondan yönetilebilen bir sistem, hemde uygun fiyata çok yönlü bir setup mümkün oluyor. ben soundbara geçtim süper şuan. telefona yüklediğim equalizer programı ile ince ayar yapabiliyorum, youtubemusic premium sınırsız müzik arşivi. bu şekilde işlevsel ve kalitede fiyat performans bir sistem şuan yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 13 Mart 2022; 15:23:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X