Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başarısızlıktan değil o. Belki de çoğunuzun kullandığı kolon markaları daha piyasa da yokken, o dediğiniz 2 markanın üretiği kolonlar satış rekorları kırıp, övgü dolu yorumlar alıyordu. Bu yorumunuz bence her iki markayı da iyi tanımamaktan kaynaklanıyor. Verdiğim linkteki Ex serisi kolonlar zaten 15.000 Tl'den başlıyor. Tad1 Reference serisi ise 100.000 Tl'ye yakın.

Bu yorumu yapmanızdaki asıl sebep, o markaların gerek eski, gerekse de yeni üst seviye ürünlerini görüp tanımamanızdan kaynaklanıyor. Yoksa o 2 marka için başarısızlık söz konusu dahi olamaz. Sadece satış stratejisi ve ticari stratejiden kaynaklanıyor. Yoksa her ikisinin 40 sene önce ürettiği kolonların bile bazıları ekol olarak bilinir.

Verdiğim linki ve teknik özellileriyle reviewleri de inceleyin bence.
  • Bence bilhasa sony kaliteyi çok bozdu hem kolon hem cihaz olarak babamda 68 yılında aldığı sony anfi kolon ve makaralı teyp halen faal harika basları var oyılların şarkıları hala taze bu açıdan haklısınız belkide ülkemize iyilleri gelmiyor gelenlerinde hali ortada bana 68 model sisteme 100 000 tlde verseler vermem .
  • pioneer işi bozdu maliyetleri düşürmek için sony de de kalite bozukluğu var adamlar bütün enerjisini tv ve play station için ayıırıyor avr leri bile çok acele hazırlanmış gibi biraz uğraşsa piyasa lideri olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxcom

pioneer işi bozdu maliyetleri düşürmek için sony de de kalite bozukluğu var adamlar bütün enerjisini tv ve play station için ayıırıyor avr leri bile çok acele hazırlanmış gibi biraz uğraşsa piyasa lideri olur

Iphone un piyasa liderliğine ortak oluşunun nedeni sizce kalitesi mi?Yada şu şekilde sorayım;biz tüketiciler ne derece bilinçliyiz ki bunlar lider olabiliyor?
  • Eski veya yeni diye bir olay yok aslında adamlar ( bütün firmalar için diyorum ) bütün bütçelere uygun bişiler yapmak istiyor tabiki buda kaliteyi düşürüyor olay tamamen bu herkezin alım gücü bir değil misalen h240 hop çifti 350 tl insanlar daha bunu alıpta set kuramıyorki gidipte x firmasının referans hopunu alsın binlerce dolar veripte..? Demekti ne imiş kalite = bütçe imiş birazda....

Birde bu biamp özelliğinden ben bir başarım alamadım hopların kendi crosssaverleri daha başarılı geldi bunun bir ayarı varmıdır.. hoplar çok fazla strese giriyor özellikle alt frekanslarda...
  • stres dediğin nedir kardeş açsana biraz :D bende biamp baglıyacam. fakat 606 var bende
  • sesi biraz açmaya başlayınca dikstirsiyona giriyor hoplar birde seste biraz kayıp yaşadım koca gündür onu denedim bazı ses efeklerini duymuyormuşum...
  • Kolpa speaker kablolar ile bi wire deneme yaptım ve o kadar uğraştığıma pişman oldum açıkcası.Ama düzgün kablolar ile tekrar deneyeceğim ama daha ona gelene kadar diğer eksiklikleri gidermem gerek.Bunun içinde biraz daha tanımam lazım sistemimi
  • Pioneer AVR kullanıcıları Stereo konusunda istediklerine ulaşabiliyorlar mı?(teknika bu konuda istisnastereolara kafa tutyor zaten)

Her ne kadar avr olmasada Pioneer olan reference sersi A 757 ler için neler söylersiniz?sahip olmak istermisiniz?(Ben isterim sanki)

AVR lerimizi bir A757 bir AA6J-AA9J gibi stereo anfiler ile kıyaslarsak stereo konusunda ne gibi farklılıklar gözlemlenebilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

sesi biraz açmaya başlayınca dikstirsiyona giriyor hoplar birde seste biraz kayıp yaşadım koca gündür onu denedim bazı ses efeklerini duymuyormuşum...

hımm bende sıstem takılıyken -5 e kaar cıkardım pek bişi olmadı :P 1-2 ay daha gecsın kuracam bende. evde daha mobilya flan fişman yok :P
  • Bence AVR'lerinizi Stereo Amfilerle hiç kıyaslamayın üzülürsünüz....
    Tamamen ayrı amaçlara hizmet eden cihazlar olduğunu unutmayın.
    5.000 USD'lik bir AVR 500 USD'lik Stereo bir amfiden daha organik , akıcı ve detaylı çalmayabilir. Ne demiş İtalyan düşünür (Mr. Pirelli) Kontrolsüz Güç Güç Değildir.
  • Pioneer vsx x20 serilerini bekleyenlerdenim...digicoma attığım maile cevaben aşağıda ki bilgiyi döndüler.
    Benim gibi bekleyenler için paylaşıyorum.

Yeni seri VSX Amfilerimizin Ağustos sonu – Eylül başı gibi stoklarımıza girmesi planlanmaktadır. Bu sürecin uzaması da olasıdır.
    Şu an fiyat çalışmaları yapılıyor. Ürünler stoklara girmeden 10 gün önce fiyatlar netleşir. Şu an maalesef ürün fiyatı veremiyorum.

İyi günler dilerim.
    Saygılarımla,
  • Bu görüşünüze katılmamakla birlikte, Yamaha AVR kullananların ne kadar kötü Stereo performansı aldıklarını gayet iyi biliyorum.

Giriş seviyesi bir AVR alıp, yanında da giriş seviyesi stereo bir Amfi almaktansa, her ikisinin parasını birleştirip, kesinlikle üst seviye AVR almayı tercih eder ve öneririm.

quote:

Orijinalden alıntı: Hi-def-man

Bence AVR'lerinizi Stereo Amfilerle hiç kıyaslamayın üzülürsünüz....
    5.000 USD'lik bir AVR 500 USD'lik Stereo bir amfiden daha organik , akıcı ve detaylı çalmayabilir. Ne demiş İtalyan düşünür (Mr. Pirelli) Kontrolsüz Güç Güç Değildir.

• Aynı müzik parçasını

-Evde vsx-919 ve wharfadele 10.6 ile

-otomobilimde de pioneer cd çalar ve pioneer kolanlarla dinlediğimde;

Otomobil içerisindeki sesin daha net, daha berrak, daha hoş ve güzel olduğunu düşünüyorum ve müziği otomobil içerisinde dinlimeyi tercih ediyorum. Evdeki 3000 tl. lik sistem, arabadaki 500 tl lik sistem. Merak ettim bunun sebebi ne olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hi-def-man

Bence AVR'lerinizi Stereo Amfilerle hiç kıyaslamayın üzülürsünüz....

Tabiki farklı amaçlar doğurultusunda tasarlanmış ve çalışan cihazlar.Bunun farkındayım ama verdiğim 3 pio stereo anfinin durumunu merak ettim.

Çalmayabilir diyip açık kapı bıraktığınız için bişey diyemem.Ama çalmaz deseydiniz bu yanlış olurdu zaten.

Stereo da olay orjinali yakalamak ise ; orjinalin değişkenliğini nasıl açıklarız?Mesela bir enstruman farklı mekanlarda farklı ses verebilir canlı olsada.Yani temelin yanında değişkenliklerde var orjinalde dahi.O halde 500 $ lık veya 10000 $ lık stereo sistem dahi bize yardımcı olamayabilir.

Teknik açıdan yapıları orjinali sunmak için daha yatkın!Bu OK.Kimsenin buna itirazıda yoktur sanırım.

Geçenlerde Pure direct mode denemelerimi paylaştım kısa olarak.Orada pure direct çalışmadığını düşündüm.Çünü beğenmedimAma sonra kdündar arkadaşımız sayesinde çalıştığını öğrendim ama ben beğenmedim.Ben eq sesi daha hoş buldum.

Diğer avr kullanan arkadaşlar stereo konusunda beklentilerini hangi noktaya kadar karşılayabiliyorlar?

• Ben direck pure modunun klasik müzik sevenler için tasarlandığı kanısındayım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

Ben direck pure modunun klasik müzik sevenler için tasarlandığı kanısındayım .

Mantıklı sayılabilir.Ben akustik lerde unplugged mode ile dinlemeyi daha orjinale yakın buluyorum.Sanki o atmosferi yansıtıyor.Yanlız elimde bir kayıt var.Sn.kdundar ve Sn.altanpsx e gönderdim.Eğer dinleme şansları olduysa kayıt benm ilk defa dinlediğim türden.Şimdi birkaç kişiye daha gönderip yorumları almak istiyorum.Enstrumanların arkası çok temiz.Yani sistem ne olursa olsun aynı çalıyor gibi:S
  • emma shapplinin carmine meo cd sine D.pure modunda dinlemiştim satmadan önce yamahayla harikaydı belki cd çalarda önemli faktördür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

Ben direck pure modunun klasik müzik sevenler için tasarlandığı kanısındayım .

Mantıklı sayılabilir.Ben akustik lerde unplugged mode ile dinlemeyi daha orjinale yakın buluyorum.Sanki o atmosferi yansıtıyor.Yanlız elimde bir kayıt var.Sn.kdundar ve Sn.altanpsx e gönderdim.Eğer dinleme şansları olduysa kayıt benm ilk defa dinlediğim türden.Şimdi birkaç kişiye daha gönderip yorumları almak istiyorum.Enstrumanların arkası çok temiz.Yani sistem ne olursa olsun aynı çalıyor gibi:S

Bana da gönderebilirsiniz.
    Aslında Kayıt en önemli bileşen. Audiofillerin ilk baktıkları şey aslında burası. Ben de bir CD alırken mümkün olduğunca buna dikkat ederim. Mesela Blue Note, EMI gibi firmaların çıkardığı CD kayıtları çok iyi oluyor, daha da kupon firmalar var, az sayıda ama çok kaliteli albüm kayıtları var. CD'ler de dikkat edeceğiniz şeylerden biri de AAD, ADD, DDD gibi ayırıcı işaretlerdir. Bunlar orjinal kaydın, Analog mu, Digital mi olduğunu, örneklemenin,kopyalamanın, CD'ye aktarımın hangi işlemle yapıldığı konusunda bize bilgi veriyor, bunlardan yola çıkarak kulağnızın hangisini sevdiğini de öğrenmiş oluyorsunuz, mesala ben ADD şeklindeki kayıtları daha çok seviyorum, daha sıcak geliyor...

• Bilğilendirme için teşşekkürler cd alırsak dediğiniz özeliklerden yararlanacagım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.