Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
472.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Mantıklı sayılabilir.Ben akustik lerde unplugged mode ile dinlemeyi daha orjinale yakın buluyorum.Sanki o atmosferi yansıtıyor.Yanlız elimde bir kayıt var.Sn.kdundar ve Sn.altanpsx e gönderdim.Eğer dinleme şansları olduysa kayıt benm ilk defa dinlediğim türden.Şimdi birkaç kişiye daha gönderip yorumları almak istiyorum.Enstrumanların arkası çok temiz.Yani sistem ne olursa olsun aynı çalıyor gibi:S

Bana da gönderebilirmisiniz acaba? Pure Direct modundan memnun olan biri olarak ben de bir dinlemek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanvda

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Mantıklı sayılabilir.Ben akustik lerde unplugged mode ile dinlemeyi daha orjinale yakın buluyorum.Sanki o atmosferi yansıtıyor.Yanlız elimde bir kayıt var.Sn.kdundar ve Sn.altanpsx e gönderdim.Eğer dinleme şansları olduysa kayıt benm ilk defa dinlediğim türden.Şimdi birkaç kişiye daha gönderip yorumları almak istiyorum.Enstrumanların arkası çok temiz.Yani sistem ne olursa olsun aynı çalıyor gibi:S

Bana da gönderebilirmisiniz acaba? Pure Direct modundan memnun olan biri olarak ben de bir dinlemek isterim.

PM olarak iletildi

• güzel bir topik geniş zamanda okumak lazım.
    @jonywayt
    güle güle kullan. enteresan iş şu ki salonda ki uzun cam sehpanın aynısı bende var.koltuk takımı ve yemek masasıyla birlikte. kafadan 15 senedir kullanıyoruz.kelebek idi herhalim.resimde sağ tarafta sehpanın eşi var.koltuklara baktım; değiller ama.enteresan tekrar güle güle kullan tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

güzel bir topik geniş zamanda okumak lazım.
    @jonywayt
    güle güle kullan. enteresan iş şu ki salonda ki uzun cam sehpanın aynısı bende var.koltuk takımı ve yemek masasıyla birlikte. kafadan 15 senedir kullanıyoruz.kelebek idi herhalim.resimde sağ tarafta sehpanın eşi var.koltuklara baktım; değiller ama.enteresan tekrar güle güle kullan tekrar.

:D bizdeki koltuk takımı ve yemek masası farklı valla :D o kufuk sephadan 2 tane var 1 tane de ortada işte :D bu arada amma uzun saman gecmıs desene 30 yasındayım bızımkıde rahat vardır 12-13 sene :S yaşlandık yaşlandık. Annemlerin ev bura 1-2 ay sonra yeni yerlkerine yerleşince resim atarım :D

• ALLAH hayırlısı ile oturtsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Bu görüşünüze katılmamakla birlikte, Yamaha AVR kullananların ne kadar kötü Stereo performansı aldıklarını gayet iyi biliyorum.

Giriş seviyesi bir AVR alıp, yanında da giriş seviyesi stereo bir Amfi almaktansa, her ikisinin parasını birleştirip, kesinlikle üst seviye AVR almayı tercih eder ve öneririm.

quote:

Orijinalden alıntı: Hi-def-man

Bence AVR'lerinizi Stereo Amfilerle hiç kıyaslamayın üzülürsünüz....
    Tamamen ayrı amaçlara hizmet eden cihazlar olduğunu unutmayın.
    5.000 USD'lik bir AVR 500 USD'lik Stereo bir amfiden daha organik , akıcı ve detaylı çalmayabilir. Ne demiş İtalyan düşünür (Mr. Pirelli) Kontrolsüz Güç Güç Değildir.

Sevgili Teknika
    Şu anda kullandığım Yamaha amfinin performansına dayanarak bu fikrimi aktarmamıştım. Bu güne kadar 10'un üzerinde AVR- AVR PRE ve POWER sisteme sahip oldum ve bir o kadar da evimde test ettim. (ta Laserdisc döneminden beri)

Kişisel deneyimime dayanarak karar verdim ki. Sinema setupları ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bedeli aynı hatta yarısı bile olamayan stereo setuplara karşı pek üstünlük sağlayamıyor ne yazık ki. Tabiki herkesin düşüncesine saygı duyarak bunları yazıyorum bu bir zevk meselesi.

Sende bu iş için özel bir oda var bildiğim kadarıyla ve odanın izolasyonu içinde emek ve zaman harcadın. Ben ve diğer arkadaşların tamamına yakını bu tip bir alana sahip değiliz bu durum bile başlı başına stereo için negatif zemin oluşturuyor. Hepimizin bildiği gibi sendeki sistemi bir başkasının evine kursak tabanı tabanına zıt sesler elde edebiliriz. Oda çalıyor tabirini çok kullanırlar evet doğru oda da müziğe karşı kontralar üretiyor. Burada stereo setupların yakın ve bir o kadar da detaylı kısık volume ses üretimi bile başlı başına önem kazanabilir.

Stereo setupa para harcanacağına bu para ile çok daha iyi bir AVR alınır öngörüne dayanarak şunu söyleyebilirim ki. Ses üretimi sadece Amfiden oluşmuyor ki burada kaynak alet, hoparlörler ve kablolamanında etkisi var. Amfiyi yükseltip ellerindeki mevcut hoparlörler ve dvd playerlarla çok fazla ilerleyemezler sanırım.

Ben bunları bir tartışma ortamı yaratmak için değil ama hemen hemen tüm Audiophile'lerin ortak görüşü olduğu için yazdım. Sonuçta hala stereo sistemler üretiliyor. Fiyatları da gün geçtikçe artıyor demekki talep var. Eminim stereo sistem sahiplerinin yarısından fazlası da sinema setuplarına sahip olmalarına rağmen stereoyu AVR'lerinden dinlemiyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

ALLAH hayırlısı ile oturtsun.

amin amin teşkür ederim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Bu görüşünüze katılmamakla birlikte, Yamaha AVR kullananların ne kadar kötü Stereo performansı aldıklarını gayet iyi biliyorum.

Giriş seviyesi bir AVR alıp, yanında da giriş seviyesi stereo bir Amfi almaktansa, her ikisinin parasını birleştirip, kesinlikle üst seviye AVR almayı tercih eder ve öneririm.

quote:

Bence AVR'lerinizi Stereo Amfilerle hiç kıyaslamayın üzülürsünüz....
    Tamamen ayrı amaçlara hizmet eden cihazlar olduğunu unutmayın.
    5.000 USD'lik bir AVR 500 USD'lik Stereo bir amfiden daha organik , akıcı ve detaylı çalmayabilir. Ne demiş İtalyan düşünür (Mr. Pirelli) Kontrolsüz Güç Güç Değildir.

Sevgili Teknika
    Şu anda kullandığım Yamaha amfinin performansına dayanarak bu fikrimi aktarmamıştım. Bu güne kadar 10'un üzerinde AVR- AVR PRE ve POWER sisteme sahip oldum ve bir o kadar da evimde test ettim. (ta Laserdisc döneminden beri)

Kişisel deneyimime dayanarak karar verdim ki. Sinema setupları ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bedeli aynı hatta yarısı bile olamayan stereo setuplara karşı pek üstünlük sağlayamıyor ne yazık ki. Tabiki herkesin düşüncesine saygı duyarak bunları yazıyorum bu bir zevk meselesi.

Sende bu iş için özel bir oda var bildiğim kadarıyla ve odanın izolasyonu içinde emek ve zaman harcadın. Ben ve diğer arkadaşların tamamına yakını bu tip bir alana sahip değiliz bu durum bile başlı başına stereo için negatif zemin oluşturuyor. Hepimizin bildiği gibi sendeki sistemi bir başkasının evine kursak tabanı tabanına zıt sesler elde edebiliriz. Oda çalıyor tabirini çok kullanırlar evet doğru oda da müziğe karşı kontralar üretiyor. Burada stereo setupların yakın ve bir o kadar da detaylı kısık volume ses üretimi bile başlı başına önem kazanabilir.

Stereo setupa para harcanacağına bu para ile çok daha iyi bir AVR alınır öngörüne dayanarak şunu söyleyebilirim ki. Ses üretimi sadece Amfiden oluşmuyor ki burada kaynak alet, hoparlörler ve kablolamanında etkisi var. Amfiyi yükseltip ellerindeki mevcut hoparlörler ve dvd playerlarla çok fazla ilerleyemezler sanırım.

Ben bunları bir tartışma ortamı yaratmak için değil ama hemen hemen tüm Audiophile'lerin ortak görüşü olduğu için yazdım. Sonuçta hala stereo sistemler üretiliyor. Fiyatları da gün geçtikçe artıyor demekki talep var. Eminim stereo sistem sahiplerinin yarısından fazlası da sinema setuplarına sahip olmalarına rağmen stereoyu AVR'lerinden dinlemiyorlardır.

Stereo profesyonel anlamda uğraşanlar ve müzik tutkunları için vaz geçilmez burdada bir çok guruba ayrılan cihaz modeleri var avr lar bunların hazır paketi gibi bir lambalı cihazda müzik dinlemek zevk.

• Abi vallaha billaha bu işin ucu bucağı yoooooooooooooook

Zevk aldığın noktada bırakacaksın!Ötesini eşeleyip karşıtırdın mı keyif meyif alamıyorsun, haydeeeeeeee yeniden aramaya başla

Şimdi VSX 1018 düşünüyorum bütçe itibari ile.BD filmler olmasa VSA-AX10 dahi isterimAma hem benzeri hem hdmi girişleri olan tek modelde bu...
  • Bu söylediklerinize kısmen katılıyorum. Aslında bu konuyu uzun uzadıya tartışmak gerekiyor.

Öncelikle bilhassa forum ortamlarında yazışanların çoğunluğu, buna ben de dahilim zengin değiliz.

Ben konuya çok farklı noktalardan, hatta pek çok farklı noktadan bakarak değerlendiriyorum. Ve emin olun, mümkün olduğunca tarafsız bakarak değerlendirmeye çalışıyorum.

Ara not olarak söylemek isterim ki, şu an kullandığım sistemim, herhalde benim de 50.'ye yakın bir sistemdir. Ben de bırakın laserfilm dönemini, Super 8 Mm makara film döneminden beri, hem Hi-Fi sistem, hem de çeşitli film makineleri kullanarak geldim bu zamanlara. Bu arada Pioneer'in 909 ve sonrasında da 919 Universal Laserdisk player cihazlarına ilk çıktığı anda sahip olanlardanım.

Neyse. Geleyim asıl konuya!

AVR tabanlı sistemler için bir çok dez avantaj söz konusu! Yani değerlendirme ve karşılaştırma şartları eşit değil.
    Öncelikle, Avr tabanlı sistemlerde ara kablolama, kolon yerleşimleri, iyi dinleti yapmak için, kaliteli kaynak kayıt arama ve kullanma uğraşları, hiç de özenle yapılmıyor. Bir kere bunun farkında olmak lazım!

Dikkatinizi çekerse büyük çoğunluk, AVR'li sisteminde müzik dinlemek için ya Pc'den, ya da 50-100 Tl'lik bir Dvd player’dan, üstelik de muhtemelen kopyanın kopyası sıkıştırılmışın sıkıştırılmışı son derece kötü kayıtlara sahip olan müzikler dinliyorlar. Hatta filmleri bile büyük çoğunluk kopya film seyrediyor.

E durum da böyle olunca, AVR tabanlı sistemler daha maça 1-0 hatta 2,3-0 mahlup başlamış oluyorlar. Çünkü, bir nevi kötü şartlar da kullanılıyorlar. Doğal olarak, orta üst sınıf ya da üst sınıf Stereo sistem dinleyen bu tür bir AVR'li sistem kullanıcısı da, sizin gibi yorum yapanlar topluluğuna otomatik olarak katılmış oluyor.

Belki rastlantı sonucu okumuşsunuzdur ama, daha 2-3 sene evvelsine kadar, Granit, antirezonans zemin, akustik uygulama ve materyaller, kablolar, hoparlör yerleşimleri, elektrik filtreleri, regeneratörler vb. konular, forumlar da neredeyse rastlanamayacak azlıkta bahsediliyordu. Şimdiler de yeni yeni önem kazanmaya başladı bu konular forumlarda ve ben 2 sene önce bu ve benzer konular da bir çok yazılar yazdım. Daha önce de bu foruma üyeyken bana göre kesinlikle haksız bir nedenden dolayı da uzaklaştırıldım ve o zaman yazılarımın da silinmesini istediğimde sadece yazılarıma Guest ismi konularak talebimi değerlendirdiler. Belki eski yazılarım da dikkatinizi çekmiştir.

Forumdaki topicleri 3-5 sene evveline dönerek okursanız, Wharfedale ve benzer tür kolonların High-End muamelesi gördüğüne , foruma ne almalı diye soru soran büyük bir çoğunluğa da Wharfedale ya da JBL Nordridge E serisi 60-80-100 AVR olarak da Yamaha 361-363-365'den başka önerilerde bulunulmadığını görürsünüz.

Hatta şekil şuydu!

- Ustalar ne alayım?
    - Bütçe nedir?
    - 2.000 YTL ( O zaman YTL vardı ya. )
    - Wharfedale alın. Yanına da Yamaha 363 Süper uyarlar. (Hadi yallah. )
    - Ustalar ne alayım?
    - Bütçe nedir?
    - 3.000 YTL
    - Wharfedale alın. Yanına da Yamaha 363 Süper uyarlar. 1.000 Tl'yide cebe atın.
    - Ustalar ne alayım?
    - Bütçe nedir?
    - 5.000 YTL
    - Ooo ciddi bir bütçe.
    - Kararlıyım iyi bir şey istiyorum.
    - O zaman JBL 100 Alın. Yanına da Yamaha 363. Süper uyarlar. ( Hadi yallah.)

Mantık hep buydu!

Şimdiler de forumlar da bir kaç senelik olanlar, doğal olarak artık daha tecrübeli oldular.

Üst düzey AVR alınması yönünde yaptığım önerilerin bir kaç sebebi var. Yani ezbere bir öneri değil.

* Üst düzey AVR'ler de çıkış katları, entegreli çıkış değil, Mos-Fet, Ade-Mos-Fet, UHC-Mos-Fet gibi, çok daha kararlı, detaylı ve hızlı sound yanıtı sunan yapıya sahiptirler. Tabiki bu en kabaca tarifi. Gerekirse onunda detayına gireriz.

* Üst düzey AVR'ler de Besleme trafoları, regüle devreleri vs. çok daha güçlü ve çok daha kararlı hızlı yanıt verebilecek yapıya sahiptirler.

* Üst düzey AVR'ler de Besleme, Analog ve Digital Video ve Ses devreleri arasında izolasyon blokları kullanıldığı gibi, neredeyse tüm komponentler de çok daha iyi kalitede tercih edilerek üretilirler. Buna dış kapak kalınlıkları ve alt ayakları bile dahildir. Tabi ki ağırlıkları bile neredeyse 2-3 kat artar. Zaten alt ve üst sınıf AVR'leri yan yana koyduğunuzda daha dinlemeden bile aradaki farkı anlarsınız. Sundukları çıkış ve giriş bağlantı seçenekleri ve altın kaplama olmaları da ayrı avantajdır tabi ki.

* Üst düzey AVR'ler de, Stereo konusundaki hassasiyetler alt sınıf AVR'lere nazaran çok daha fazla dikkate alınarak tasarlanır ve üretilirler.

En basit ve kaba haliyle üst düzey AVR alın dememdeki amaç budur.

Savunduğum ise şudur!

Eğer üst sınıf bir AVR alabilecekken, o paranızla daha alt sınıf bir AVR alarak, kalan paranıza da giriş ya da orta alt sınıfa kadar bir Stereo amfi alacaksanız hiç almayın ve her iki zevkinizden de (Sinema ve Stereo) fedakarlık etmek zorunda kalmayın!

Üst sınıf bir AVR alarak, iyi kalite de kayıt ve kaynak kullanırsanız, doğru kolon yerleşimi ve orta üst sınıf kablolar kullanarak (Sisteminize uyumlu olanını denemeniz lazım.), hem sinemada daha üst seviye, hem de Stereo'da alt sınıf bir AVR’ye göre çok daha iyi tonal dengeyi ve detay alabileceğiniz bir seviyeyi yakalayabilirsiniz.

Bu yazıyı daha da detaylandırarak devam edeceğim..........

• Usta ben ucu bucağı yok diyorum sen hala detaylandıracağım,yazacağım diyorsun

Usta insan öğrendikçe eksiler göze batıyor.Sizleri(saygı duyduğum birkaç isim)tanımadan önce adını sanını bilmediğim tv içerisindeki 3-5 wattlık speakerlar ile gül gibi geçinip gidiyordum

Şimdi durumhttp://forum.donanimhaber.com/m_41677894/tm.htm buna dönüyorBi gözatı versen, bi damardan girsen mevzuya

Edit: Yakında "ARCAM AV888 KULLANICILARI yada ROTEL 1570 & 1575 KULLANICILARI ANA BAŞLIK" şeklinde topic açarsam tek suçlusu sizlersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 29 Temmuz 2010; 4:22:07 >

• Ben senelerce bu sistemlerle haşır neşirim yerli yabancı kaynakları okurum hala yeni şeyler ögreniyorum bilmemek ayıp degil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEVLANA CELALETTİN -- 29 Temmuz 2010; 12:26:21 >
  • Ben yaşlı amcanız olarak pioneer VSX D711 ile katılabilirmiyim. Bilemiyorum..
    Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekarabulut

Ben yaşlı amcanız olarak pioneer VSX D711 ile katılabilirmiyim. Bilemiyorum..
    Selamlar

O ne demek...Pioneer başlığı öncelikli olarak sizler için var zaten.Listeye eklendiniz.

Nasıl aranız avr ile?Memnunsunuz ki halen kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile...

@samsungx,

Yok bugüne kadar bilmediğim bişey için hiç utanmadım zatenAksine seviniyorumda vaktimi öğremeye harcayabileceğim için.Çünkğ keyif veriyor.Sağolsun buradaki arkadaşlarda sorularmı yanıtsız bırakmıyorlar.

• Evet bu forumların en keyfli yanı hem ögrenmek hemde ögretmek mütavazi olmak eniyisi atalarımız ne güzel demiş çok bilen çok yanılır.
  • O zaman benim sistemimi ele alalım.
    Stereo olarak:
    ESOTERIC SA60 SACD / DVDA Universal Audio player
    LECTOR ZOE VALVE PRE
    ANTIQUE SOUNDLAB MONO MONO VALVE POWER
    SONORAN PLATEU Kablolar
    AUDIOQUEST NRG3 Power kabloları
    USHER MINIDANCER 2 BE
    kullanıyorum.

Bu sistem yerine 22.000 TL 'ye DENON AVC-A1XV alsam benim Definitive sinema takımıyla yukarıdakinden daha iyi bir stereo ses mi alacağım ?Yukarıdaki sistem de aşağı yukarı aynı rakama gelir sanırım.
  • Sayın Hi-def-man bende bahsettiginiz amfiden var definitivelerle kullanıyorum eğer sesi duymak isterseniz beklerim dinletiye
    Stereoyu denemek lazım ama sinemada denon daha iyi sonuc vericegine eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 29 Temmuz 2010; 18:21:03 >
  • DENON AVC-A1XV

bu nasıl bir makinadır böyleeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 29 Temmuz 2010; 21:39:38 >
  • Sevgili Hi-def-man.

Hatalı bir hesaplama ve kıyaslama olmuş sanırım sizin yazdığınız.

Önce ufak bir hatayı düzelteyim. Önemli değil ama olsun. DENON AVC-A1XVA olacak. XV değil. İki cihaz farklı çünkü.

Şimdi biz deiğer mevzuya dönelim.

Kullanıyorum dediğiniz sistem imzanızda yok. Örnek mi? Verdiniz. Yok sa kullanıyorsunuz ama yazmadınız mı? Neyse.

Eğer imzanızdaki sistemle birlikte şimdi yazdığınız sistemi de kullanıyorsanız, maliyeti ona göre hesaplayı toplayın ve konuşmaya ondan sonra devam edelim. Sonta yorumlarımı yazacağım zaten.

quote:

O zaman benim sistemimi ele alalım.
    Stereo olarak:
    ESOTERIC SA60 SACD / DVDA Universal Audio player
    LECTOR ZOE VALVE PRE
    ANTIQUE SOUNDLAB MONO MONO VALVE POWER
    SONORAN PLATEU Kablolar
    AUDIOQUEST NRG3 Power kabloları
    USHER MINIDANCER 2 BE
    kullanıyorum.

Bu sistem yerine 22.000 TL 'ye DENON AVC-A1XV alsam benim Definitive sinema takımıyla yukarıdakinden daha iyi bir stereo ses mi alacağım ?Yukarıdaki sistem de aşağı yukarı aynı rakama gelir sanırım.

• Denon'daki eksik A için özür dilerim sanırım XVA daha pahalı değil mi?
    İmzamdaki sisteme ek olarak aynı odada stereo olarak yukarıdaki sistemi kullanıyorum.Yeni olduğu için İmzama koyma fırsatım olmadı.
    Evet sistem bana yaklaşık bu kadara mal oldu diyebilirim.(Bazıları 2.el olduğundan - Ama diğer arkadaşlarında 2.el bulma şansı var değil mi?)

Benim söylemek istediğim şu.
    Örneğin bir kişinin elinde 2.500-3.000 TL 'lik bir sinema takımı varsa ( Wharfedale - Jamo v.b) ve bu takımdan sinema sistemi performansı olarak memnunsa ki bazıları komşularıyla halen kavgalı galiba.

Eline geçen ekstra parayla daha iyi bir stereo ses duymak istiyorsa bence küçükten bir amfi + CD Player (Yada Pikap) ve uygun bir hoparlörle gene bu rakamlara iyi bir stereo sistem oluşturabilir. Ve bu sistemin stereo performansı yukarıdaki sisteme 2.500 TL daha eklenerek konulacak daha iyi bir AVR'den daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum(Tabi dinlenecek müzik türününde önemi olacaktır)

Benim naçizane önerim bu olacak.

Bu arada nazik davetin için teşekkür ederim.Bende sisteminizi dinlemek isterim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.