Şimdi Ara

Pioneer Avic Kullananlar Buraya (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.358
Cevap
17
Favori
175.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle bir cihazda radyoya kimin ihtiyacı olurki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasha060

arkadaslar arabamda dublenın yer olmadıgından mecburen acılır ekranlı bır model almak zorundayım.kardesımde usa da oldugu ıcın bana pioneer avh-p5200dvd getirecek bu cıhaza AVIC-F220 cihazı baglanabılıyor onuda alsak f700 f 900 gibi calıstıra bılımıyız yuksa cıhaz elımızde kalmasın.acıl bır cevap yazarsanız zamanım kısıtlıda 10 gune kadar gelecek kardesım

Merhaba,

AVH-P5200 Navigasyona hazır bir cihazdır, eğer AVIC-F220 cihazı da alırsanız IP-Bus bağlantısı ile rahatlıkla Navigasyonuda kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepsat

Merhaba

USA F500BT için daha önce yardım istediğim konulardaki sorunlarımı çözdüm.cihaza 3.0 version yükledim,navigasayon bölümüne Türkçe yazı, konuşma ve harita ekledim.sorunsuz çalışıyor.
    Geriye bir sorunum kaldı çözemediğim,bu da menü lisanını Türkçe yapamadım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Saygılar

Merhaba,

USA dan alınan cihazlarda yapılabilecek tüm değişikleri yapmışsınız zaten, bence şansınızı fazla zorlamayın.Çünkü bahsettiğiniz problemin kaynağı NAND flash yazılımı değil NOR flash içindeki yazılım.Bu yüzden My Flash Disk içeriğindeki dosyaları değiştirerek bu sorunu çözemezsiniz.NOR flash yazılımını da değiştirmek çok riskli bu yazılımı değiştirmeye kalktığınızda cihazın bir daha açılmam ihtimali %70 in üzerinde, bu riski bilmenizi isterim.

• tesekkurler.
  • Avicom hocam,
    Almanya'dan bir arkadaşıma 2009 model VW Passat Variant arabamda kullanmak üzere Pioneer AVIC D3 aldıracağım. Cihaz built-in bluetooth olmadığı için CD-BTB200 bluetooth adaptörünü de aldıracağım. Müsadenizle birkaç sorum olacak.
    1. Arabamın direksiyonundaki bluetooth, ses açma-kapama radyodaki kanalları değiştirme, cd dinlerken mp3'leri değiştirme tuşlarını sorunsuz kullanabilir miyim?
    2. Harita güncellemelerini ücretsiz, kolay bir şekilde yapmam mümkün mü?
    3. Fiyatı biraz pahalı geldiği için ND-BC4 geri görüş kamerasını şimdilik almayı düşünmüyorum. Ne dersiniz almalı mıyım?
    4. Başka ilave bir aparat almama gerek var mı?

Yardımlarınız için teşekkürler, saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: munans

Avicom hocam,
    Almanya'dan bir arkadaşıma 2009 model VW Passat Variant arabamda kullanmak üzere Pioneer AVIC D3 aldıracağım. Cihaz built-in bluetooth olmadığı için CD-BTB200 bluetooth adaptörünü de aldıracağım. Müsadenizle birkaç sorum olacak.
    1. Arabamın direksiyonundaki bluetooth, ses açma-kapama radyodaki kanalları değiştirme, cd dinlerken mp3'leri değiştirme tuşlarını sorunsuz kullanabilir miyim?
    3. Fiyatı biraz pahalı geldiği için ND-BC4 geri görüş kamerasını şimdilik almayı düşünmüyorum. Ne dersiniz almalı mıyım?

Merhaba,

Almayı düşündüğünüz AVIC-D3 model için verdiğiniz Bluetooth bilgileri tamamıyla doğru.

Aracınızın direksiyon tuşlarının aktif olması için CTSVW002PEA kodlu Interface getirtmeniz gerekir.
    Bildiğiniz gibi bu cihaz, navigasyonu CNDV-70DX kodlu DVD üzerinden çalıştırır ve bu DVD disk area'sında ben TR haritasını göremedim.Olduğunu varsayalım içeriğini değiştirmeniz mümkün gözükmüyor.Her update sonrası yurtdışından temin etmeniz gerekir.Bu da başlı başına bir problem.
    ND-BC4 fiyatı konusunda haklısınız, biraz gereksiz.Üstelik bu cihaz aracınızın modeline uygun OEM şeklinde değil mutlaka bir çerçeve ile montajını yaptırmak zorundasınız.

Size tavsiyem AVIC-F9110BT, üstelik çerçeve kullanmak zorunda kalmayacaksınız ama daha hit bir cihaz modeli arıyorsanız kesinlikle AVIC-F920BT modelini öneririm.Pioneer 20' li modellerde WinCE olan işletim sisteminden Microsoft windows automotive işletim sistemine geçmiş.Cihazın Boot zamanı 10sn gibi bir süreye düşürülmüş.Zaten Donanım olarak arıza yapan bir marka değildi şimdi çok stabil çalışan bir işletim sistemi ile software' de garantiye alınmış.

Karar sizin,

• quote:

Orijinalden alıntı: combo2009

Sayın Avicom hocam daha önce sizin verdiğiniz AVIC-FX_3.010_full paketle F900 bt uc versiyon cihazımı güncellemiştim yeni çıkan (Turkey83Basarsoft_2010.03_100519) haritasını yükledim fakat cihaz görmedi ezrider ı değiştirdim resetlemee başladı bende önceki versiyona geri döndüm sebep CNSD-100FM güncellemesi yapmamammıdır sizce lütfen yardım bekliyorum.

Daha önce denemedim ama bildiğim kadarıyla UC cihazlara CNSD-100FM US & Canada versiyonu yüklenebilir, Europe versiyonunu bu cihazlarda deneyen varmı acaba mutlaka görüşlerini bizimle paylaşacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avicom

quote:

Avicom hocam,

Merhaba,

Almayı düşündüğünüz AVIC-D3 model için verdiğiniz Bluetooth bilgileri tamamıyla doğru.

Aracınızın direksiyon tuşlarının aktif olması için CTSVW002PEA kodlu Interface getirtmeniz gerekir.
    Bildiğiniz gibi bu cihaz, navigasyonu CNDV-70DX kodlu DVD üzerinden çalıştırır ve bu DVD disk area'sında ben TR haritasını göremedim.Olduğunu varsayalım içeriğini değiştirmeniz mümkün gözükmüyor.Her update sonrası yurtdışından temin etmeniz gerekir.Bu da başlı başına bir problem.
    ND-BC4 fiyatı konusunda haklısınız, biraz gereksiz.Üstelik bu cihaz aracınızın modeline uygun OEM şeklinde değil mutlaka bir çerçeve ile montajını yaptırmak zorundasınız.

Size tavsiyem AVIC-F9110BT, üstelik çerçeve kullanmak zorunda kalmayacaksınız ama daha hit bir cihaz modeli arıyorsanız kesinlikle AVIC-F920BT modelini öneririm.Pioneer 20' li modellerde WinCE olan işletim sisteminden Microsoft windows automotive işletim sistemine geçmiş.Cihazın Boot zamanı 10sn gibi bir süreye düşürülmüş.Zaten Donanım olarak arıza yapan bir marka değildi şimdi çok stabil çalışan bir işletim sistemi ile software' de garantiye alınmış.

Karar sizin,

avicom üstadım cevabınız için teşekkürler.
    Sizin tavsiyeleriniz üzerine ve bu konuyu başından itibaren okuduktan sonra AVIC-D3 almanın çok doğru birşey olmayacağı sonucuna vardım. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi şu anda bir arkadaşım yaklaşık 7-8 gün süreyle Almanya'da, bir arkadaşım da Temmuz ortasında bir haftalığına Amerika'ya gidecek.
    Amerika fiyatları Almanya'ya göre daha uygun olduğu için şimdi üstadım sorum şu;

Amerika'dan AVIC-X910BT veya X-920BT modelini aldırsam (sanırım Amerika'da olunca modelin başına X, Avrupa'da olunca F geliyor.), radyoda çift frekansları dinleyememe dışında herhangi bir problemim olacak mı? Forumdan anladığım kadarıyla Türkiye haritası yükleme, versiyon yükseltme, ikazları Türkçe yapma gibi sorunlar halledilebiliyor. Radyo olayını kabullensem, radyodan başka bir sorunla karşılaşacak mıyım, mesela DVD Region code gibi..Ya da 2009 Passat aracım için direksiyon kumandası için CTSVW002PAE almama gerek var mı, yoksa o AVIC-D3 için miydi?

Hocam şimdi aklıma geldi; radyo olayını şu şekilde çözmek mümkün mü acaba? GEX-P10HD HD Radio Tuner aparatı alsak, uydudan yayın yapan tüm radyoları dinleyebilir miyiz?

Not: Amerikan sitelerinde sizin VW için uyumlu dediğiniz 9110BT ve 9210BT modelini bulamadığım için 910BT veya 920BT düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 22 Haziran 2010; 17:05:40 >

• Aslında sesle kontrol özelliğinden dolayı aklım AVIC-F20BT'ye gidiyor ama çok pahalı yaaa.

AVIC CIHAZLAR KARŞILAŞTIRMA (TIKLAYIN)

Bunlar da sesle kontrol için örnek videolar. (RNS-510 ile çekilmiş.)

http://www.izlesene.com/video/arabalar-rns-510-new-firmware-2660/1136841

http://www.izlesene.com/video/arabalar-rns-510-voice-control/1136860

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 23 Haziran 2010; 2:39:40 >

• avicom üstadım,
    Biraz sık yazıyorum kusura bakmayın. Vakit daraldığı için heyecandan olsa gerek.
    Sanırım Amerika'dan aldıracağım. Aşağıdaki modeller arasında bizim Türkiye'de kullanımımız için en uygun tercih hangisi olur? Gecenin bu saatinde kafam iyice karıştığı için seçim iyice zor olmaya başladı.

1. AVIC-X910BT : 700$ (LINK İÇİN TIKLAYIN)

2. AVIC-X920BT : 995$ (LINK İÇİN TIKLAYIN)

3. AVIC-Z110BT : 900$ (LINK İÇİN TIKLAYIN)

4. AVIC-Z120BT : 1395$ (LİNK İÇİN TIKLAYIN)

Özellikle 2 ve 3'üncü modeller arasında düşünüyorum. Sanki 3'üncü model daha yeni, daha fazla özelliklere sahip bir model. Hatta 3 ve 4'üncü modeller Avrupa versiyonu olan F-10BT veya F-20BT'nin muadili mi acaba diyorum. Fakat hangisi hangisinin muadili anlayamadım. Verdiğim linklerde Z-120 daha pahalı olmasına ve daha yeni model yazmasına rağmen Pioneer Amerika sitesinde Z-110 daha pahalı. Avrupa sitesinde F-20BT daha pahalı.

* Bu modellerden birini (ozellikle 3 veya 4ncu modeli) seçtiğimde yeni versiyon yükleme, navigasayon bölümüne Türkçe yazı, konuşma ve Türkiye haritası atma işlemlerini halledebilir miyim? Yoksa AVIC-D3 gibi sorunlu mu olur?
    * Aracın direksiyon kumandası için ilave aparat CTSVW002PAE almama gerek olur mu?
    * Amerika'dan alınan cihazlardaki radyo problemini PIONEER GEX-P20HD - HD TUNER FOR HD READY PIONEER HEADUNITS (TIKLAYIN) veya Pioneer GEX-P920XM XM Satellite Tuner (TIKLAYIN) cihazlarından birini alarak radyoyu uydudan yayın yapan radyoları kullanarak normal radyoya olan ihtiyacı daha aza indirgemek mümkün mü?
    * Amerika'dan alınan cihazlarda DVD Region Free mi oluyor?
    * Ülkemizde digital karasal yayına henüz geçilmediği için bu tip cihazlardan TV izlemek çok sağlıklı olmasa da yukarıda linkini verdiğim 4 cihazda TV özelliği var mı?
    * Kafalıkların arkasına LCD bağlamak mümkün mü?
    * AVIC-Z120 modelinde bulunan Pandora iPhone streaming ve MSN Direct özellikleri bizim Türkiye'de kullanabileceğimiz özellikler mi?

Bu sefer biraz fazla sordum galiba, kusura bakmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 23 Haziran 2010; 10:19:01 >

• Amerikadan alınan cihazlar DVD region ı değişik olduğundan buradaki orjinal dvdleri okumazlar.
    3 ve 4ncü cihazlar f10 ve f20bt nin muadilidir.zaten fotolar bile aynı
    Bildiğim kadarı ile sataalite tuner Türkiyede yok.Yani o özellik hiçbir işe yaramayacaktır burada.

Önceki sayflarda bahsi geçtiği üzere, f10bt ye (Digicom hocanın dediği üzere) direkt olarak müdahale şansı bulunmuyormuş. My flashdisk ve benzeri f900bt de yaptığımız gibi işlemleri yapmak hardware olarak imkansızmış

Yanlışım varsa düzeltile.Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncu007
    Önceki sayflarda bahsi geçtiği üzere, f10bt ye (Digicom hocanın dediği üzere) direkt olarak müdahale şansı bulunmuyormuş. My flashdisk ve benzeri f900bt de yaptığımız gibi işlemleri yapmak hardware olarak imkansızmış

Yani F-10BT veya Z-110BT alsam navigasyon konusunda problem mi yasayacagim. Offf ya, kafayi yiyecegim...
  • http://www.pioneer.com.tr/eur/products/25/38/301/CNSD-200FM/specs.html

yukarıda verdiğim linkte cnsd 200 fm in içindekiler var.

Türkiye haritası ve dokunmatik ekran tepkisinde güncellemeler yapıldığını söylüyor.
  • quote:

quote:

Yani F-10BT veya Z-110BT alsam navigasyon konusunda problem mi yasayacagim. Offf ya, kafayi yiyecegim...

Şöyle anlatayım. F10 BT yi Türkçe menü ve Türkçe navigasyon ile Digicom dan alabilirsin.(tabii ithalata geçtilerse :S)
    Avrupadan alacağın bir F10btde de Türkiye haritası olacaktır.Ama ingilizce olarak kullanman gerekir.

En önemlisi ise.

Bahsi geçen cihazlara kesinlikle TESTMODE ile giriş yapılamamaktadır. Şu anda avic411 dekiler iphoneun jailbrake i gibi başka yollardan kırmaya çalışıyorlar. Ama kırılacak gibi de durmuyor.Çünkü yaklaşık bir senedir bu denemeler yapılıyor.
    Kısaca bu cihazlara orjinal cnsd fm sd kartları ile güncelleştirme haricinde hiçbir software veya map güncellemesi yükleyemezsin.

• Ben Avicom hocama sormuştum ama biraz araştırınca gördüm ki şu an iki seçenek var karşımızda (Yeni cihaz alacaklar için)

1- Ben hacklerim cihazla oynarım diyorsanız F910BT (WinCe işletim sistemli çıkan en son cihaz)
    2- Ben zaten uğraşamam böyle şeylerle,güncelleme gerekirse gider yetkili sevisten 140-!50 TL verir güncelleme SD Cardını alırım,paşalar gibi güncellerim diyorsanız F20 veya F920 bt alabilirsiniz.

Ben mi henüz karar vermedim : ))) Ayrıca yukarıda bahsi geçen F20 ve F920 yi Digicom ithal etti mi onu da bilmiyorum açıkcası.
  • quote:

Şöyle anlatayım. F10 BT yi Türkçe menü ve Türkçe navigasyon ile Digicom dan alabilirsin.(tabii ithalata geçtilerse :S)
    Türkiye'de bu cihazların fiyatının oldukça pahalı olması nedeniyle Türkiye'den almayı düşünmüyorum.

Avrupadan alacağın bir F10btde de Türkiye haritası olacaktır.Ama ingilizce olarak kullanman gerekir.
    İngilizce olması çok önemli değil de, ben Amerika'dan almayı düşündüğüm için cihazın içinde Türkiye haritası da olmayacak, benim asıl problemim Amerika'dan alırsam cihaza Türkiye haritası yükleyebilşecek miyim?
  • quote:

Ben Avicom hocama sormuştum ama biraz araştırınca gördüm ki şu an iki seçenek var karşımızda (Yeni cihaz alacaklar için)

1- Ben hacklerim cihazla oynarım diyorsanız F910BT (WinCe işletim sistemli çıkan en son cihaz)
    2- Ben zaten uğraşamam böyle şeylerle,güncelleme gerekirse gider yetkili sevisten 140-!50 TL verir güncelleme SD Cardını alırım,paşalar gibi güncellerim diyorsanız F20 veya F920 bt alabilirsiniz.

Ben mi henüz karar vermedim : ))) Ayrıca yukarıda bahsi geçen F20 ve F920 yi Digicom ithal etti mi onu da bilmiyorum açıkcası.

1. Eğer imkan varsa, ben uğraştıktan sonra Türkiye haritası yükleyebileceksem ben cihazla uğraşırım.
    2. Eğer sadece 1 kereliğine 140-150TL. verip güncelleme SD kartını alıp güncelleme yapıp, daha sonraki güncellemeleri de bu karta güncel haritaları yükleyip yapabileceksem aslında bu seçenek de uyar bana.

Bu deikleriniz sadece Avrupa'dan alınan cihazlar için mi geçerlidir acaba, zira ben cihazı Amerika'dan almayı düşünüyorum.

• öncelikle orjinal SD card ile güncelleme olayı bir kereliğine mahsus bir şey değildir. Adı üstünde "güncelleme" sonuçta hem map hem de software için yeni versiyonlar çıktıkça siz bu kartı almak durumundasınız.Tabii zorla değil ben güncellemesem de olur derseniz o başka.

İkinci olarak da, Evet amerika ve avrupa fiyatları neredeyse yarı yarıya ama ben kesinlikle avrupa cihaz kullanmaktan yanayım. Amerikadan alınan cihazlarda DVD region ve FM sorunu bulunmakta. Gerçi iphonedan film izleyip,mp3 dinlemek için alınıyorsa olabilir. ama ben çoğu zaman radyo da dinlerim. o yüzden ben avrupa veya türkiye cihazlarını tercih ediyorum.

Ben şu an F910BT almayı düşünüyorum. WinCe işletim sistemli ve üzerinde her türlü oynamayı yapabiliyorsunuz. Türkiye fiyatı 2.000 TL civarı. amerikadan alsanız 1300TL ye falan geliyor shippingle.O da takılmazsa gümrüğe.

Ben de bir şey sorayım:
    Avic F910 sahipleri aşağıda belirtilen özelliği kullananız var mı ? önemli ve güzel bir uygulama bence.

AVIC FEEDS for iPhone now available
    Unleash the power of your Pioneer navigation system with the AVIC FEEDS for iPhone application. Find a destination, then transfer it to your Pioneer navigation system for turn-by-turn routing.
    Bridge the Gap
    Start Planning your route before you even step into your car with the free AVIC FEEDS app. Now you can seamlessly use your iPhone with your Pioneer navigation receiver. Simply find your destination with the built-in Google Maps interface and transfer it via Bluetooth for easy, turn-by-turn directions.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oncu007 -- 24 Haziran 2010; 15:16:47 >

• Amerikadan alıp da içine Türkiye mapi yüklenebilecek en son model F910 BT dir. Yani X910BT. Diğerlerine hiçbir şekilde Türkiye haritası yükleyemezsin.
  • quote:

Amerikadan alıp da içine Türkiye mapi yüklenebilecek en son model F910 BT dir. Yani X910BT. Diğerlerine hiçbir şekilde Türkiye haritası yükleyemezsin.

Amerika'dan alınan X-910BT'de Türkiye haritası yüklemek sorun olmaz diyorsanız kararımı bu şekilde vereyim o halde. Benim öncelikle F-20BT düşünmemin sebepleri; sesle kontrol edebilme, üç boyutlu harita, ön-arka olarak farklı işlevleri yapabilme, ekran boyutunun daha büyük olması gibi sebeplerdi. Ancak Türkiye haritası yükleyemedikten sonra bunların hiçbirinin anlamı kalmıyor.
    F-910BT'de USB'den veya SD karttan Div-X oynatma özelliği var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 24 Haziran 2010; 18:57:04 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.