Şimdi Ara

Pioneer Avic Kullananlar Buraya (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.358
Cevap
17
Favori
175.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar x910 bt için yardım rica ediyorum alete flashdisk taktım mp3 çaldı çıkardım alet açılmıyor. 20/25 sn açılıyomuş gibi yapıyo tekrar uyku moduna geçiyor. mail:as_kenan@hotmail.com
    şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munans

quote:

Orijinalden alıntı: oncu007
    Amerikadan alıp da içine Türkiye mapi yüklenebilecek en son model F910 BT dir. Yani X910BT. Diğerlerine hiçbir şekilde Türkiye haritası yükleyemezsin.

Amerika'dan alınan X-910BT'de Türkiye haritası yüklemek sorun olmaz diyorsanız kararımı bu şekilde vereyim o halde. Benim öncelikle F-20BT düşünmemin sebepleri; sesle kontrol edebilme, üç boyutlu harita, ön-arka olarak farklı işlevleri yapabilme, ekran boyutunun daha büyük olması gibi sebeplerdi. Ancak Türkiye haritası yükleyemedikten sonra bunların hiçbirinin anlamı kalmıyor.
    F-910BT'de USB'den veya SD karttan Div-X oynatma özelliği var mı acaba?

Saydığınız bir çok özellik 910 bt de de var.

Sd karttan veya usb den divx oynatmada sorun yaşayabilirsiniz. onun yerine iphone ya da ipod kullanmanızı öneririm. Sebebi ise cihaz çözünürlüğü büyük videoları oynatmada sorun yaşayabiliyor ama ipnone veya ipod benzeri cihazlar videoyu kendisi işleyip görüntüyü sadece pioneer dan aldığı için daha kolay video oynatabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EBERT

arkadaslar x910 bt için yardım rica ediyorum alete flashdisk taktım mp3 çaldı çıkardım alet açılmıyor. 20/25 sn açılıyomuş gibi yapıyo tekrar uyku moduna geçiyor. mail:as_kenan@hotmail.com
    şimdiden teşekkür ederim.

reset atmayı denediniz mi cihaza.
    sol üst köşesinde ufak bir düğme vardır.iğne ucu vb bir aletle basınız.
    kablolarınızı kontrol ediniz.
    bunlar yaramazsa da orjinal yazılımını yedeklediyseniz oradan,yedek almadıysanız da internetten bularak yükleyiniz. Bu işlerden hiç anlamam diyorsanız yetkili Pioneer servisine veya işin ehli bir tamirciye başvurunuz.
  • ewet reset attım kutup başını söktüm taktım. buradaki mesajlardan okuduğumla biseyler yapmaya çalıştım ama hiç bisey fark etmedi.bunu yapabilecek bi arkadasın numarasını biliyosanız yada servisin farketmez verirseniz sewinirim. yada bu sayfada bu konuda uzman bi arkadas varsa yardımcı olacak ücreti karşılığında yaparım diyen oda olur farketmez. bi mesaj atması yeterli
  • quote:

ewet reset attım kutup başını söktüm taktım. buradaki mesajlardan okuduğumla biseyler yapmaya çalıştım ama hiç bisey fark etmedi.bunu yapabilecek bi arkadasın numarasını biliyosanız yada servisin farketmez verirseniz sewinirim. yada bu sayfada bu konuda uzman bi arkadas varsa yardımcı olacak ücreti karşılığında yaparım diyen oda olur farketmez. bi mesaj atması yeterli

Hangi ilde olduğunuzu söylerseniz arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaktır.
    Ben sadece hobi olarak ilgileniyorum.Profosyonel olarak ilgilenen birilerinin bakması gerektiği kanaatindeyim.
  • Merhaba
    F 900BT UC versiyon cihazımı wince 3.020200 upgrade yaptım ama hala igo 8.3 haritalarını kullanamıyorum.

1. Pioneer in sitesindeki cnsd-100fm i download ettim
    2. Sd kartımı formatlayıp LPUE080 dosya halinde sd kartıma attım
    3. Sd kartı yerine takıp update işlemini yaptım sorunsuz oldu.
    4. Cihazı tekrar resetleyip beklemeye başladım ama ne yazıkki ‘System startup please wait’ yazısını gördüm ve 3 dakika sonra cihaz resetledi sonra tekrar tekrar aynı şey oldu
    5. AVIC-FX_3.010_full paketteki ezrider exe yi denedim fakat yine olmadı
    6. AVIC-FX_3.010_full paketteki igo klasörünü kopyaladım ve şu an cihaz igo 8.0 olarak çalışıyor.

Denemelere devam ediyorum belki beceririm bu arada herkesten yardım ve fikirlerini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combo2009 -- 25 Haziran 2010; 14:18:08 >
  • quote:

quote:

ewet reset attım kutup başını söktüm taktım. buradaki mesajlardan okuduğumla biseyler yapmaya çalıştım ama hiç bisey fark etmedi.bunu yapabilecek bi arkadasın numarasını biliyosanız yada servisin farketmez verirseniz sewinirim. yada bu sayfada bu konuda uzman bi arkadas varsa yardımcı olacak ücreti karşılığında yaparım diyen oda olur farketmez. bi mesaj atması yeterli

Hangi ilde olduğunuzu söylerseniz arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaktır.
    Ben sadece hobi olarak ilgileniyorum.Profosyonel olarak ilgilenen birilerinin bakması gerektiği kanaatindeyim.

kırklarelideyim ama istanbulada gelebilirim sorun yok yardım edecek biri olsun yeterki

• Arkadaslar,
    AVIC X910-BT'nin ozelliklerinde DivX files from CD and DVD yaziyor. Eger Amerika'dan alinan cihazlarda DVD Player region free degilse, sadece DVD'ye yazilan Div-X'lerde sorun olur CD'ye yazilanlari okur mu, yoksa hem DVD'ye hem de CD'ye yazilan Div-X'lerde sorun olur mu?
  • Bu region code denilen olay sadece DVD ye kaydedilen ve bu code ile telif hakkı korumasına alınan vob uzantılı orjinal dvd filmler içindir sizin evde kaydettiğiniz Div-x ler için değildir DVD region code demekle sadece DVD formatındaki filmler kastedilmektedir DVD boş medyalar değil.
  • quote:

Arkadaslar,
    AVIC X910-BT'nin ozelliklerinde DivX files from CD and DVD yaziyor. Eger Amerika'dan alinan cihazlarda DVD Player region free degilse, sadece DVD'ye yazilan Div-X'lerde sorun olur CD'ye yazilanlari okur mu, yoksa hem DVD'ye hem de CD'ye yazilan Div-X'lerde sorun olur mu?

Burada DivX files from cd and dvd demek DivX lerin cd ve dvd den oynatılabildiğidir yani DivX ler sadece DVD ve VCD den oynatılır USB den değil demektir.
  • quote:

http://www.pioneer.com.tr/eur/products/25/38/301/CNSD-200FM/specs.html

yukarıda verdiğim linkte cnsd 200 fm in içindekiler var.

Türkiye haritası ve dokunmatik ekran tepkisinde güncellemeler yapıldığını söylüyor.

Bu verdiğiniz link, Europe cihazları için kullanılacak olan kitin içeriğidir.UC cihazlarına yükleyemezsiniz, tabi bazı değişiklikler yapmadan.Üstelik ülkemize de giriş yapmadı. Release 2009.06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avicom -- 27 Haziran 2010; 0:00:21 >

• quote:

quote:

quote:

Önceki sayflarda bahsi geçtiği üzere, f10bt ye (Digicom hocanın dediği üzere) direkt olarak müdahale şansı bulunmuyormuş. My flashdisk ve benzeri f900bt de yaptığımız gibi işlemleri yapmak hardware olarak imkansızmış

Yanlışım varsa düzeltile.Saygılar.

Yani F-10BT veya Z-110BT alsam navigasyon konusunda problem mi yasayacagim. Offf ya, kafayi yiyecegim...

Şöyle anlatayım. F10 BT yi Türkçe menü ve Türkçe navigasyon ile Digicom dan alabilirsin.(tabii ithalata geçtilerse :S)
    Avrupadan alacağın bir F10btde de Türkiye haritası olacaktır.Ama ingilizce olarak kullanman gerekir.

En önemlisi ise.

Bahsi geçen cihazlara kesinlikle TESTMODE ile giriş yapılamamaktadır. Şu anda avic411 dekiler iphoneun jailbrake i gibi başka yollardan kırmaya çalışıyorlar. Ama kırılacak gibi de durmuyor.Çünkü yaklaşık bir senedir bu denemeler yapılıyor.
    Kısaca bu cihazlara orjinal cnsd fm sd kartları ile güncelleştirme haricinde hiçbir software veya map güncellemesi yükleyemezsin.

Dedikleriniz doğru,varsayalım Test moda giriş yaptık, ki bu mümkün.TeleAtlas 20 serili pioneer cihazlara L-format özel bir LFT map dosyası yapmış, yani fbl ve bazı değişik formattaki map dosyalarını WinAuto üzerinde çalışan engine' de çalıştırmanız şimdilik pek mümkün gözükmüyor.

• Aslına bakarsanız cihaz alırken insan(kendi adıma konuşursam ben) illaki cihaza müdahale edebileceği bir seçenek üzerinde duruyor.

Firmanın çıkartacağı CNSD FM lere (güncelleme SD Kartları) mecbur kalmamak istiyor.

Tabii bi de map güncellemek için para vermek istememesi de var temelinde.

Fakat düşündüm de yaklaşık 1,5 yıl F900 kullandım. İlk hevesle biraz kurcaladım sonra da 3,0 yazılıma geçmek için biraz uğraştım.

Aslında bunların dışında çok da kurcalanacak bir tarafı yok.En azından benm kurcalayacak vaktim yok

Kısaca, F920 veya WinAuto tabanlı başka bir cihaz da alabilirim diye düşünmeye başladım. Senede bir kez de 150 TL vericez artık napalım

• http://www.sonicelectronix.com/item_22424_Pioneer+AVIC-X920BT.html

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/111/241/AVIC-F920BT/specs.html

F920 güzel bir cihazmış cidden. İncelemek isteyen olabilir diye bir kaç link verdim.

Sonicelectronicteki video da güzel.

Dokunmatik ekran bayağı bi geliştirilmiş.
    Ayrıca ekran büyümüş ama volume düğmesi basmalı hale gelmiş ki bence döndürmeli olanlar daha kullanışlı.
    Bir de arkada sabir usb kablosundan kurtulmuş.Böylesi daha iyi.

Tabii en çokl değişim hardware ve software alanında olmuştur herhalde. Acaba CPU hızında bir gelişme var mı?

Örneğin f900 daki gibi yüksek çözünürlükte klip izlemek için yine iphone veye ipod mu kullanmamız gerekli?

Bazen insan bu kadar para verip de unknown format yazısını görünce deli oluyor

video,divx,mkv..vs formatların hepsini okumasını beklemek çok mu abartılı

• quote:

Aslına bakarsanız cihaz alırken insan(kendi adıma konuşursam ben) illaki cihaza müdahale edebileceği bir seçenek üzerinde duruyor.

Firmanın çıkartacağı CNSD FM lere (güncelleme SD Kartları) mecbur kalmamak istiyor.

Tabii bi de map güncellemek için para vermek istememesi de var temelinde.

Fakat düşündüm de yaklaşık 1,5 yıl F900 kullandım. İlk hevesle biraz kurcaladım sonra da 3,0 yazılıma geçmek için biraz uğraştım.

Aslında bunların dışında çok da kurcalanacak bir tarafı yok.En azından benm kurcalayacak vaktim yok

Kısaca, F920 veya WinAuto tabanlı başka bir cihaz da alabilirim diye düşünmeye başladım. Senede bir kez de 150 TL vericez artık napalım

F900BT'de harita islerini sorunsuz halledebildkleri icin ben de mi F900BT alsam gibi dusunmustum.
    avicom ustadin PM aldim, X910BT almalisiniz yazmis. Internette X910BT ile ilgili harita yukleme, versiyon yukseltme, menu dilini degistirme gibi islemlerin nasil yapilabildigi ile ilgili seyler bulabilsem kararimi X910BT olarak kesinlestirecegim ama bir turlu bulamadim.

avicom ustadim,
    X910BT almalisin derken, bu cihazla ilgili bir sorun olmaz diye tahmin mi ediyorsunuz, yoksa halihazirda bu cihaza Turkiye haritasi yuklemeyi basarmis arkadaslar var mi?

• Arkadaslar,
    Pioneer AVIC'in hangi cihazi olursa olsun (X910BT, F900BT vs..) direksiyon tuslarini kullanabilmek icin avicom ustadin dedigi CTSVW002PAE interface almamiz mi gerekiyor, yoksa bazi cihazlar icin mi bu interface'e ihtiyac var.
    Bir diger sorum da internetten inceledigimde CTSVW002PAE interface'in yanisira CTSVW004PAE interface de var. Bu hangi cihazlar icin anlayamadim. Benim aracim 2009 model VW Passat Variant.
  • Şu an cihaz alınacaksa kesinlikle F910(X910) BT alınmalı tabii ki.
    Kısaca Hacklemekl diye geçiyor bu olay. F900 gibi 910 da hacklendi ve 900 de kullandığınız testmode..vb programlar direk uyumlu çalışıyor.

Diğer sorunuza gelecek olursak WW grubu için ((F910 değil Designed exclusively to match the colour, texture and shape of the double-din slot in Volkswagen, Seat and Skoda cars) F9110 almanız gerekir.

Volkswagen
    • Caddy (07/2004 - )
    • EOS (05/2006 - )
    • Golf Plus (09/2003 - )
    • Golf V (09/2003 - 2008)
    • Golf VI (2008 - )
    • Jetta (08/2005 - )
    • Passat (03/2005 - )
    • Passat CC (2008 - )
    • Scirocco (2008 - )
    • Tiguan (2007 - )
    • Touran (03/2003 - )
    • Polo (2009 - )
    • W T5 Transporter (2010)
    • W T5 Caravelle (2010)
    • W T5 Multivan (not Highline version) (2010)

Seat (fascia plate needed)
    • Seat Altea (05/2004 - )
    • Altea XL (04/2007 - )
    • Leon (09/2005 - )
    • Toledo (12/2004 - )

Skoda (fascia plate needed)
    • Fabia* (2009 - )
    • Octavia* (2009 - )
    • Superb* (2008 - )
    • Roomster* (2006 - )

* special CAN accessory needed

• quote:

Şu an cihaz alınacaksa kesinlikle F910(X910) BT alınmalı tabii ki.
    Kısaca Hacklemekl diye geçiyor bu olay. F900 gibi 910 da hacklendi ve 900 de kullandığınız testmode..vb programlar direk uyumlu çalışıyor.

910 hacklemek için ne yapıyoruz? Link vs. bununla ilgili bir kaynak göstermeniz mümkün olur mu? Yani şunun için soruyorum; acaba Avrupa'dan alınan F-910BT için hack olayı mümkün olup ta Amerika'dan alınan X-910BT için mümkün değil midir diye. Bir anlatım yolu, link vs. verebilirseniz çok memnun olurum.

quote:

Diğer sorunuza gelecek olursak WW grubu için ((F910 değil Designed exclusively to match the colour, texture and shape of the double-din slot in Volkswagen, Seat and Skoda cars) F9110 almanız gerekir.

9110 düşünmememin 2 nedeni var. 1ncisi Amerika'da 9110 bulamadım. 2ncisi bulsam bile ileride arabayı değiştirirsem ve VW değil de başka marka bir araç alırsam o arabada da kullanabileyim diye 910 almak istiyorum. Sonuçta VW Passat uyumlu bir çerçeve ile montajı halledebilirim değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 28 Haziran 2010; 22:57:20 >

• Biraz once Clarion Amerika destek hattini aradim. Cihazin IGO ile degil de Tele Atlas ile calistigini soylediler. Bir diger sorum da Windows tabanli mi idi. Bu soruma da Windows tabanli olmadigi cevabini verdiler. Harbiden kafayi yiyecegim yaaa.

Degisiklik: Arastirmalarima devam ederken youtube'da bir videoya rastladim.
    www.youtube.com/watch?v=yR1Bwz2o3e4&NR=1
    Linkini verdigim videonun 1dakika33ncu saniyesinde "map using the IGO8 from teleatlas" diyor. Yani "harita TeleAtlas'tan IGO8 kullaniyor" diyor. Sanirim destek hatti temsilcisi yanlis bilgi verdi.

avicom ustadim, bu cihaz IGO8 kullandigina gore mutlaka WinCe Tabanli midir?
    Eger oyledir diyorsan bu cihazi alsam kesin olarak Turkiye haritasi yukleyebilir miyim. Takdir edersin ki pahali bir cihaz ve geri verme sansim olmadigi icin cok soru sorup basini agritiyorum. Kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 29 Haziran 2010; 20:18:33 >

• Clarion temsilcisi ile tekrar konustum. Sonunda anlastik, IGO yazilimini Teleatlas haritasi ile kullandigini soyledi. Ama israrla Windows tabanli olmadigini, haritanin preloaded denen sekilde cihazin icine gomulu oldugunu, bu cihaza SD kart ile veya baska bir sekilde harita yuklemenin mumkun olmadigini soyledi. Simdi WinCe oldugu icin Turkiye haritasi yukleyebiliriz diyeceksiniz belki ama adamin dedigi dogru olabilir, aciklayacagim.

Ayrica Pioneer temsilcisini aradim. X-910 cihazinin o da IGO yazilimini Teleatlas haritasi ile kullandigini soyledi. Ben bu cihazda SD kartla Avrupa haritasi kullanabilir miyim dedigimde, kullanabilirsin dedi. Tam anlayamadim ama X-920 icin sanirim olmuyor. Bu cihazin cozunurlugu farkli dedi. Bir de X-920'de Windows Automotive yazilimina gecildigini okumustum. Bunun da etkisi var galiba.

Ilk paragrafta aciklayacagim dedigim; belki de Clarion da X-920 gibi Windows Automotive kullaniyorsa ve cozunurlugu yuksekse ondan dolayi mi olmuyor acaba? Ben o sekilde dusundum.

Bir de adamlarin ikisi de israrla Windows Ce ya da Windows'un baska bir versiyonu mu soruma israrla "Hayir, Windows degil" dediler.

Artik isin sonuna geldik, zamanim cok azaldi. Birkac gune kadar siparisimi vermem lazim. Secenekler;

1. Pioneer AVIC-X910BT: 700$ (TIKLAYIN)

2. Pioneer AVIC-X920BT: 750$ (TIKLAYIN) %25 indirim yaptiklari icin 1000$'dan 750$'a iniyor.

3. Clarion NX700: 800$ (TIKLAYIN)

Aslinda gonlum pek X-910'dan yana degil ama (sonucta 50$ veya 100$ fazla vererek daha iyi cihazlar alma imkani varken) en mantikli secenek X-910 mu diyorsunuz.

Bazi arkadaslar X-910 icin sorun halloldu, buna Turkiye haritasini sorunsuzca yukleyebilirsin diyorlar ama acikcasi ben internette hicbir yerde X-910'a Turkiye haritasi nasil yuklenir bulamadim. F-900 icin tamam da, X-910 ile ilgili bir anlatim, link vs. verebilirseniz icim rahat ederek siparis verebilecegim. Yoksa X-910 da gelene ve ben yukleyene kadar aklimda hep soru isaretleri kalacak.

Tesekkurler, saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 3 Temmuz 2010; 13:53:41 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.