Şimdi Ara

Pioneer Avr Cihazı Hakkında Sorum Olacaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar amfi de x.over ayarını kaç yapmam mantıklı olur ? Şimdi 50 - 100 - 150 - 200 olarak gidiyor bu ayar. Kullandığım Sub Sony Sa-w2500 modeli. Hoparlörler de JAMO S 416 HCS 3. Amfide bu ayar diyelim 100 seçiliyse, 100 altında kalan frekansları suba mı gönderiyor demek ? Sub faz ayarını amfide 100 ise subda da 100 mü yapmam gerekiyor ?

• Eğer hem AVR hem de subwoofer üzerinde crossover frekans ayarı mevcutsa, AVR'dekini maksimuma getirin, subwoower üzerindekini de dinleyerek ve deneyerek en iyi sonucu aldığınız frekansa ayarlayın. Bazı AVR'lerde subwoofer çıkışı sabit bir frekansa, mesela 80-100 Hz arası bir değere ayarlanmış oluyor. Bu durumda subwooer üzerindeki frekans ayarını bu değerin üzerine ayarlamanın anlamı kalmıyor. Böyle bir durum olup olmadığını anlamak için de kullanma kılavuzunu okumak gerek.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam,dediğiniz şekilde yaptım.

• Luke Cage kullanıcısına yanıt

Hocam peki bu avr'de bulunan x.over ayarı tamamen suba gidecek frekanslarla mı ilgili ? mesela onu 150 yapınca 150nin altındaki sinyali suba gönderiyor anlamına mı geliyor. Yani kulelerden kesip suba mı yolluyor

Hocam AVR'nizin manuelini okumadım. O nedenle genel konuşuyorum. Ayarlar menüsünde hoparlörleri "large" veya "small" olrak tanımlayabileceğiniz bir menü veya benzeri bit seçenek olması lazım. Eğer ön hoparlörleri "large" seçerseniz, bas frekanslar hem subwoofer'a hem de kulelere gider ama kuleleri "small" olarak seçerseniz, kulelere bas frekanslar gitmez. O durumda seçtiğiniz x.over frekansının altındaki baslar subwoofer'a giderken o frekansın üstündeki frekanslar da kule hoparlörlere gider.

çok güzel açıkladınız gerçekten.Biraz araştırma yaptığımda sistemde sub varsa diğer tüm hoparlörleri small olarak ayarlayın,bassları sub üstlensin diyorlardı.Bende bu şekilde yaptım umarım doğru bir seçimdir :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AVR ye ihtiyacım var mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Teşekkürler. Stereo dinleyecekseniz bu seçim tartışılır ama sinema için doğru ayar bu: Sistemde aktif bir subwoofer varsa basları ona göndermek.

Fosi audio v3 almayı düşünüyorum.Stereo seste avr ye göre fark yaşatır mı Kemal hocam ? Yani Şöyle düşünüyorum,ben hem avr hemde bu alacağım stereo amfiyi birlikte pratik şekilde kullanmak ve zahmetsizce sesi avr den stereo amfiye veya tam tersi olacak şekilde geçiş yapmak istiyorum. bta30pro - Fosi v3 - Vsx 420 - Hoparlör sıralamasını nasıl yapmalıyım sizce ? Sistemdeki hoparlörler jamo 416 hcs3.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.