Uzunca bir süredir forumu takip etmekteyim ve bu ilk defa bir soru soruşum.
Yeni evleniyorum ve evime güzel bir ses sitemi istiyorum. Arzu ettiğim, sesi çok açmadan da gözlerimi kapadığımda bas gitarı, şarkıcının sesini, tefleri, saksafonları, zilleri berrak bir şekilde duyabilmek.
Şu anda elimde temiz sayılabilecek bir Pioneer Dc111Z amfi var, setten çıkma. 6 ohm 270 Watt stereo 2 çıkışlı Çok güçlü olduğunu orjinal kabinlerine eklediğim sharp marka ufak iki hoparlör ile düzenlediğimiz birkaç ev partisinden çok iyi biliyoruz :) Derin, ve sanki eko yaparmış gibi bir ses veriyor anfi. Kıyasım da büyük bir sony müzik setine aynı hoparlörleri takmak suretiyle oldu. Pioneer amfi yi takınca, tamam işte bu!! diyorsunuz adeta.
aslında wharfadale seçeneği daha mantıklı geliyor uzun vadede ama sonuç olarak herkes gibi ben de MP3 dinliyorum, wharfadale bu MP3 kalitelerine fazla gelmez mi? Yani MP3 dinliyorsam denon daha mantıklı olmaz mı? Bir endişen de Pioneer acaba birkaç yıl içinde bozulup elimde kalır mı? Kalırsa tamiri olur mu? Bu amfiye güvenip bu kadar yatırım yaptığıma değer mi?
Gördüğüm kadarıyla burada çok deneyimli abilerimiz var. Satıcılara gidip onların yönlendirmeleri ile yanıltılmak istemiyorum. Çok da toy sayılırım ama kaliteli müzik, özellikle jazz dinlemeyi çok seviyorum. Deneyimlerinizle beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla Volkan Çağlar
hifi sistemlerin bileşenleri bildiginiz gibi tek tek toplanabiliyor. tek seferde ucuz diye set alıp seçeneklerinizi kitleyeceğinize... iyi bileşenleri zaman içinde alabilirsiniz. bence pioneer ile bir süre devam edin ve iyi hoparlör alın (wharfedale olsun demiyorum o konuda tecrübem yok). amfiniz bozulur, tamir edilemez vs durumunda o zaman daha kaliteli bir amfi alırsınız. 1-2 yıl idare etse bile yeter. yeni avr'ler gelmiş ve 1311'in fiyatı da çok daha aşağıda olur o zamana, mutlaka onu alacaksanız bile fark cebinizde kalır.
Cevap için teşekkür ederim.
Sizin tavsiye edebileceğiniz bir hoparlör modeli var mı?
yok ben de bu işte yeniyim ve araştırıyorum; okuduklarıma göre yorum yaptım. kule tipi benim salona uygun değil sanırım ufak tip hoparlör alacagım.
İzmir Best Buy'a gittim,
Çok güzel bir dinleme, deneme odaları var. Orada 3 adet bookslef speaker dinledim. Bose 201, Kef ve Cassace (tam olarak nasıl yazılıyor hatırlayamadım). üçü de çok güzel ses veriyordu, amaç ve isteğe göre farklılıklar gösteren hoparlörlerdi. En uygun fiyatlısı Bose 800 civarında (bu arada internetten 700 e bulunabiliyor), en pahalısı cassace 1000TL civarında. Bence çok memnun kalırsınız.
Bu arada ben de İzmirdeki Akusta'ya gittim. Ellerinde bir adet Whar 9.6 vardı. Anfi'mi getirsem dener miyiz bu kabinler çalışacak mı diye sorunca, tabi dedi getir hemen. Denedik, çok da güzel çalıştılar.. Hatta o kadar güzel oldu ki Hıdır bey bile şaşırdı bu duruma. Şöyle söliyim, Harman Kardon HK 980'e bağladık, aynı sesi aldık kabinlerden. Sadece son ses açınca benimkinde biraz bozulma oluyor, HK da olmuyor.
Çok da güzel bir fiyat verdi Hıdır Bey kabinler için saolsun, Ben de aldım kabinleri, Hıdır bey'e bıraktım anfimi de, bir bakımını yapacak. Ama dediğine göre bu anfi beni daha uzun bir süre götürürmüş.
Teşekkürler & saygılarımla, Volkan Çağlar
bahsettiğiniz demo odasını ii biliyorum gerçekten güzel ayarlanmış.
sayın 507rr nin ilk mesajınada katılıyorum bencede bu şekilde düşünülmeli. mp3 lerin 320kbps olanları 9.6 larla ii bir müzik ziyafeti sunabilir kanımca.