Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stakanar

Abi adamlar yakınım sayılır öyle hoparlör falan anlamazlar ağacı keser satarlar ben kendime yaptıracağım için rica ettim birleştirip vernikliyecekler. Aynı sehpaya mobilyacı 250 lira istedi mdf kaplama ve @kursun hocamın kullandığı ayakla.
    Geçen gün gittiğim bir müşterim HPM 60 larına profil demirden yaptırmıştı ,üzerine elektrostatik boya attırmamıştı daha ama oldukça ucuz ve ağır olmuştu . belki görüntü ahşap kadar şık olmasada profil demirde bir seçenek .
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Niye üzerime aldım çünkü uygun fiyattan bahseden bendim. Uygun fiyata karar vermek için maliyeti bilmek gerekir yoksa bu sehpada bir işçilik yok arkadaşı alenen kazıklamaya kalkmışlar. Kusuruma bakmayın saygılar.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    hpm-100 lerin her biri 28,5 kilo geliyor herhalde yaptıracağım ayağında çamdan ziyade yoğun ve yaşlı bir ağaçtan olması gerekir diye düşünüyorum örn akçaağaç gibi yanlış mı düşünüyorum, spike herşeyden önce bassları sertleştirmesi açısından ayağın altına monte edeceğim
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    dediğiniz fotoğrafı biliyorum pegasus dövmesine bakarak cin ali gibi bir at resmi çizen adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: stakanar

Niye üzerime aldım çünkü uygun fiyattan bahseden bendim. Uygun fiyata karar vermek için maliyeti bilmek gerekir yoksa bu sehpada bir işçilik yok arkadaşı alenen kazıklamaya kalkmışlar. Kusuruma bakmayın saygılar.

üstad rica etsem o marangozun adresini ve numarasını yazabilirmisiniz pm den istanbulda marangoz bulmakta sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

dediğiniz fotoğrafı biliyorum pegasus dövmesine bakarak cin ali gibi bir at resmi çizen adam

Aynen dostum ne gülmüştüm ona,Aslında çokda güzel bir sosyal mesajdır..
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    vallaha 2 power cord okudum ilkini.la dedim noluyo sonra jeton düştü.amma karşımıza çıkmaya başladı bu isim.bi ara valkyrie modaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

vallaha 2 power cord okudum ilkini.la dedim noluyo sonra jeton düştü.amma karşımıza çıkmaya başladı bu isim.bi ara valkyrie modaydı.
    benim eski kabinlerin ayakları. farklı bir fikir verir diye eklemek isterim. bu arada Quantum 5'ler tamamıyle kapalı kabin.
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

• quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

ahşabın hammadesi çok pahallı değil maximum 50-75 $ arası fakat iyi bir usta ile güzel bir ahşap verniği yaptırmak asıl para bu tutuyor yani işçilik pahallı, çevrenizde uygun fiyatlı yapabilecek arkadaşlar varsa yaptırabilirim ayağa 700-800 tl vermek istemiyorum spike ve granit de alacağım yani ayakların bana maliyeti 1000 tl yi geçecek, hocam bu arada ayakların ölçüleri şöyle olacak 37x39cm genişlik derinlik, yükseklik 22cm olacak altına spike vs. koyulduğunda 28-30 cm olacak toplam yükseklik ve kaliteli bir ağaçtan olsun istiyorum renk olarakta fotoğraftaki renk olabilir
    üstadlar internette iki çeşit hpm-100 görüyorum bir tanesinde hava çıkış portunda alüminyum halka var ve midrange sürücünün rengi yeşil, yurt dışı sitelerde okuduğum kadarı ile bu amerikan versiyon olarak geçiyor sürücüler daha güçlü ve crossover ı farklı 78 yılından itibaren üretilmeye başlanmış, bendeki hpm-100 de ise hava portunda gümüş halka yok ve midrange sürücünün rengi açık kahverengi bu iki seri arasında güç dışında ses kalite farkı varmıdır ? iki modelinde fotoğrafları ektedir
    Bu mesaja eklenen görseller:

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

• dost..:) kullanıcısına yanıt
    Orijinali sizdeki A versiyonu... Muhtemelen hepimiz zamanında bunu dinledik. Bu versiyon 100W'lık olarak geçiyor.
    Daha önce JBL L-100 Century modelinde çalışmış JBL mühendislerinden biri Pioneer'a geçince HPM-100'ün B versiyonunu yaratmış. Şu port'u halkalı olan...
    http://audiophilereview.com/affordable-speakers/the-most-famous-speaker-in-the-history-of-rock.html

Audiokarma'daki şu tartışmaya göre içindeki sürücüler aynı imiş. Crossover frekansları değiştirilmiş... Bass sürücünün dönme frekansı 1200 Hz'den 3000 Hz'ye alınmış. Yeni versiyonda 4"'lik mid sadece 3-4 kHz arasında çalışıyormuş.

Tasarımcının işine karışılmaz ama bir 12"'lik woofer'ı 3000 Hz'ye kadar çalıştırmak büyük bir hata... 4"'lik mid'in sadece 3-4 kHz bandında çalıştırmak herhalde ona artık ihtiyaç kalmadığını ama orijinal versiyonda olduğu için bu yola başvurulmuş olabileceğini gösteriyor.

Netice olarak sesleri aynı imiş... Ancak sürücüler aynı ise bu 200W spec nereden çıktı? Yapılmış olan crossover tadilatı da pek meymenetli bir şeye benzemiyor.
    Bana A versiyonunu mu istersin, yoksa B versiyonunu mu... diye sorsalar sanırım A versiyonunu seçerdim. Güle güle kullanın.
    http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/hpm-100s-100-watt-or-200-watt.168001/

Not: Sehpa hala lazım mı?http://www.ebay.com/itm/Speakers-stands-custom-for-JBL-L-100-Pioneer-HPM-100-and-others-made-in-USA-/131765345134?hash=item1eadd39b6e:g:1FcAAOSw-zxWnykY
    :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Orijinali sizdeki A versiyonu... Muhtemelen hepimiz zamanında bunu dinledik. Bu versiyon 100W'lık olarak geçiyor.
    Daha önce JBL L-100 Century modelinde çalışmış JBL mühendislerinden biri Pioneer'a geçince HPM-100'ün B versiyonunu yaratmış. Şu port'u halkalı olan...
    http://audiophilereview.com/affordable-speakers/the-most-famous-speaker-in-the-history-of-rock.html

Audiokarma'daki şu tartışmaya göre içindeki sürücüler aynı imiş. Crossover frekansları değiştirilmiş... Bass sürücünün dönme frekansı 1200 Hz'den 3000 Hz'ye alınmış. Yeni versiyonda 4"'lik mid sadece 3-4 kHz arasında çalışıyormuş.

Tasarımcının işine karışılmaz ama bir 12"'lik woofer'ı 3000 Hz'ye kadar çalıştırmak büyük bir hata... 4"'lik mid'in sadece 3-4 kHz bandında çalıştırmak herhalde ona artık ihtiyaç kalmadığını ama orijinal versiyonda olduğu için bu yola başvurulmuş olabileceğini gösteriyor.

Netice olarak sesleri aynı imiş... Ancak sürücüler aynı ise bu 200W spec nereden çıktı? Yapılmış olan crossover tadilatı da pek meymenetli bir şeye benzemiyor.
    Bana A versiyonunu mu istersin, yoksa B versiyonunu mu... diye sorsalar sanırım A versiyonunu seçerdim. Güle güle kullanın.
    http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/hpm-100s-100-watt-or-200-watt.168001/

Not: Sehpa hala lazım mı?http://www.ebay.com/itm/Speakers-stands-custom-for-JBL-L-100-Pioneer-HPM-100-and-others-made-in-USA-/131765345134?hash=item1eadd39b6e:g:1FcAAOSw-zxWnykY
    :)

Kursun hocam ilan sonunda gülücük smile harika olmuş
    Maliyet yaklaşık 600 dolar , 1800 TL

hala Güzel yurdum çok ucuza bir şeyler yaplabiliyor ,300 dolar 900 lira

Fırınlanmış masif ağaçtan çok ucuza imal etmek mümkün ,aslında çok basit . projeyi hazırlayıp , Bauhaus da veya marangozda kestirip ,formika tutkalı ile yapıştırıp mengene ile sıkıştırıp ,sonra güzelce zımpara veee yat verniği ile cilalayıp çok çok ucuza imal edilebilir . detay bir şey yok .

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim, bende sizden sonra küçük bir araştırma yaptım bendeki hpm-100 a versiyonu oluyor, fakat 200 watt lık versiyon da sadece crossover değil sürücülerinde sargı ve mıknatısları daha büyük diye okudum bazı yabancı forumlarda hatta merak edip bass ın seri numaralarını araştırdım b versiyonundaki bass sürücüsünün mıknatısının daha büyük olduğunu gördüm, ebaydaki yedek parça fotoğraflarına bakarak, ayrıca bir bilgi daha öğrendim hpm-100 ün 1976-1978 arası üretilen modelleri gümüş halka ile gelmiyor, 1978 ve sonrası üretilen tüm hpm-100 ler gümüş halkayla geliyor ve midrange sürücüleri yeşil, bunların arasında 200 watt olarak üretilende var 100 watt olarak üretilende fakat ikisindede gümüş halka ve yeşil mid mevcut, yani hoparlörün 100 watt mı yoksa 200 watt mı olduğunu ön panelinden ayırt etmek imkansız arkasındaki crossoverde yazan watt bilgilerini okumak gerekiyor

ebay da satan adam aslında abd piyasasına göre o kalitede bir hoparlör standını uygun fiyata veriyor, bizim buradaki marangoz tanıdık olmasına rağmen 2 kere yanlış kesip yapıştırdığı halde son yaptığı stand da bile düz zeminde 4 köşesi birden yere oturmuyor hep bir ayağı havada kalıyor şimdi tekrar yaptırıyorum o sizin verdiğiniz ebay linkindeki standın fotoğrafının çıktısını alıp marangoza verdim bakalım ne olacak inşaallah sn.aydınsakaryalının verdiği dövmeci örneği gibi olmaz
    Her meslek dalında olduğu gibi işin erbabı var ,olmayanda var . bu tür işlere kalkışınca ya kafası çalışana denk geleceksiniz veya bulacaksınız ,veya çizimi kendiniz yapıp , önüne koyacaksınız ,arasıra başında bulunacaksınız . Malesef
    sırf tanıdık diye katlanıyorum, adamın başında dursam kabahat bu sefer niye başımda duruyorsun konsantre olamıyorum diyor sanki konsantre olsa çok iyi yapacakmış gibi
    İş yaptırmak zor . 30 sene önce bir araba boyacım vardı , adam gerçekten mükemmel ,kaliteli arabaların boyasını yapıyor fakat kötü bir huyu vardı , 15 günde teslim alacağın işi 45 günde alıyordun , kahvehanelerden okey masasında topluyordum ustayı .İşini düzgün yapsında geç yapsın ,bırak seni yanında istemesin
    Şuradaki bilgi de 100-200W versiyonların sadece crossover farkına işaret ediyor.http://www.liquisearch.com/pioneer_hpm-100/alternate_versions
    Pioneer'in açık seçik versiyon numarası ve bu versiyon numaralarına ilişkin teknik spesifikasyon vermemesi bir eksiklik...

Bu arada bir crossover tadilatına girişmeniz yararlı olabilir.
    https://mniec.wordpress.com/2014/06/10/pioneer-hpm-100-loudspeakers-restoration/

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    bu tadilatın amacı nedir tam olarak anlayamadım kasaya cila yapılması tamam ama crossoverdeki değişikliğin tam olarak amacı nedir
    Sayın dost her işi erbabına yaptırmak lazım derken nuhtemel başınıza gelebilecek bu tür olayları kastetmiştim .Zaten size yapılan bazı önerilerin bir adım ötesi,ormana git bir iki kütük bul onları kes zımparala yapıştır birde vernik bak bedavaya geldiİnşAllah istediğiniz gibi birşey çıkar ortaya,şimdiden hayırlı olsun
    Bu fotoğraflarda HPM-100'ün crossover'ını görüyorsunuz. Aslında pek iç açıcı değil...
    Bu arada teknolojide, kondansatörlerde gelişmeler oldu. Daha kaliteli, ses frekanslarda daha az distorsiyon yapan, daha düşük toleranslı kondansatörler...
    MKP (metallized polypropylene capacitor) kondansatörler...

Link'teki tadilatta muhtemelen elektrolitik olan kondansatörler kaliteli, %2 toleranslı MKP'lerle değiştirilmiş. 10 ohm/5W'lık direç de 10 Ohm/11W %5 toleranslı direnç ile değiştirilmiş.
    Fotoğrafta yok ama hoparlör terminalinin de değiştirilmiş olduğu belirtilmiş. '70'lerde yapılan kabinlerde bugünkü kadar kaliteli hoparlör terminalleri kullanılmıyordu.

Halen hoparlörlerinizin crossover'larındaki elektrolitik kondansatörler kurumuş ve değerlerinden sapmış olabilir. MKP kondansatörlerle daha kaliteli ses elde etmeniz mümkün.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.