Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakır kondansatörleri tercih ederdim ,madem bu işe kalkışılacak ,paranın ne önemi var denildikten sonra
  • Düzeltme...
    Crossover'ın fotoğraflarının yakından incelenmesinden görüldüğü kadarı içindeki kondansatörler biri dışında elektrolitik değil. Elektrolitik olan super-tweeter hattındaki 0.15 mF olan küçük kondansatör. Diğer ikisinin ne olduğu hakkında bilgi yok. Polystyrene'e benziyor. Bu durumda bu ikisinin değiştirilmesi zevk meselesi...
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam fakındayım . bende derim ki , Dost arkadaşımız meraklı ,iyi bir şey olsun istiyoır, Bakır materyalli kondansatör kullanırsa daha iyi olacağının düşüncesindeyim , bu marka olur başka olur bilemem tabi .iyinin güzelin sonu yok

http://www.hificollective.co.uk/components/audyn-capacitors-true-copper-max-cap.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Her satılan aksesuara inanmayın , en sinir olduğum şey ,''abi power kablosunu değiştirdim ses acayip değiştirdi cümlesidir ''
    500 -600 lira para bayılıp yok altın soketli vs zırvalıkla amplifikatör katına transformatöre giren kablonun fişin altın olması hiç bir şeyi değiştirmez . Trafonun sekonder sargısından sonra neyi iyi yaparsan karşılığını alırsın ama primere sargısına kadar olan bölümde bir kaç basit filitre haricinde sese etkisi yoktur .
    Sanki yüksek gerilim santralinden evine gelen hat çok mükemmel sanki ana sigorta kutusundan buatına prizine gelen hat saf bakır veya gümüş .
    Aksesuar diye satılan bazı zırvalıklar para tuzağı başka bir şey değil . sesi güzelleştirdiğine değiştirdiğine ne şahit olmadım .

Akım korumalı priz adı altında satılan 100 -200 liralik prizlerede aynı . içinde bir varistör 2 şok bobini 2 kondansatör kouoyorlar ,cihaz korunuyor deyip zorla satıyorlar . evinize yıldırım düşme ihtimali varsa bilemem ,o bile garanti değildir . yoksa basit akım dalgalanmalarından akım korumalı priz cihazınızı korumaz ..

Peki ses sistemkerinde online ups kullansak gerçek sinüs verebilen bir cihaz olsa, etkisi nasıl olur?...

• one gun kullanıcısına yanıt
    Kaliteli, gerçek sinüs değerlerini verebilen bir Online UPS kullanınca; şehir şebekesinden gelen alternatif akım doğru akıma dönüştürülüp tekrar alternatif akıma dönüştürüldüğü için daha stabil bir voltaj elde edileceğinden dolayı mutlaka verim alınacaktır. Ses rengine etkisi vs.. bilemem ama cihazın durumuna bağlı olarak parazit ve istenmeyen hum seslerde nispeten azalma ve kaybolma ile daha temiz bir arka plan olacaktır. Bu da sahneye etki edebilir diye düşünüyorum. Aslında amplifier etrafına Faraday Kafesi örüp, cihazın manyetik alan etkileşimini azaltmak da gerekiyor. Bu durumda UPS'in sese etkisi daha çok hissedilecektir.
    Her ne olursa olsun smps ye karşıyım , üretim maliyetlerini kısma açısından firmalar smps kullanmakta , problem çıkarma konusunda transformatörlü sisteme göre oldukça fazladır
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi düşünüyorum...Şehir şebekesinden gelen elektiriğin çok kirli ve değişken olduğunu düşünüyorum...Şu gerçekki online ups'ler yeni girdi hayatımıza...Fakat hiç ucuz bir cihaz değiller maalesef....
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Ben cevabınızdan bir şey anlayamadım....Online ups'nin ses sistemine katkısı ne olur demiştim...Özellikle sizin düşüncenizi bilmek isterim...
    Audio işi özellikle de amplifikasyon belalı iştir, UPS in asıl amacı temiz elektrik üretmek midir? Yoksa elektrikle çalışan cihazlarımızı olası dalgalanmalardan korumak mıdır? elektrik kesildiğinde kritik işlerimiz için çalışmaya devam edebilecek kadar enerji depolamak mı? Bence üçüncüsü ki onu da tam randımanlı yaptığından veya yapacağından hep süphe duymalıyız....
    Hepsini birden en iyi sekilde yapmasını beklemeyiz değil mi?
    Bu sebeple audio cihazlarımız için elektrik kesildiğinde çalışması elzem olmadığımdan regeneratörler tercih edilmeli... Keza UPS ler bu amaçla üretilmediklerinden inter sistem şase gürültüsü de üretebilirler . Birşeyi düzelteyim derken ....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Ups'lerin görevi dediğiniz gibi...Fakat 'online ups'lerin çok farklı çalışma şekli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one gun -- 6 Nisan 2016; 11:49:43 >
  • HI-DEF-MAN arkadaşımızın yazdıkları gibi UPS ile ses sistemini çalıştırmanın artısı olacağını sanmıyorum !,bu konuda bilgim yetersiz dersem yalan söylememiş olurum .
    bence ses sistemleri için şebeke gerilimin parazitlik işaretlerini yok etmek için en sağlıklı çözüm izolasyon transformatörüdür .

UPS ler özellikle bilgi depolama sistemlerini korumak için üretilmiştir .
  • Normal pc'lerde kullandığımız ucuz UPS'lerin elbette sisteme bir katkısı yok, hatta dediğiniz gibi dezavantajları da ortaya çıkabilir. Ama online ups'lerin çalışma mantığı farklı olduğundan daha temiz enerji verdikleri doğrudur. Gerçek sinüs değerleri ve düşük THD oranlarına sahip olanların fiyatları da oldukça yüksektir. Es geçilen bir detay ise çoğu şehir şebekesi alt yapısı eski sistem olduğundan gündüzlere oranla geceleri voltaj maximum düzeyde oluyor. Gündüzleri fazla kullanıcı ile yüke binen voltaj 220v ve altına gerilerken, geceleri 230-240 üzerine bile çıkabiliyor. Gerçek şu ki; ülkemizde maalesef şehir şebekesi üzerinden temiz enerji kullanamıyoruz.
  • Evde geçen haftaya kadar 1i on-line 3 UPS vardı. Ben çoğunlukla projektöre pc ve ps3 e bağlı olarak kullandım bugüne kadar da yaklaşık 6 adet UPSim oldu neredeyse hiçbiri 2 seneden fazla yüzde yüz performans ile çalışmadı.Kağıt üzerinde verdikleri bilgilere inanmayın diye bunları yazoyorum. Audio sistemi için kullanacaksanız paranıza yazık. Performans artmayacak hatta hiç bir işe yaramayacaktır.
    Bu UPSlere 2.000 tl para vermiş arkadaşlar çıkıp evet bende acayip çalışıyor seste derinlik var arka plan zifiri karanlık falan oldu diyecekler de ben birinin evinde gördüm adam UPS i nereye saklayacağını şaşırmış.arkasında kocaman bir fan alet yük altında değilken bile hum oluşturuyordu.
    Evet elektrikler gidince verilerinizi korur ...projektörünüzü siz power off yapana kadar soğutur...onun dışında PS AUDIO veya PURE POWER , R. GRAY gibi markaların ürettiği regeneratorler audio içindir.
    1.resim on-line ups
    2.resim ps audio powerplant regenerator line conditioner.

Bu mesaja eklenen görseller:

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler...Evet dediğiniz gibi online ups'lerin en büyük sorunu fan sesi ve büyüklükleri...Humlamaya gelince dediğiniz gibiyse canımı sıktı bu durum...Acaba topraklama ile ilgili bir sorunmu vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Evde geçen haftaya kadar 1i on-line 3 UPS vardı. Ben çoğunlukla projektöre pc ve ps3 e bağlı olarak kullandım bugüne kadar da yaklaşık 6 adet UPSim oldu neredeyse hiçbiri 2 seneden fazla yüzde yüz performans ile çalışmadı.Kağıt üzerinde verdikleri bilgilere inanmayın diye bunları yazoyorum. Audio sistemi için kullanacaksanız paranıza yazık. Performans artmayacak hatta hiç bir işe yaramayacaktır.
    Bu UPSlere 2.000 tl para vermiş arkadaşlar çıkıp evet bende acayip çalışıyor seste derinlik var arka plan zifiri karanlık falan oldu diyecekler de ben birinin evinde gördüm adam UPS i nereye saklayacağını şaşırmış.arkasında kocaman bir fan alet yük altında değilken bile hum oluşturuyordu.
    Evet elektrikler gidince verilerinizi korur ...projektörünüzü siz power off yapana kadar soğutur...onun dışında PS AUDIO veya PURE POWER , R. GRAY gibi markaların ürettiği regeneratorler audio içindir.
    1.resim on-line ups
    2.resim ps audio powerplant regenerator line conditioner.

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

Bende var iki tane full sinüs oZellik li

Biri TV ve modem ve Dsmart A bagli

Diğeri. Projeksiyon A

Bagli demek ben dogru Yoldayım! :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt

• ben hiç kullanmadım ben yanlış yolda mıyım
  • izolasyon trafosu kullanmanız en dramatik etkiyi yapacaktır, iila ki bir şey kullanacaksanız. İyi bir power distributer(ansuz mainz, hb design marble) daha da dramatik etki yapabilir, üst düzey bir power distributor kalitesinde izolasyon trafosu yaptırma imkanınız varsa buda iyi olabilir. Regenerator belki pre ve kaynaklarda kullanılabilir ama bence olmaması, olmasından daha iyi. En önce ayrı hat, ayrı sigorta, odyofil veya hastane grade elektrik prizleri daha ucuza, önemli katkı sağlayacaktır.
  • Kendime bir tane 1 KW hazırlıyorum , asıl amaçım , tamirat sırasında şebeke geriliminden bağımsız olmak ,ve osilaskop için elzem olan ihtiyaç . ayrıca 110 V çıkışla elime tamir için gelen cihazları saçma sapan 220/110 çeviricilere muhtaç kalmamak .
    işlerimden fırsat olursa bitirip , ses sistemime bağlayıp deneme fırsatım olacaktır .
    şebeke voltajım ,stabil fakat bahsedilen gibi etkiyide görmek isterim doğrusu .
  • Hayata geçirmeye çalıştığım izollasyon trafosu ,eksik malzemeler tamamlanınca ve aklım yerinde ve iş olmadığı zaman uğraşıp tamamlamayı düşünüyorum

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.