Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dost..:)

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

Bence kendin yaptir.ahsap cinsini secme sansinda olur.

bugün marangozlara sordum biri 700 tl diğeri 800 tl fiyat çekti hoparlör ayağı için

Hocam Hoparlör ayağı deyip geçme resimlerdekinin aynısı olacak dediyseniz masif ağaç onlar o yüzden çok para tutmuştur baksanıza resmen kalastan yapılmış😁

valla masif ahşap dışında yaptırmak istemiyorum en ucuzu çam ağacı ama hi-fi ayak yapımında kullanılan ağaç akçaağaç mış daha ağır ve özkütlesi diğer ağaçlara göre daha fazla bu yüzden sese etkisi daha olumluymuş ha birde zemine oturacak bölümde spike olması gerekiyormuş sesler daha diri ve gövdeli oluyormuş

http://www.kilizman.com/
    Hocam burası çok iyi ahşap işleri yapan bir firma Forumdan Ünite falan yaptıran arkadaşlarda var.Düzcede burası iletişime geçip ne istediğini söyle kapına kadar geliyor..Özel siparişte yapıyorlar yani ver ölçülerini istediğin ürünün resmini falan aynısını yapsınlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    siteyi inceledim sanatsal işler yapan bir şirket çoğunlukla tüm ürünler el yapımı ve işçilik üst düzeyde benim istediğim hoparlör ayaklarını yapabilecek bir yer fakat ben düzcede değilim malesef avrupa yakasındayım fiyat olarak da sıradan bir marangozdan çok daha pahallı olacağı kesin

• quote:

siteyi inceledim sanatsal işler yapan bir şirket çoğunlukla tüm ürünler el yapımı ve işçilik üst düzeyde benim istediğim hoparlör ayaklarını yapabilecek bir yer fakat ben düzcede değilim malesef avrupa yakasındayım fiyat olarak da sıradan bir marangozdan çok daha pahallı olacağı kesin

Hocam peşin hükümlü olma iletişime geç bir konuş.Forumdan Tema59 nickli arkadaşta Avrupa yakasında adamın evine kadar koca ünite paket halinde kargoyla geldi.Öyle aman amanda bir para değildi koca ünite,senin burada almış olduğun fiyattan aşağı bir fiyat verebilirler hemde daha güzelini yapar gibi bir izlenim oluşturdular bende yinede sen bilirsin..

bende dediğiniz gibi olduğunu tahmin ediyorum bir arayıp soracağım bakalım ama zaten bu işler zevk işi olduğundan paradan ziyade yapılan için kalitesi önemli

• dost..:) kullanıcısına yanıt
    Alternatif bir HP sehpası:
     PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

Yamaha NS1000M taşıyor.
    Önce MDF'den bir kutu yaptım. İç köşeleri destekledim.
    Kutunun altı kapalı, üzeri açık.

Kutunun içine beton doldurmak isterdim ama elimde bir işten kalan bol miktarda alçı vardı, onu kullandım.
    Alçının dezavantajı kurumak, içindeki nemi atmak için uzun zaman istemesi...

Altında 4 adet ayarlanabilir ayak var. İstenildiği takdirde arka ayaklar kısaltılıp hoparlörün arkaya doğru bir miktar eğim yapması sağlanabilir.
    Üst kısmında da kauçuk şerit ve takozlar var.

Spike'lara inanan bir insan değilim. Spike'lar bence titreşimi kemik gibi parkenize iletir, rezonansları artırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 31 Mart 2016; 16:37:31 >

Hocam ben sizin için bıçkıya sordum enfazla 100lira tutar dedi. Olculer tam aklımda değildi 40x40x5 diyerekten sordum. Unutmadan ağaç çam.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    hocam mazallah bunu biryerden bir yere taşırken zor olmuyormu içi tamamen alçı ne de olsa seste nasıl bir etkisi var ? bu arada sivri uçlu krom spike lar sesleri daha da keskinleştiriyor diye biliyorum

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    hocam bu sadece ağacın fiyatımı yoksa fotoğrafta gösterdiğim ayağın ölçülerine göre kesilmiş boyanmış cilalanmış son hali içinmi

Kursun üstadımın spike görüşüne tamamen katılıyorum ,eğer kolonlar hafifse spike daha fazla rezorans yaratacaktır . Kursun üstad içine alçı koymaktaki maksatı , ağır olup bas seslerde oluşacak rezoransı minimuma indirmek , ben içine makadam taş koyup beton dökenleri duydum . Kolonlarınız yeteri kadar ağırsa 40 kg gibi , bu tür işleme daha az ihtiyaç olabilir .
    betondan ,mermerden kolon yapanları bilirim . ne kadar ağır o kadar stabil bas alırsınız . akustiğini duymadım .ama görmüşlüğüm duymuşluğum mevcuttur .
  • Bu yazışmaları okıyunca sosyal medyada sıkça rastlanan sırtına Pegasus dövmesi yaptıran adam aklıma geldi.Her işi daha ucuz yaptığını söyleyen birileri vardır.Tıpkı o resimdeki gibi Pegasus yerine adamın sırtına sivrisinek gibi bişey çizen dövmeci gibi..

• Her satılan aksesuara inanmayın , en sinir olduğum şey ,''abi power kablosunu değiştirdim ses acayip değiştirdi cümlesidir ''
    500 -600 lira para bayılıp yok altın soketli vs zırvalıkla amplifikatör katına transformatöre giren kablonun fişin altın olması hiç bir şeyi değiştirmez . Trafonun sekonder sargısından sonra neyi iyi yaparsan karşılığını alırsın ama primere sargısına kadar olan bölümde bir kaç basit filitre haricinde sese etkisi yoktur .
    Sanki yüksek gerilim santralinden evine gelen hat çok mükemmel sanki ana sigorta kutusundan buatına prizine gelen hat saf bakır veya gümüş .
    Aksesuar diye satılan bazı zırvalıklar para tuzağı başka bir şey değil . sesi güzelleştirdiğine değiştirdiğine ne şahit olmadım .

Akım korumalı priz adı altında satılan 100 -200 liralik prizlerede aynı . içinde bir varistör 2 şok bobini 2 kondansatör kouoyorlar ,cihaz korunuyor deyip zorla satıyorlar . evinize yıldırım düşme ihtimali varsa bilemem ,o bile garanti değildir . yoksa basit akım dalgalanmalarından akım korumalı priz cihazınızı korumaz ..

Ölçülere göre kesilmiş hali hocam ama iş zaten kesmek birleştirip verniklemek te çok bir para tutmaz.

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum ustad.

Hocam arkadaşın istediği ayak toplam altı parça ağaçtan oluşuyor verilen fiyat 800 lira siz hala ucuza yaptırmayın diyorsunuz yanlış anlamadıysam ya paranız bol yada.... Kusura bakmayın ama 2000x100x100 çam kalasa 7,5 lira fiyat veriyorlar kıçıkırık 6 parça ağaçtan bahsediyoruz siz 5binliraya yaptırın süper ses alırısınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Her satılan aksesuara inanmayın , en sinir olduğum şey ,''abi power kablosunu değiştirdim ses acayip değiştirdi cümlesidir ''
    500 -600 lira para bayılıp yok altın soketli vs zırvalıkla amplifikatör katına transformatöre giren kablonun fişin altın olması hiç bir şeyi değiştirmez . Trafonun sekonder sargısından sonra neyi iyi yaparsan karşılığını alırsın ama primere sargısına kadar olan bölümde bir kaç basit filitre haricinde sese etkisi yoktur .
    Sanki yüksek gerilim santralinden evine gelen hat çok mükemmel sanki ana sigorta kutusundan buatına prizine gelen hat saf bakır veya gümüş .
    Aksesuar diye satılan bazı zırvalıklar para tuzağı başka bir şey değil . sesi güzelleştirdiğine değiştirdiğine ne şahit olmadım .

Akım korumalı priz adı altında satılan 100 -200 liralik prizlerede aynı . içinde bir varistör 2 şok bobini 2 kondansatör kouoyorlar ,cihaz korunuyor deyip zorla satıyorlar . evinize yıldırım düşme ihtimali varsa bilemem ,o bile garanti değildir . yoksa basit akım dalgalanmalarından akım korumalı priz cihazınızı korumaz ..

http://www.nordost.com/valhalla-reference/power-cord.php

http://www.silversonic.com/docs/products/Encore.html

Simdi bunla bu ayni oyle mi ustat

:)

Alicim durum şu . sen kalkıp mercedes araban ile stop lambasını değğiştirsen senden 50 lira alırlar , Şahinle gidersen 20 lira alırlar .
    Kolon için yaptıracağım dersen ,adam bu halt sanır ,annesinin düğün masrafını ister . ama üzerine kitap koyacağım dersen daha ucuz fiyat verirler .üzerinde kolonlu fotoğraf göstermemek lazım
  • quote:

hocam mazallah bunu biryerden bir yere taşırken zor olmuyormu içi tamamen alçı ne de olsa seste nasıl bir etkisi var ? bu arada sivri uçlu krom spike lar sesleri daha da keskinleştiriyor diye biliyorum

Bir yerden başka bir yere taşınma ihtiyacı olmadığından ağırlığı sorun olmuyor. Tartmadım, o nedenle ağırlığını bilmiyorum.
    Üzerindeki hoparlörlerin her birinin ağırlığı 39 kg. Onları kaldırmak zaten başlı başına bir iş.
    Stabil ve rezonanssız bir ayak için sağlam temel gerekli... :)

Eskiden meraklılar stand-mount hoparlörlerin uzun borudan oluşturulan ayağına kum veya tüfek saçması doldururlardı diye hatırlıyorum.

Hoparlör altına konulacak malzeme konusunda iki görüş var: biri spike'cılar, diğeri de blu-tack'ciler... Alta konulacak olan kauçuk şeritlerin kalınlığı bence ancak titreşimi dekuple edecek kadar olmalı, kalın olup esnemeye yol açmamalı.

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bu zırvalara vereceğim parayı adam gibi girişte izolasyon trafosuna yatırırım ,daha iyi sonuç alırım . ama ona da gerek yok .
    Ben öyle birşey demiyorum üstad,sadece dediğim her işi daha ucuza yaptığını söyleyen kişiler olduğunu söyledim vede sosyal medyadan çok bilinen bir fotoğraftan bahsettim.Konuya biraz espri katmak adına,siz niye böyle alınganlık gösterip atarlandınız acaba..Ayrıca benim ne kalasa nede süper bir sese ihtiyacım var.Yukarıdaki mesajlarımda gördüyseniz eğer arkadaşa ben önerimi yaptım zaten bundan sonrası arkadaşın bileceği iş...

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Abi adamlar yakınım sayılır öyle hoparlör falan anlamazlar ağacı keser satarlar ben kendime yaptıracağım için rica ettim birleştirip vernikliyecekler. Aynı sehpaya mobilyacı 250 lira istedi mdf kaplama ve @kursun hocamın kullandığı ayakla.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.