Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Bunlarda benim Hoparlor Ler

Kediler seviyor galiba ninni dinler gibi yatmış yavru

http://youtu.be/D26bdgRJJ6o

videoyu izlediğimde nedense bir an o kedinin yerinde olmak istedim maşallah çok tatlı mışıl mışıl uyuyor insanın mıncıklayası geliyor bu arada focal halıyı hoparlörün yanındamı verdiler çok güzelmiş aynısının pioneer için olanı yokmu acaba videodaki focal alto utopia modelini dinlemiştim gerçekten çok gövdeli çalan bir hoparlör aklımda kalan özellikleri tok bassları ve sahnesi genişti yaklaşık 100 bin tl fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam

• dost..:) kullanıcısına yanıt
    Boşver arkadaşım laf kedilerden açılmışken , bende son söz patlayayım . '' Kedi uzanamadığı ciğere mundar der'' miş

70 leri çok iyi bildiğim için saf orijinal bozulmamış kurcalanmamış HPM leri dinlediğim için eş dost arkadaş evinde sesini iyi bilirim . böbrek üstü bezleri harekete geçiren özelliği vardır
    şimdi tabiki şu anda üretilen tüm iyi hoparlörden iyidir ukalalığı gibi algılanmasın , ama arkadaşın dediği gibi kimi vardır 67 Mustang arabasını hiç bir şeye değiştirmez , V8 makinanın sesi ,torku nice turbo makinalara göre daha keyif vericidir .
    yıllardır bu Pioneer HPM kapışmalarına tanık olmuşumdur . yenen ve yenilen taraf görmedim , herkes tercihlerinin hayranıdır . gerisi boş söz , datalarla verilerle iyi ses diye bir şey yoktur , 36 yıldır elektronikle haşır neşirim , tamam bende dıy kulağı yok ,inkar etmiyorum ama nice amplifikatömrler gördüm nice hoparlörler duydum , basit görüntüsü altında hayranlık uyandıracak ses duymuşluğum vardır , kendi açımdan ,başkasına hoş gelmiyebilir , bunuda savunmam ,bana göre iyidir ,güzeldir , başkası ne derse desin . saygılar .

Video alıntı ama ayni halıyı çok aradım bulamadım alto nun önüne sermek icin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Bunlarda benim Hoparlor Ler

Kediler seviyor galiba ninni dinler gibi yatmış yavru

http://youtu.be/D26bdgRJJ6o

Kedim yokta bazen kendim uyuyorum Müzik dinlerken,bu neye işaret acaba illa kedininmi uyuması lazım insan uyusa olmuyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 28 Mart 2016; 10:44:57 >
  • bunların altına spike konmaz vintage oldukları için haşa çok günah.. Zemin hoparlörü bunlar mümkün olduğunca zemine yaymak lazım hatta yan yatırınca daha bir güzel çalıyorlar kediler de rahat ediyor üstüne tüneyebiliyorlar falan rahat rahat.. Yapılan araştırmaya göre 10 kediden 8'i evinde vintage hoparlör tercih ediyor tecrübeyle de sabit bu bilgi.. Özellikle de Jbl ve Pioneer tercih ediyorlar o derece yani.

Arkadaşlar tutamadım kendimi mazur görün lütfen.. Ama bu kadar saçmalığın olduğu bir yazıya kayıtsız kalınmamalı bence. Bu rolü ben üstlenmiş olayım.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    üstadım kedi konusunun espiri olduğunu anladığınızı umarım ayrıca hpm-100 lerin altına 30cm ahşap ayak ve spike yapılmalı bence kulak seviyesinde olması için, 30cm bass ı olan bir ev hoparlörü için spike şart bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

üstadım kedi konusunun espiri olduğunu anladığınızı umarım ayrıca hpm-100 lerin altına 30cm ahşap ayak ve spike yapılmalı bence kulak seviyesinde olması için, 30cm bass ı olan bir ev hoparlörü için spike şart bence
    vintage hoparlorleri genelde bu tarz ayaklarla kullanıyorlar diye hatırlıyorum.

• internette hpm-100 stand diye aratınca çıkan hoparlör ayakları harika nereden bulabiliriz bu ayakları acaba bulamazsam kendim yaptıracağım marangozda
  • quote:

internette hpm-100 stand diye aratınca çıkan hoparlör ayakları harika nereden bulabiliriz bu ayakları acaba bulamazsam kendim yaptıracağım marangozda
    arkadaşlar internette hpm-100 için hoparlör ayağı araştırması yaptım bulduğum sonuçların bir çoğu benzer modelde hoparlör ayakları oldu, bu modelin görünümünü beğendim hpm-100 le çok uyumlu duruyor , bu ahşap ayaklardan hazır satan varmı yoksa kendim mi yaptırmalıyım ?https://store.donanimhaber.com/41/92/a8/4192a848cc6866e90e2a7e3ee09f0cd6.jpghttps://store.donanimhaber.com/c5/33/df/c533df6b0696482cd319a5551e1f8670.jpghttps://store.donanimhaber.com/33/54/b5/3354b55e832dd5c704840b628b38bff2.jpg
    Bu mesaja eklenen görseller:

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: ogen

........
    ........
    Fakat bir gün aldığı LCD tv ile övünürken komşusunda gördüğü o inanılmaz doğal renklere sahip yüksek kontraslı Plazma TV yi görünce insan yüzlerinin aslında mor veya pembe olmadığını ve nasıl keklendiğini anlamış olur.

:) :) :)

Bir de onca para verip aldığımız TV'lerden en üst randımanı almak için ekranı kalibre etsek veya ettirsek...
    Şunun gibi aletlerle:
    http://spyder.datacolor.com/portfolio-view/spyder4tv-hd/

Esasında bu konuda TV servislerine yeni bir gelir kaynağı da çıkabilir.

Bu cihazı TR 'de satan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: ogen

........
    ........
    Fakat bir gün aldığı LCD tv ile övünürken komşusunda gördüğü o inanılmaz doğal renklere sahip yüksek kontraslı Plazma TV yi görünce insan yüzlerinin aslında mor veya pembe olmadığını ve nasıl keklendiğini anlamış olur.

:) :) :)

Bir de onca para verip aldığımız TV'lerden en üst randımanı almak için ekranı kalibre etsek veya ettirsek...
    Şunun gibi aletlerle:
    http://spyder.datacolor.com/portfolio-view/spyder4tv-hd/

Esasında bu konuda TV servislerine yeni bir gelir kaynağı da çıkabilir.

Bu cihazı TR 'de satan var mı acaba?

Datacolor'ın Türkiye Temsilcisi Kamer İthalathttps://kamerithalat.com/138-datacolor
    Ben 2009 yılında onlardan Spyder3 Elite almıştım.
    Ancak yurtdışı fiyatı ile ithalatçı fiyatı arasında büyük fark olabilir.

Sorun şu ki Datacolor Spyder4TV HD'yihttp://spyder.datacolor.com/portfolio-view/spyder4tv-hd/
    üretimden kaldırmış.

Ben PC ekranı için Spyder3Elite 4.0.2 yazılımını, TV için hem Spyder3Elite 4.0.2, hem de Spyder3TV yazılımını kullanıyorum.
    TV için önce PC ekranı yazılımı ile RGB ayarlarını yapıyorum, daha sonra TV yazılımı ile diğer parametrelerini ayarlıyorum.

Yeni modellerinin TV yazılımı ile uyumlu olup olmadığını bilmiyorum.

Elbette TV kalibrasyon yazılım/donanımı üreten tek firma Datacolor değil. Ancak Datacolor'ın uygun fiyatlı ürünleri vardı.

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 30 Mart 2016; 19:23:39 >

Bence kendin yaptir.ahsap cinsini secme sansinda olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

bugün marangozlara sordum biri 700 tl diğeri 800 tl fiyat çekti hoparlör ayağı için
  • quote:

quote:

bugün marangozlara sordum biri 700 tl diğeri 800 tl fiyat çekti hoparlör ayağı için

Hocam Hoparlör ayağı deyip geçme resimlerdekinin aynısı olacak dediyseniz masif ağaç onlar o yüzden çok para tutmuştur baksanıza resmen kalastan yapılmış😁
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

quote:

Hocam Hoparlör ayağı deyip geçme resimlerdekinin aynısı olacak dediyseniz masif ağaç onlar o yüzden çok para tutmuştur baksanıza resmen kalastan yapılmış😁

Alıntıları Göster
    hi-fi için yaptırdığınızı söylemeseydiniz ya da söylemediyseniz anladılar herhalde.damacana koyacağım altına deyip fiyat alsaydınız keşke.

• Hocam masif ağaç istiyorsanız kilizman masif var ordan fiyat alabilirsiniz
  • 800 cokmus gercekten.
    Bana ölçü verin birde ben sorayım kendimde sehpa yaptırıcam ayrıca çok yüklü çam kerestesi alıcam. Marangozlar çok çeker benim gibi bıçkılara sorun bizim işler parça keresteden bile yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

quote:

valla masif ahşap dışında yaptırmak istemiyorum en ucuzu çam ağacı ama hi-fi ayak yapımında kullanılan ağaç akçaağaç mış daha ağır ve özkütlesi diğer ağaçlara göre daha fazla bu yüzden sese etkisi daha olumluymuş ha birde zemine oturacak bölümde spike olması gerekiyormuş sesler daha diri ve gövdeli oluyormuş

• ahşabın hammadesi çok pahallı değil maximum 50-75 $ arası fakat iyi bir usta ile güzel bir ahşap verniği yaptırmak asıl para bu tutuyor yani işçilik pahallı, çevrenizde uygun fiyatlı yapabilecek arkadaşlar varsa yaptırabilirim ayağa 700-800 tl vermek istemiyorum spike ve granit de alacağım yani ayakların bana maliyeti 1000 tl yi geçecek, hocam bu arada ayakların ölçüleri şöyle olacak 37x39cm genişlik derinlik, yükseklik 22cm olacak altına spike vs. koyulduğunda 28-30 cm olacak toplam yükseklik ve kaliteli bir ağaçtan olsun istiyorum renk olarakta fotoğraftaki renk olabilir
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.