Şimdi Ara

Pioneer HTP-921 vs Pioneer VSX-921 + Polk Audio TL1600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
4
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sinema ve günlük televizyon programları için hangi set daha uygundur? Acaba bunlara muadil daha iyi set var mıdır 3000TL'ye kadar?
    Ağırlıklı olarak gündelik televizyon+sinema için kullanılacak. Müzik dinlemek için nadiren kullanılacak.
    Sistemi apartmanda kullanacağım için sesi çok fazla açamayacağım. Benim asıl aradığım en doğal ve en gerçekçi ses
    Önerilerinizi bekliyorum.

Edit: Acaba 5.1 sistemler yerine 2'li kule + Center + VSX921 almak daha mantıklı mı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış26 -- 13 Ekim 2012; 18:33:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Arkadaşlar sinema ve günlük televizyon programları için hangi set daha uygundur? Acaba bunlara muadil daha iyi set var mıdır 3000TL'ye kadar?
    Ağırlıklı olarak gündelik televizyon+sinema için kullanılacak. Müzik dinlemek için nadiren kullanılacak.
    Sistemi apartmanda kullanacağım için sesi çok fazla açamayacağım. Benim asıl aradığım en doğal ve en gerçekçi ses

Edit: Acaba 5.1 sistemler yerine 2'li kule + Center + VSX921 almak daha mantıklı mı olur?

Bu konu defalarca soruldu araştırın formda ama

921
    Tsı 400
    Tsı 100
    Cs 10 lu bir sistem gerfirmansi 5.1 sistemler yanında lafı bile olmaz 5.1 leri kaldır at cope avr li sistem sart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-polk-audio-5-0-sinema-sistemi-102230872/detay/

Önerdiğiniz sistemi ben de araştırdım ancak fiyatı 4000TLcivarı. Benim baktıklarım 2500 civarıydı. Pioneer hks-921 set ve Pioneer vsx921+TL1600 set gibi.
  • quote:

Arkadaşlar sinema ve günlük televizyon programları için hangi set daha uygundur? Acaba bunlara muadil daha iyi set var mıdır 3000TL'ye kadar?

VSX921 + TL1600'ü 2.700.-TL gibi bir fiyata bulabilirsin sanırım. Bende seçimimi VSX1122+TL2600 (3.700.-TL) yana yaptım sistemi sadece TV ve mkv filmler için kullanıyorum. Polk TL serisi özellikle film ve oyun için üretilmiş bir seri müzik dinlemeyecekseniz tavsiye ederim. TSI serisini yabancı sitelerde araştırdım kullananlar hep müzik performansında bahsetmiş film/oyun/tv performansı nasıldır bilemiyorum. Filmlerin %80'i diyalog olduğundan ses ağırlıklı center dan geliyor bu nedenle iyi bir center almanı tavsiye ederim cs10 'un üst modeli cs20 daha hacimli ve başarılı diye okumuştum ama dinleme fırsatım olmadı. En iyisi TL1600'ü hatta TL2600'ü ve TSI serisini (bütçemi aşarım dersen) dinle ve karar ver. Fakat 3.000.-TL max. bütçen varsa 921+TL1600 yerinde bir seçim olacaktır kaldı ki 250-300 TL kablo parası + kredi kartına taksit komisyonunuda işin içine akt bende 3.000.-TL diye gidip 4.100 TL'ye çıktım :) Polk TL serisi hakkında sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Birde size linki verilen TSI sisteminde sub yok film için sub almak şart benim kanaatim buda yine 600-700 TL gibi ek bütçe demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sideeffect -- 14 Ekim 2012; 3:40:33 >

• Ben tavsiye istiyorum lütfen

Forumda konu açtım ama cevap veren olmayacak biliyorum
    Pioneer vsx-520 anfi için film,oyun ağırlıklı, bazen muzik hangi 5.1 sistemi önerirsiniz
    1- Canton-Movie-85cxk
    2- Canton MOVIE-125 MX
    3- JBL SCS 200
    4- JBL CINEMA500
    5- KLIPSCH hd 500
    6- polk audio RM705
    7- Polk Audio blackstone TL1600
    8-Focal Sib Pack 5.1 & Cub 2
    9-Harman Kardon HKTS 20
  • 3000 TL bütçe ile TL1600 alırsanız bütçenize yazık edersiniz. VSX-921 i 1200 TL diye düşünürsek geri kalan paraya güzel bir çift kule ve center hoparlör alır, daha sonra arka hoparlörleri alırsınız.
  • Biraz araştırınca hifi dünyasının içine dalıverdim. Şimdi bütçe arttırıp daha iyi bir şeyler mi alsam diye düşünüyorum. Dedikleri gibi bu işin sonu yokmuş
    Pioneer VSX921 + Dali Zensor 7 + Center olabilir aslında. Ya da daha yukarı çıkıp VSX1122 + İkon 6MK2 olabilir 4000TL'ye. Kablo işi de ayrı bir dünya bu arada. TTAF'ı keşfettim yerli olarak. Bu aralar güzel indirimler yapıyorlar.

Neyse işi uzatmayayım. Şimdilik askıya aldım bu işi. Zamanla biraz daha bilgi edinip Ona göre iyi bir şeyler alacağım. Hem bütçemi de arttırmış olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biraz araştırınca hifi dünyasının içine dalıverdim. Şimdi bütçe arttırıp daha iyi bir şeyler mi alsam diye düşünüyorum. Dedikleri gibi bu işin sonu yokmuş
    Pioneer VSX921 + Dali Zensor 7 + Center olabilir aslında. Ya da daha yukarı çıkıp VSX1122 + İkon 6MK2 olabilir 4000TL'ye. Kablo işi de ayrı bir dünya bu arada. TTAF'ı keşfettim yerli olarak. Bu aralar güzel indirimler yapıyorlar.

Neyse işi uzatmayayım. Şimdilik askıya aldım bu işi. Zamanla biraz daha bilgi edinip Ona göre iyi bir şeyler alacağım. Hem bütçemi de arttırmış olurum

1122 ye gerek yok 921 yeter zensor u geçin tamamen (TARZİM DEGİL )ikon güzel hem sinema hem stereo için iyi ayrıca avr müzik için olmaz siz birde streo anfi alın muhakak ayrıca ttaf a çok meraklanmayın o fiyatlara nice kablolar var birde sistemi kurun kablo işi en son çünkü fazla açık bir sistemi dengelemek için kabloyu ona göre alıcaksınız önce streo an fi sonra hoparlor sonra avr sonra center sonra kablo sonra kaynak böle gider bu iş bence....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 12 Nisan 2013; 22:27:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Biraz araştırınca hifi dünyasının içine dalıverdim. Şimdi bütçe arttırıp daha iyi bir şeyler mi alsam diye düşünüyorum. Dedikleri gibi bu işin sonu yokmuş

1122 ye gerek yok 921 yeter zensor u geçin tamamen çöp ikon güzel hem sinema hem stereo için iyi ayrıca avr müzik için olmaz siz birde streo anfi alın muhakak ayrıca ttaf a çok meraklanmayın o fiyatlara nice kablolar var birde sistemi kurun kablo işi en son çünkü fazla açık bir sistemi dengelemek için kabloyu ona göre alıcaksınız önce streo an fi sonra hoparlor sonra avr sonra center sonra kablo sonra kaynak böle gider bu iş bence....

vsx520 ile 921 arasında çok fark var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

quote:

1122 ye gerek yok 921 yeter zensor u geçin tamamen çöp ikon güzel hem sinema hem stereo için iyi ayrıca avr müzik için olmaz siz birde streo anfi alın muhakak ayrıca ttaf a çok meraklanmayın o fiyatlara nice kablolar var birde sistemi kurun kablo işi en son çünkü fazla açık bir sistemi dengelemek için kabloyu ona göre alıcaksınız önce streo an fi sonra hoparlor sonra avr sonra center sonra kablo sonra kaynak böle gider bu iş bence....

vsx520 ile 921 arasında çok fark var mı?

Amac ne kadar istediğinize bağlı doyumsuz sanız Lx 85 bile yetmez ama orta segment fiyata göre iyi cihaz 921 bence bunu alın farkları var farklar kadar fiyat farkı yok

1500-2000'i geçmeyen bütçeli birisine göre LX serisinden bahsetmek mantık ötesi olur zaten
    Aslında kompakt sistemlere bakarken -bi yandan da müzikle uğraşan birisi olarak- teknolojinin diğer kısımlarına yatırdığım parayı düşündüğümde, ses sistemine haksızlık ettiğime karar verdim.
    O yüzden hi-fi'ye yöneldim.
    Yaklaşık bir aydır araştırıyorum, birazcık teknik bilgi edindim fakat birebir dinleme imkanı olmadığı sürece kulak gelişmiyor.
    Kağıt üzerindeki bilgiler yanıltabiliyor. Bütçe de kısıtla olunca "iyisi ama ucuzu" kısır döngüsü kaçınılmaz oluyor.

• Değerli Arkadaşlar,

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-921-Sinema-Sistemi-Kacirmayin-Cok-Ozel-Set__isp4591005#imgd

Bu ürün birçok yerde 3500 tl mertebelerinde satılırken, içerisinde vsx-921 dahil olması ve paket sistem olmasından dolayı birbirleriyle uyumlu olduğunu düşündüğüm ve ödül almış bir sistem.
    Önceliğim 1+1 odalı 30 metrekarelik bir izleme alanı olan evimde sinema, film izlemek...
    Zaman zamanda müzik dinlemek.
    Samsung 46es8000 televizyonum var. Öncesinde samsungun kablosuz hoparlörlü tüp anfili en üst seri 7.1 6750 ev sinema paketi vardı. Fakat bu ürün de 2500TL civarında olup korsan kullanımlarda sorunlu olduğu forumda geçen yorumlar içerisinde.
    Dolayısıyla benzer fiyat segmentinde ve düzgün ses kalitesinde pioneer'ın uygun olacağını düşünüyorum.
    Zaten apartman dairesinde oturuyorum. Öyle vur patlasın çal oynasın ortam mümkünü yok olmaz...

Sizlerin değerli yorumları ve önerileri nelerdir. HTP 921 yanlış bir seçim mi olur?

Saygılarımla.

• quote:

quote:

Sizin önerdiği iz TSİ 400 üçe zensor 7 ide dinlemedim. Fakat neredeyse aynı fiyata satılan ve aynı segmet diye satıcı ve kullanıcilar taraf insan söylenen zensor 7 i çöp olarak tanımlamanız hayret uyandırıcı. İyi kötü yorum yapanı duydum da çöp kıyaslamasıyla hiç karşılaşmadım. Demek ki dali bu çöp seriyi çıkartarak kendi adını koyuluyor ve bu işten anlamadığını ortaya koyuyor

• Arkadaşlar kafam iyice karıştı. Vsx-921+tl 1600 mu yoksa vsx-921+tsi 400 mü. Gerçekten napacağımı bilmiyorum.sadece film olsa blackstone lar işimi halleder ama müzik daha onemli acikcasi. Oda 10m2. Tsi 400 fazla mi acaba.tsi 300 yanina bir sub muzik performansi olarak da film olarak da isimi gorur mu? Yoksa sub yerine center mı alayım

• Selamlar, aynı kararsızlığı bende çok yaşamıştım. En güzeli TSİ serisini ve TL1600 ü dinleyerek karar vermek. TSİ serisine yapılan yorumlarda hep müzik performansı üzerinden yorum yapılmış şahsen sadece film ve maç için kullandığımdan benim için çok bağlayıcı olmadı. TL1600/2600 benim beklentimi fazlası ile karşıladı filmlerde, oyunlarda çok başarılı sistemin sub ı da hoparlörlere çok güzel eşlik ediyor zaten bu sistemde bass sadece sub a yüklenmiyor o yüzden sublı olarak almanı tavsiye ederim. Ayrıca hoparlöler lake ve koruyucusu var az yer kaplıyor. Kısacası TL1600 mümkünse 2600 tavsiye ederim. Ama müzik dinlerim dersen TSİ serisi kulelerden ötürü daha iyi olur. TSİ serisini ve TL serisini dinle bence sonra karar ver. Fikrini paylaşırsın. Bende apartmanda oturduğumdan çok ses açamıyorum ne kadar iyi bir sistem alsamda çokda farketmiyecekti önemli olan sesin net bassların ve tizlerin başarılı olması bence. VSX921 2011 model bir amfi ve VSX1122'yi 1.600 TL ye almıştım baya bir pazarlık ederek - VSX921 de 1.250 TL falandı. Başarılar :)

• Bu başlığın içinde eray arkadaşımız sanırım yazarken sürçü lisan ettmiş zensor 7 gibi mükemmel fiyat performans ürünü bir hoparlöre '' çöp '' diye adlandırmış sevgili erayçelik siz dilerseniz bir ara gidip zensor 7 leri dinleyin eğer dinleyip bu mesajı yazdıysanız diyecek bir şey yok ++++ ayrıca polk audio önermişsiniz önerdiğiniz ürünlerin tümü elimden geçmiştir ve sadece şunu söyleyim size sırf işçiliği bile zensor 7 lerin yanına yaklaşamaz. O nasıl terminal girişleridir ankara konya sk da satılan 0,50 kuruşluk terminaller bile daha kaliteli içinde ki cross kabloları ise avize kablosu mübarek

Neyse işin geyiği bir yana çöp falan hoş olmamış şimdi bilen bilmeyen bir çok insan bu yazıları okuyup ciddiye alıyor arkadaşlar size mümkünse iki markayı birarada dinlemenizi tavsiye ederim ve özellikle ayrı ayrı da olsa görmenizi tavsiye ederim o zaman Dali zensor 7 lerin ne denli bir hoparlör olduğunu görürsünüz Ayrıca vsx-921 le süper bir uyumu vardır dileyen gelsin dinleteyim ...

Aşağıda sadece 2 ürünün terminal resimlerini paylaştım dahasını görmeniz ve dinlemeniz konusunda ısrar ediyorum .

• Ayrıca Daha Seri çıkalı çok olmadı ama topladığı yıldızlardan bir kaçı

• Yani şu Kadarını söyleyim bana

TSİ-500 ---Aydın Atasoy Adlı bir dr arkadaşdan takas için ) Geldi dinledim
    TSİ-400 ---Burak Soyer Adlı hatta forum üyelerinden '' Mecanica '' takas için geldi dinledim
    TSİ-300 ---Tarkan Demirel Takas için geldi dinledim

Bunun dışında Tsi - 200 ve center da tsi serisinden elimden geçen ürünlerdir bu tüketiciler ve daha bir çoğu kendi kullandıkları TSİ lerden sonra DALİ yi dinleyip hayran olan ve yok parasına TSİ leri takasa veren arkadaşlardı daha ötesini isterseniz PM Den bir kaç arkadaşın telefonunu vereyim siz sorun hangi ürün daha iyi ve kaliteli diye ...
  • Uzun süre düşündükten sonra Pioneer VSX 921 + Canton 125 MX almaya karar verdim. Henüz almadım ama ramak kaldı.. Aslında Canton 125 MX yerine Polk Audio TL1600 düşünyordum ama aradaki 2,5 katlık fiyat farkına karşın performans olarak o kadar fark olmadığını öğrendim. İkisini de dinlemedim, çünkü imkanım yok.. Ama bu işin hastası değilim, bana yeterli olacağını düşünüyorum... en azından şimdilik... Pioneer VSX-921 yerine önerebileceğiniz aynı fiyat seviyesinde bir AVR varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

Bu başlığın içinde eray arkadaşımız sanırım yazarken sürçü lisan ettmiş zensor 7 gibi mükemmel fiyat performans ürünü bir hoparlöre '' çöp '' diye adlandırmış sevgili erayçelik siz dilerseniz bir ara gidip zensor 7 leri dinleyin eğer dinleyip bu mesajı yazdıysanız diyecek bir şey yok ++++ ayrıca polk audio önermişsiniz önerdiğiniz ürünlerin tümü elimden geçmiştir ve sadece şunu söyleyim size sırf işçiliği bile zensor 7 lerin yanına yaklaşamaz. O nasıl terminal girişleridir ankara konya sk da satılan 0,50 kuruşluk terminaller bile daha kaliteli içinde ki cross kabloları ise avize kablosu mübarek

Neyse işin geyiği bir yana çöp falan hoş olmamış şimdi bilen bilmeyen bir çok insan bu yazıları okuyup ciddiye alıyor arkadaşlar size mümkünse iki markayı birarada dinlemenizi tavsiye ederim ve özellikle ayrı ayrı da olsa görmenizi tavsiye ederim o zaman Dali zensor 7 lerin ne denli bir hoparlör olduğunu görürsünüz Ayrıca vsx-921 le süper bir uyumu vardır dileyen gelsin dinleteyim ...

Aşağıda sadece 2 ürünün terminal resimlerini paylaştım dahasını görmeniz ve dinlemeniz konusunda ısrar ediyorum .

O kelimeyi dedi isek fiyatına göre dedik tsı dan iyi mı kötümü bana göre ayni bunu biliyoruz ama bu paraları veren insanlar İcin ikon 6 Yada 7 çok daha iyi bir secim olur bahsi gecen seri İcin ikona göre oyle dedik yoksa bir sürü Hoparlor den cok iyi ben dalı markasını zaten cok severim ama birbirlerine karşı bir mukayese idi bu

Yani kendi ürünlerinden örnekle anlatayım benim kullandığım operada Wilson sopia ya göre aynı durumda

İki ürünün birbirine mukayesesin de ben bu yorumu yaptım buna bu kadar takılmayın takilacaksaniz da sileyim kurtulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 12 Nisan 2013; 22:36:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erosmarcos

Uzun süre düşündükten sonra Pioneer VSX 921 + Canton 125 MX almaya karar verdim. Henüz almadım ama ramak kaldı.. Aslında Canton 125 MX yerine Polk Audio TL1600 düşünyordum ama aradaki 2,5 katlık fiyat farkına karşın performans olarak o kadar fark olmadığını öğrendim. İkisini de dinlemedim, çünkü imkanım yok.. Ama bu işin hastası değilim, bana yeterli olacağını düşünüyorum... en azından şimdilik... Pioneer VSX-921 yerine önerebileceğiniz aynı fiyat seviyesinde bir AVR varmıdır?

Polk TL 1600 , 1500 TL civarı sıfırı.
    Cantonun 2.5 katı ise cantonun 600 TL olması lazım, siz nerden buldunuz 600'e?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.