arkadaşlar elimde pioneer marka keh-p8010r modeli olan bir teyip var. ancak teyibi araca bağladığımda sesi yüksek açınca teyip kendini kapıtıp açıyor durmadan.sebebi nedir ??? bu arada araçta 2 adet oval 400w lık skynet kolon var.öndede 60w lık kolon var.bu sorunu nası çözerim cevap bekliyorum bilen varsa ne olur yardım etsin
SAYGILARIMLA...
Büyük olasılıkla yüksek ses açıkca çıkış mospetleri ısındığı için kapatıp açıyordur kendini. Teyibe verdiğin elektrikte önemli az akım veren bir hatta bağladıysan; konsol aydınlatması gibi güç az geleceğinden ozamanda kapatacaktır kendini.
Teypin elektrik kablolarını kontrol ettirmelisin öncelikle.12V taşıyan kablolar ince olursa butür sıkıntılarla karşılaşılabiliyor.Öncelikle elektrik ve şase kablolarını kontrol etmelisin
peki bu teyipler kaç w kolon destekliyor??
Max. output power (watts) 4 x 50 MOSFET W
KEH-P8010R nin çıkış gücü 4 x 50 watt tır.Sizin ovar hoparlörleri tam anlamıyla olmasa da yeterli seviyede besler.Ön hoparlörler biraz zorlanabilir.Ön hoparlörin sesi volume açtıkça bozulmayua başlarsa FADER seçeneğinden sesi arka tarafa daha çok vererek dengeleyebilirsiniz.
peki ben bunu bi teyipçiye bağlatsam sorunum ortadan kalkarmı??
Bahsettiğin durum teyip arızasından ziyade bağlantı ile ilgili gibi görünüyor.O nedenlerle bu işlerle uğraşan birisine göstermen iyi olur.