Şimdi Ara

pioneer kolonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar bende 2 tane pioneer kolon var herbirinin gücü 150 w R.M.S bo kolonları açtıgım zaman içi elyafa benzeyen değişik bir madde ile kaplı ve küçük bir devre var..sorularım geliyor..

1.)Elyafa Benzeyen Maddenin Görevi Nedir?
    2.)ve o devrenin görevi nedir.. Devre 1 adet 3 bacaklı elemandan oluşuyor(üzerinde bişey yazmıyo) ve bide Kondansatör var.

• merhaba

oradaki devrenin adı crosover..ya da filtre devresi..görevi sesi frekanslarına ayırmak..yani her hoparlöre ihtiyacı olan frekansı göndermek..daha türkçesi bas hoparlöre bas sesleri tiz hoparlöre tiz sesleri gönderir.bu şekilde ses daha temiz ve güzel olur..

kabinin içerisindei elyaf da bildiğim kadarıyla basları daha iyi alabilmek için..
  • ELYAF'A BENZER OLAN PATLAMIŞ BASLARI
    YANİ SERT BASLARI YUMUŞATMAK İÇİN KULLANILIR
    GÖRDÜĞÜN DEVREDE BASİT AKTİF CROSSINGOVER DEVREDİR
  • Yorumlara katılıyorum
  • ewet arkadaslara katılıorum genelde bu tip kolonlarda filtreler bulunur bunlar sesi süzmek yani her hoparlör kendi görevince çalısması için.zaten dikkat edersende o kolondaki hoparlörler aynı anda çalışmaz.elyaf konusuna gelince pek bi bilgim yok ama bendede bu tür bi kolon vardı bu tip bişey görmüştüm
  • Merhaba arkadaşım gerçi cevaplamış arkadaşlar ama bende düşüncelerimi yazmak istedim. arkadaşlarında söylediği gibi hoparlöre bağlı olan devre hoparlöre gelen frekansın içerisinden hoparlörden çıkartılması istenildiği frekansı süzerek hoparlöre aktaran bir devredir. Kolonlar hoparlörler özelliklerine göre özel imal edilmektedir ve çeşitli hesaplamaları vardır bu içerisindeki elyaf ise hoparlörün fazla gürültüsünü önlemek için bassı emme olarak kullanılan bi elemanıdır bu şekilde bass daha verimli olmaktadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratka42

Merhaba arkadaşım gerçi cevaplamış arkadaşlar ama bende düşüncelerimi yazmak istedim. arkadaşlarında söylediği gibi hoparlöre bağlı olan devre hoparlöre gelen frekansın içerisinden hoparlörden çıkartılması istenildiği frekansı süzerek hoparlöre aktaran bir devredir. Kolonlar hoparlörler özelliklerine göre özel imal edilmektedir ve çeşitli hesaplamaları vardır bu içerisindeki elyaf ise hoparlörün fazla gürültüsünü önlemek için bassı emme olarak kullanılan bi elemanıdır bu şekilde bass daha verimli olmaktadır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.