Şimdi Ara

(Pioneer - Sony - Alpine) Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
7.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    99 Model Renault 19 Europa 1.4 RNA aracım için 10",13",16" hoparlör bakmaktayım daha sonra amfi alma planım var.
    Aracımın 10" yuvaları fabrika çıkışlı olarak boşmuş.13" ve 16" hoparlörü de ben patlattım yüksek ses dinleme sevdamdan dolayı
    Pioneer,Sony ve Alpine takımlarına bakmaktayım.
    Şu an da aracımda Pioneer DEH-8350sd teyp var.

Pioneer'de düşündüğüm modeller;
    10"
    www.hepsiburada.com
    Pioneer Ts-G1020F 10 Cm 210 Watt Oto Hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-g1020f-10-cm-210-watt-oto-hoparlor-p-HBV00000DU1XQ?magaza=Mixsepet

13"
    16"

Sony'de düşündüğüm modeller;
    10"
    www.hepsiburada.com
    Sony XS-FB1030 ,10cm 3-yollu,220W Oto Hoparlörü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-xs-fb1030-10cm-3-yollu-220w-oto-hoparloru-p-OTBLCXSFB1030?magaza=BLC

13"
    www.hepsiburada.com
    Sony XS-FB1330 ,13cm 3-yollu 240W Oto Hoparlörü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-xs-fb1330-13cm-3-yollu-240w-oto-hoparloru-p-OTBLCXSFB1330?magaza=Hepsisony

16"
    www.hepsiburada.com
    Sony XS-FB1730 17 cm, 3 yollu Oto Hoparlör ÜST SEVİYE Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-xs-fb1730-17-cm-3-yollu-oto-hoparlor-ust-seviye-p-HBV000007QGGK?magaza=BLC

Alpine'de düşündüğüm modeller;
    10"
    www.hepsiburada.com
    Alpine Sxe-1025S (10Cm) Koaksiyal 2 Yollu 180W Hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alpine-sxe-1025s-10cm-koaksiyal-2-yollu-180w-hoparlor-p-OTALPSXE-1025S?magaza=Hepsiburada

13"
    www.hepsiburada.com
    Alpine SXE-1325S (5-1/4" (13cm) Coaxial 2-yollu hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alpine-sxe-1325s-5-1-4-13cm-coaxial-2-yollu-hoparlor-p-OTHIFISXE-1325S?magaza=Hepsiburada

16"
    www.hepsiburada.com
    Alpine Sxe-1725S (16Cm) Koaksiyal 2 Yollu 220W Hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alpine-sxe-1725s-16cm-koaksiyal-2-yollu-220w-hoparlor-p-OTALPSXE-1725S?magaza=Hepsiburada

Evet arkadaşlar beklentim temiz-kaliteli ses çıkması hangi set daha mantıklı olur.
    Genelde Rock-Metal ve Vokal Trans tarzı müzikler dinlemekteyim,hangisi benim için uygun olur?
    Pioneer'de frekans aralıkları çok dar watt olarak yüksek sony ve alpine ise tam tersi alpine'nin frekans aralığı daha çok ama 2 yollu pioneer'de 2 yollu sony ise 3 yollu.

Lütfen yardımcı olun çok kafam karıştı,isteklerim doğrultusunda hangisi işimi daha iyi görür?
    Bonus olarak düşündüğüm amfi de bu;

Herkes iyi forumlar

• arabada pıoneer evde sony kural budur

hoparloru pıoneer alcaksın ama bası ayırdılar yanı cep telefonu gıbı calar.bass ıcın alphınn anfısı ıcınde woofer alman lazım kucuk ve cok satan ucuz modeldır

teybı ekranlı yap pırhana tıtan c gg de 500 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

arabada pıoneer evde sony kural budur

hoparloru pıoneer alcaksın ama bası ayırdılar yanı cep telefonu gıbı calar.bass ıcın alphınn anfısı ıcınde woofer alman lazım kucuk ve cok satan ucuz modeldır

teybı ekranlı yap pırhana tıtan c gg de 500 tl
    Hocam teypten memnunum kötü bir teyp olsa tamam da pioneer'ı bırakıp piranha'da alınmaz ki.
    Ayrıca pioneer kolonların frekans aralıkları daha kısa neden pioneer'ı seçmeliyim?
  • Koca forumda yardım edecek bir insan evladı yok mu arkadaş bu ne böyle ya.
  • pıoneer her zaman arabaya uygun urettı sony de eve uygun urettı.o yuzden bu mevzu 30 yıllık mevzu
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi güzel söylüyorsun da pioneer kaliteyi bozdu diyorlar.
    Bu attıklarım arasında pioneer'dan tamamen vazgeçtim açıkçası.değerleri hoşuma gitmedi,ya alpine ya da sony alacağım.
  • albaycortez kullanıcısına yanıt
    Kaliteyi bozdu derken eski taş kafa teypler vardı pioneerin onun kalitesinde teyp yok hoparlör konusunda dijitalleşen dünya da uyum sağlamak zor özetle ne kadar ekmek o kadar köfte pahalı pioneer alırsanız o kadar kalite artar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler peki bu paylaştığım 3 marka arkasından hangisini önerirsiniz?
  • Pioneer e en iyi pipneer ekipmanları cvp verir. Deneyin görüceksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teybi pioneer severim bas için bütçem sound magus a yeter yine mid takımı sound magus ve cadence hertz severim yada edison anfide jbl xetec sierra edison m acoustic sound magus fiyat performans ürünleri bunlardır.

diğer coaxial için jbl çok tatlı çalar 13 16 cm için.

oval hoparlör için tartışmasız pioneer severim.

kablo için cadence kapasitör edison .

çok para vermeden fiyat performans ürünleri bulunabilir herşey pioneer olacak diye kaide yok.

bende isterim alpine 3 anfi çıkışlı teybi ancak 1000 lira gerek yok pioneer teypte iyidir.

sony ise teybini anfisi bası elimden geçti ben sevmedim başarılı değil parasına göre teypte asla seçmem mesela .

hoparlör ve anfide ise odun gibiler ne frekans ne tonlama örnek 1800 sony bas 1100 watt gt5 kadar keyifli çalmaz.

• Saygıdeğer arkadaşlar,
    Belki konunun pek yeri değil ama tam manada cevap alamadığım için buraya yazabilirim düşüncesi yazmaktayım. Öncelikle evimde küçük çapta müzik dinlemek film izlemek gibi faaliyetlerde bulunmak için bluetooth içerikli bir decoder ve bir anfi devresi aliexpressten satın aldım.

Decoder Devresi

Anfi Devresi

Sonrasında devre 12v ile sürersek 3A ile 2x50w hoparlör, 24v 6A ile sürersek 2x120w hoparlör kullanabileceğimiz yazmakta. Bunun neticesinde ses konusunda kesinlikle profesyonel bir kulağım yoktur ama mid ve bass sesleri tiz seslere tercih ederim.
    Bu anfi devresine 2 tane hoparlör takar her işimi görürüm diye düşünerekten hoparlör arayışına girdim. Bu şekilde bir deneyimi olan varmıdır bilmiyorum eğer var ise paylaşırsa çok sevinirim.
    Benim bulmuş olduğum hoparlör modelleri şu şekildedir, pioneer aradım direk ithalatçıyı bilgi veremediler. Satıcılara soruyorum zaten hepsi satıcı konuyla yakından uzaktan alakaları yok. Bu hoparlör serileri arasındaki fark nedir belirtebilirsenin sevinirim. farklı şekilde yönlendirme yapabilecek olan var ise sebebi ile belirtebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Pioneer TS-G1732i
    Pioneer TS-G1645R
    Pioneer Ts-G1620F

Ses sistemine paralar akıtmak gibi niyetim yok, butik bir ses sistemi kurmayı planlamaktayım.

G serisi hoparlörler 2 yollu modellermiş, bass ve tiz beraber olduğu yazmakta. 3 yollu 5 yollu hoparlörler var hiç anlayamadım farkları nedir. Yada Oval ve yuvarlak farkı nedir anlayamadım. Yada Klasik pioneer hoparlörler var, 300-500tl gibi rakamlara satılmakta farkları nedir anlayamadım. Birileri beni bilgi almam adına yönlendirebilirse makbule geçer. Tekrardan teşekkürler.

• akyurt kullanıcısına yanıt
    Bu neden kaynaklanıyor peki hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

teybi pioneer severim bas için bütçem sound magus a yeter yine mid takımı sound magus ve cadence hertz severim yada edison anfide jbl xetec sierra edison m acoustic sound magus fiyat performans ürünleri bunlardır.

diğer coaxial için jbl çok tatlı çalar 13 16 cm için.

oval hoparlör için tartışmasız pioneer severim.

kablo için cadence kapasitör edison .

çok para vermeden fiyat performans ürünleri bulunabilir herşey pioneer olacak diye kaide yok.

bende isterim alpine 3 anfi çıkışlı teybi ancak 1000 lira gerek yok pioneer teypte iyidir.

sony ise teybini anfisi bası elimden geçti ben sevmedim başarılı değil parasına göre teypte asla seçmem mesela .

hoparlör ve anfide ise odun gibiler ne frekans ne tonlama örnek 1800 sony bas 1100 watt gt5 kadar keyifli çalmaz.
    10cm için öneriniz nedir ilk aşamada 10cm almak düşüncesindeyim.En geç yarına sipariş geçeceğim artık
    Aklımda bunu;
    www.hepsiburada.com
    Alpine Sxe-1025S (10Cm) Koaksiyal 2 Yollu 180W Hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alpine-sxe-1025s-10cm-koaksiyal-2-yollu-180w-hoparlor-p-OTALPSXE-1025S?magaza=Hepsiburada

ya da bunu;

almak var bununla ilgili bir yorum yapabilirseniz sevinirim.
    Kafamda ki şablon şu şekilde 10cm'i alıp teyple besleyeceğim,ön kapı ve arka pandizota 16cm komponent alıp ayrıca amfiyle besleyeceğim.
    Bu doğru olur mu elektronikle ilgili iyi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim en geç yarına alacağım çünkü bunlardan birini.

• albaycortez kullanıcısına yanıt
    Bu seçeneklerden alpine tercih etmelisiniz. 16 cm likleri amfiye girip arka çıkışına bağlamasınız fakat 16 lıklar sesi bastıracak dolayısıyla alpinleride amfiye girerseniz ses dengesi açısından iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

Bu seçeneklerden alpine tercih etmelisiniz. 16 cm likleri amfiye girip arka çıkışına bağlamasınız fakat 16 lıklar sesi bastıracak dolayısıyla alpinleride amfiye girerseniz ses dengesi açısından iyi olur.
    Ama bu alacağım Alpineler coax,yani amfiye bağlanmıyor diye biliyorum?
  • Amfiye bağlanır neden bağlanmaz teyp den daha iyi ses vericeği kesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

Amfiye bağlanır neden bağlanmaz teyp den daha iyi ses vericeği kesin..
    çoğunluğun söylediği coaxial hoparlörler amfiye bağlamak için değildir yönünde anlamadım gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: albaycortez

10cm için öneriniz nedir ilk aşamada 10cm almak düşüncesindeyim.En geç yarına sipariş geçeceğim artık
    Aklımda bunu;
    ya da bunu;
    https://urun.n11.com/hoparlor/jbl-cs742-10cm-90w-tweetter-li-oto-yuvarlak-hoparlor-P288282058?gclid=EAIaIQobChMItIWomJGc3gIVRoGyCh10YAjIEAQYASABEgK2a_D_BwE&gclsrc=aw.ds

almak var bununla ilgili bir yorum yapabilirseniz sevinirim.
    Kafamda ki şablon şu şekilde 10cm'i alıp teyple besleyeceğim,ön kapı ve arka pandizota 16cm komponent alıp ayrıca amfiyle besleyeceğim.
    Bu doğru olur mu elektronikle ilgili iyi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim en geç yarına alacağım çünkü bunlardan birini.

Alıntıları Göster
    10 cm için elbette iyi ses veren olacak ancak ebat olarak ne tiz nede bas namına pek bişey beklemeyin imkan varsa 13 16 cm mid takımı olmalı.

10 cm hoparlör alıpta sakin amfiye bağlamayın zaten teyp ile bile çalmaz adam akıllı çok ekstrem ve pahalı ürünler hariç.
    ben jbl derim burada tam teybin çıkışına uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 23 Ekim 2018; 20:36:14 >

• echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Tepe gücü 180 watt olan hoparlörü hangi teyp beslicek acaba amfi bağlanmaz kanısına nerden vardınız. Arkadaşın 10 cm yeri var belki 13-16 cm bağlamayı bilmiyormu !.. biz tercihlerin arasında doğru olanı göstermeye çalışıyoruz.

• echomaniac E kullanıcısına yanıt
    hocam navitech'in şöyle bi ürünü var 4 yollu diyor bunda bass alma durumu var mıdır peki?
    www.hepsiburada.com
    Navitech 4010 200w, 10 cm coaxıal, 4 yollu hoparlor Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/navitech-4010-200w-10-cm-coaxial-4-yollu-hoparlor-p-OTDELCSP4010

teyp çıkışında RMS'ye bakılmıyor mu bu arada yoksa watt'a falan mı bakılıyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.